View Single Post
Eski 24-03-2011, 14:03   #166
sariefe
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K Mesajı Göster
Efecim bende geçen yıl kare saksı alıp bir kısmını kare saksıya geçirmiştim kaktüs ve sukulentlerin. Evde bir miktar saksım var yine kendime güvendiğim ilk fırsatta yine saksı değişikliği yapacağım
Kolay gelsin hocam. Sayı azsa çok sıkıntı olmuyor ama sayı fazla ise birde benim gibi işçiliğe önem verirseniz yorucu oluyor. Bir türlü bitmiyor

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN Mesajı Göster
Sayın sariefe kare saksıya geçmekle çok iyi yapmışsınız. Saksı değişimi pek bir zahmetli oluyor. Ben de yaklaşık 2 yıl kadar önce kare saksıya geçmiştim. 800 e yakın saksıyı kareyle değiştirmiştim. Haftalarımı almıştı. Durumunuzu anlıyorum, Allah kolaylık versin. Bitkileriniz daha sağlıklı ve daha iyi büyürler inşaallah.
Sayın AizoaceaeFAN dediğiniz gibi beni en iyi anlayabilenlerden birisi siz olursunuz. Öyleki 800 saksı benim için bile çok fazla. Bu anlamda bende sizi anlayabiliyorum. Çiçeklerinin geçmesini beklediğim 8-10 tane dışında diğerleri bitti gibi. Yakında onların fotoğraflarınıda paylaşacağım. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Saygılar...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cellin Mesajı Göster
... Toprak saksıları kullanan arkadaşlar var bahçelerinde. Onların saksıları büyük olduğu için belkide sorun yaşamıyorlardır. Sizde de görünce sormak istedim. Ancak benimle aynı fikirde olduğunuzu gördüm. Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Yer kaybı olmaması nedeniyle kare saksılar oldukça kullanışlı ancak kök gelişimleri için böyle faydalı olduğunu bilmiyordum. Tüm bu bilgilendirme için teşekkür ederim.
Sevgiler
Biliyorsunuz kaktüslerde bitkinin boyutuna göre mümkün olduğu kadar küçük saksı kullanılır. Bu sayede bitkinin enerjisini kök ya da sürgün (yavru) oluşumuna değil de, ana gövdeyi büyütmesi ve çiçek oluşturup tohum vermesi için kullanması amaçlanır. Fakat saksının küçük ve yuvarlak olması köklerin sıkışık ve sarmal olmasını sağlar. Bu pencereden bakınca bahçelerdeki büyük yuvarlak saksılar belki kökleri sarmallaştırmaz ama kök ve sürgün oluşumunu teşvik eder. Bahçelerde bu durum tercih sebebi olabilirsede ev içi ve koleksiyon tarzı yetiştirmede küçük saksı hatta kare saksı daha doğru bir seçim olur

Saygılar...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonerordo Mesajı Göster
sergilerinizin devamını bekliyorum sariefe, yeri gelmişken sorayım bu kare saksıları nerden temin ediyoruz?
ben bulamayınca çiçekçiden kullanılmış eski saksıları toplattırdım kare olan küçükleri aldım tahminen aynı ebatlarda ama bendekilerin derinliği biraz daha fazla. umarım kaktüsler için kullandığınız kare saksılar bunlardır.
Devamı gelecek sayın sonerordo;

saksıları bulmak hiç de kolay olmadı. Bunlar en küçük boyut ve pek bulunmuyor. Nette arama yaparak en son sahibinden.com da ilanını bulmuştum. Ölçüleri 8 cm yükseklik ve 7x7 ağız genişliği şeklinde. Boyuna görede oldukça sert ve dayanıklı. Bulursanız tavsiye ederim.

Düzenleyen sariefe : 11-05-2011 saat 00:33
sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön