![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
İnternette çiçekli fotoğrafını çok aradım, bir sap üzerinde gösterişsiz olduğundan hep yaprakları fotoğraflanmış. Ama bu fotoğrafı paylaşmak istedim, doğada mı yoksa bir kaya bahçesinde mi çekilmiş kayalar arasında, çok güzel... .(foto internetten) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Hepside çok güzel sevgili Vildan hanım özellikle sondaki iki tane harika görünüyor güle güle büyütün ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Vildan hanım, Bunlar Taner beyden son siparişleriniz sanırım. Benimde siparişlerim geçen hafta içinde elime geçti. Ancak sonrasında il dışında oluşum nedeniyle henüz fotoğraflarını çekemedim. Birkaç gün sonra sanırım sayfamda paylaşırım fotoğrafları. Bu arada gittiğim Mersin'den birkaç tane de çelik getirmiştim. Onlarında fotoğrafları eklenecek. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kaybettik
|
Çok güzeller Vildan hanım güle güle büyütün. Benim sukulentlerime ve kaktüslerime nazar değdi galiba. Havalar biraz daha ısınsın diye bekliyorum saksı toprak değişimi yapmak, elden geçirmek için. Ondan sonra yavaş yavaş yeniler ekliyeceğim ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Daha güzelleri sizin olsun Sevim Hanım. Taner Bey sitesinde saksı değişimi için şöyle diyor: SAKSILAMA : En iyi saksılama zamanı bitkinin istirahat ettiği zamandır. Yani Ocak-Şubat ve biraz da Temmuz-Ağustos. Hiçbir zaman fazla büyük saksıya almayın, bitkiye göre toprak fazla olacağından toprak geç kurur ve kökler zarar görebilir. Saksının dibine küçük çakıl taşları veya kiremit parçası koyarak suyun saksıda kalmamasını sağlayın. Saksıyı tamamen doldurmayın, üstten 0.5-1 cm boşluk kalmalıdır (su payı). http://www.kaktus.web.tr/default.asp...ktus=Bakımları Hakkında |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Vildan Sönmez, 5 sayfayı da keyifle inceledim. Hepsi çok güzeller. Elinize, emeğinize sağlık. Kaktüslere ilgim ve sevgim yoktu, ancak sitedeki kaktüs ve sukulent sergilerine baka baka çok hoşuma gitmeye başladıklarını söyleyebilirim. Bir de koleksiyonculuk gibi merak oluştuğunu gördüm. Çok mutlu oldum. Sizin koleksiyonunuz hem adet ve tür olarak büyümüş, fakat daha önemlisi sizin ilgi ve sevginiz sayesinde hacmen de çok büyümüş. Bu kadar çok ve gür kaktüsün arasında yaşamak kolay olmasa gerek. :-) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın k dönmez katılıyorum size, koleksiyon yapmak gibi oldu artık. Benim ilgim daha çok sukulenlere yönelik. Çünkü daha çok, daha çabuk gelişiyor ve daha çok ve uzun çiçekleniyorlar. Şimdilik eve rahatça sığıyoruz, ama Allah korusun başka bir eve sığamayız herhelde... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok hoş kaktüsler almışsınız Sayın Vildan Sönmez. Bir süredir sayfanıza bakamamıştım, çok güzelleşmiş. En son resmini koyduğunuz kaktüsünüzden bende de var ama çiçek açtıramadım henüz. Sizinkinin çiçeğini görünce çok heveslendim. Bu yaz açtıracağım ona. Hepsini mutlulukla büyütmenizi dilerim. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Sizin kaktüsleriniz yanında benimkiler acemi işi ![]() Zaten bizim evde ilk kaktüssever eşimdi, bana da ondan geçti. Bu arada bu yaz açtıracağım derken sırrını paylaşın benimkilere de elimizden geldiğince uygulayalım. Gerçi, benim için ilk hedef özellikle yeniler için :yaşatmak. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Doğrusunu söyleyeyim: Hiçbir sırrım yok. Vitamin yok. Özel toprak yok. Sadece hangi tipinin ne kadar su isteyebileceğine dair tahminde bulunuyorum. Hatta, bazılarına enjektörle su veriyorum fazla kaçırmamak için. Toprağı da torf... Bazılarında da az miktarda kum var. Hepsi bu. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
Sn Vildan Sönmez sayfanızı ilgi ile izledim bu ne güzellik ellerinize sağlık. Koleksiyoner gibisiniz sizden öğreneceğimiz çok engin bilgiler var teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Asuman Hanım, aynı şeyi ben de arkadaşlarımızın sayfalarında yapıyorum. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Satı arkadaşımız, eşi ve kızkardeşi, dün akşam üzeri, evimize kısacık ziyaretleri ile bizi sevindirdiler. Göngör mesaide olduğu için gelemedi. Başka bir gün hepsini tekrar bekliyorum. Arkadaşlar dün bizim evden hızır geçti desem yeridir. Bu saksıda ve bu bardakta iki kök maviş, bir çok kaktüs ve de sukulent bereketi vardı... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili vildan hanım, içgüdülerimin çok güçlü olduğunu birdaha anladım sizi görmeden mükemmel bir insan olduğunuzu anlamıştım doğru karar vermişim, sizi ve ailenizi tanımaktan çok onur duydum, çiçeklerinizi sağlıkla büyütün,en kısa zamanda biz sizi bekliyoruz. Bahçede sizi bekleyen kış sümbülü (bergenia) var,ailenize ve size kucak dolusu sevgiler. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Satı Hanımcım, Cumartesi görüşürüz diye konuşmuştuk, İstanbul'a çok kısa bir süre için (ve neden geldiğinizi de biliyorum) geldiğiniz halde bana da uğradınız ya çok mutlu oldum. Eşim ve kardeşimle sizleri tanımaktan çok mutlu olduk. Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|