agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni167Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-02-2011, 02:36   #1
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim Mesajı Göster
İnanmıyorum kaktüsün simetrik değil ve yamuk duruyor ne olacak
Kim demiş Buyrun size simetri. Biraz yamukluk yok mu? Var. Ama sağdakini biraz derin dikersem. Bir iki çubuğa bağlayıp ağacı yaş iken eğersem bakın siz simetriye

Name:  Cleistocactus Winteri2 (Small)2.jpg
Views: 1433
Size:  33.6 KB

Siz zorlamadan diğerinide ben göstereyim

Name:  Echinocereus morricali3 (Small)2.jpg
Views: 1101
Size:  30.3 KB

Saygılarımla...

MKurtoglu beğendi.

Düzenleyen sariefe : 09-02-2011 saat 16:31
sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 06:56   #2
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Matematikçiye simetri sataşması bir yana sukulentler güzel Echinocereus Morricalinin gövdesi hoşuma gitti. Öyle büzüşerek mi büyüme oluyor. Akordiyon gibi kıvrık kıvrık olacak büyüdükçe

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 11:58   #3
Ağaç Dostu

nesli6's Avatar

Giriş Tarihi: 20-10-2010
Sayın Sariefe, Cleistocactus Winteri dikenlerinin sarı olması ve özellikle çiçeğinin muhteşemliği nedeniyle aradığım bir tür siz nereden buldunuz öyleçok da güzel büyümüş maşallah, kusursuz bir simetriye sahip olmasını istiyorsanız birini ben alabilirim yani bakmak için, şaka bir yana tez zamanda çiçeğini görürüz inşallah.
Echinocereus Morricali de çok gözel onunda çiçeğini görmüştüm sanırım açınca simetri falan farkedilmiycek okadar yani, gövdelere yukarıdan bakınca bazıları düz bazıları rüzgar gülü gibi kıvrılmış ya da pervane gibilerbu yünüde ayrı güzel. Güle güle büyütün.

nesli6 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2011, 16:28   #4
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nesli6 Mesajı Göster
Sayın Sariefe, Cleistocactus Winteri dikenlerinin sarı olması ve özellikle çiçeğinin muhteşemliği nedeniyle aradığım bir tür siz nereden buldunuz öyle? Çok da güzel büyümüş maşallah, kusursuz bir simetriye sahip olmasını istiyorsanız birini ben alabilirim yani bakmak için, şaka bir yana tez zamanda çiçeğini görürüz inşallah.
Echinocereus Morricali de çok gözel onunda çiçeğini görmüştüm. Sanırım açınca simetri falan farkedilmiycek okadar yani, gövdelere yukarıdan bakınca bazıları düz bazıları rüzgar gülü gibi kıvrılmış ya da pervane gibilerbu yünüde ayrı güzel. Güle güle büyütün.
Sevgili nesli6 açıkçası satıcılarda çok görülen bir tür değil. Tesadüfen karşıma çıkmıştı. Hatta alırken aporocactus niyetine almıştım. Dikkat ettiyseniz ilk aldığımda daha fazla dalı olduğunu ama parçalayıp bu ikisini diktiğimi yazmıştım. Yani küçük bir örneği daha mevcut. İsterseniz onu size verebilirim. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Sevgiler...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim Mesajı Göster
İlahi Tolga senin matematikçi olduğun gerçeğini atladım tabi, ama ne kadar ince eleyip sık dokuduğunu düşününce şaşırmıştım
İlahi ben Dediğiniz gibi biraz ince eleyip sık dokuyorum. Hatta sadece kaktüslerde de değil

Düzenleyen sariefe : 11-05-2011 saat 01:09
Eski 09-02-2011, 16:14   #5
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K Mesajı Göster
Matematikçiye simetri sataşması bir yana sukulentler güzel Echinocereus Morricalinin gövdesi hoşuma gitti. Öyle büzüşerek mi büyüme oluyor. Akordiyon gibi kıvrık kıvrık olacak büyüdükçe
Teşekkür ederim sayın hocam. Açıkçası farklı gövde özellikleri gösteren bir kaktüs. Büyüme şekilleri benimde ilgimi çekmişti. Şöyle ki; gövdeler beşgen, altıgen veya yedigen olabiliyor. Beşgenler kıvrılarak uzarken diğerleri daha düz bir yapıya sahip. Sizin akordeon olarak tabir ettikleriniz beşken olanlar. Nette her iki türden de resim bulmuştum. Resimlerle açıklamam gerekirse;

Benimkinde beşgen altıgen ve yedigenler birarada,

Name:  Echinocereus morricali3 (Small)3.jpg
Views: 1765
Size:  67.0 KB

Bu resimde beşgen formundaki gövde kıvrılarak akordeon şeklinde uzamış,

Name:  Echinocereus Morricali (Small) (Small).jpg
Views: 1296
Size:  30.1 KB

Bu resimde de altıgen ve yedigen formunda gövdeler var. Bunlar kıvrılmadan düz bir şekilde uzamışlar.

Name:  Echinocereus Morricali (2).jpg
Views: 1460
Size:  38.9 KB

Eski 09-03-2011, 12:50   #6
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sariefe Mesajı Göster
Teşekkür ederim sayın hocam. Açıkçası farklı gövde özellikleri gösteren bir kaktüs. Büyüme şekilleri benimde ilgimi çekmişti. Şöyle ki; gövdeler beşgen, altıgen veya yedigen olabiliyor. Beşgenler kıvrılarak uzarken diğerleri daha düz bir yapıya sahip. Sizin akordeon olarak tabir ettikleriniz beşken olanlar. Nette her iki türden de resim bulmuştum. Resimlerle açıklamam gerekirse;

Benimkinde beşgen altıgen ve yedigenler birarada,

Bu resimde beşgen formundaki gövde kıvrılarak akordeon şeklinde uzamış,

Bu resimde de altıgen ve yedigen formunda gövdeler var. Bunlar kıvrılmadan düz bir şekilde uzamışlar.

Bundan bende yok Çok güzelmiş sevgili sarıefecim .İyi günlerde büyüt .Kare saksılarda çok hoş olmuş .Yer açısındanda daha kullanışlı
Titiz evlat herşeyi düzenli tertipli ,tıpkı hatice annesi )P

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2011, 01:08   #7
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sariefe Mesajı Göster
Sizde de oldururuz sevgili Hhatice. Etobur toprağınız ayrılmış bir şekilde size ulaşmayı bekliyor. Aklımdan çıktı sanmayın. Mesajlarınıza verdiğim cevapların zamanlamasından anlayacağınız üzere bu sıralar çok yoğunum. Yoksa Beşiktaş şurası. Şu bahar toplantısı mı yıl dönümü toplantısı mı bir an evvel yapılsa da kaynaşsak paylaşsak diyorum. Fena mı diyorum?

Sevgiler...

Evet evet Ağaçlar nettin doğum günü harika oluyor.Biz geçen sene eşimle ilk kez katıldık .Zamanın nasıl geçtiğini anlamadık .Malesef benim etobur sizlere ömür.Ben baksaydım ölmezdi ama eşim sanırım ona bakamadı ' yeşil yaprağı var hala ama zor toparlayacak gibi

Yeni aldığın kaktüsler çok güzel .Bol çiçeklerini görelim inşallah )

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025