![]() |
|
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Vildan hanım Öğle arası bazı sukulentler dışında diğerleri saksıya alındılar. En çok 64 nolu mesajınızdaki kaktüs çeliğinin bozulmasına üzüldüm. Bu kaktüsle ilgili olarak sayfanızda kaya gibi sağlam ifadesini kullanmıştınız. Ancak siz paketlemede yeterince özen göstermenize karşın Yurtiçi kargonun acizliğine uğramış. Sanki soğuk almış gibi tamamen çürümüş durumdaydı. Onun yanında 57-58 nolu mesajlarınızda fotoğrafı bulunan ahtapot koluna benzer sukulentten aldığınız çeliklerden birisi tamamen sararmış, diğeri biraz daha iyi durumda. Çıkmadık candan umut kesilmez diye bekleyeceğim artık. Ben sukulentlerden korkarken, genel olarak sukulentler kaktüslere göre daha iyi durumda çıktı. 56 nolu mesajdaki fotoğraflarda yer alan sukulent (Haworthia Bolisi Blackbeardiana) Taner beyden aldığımla aynı sanırım. En dayanıklısı da bu çıkmış. Gayet iyi durumda idi. Birkaç kökü vardı. Sadece köklerden bir tanesi çürümüş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Ağaç Dostu
|
64 nolu sukulentin 4-5 günde çürümesi çok şaşırttı beni de, hem de üzüldüm.. Öyle sağlam duruşu vardı ki. Yalnız gövdeden ayırdığımda süt gibi bir sıvı geldı, ana bitkiden de size yolladığımdan da. Siz istememiştiniz ama ben 33 nolu mesajdaki Autumn Joy dan da bir çelik gönderdim, ben çok seviyorum ve arkadaşlarda da olsun istiyorum. Köklü köksüz her şekilde kolayca tutuyor. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Autum Joy... İsmini öğrendiğim iyi oldu. Bu sukulent, biraz kötü durumda idi sabahleyin. Suya koydum. Öğleyin toprağa almadım. Akşama doğru biraz kendine gelir gibiydi. Yarın sabah işe gittiğimde durumunu tekrar kontrol eder, iyi ise öğleye toprağa alırım. Selamlarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
Crasula marnierana Taner Bey'den geleli yaklaşık bir ay oldu. En küçük saksida gelen iki çiçekten biri. En çok gelişme gösteren de o oldu. Uçlardaki yapraklar büyüdü ve minik yapraklar verdi. Ama en büyük dalda hiç bir gelişme olmadı, bu hafta içi hafifçe dokununca kırık olduğunu farkedip yine küçük bir saksıya ektim. İnşallah tutacak.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah. İnşallah birşey olmaz çok güzeller. Bu arada ben de Taner Bey'e sipariş vermek istiyorum ama İstanbul'a gelinceye kadar kargoda zarar görür endişesi taşıyorum. Çünkü kargo firmalarına güvenmiyorum. Kaç günde geliyorlar Vildan Hanım ve ağırlıktan ötürü acaba ne kadar ücret alıyorlar, öğrenmek isterim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Ağaç Dostu
|
Zühre Hanım, son derece özenli paketlenmiş ve kargoda hiç bir zarar görmemiş olarak geldiler. Taner Bey'den, Romantik'ten, Snowman'den, Hocam 100'den, Mutlu Kutlu'dan, Kgürsan'dan alışlarım oldu hepsi de sağlam geldi. Sanırım sürekli çalıştıkları kargo şirketleri olduğundan dikkat ediyorlar. Kargo ücretini tam hatırlamıyorum ama çok değildi. Alıntı:
Düzenleyen Vildan Sönmez : 08-03-2010 saat 01:20 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2009
|
Sevgili Zühre Demir, Taner Bey'in kargo ücreti standart 7.60tl nereye olursa olsun ve boyutu önemli değil paketin.En önemlisi paketlemesi ve onun kadar özenli gönderen görmedim.Bitkilerin etrafını kartonla kapatıyor ve kutuda boş kalan yerleri gazeteyle dolduruyor.Toprakları dökülmesin diye de önce peçete kapatıp sonra bantlıyor.Ben 5 kez sipariş verdim hepside aynı geldi.Bugün 6. da olucak sanırım. Birde snowman dan aldıklarım üst üste konmuş geldi.6 adet türden 2 tanesi sağlamdı geldiklerinde.Ayrıca mesafeye göre ücretleniyor kargolar tabi boyutuna görede.Sadece bu kişilerden aldığım için bunları kıyasladım.Özelden değilde burdan paylaşmamın sebebi de diğer alıcak kişilere fikir olması içindi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
Zühre Hanım, pişman olmazsınız. Bu defa siparişiniz bir kaç gün gecikebilir. Zira Taner Abim bugün İzmir'de benim yanımda olacak, perşembe günü Antalyaya dönecek. Siz yinede siparişinizi gönderin, En geç pazartesiye gelir. Saksılar hasar görür mü diye endişelenmeyin. Özenle paketlenip geliyor. Kutunun içinde bir toprak tanesi bile zor bulursunuz. Yurt içi Kargo ile özel anlaşması var. Garantisi benim bozulan saksıyı söyleyin ben size yenisini yollarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2008
|
Sayın Vildan Sönmez sizde bulunan kaktüs ve sukulentlerin bazılarından bende de var benimkiler fazla gelişim göstermiyorlar.( sizinkilere maşallah) işin sırrı nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Skaraca'nn kaktüsünden sonra bendeki ana bitki de çürüdü. 3 günden sonra eve döndüğümde kaktüsüm yayılmış buldum, ellediğimde muhallebi gibi yumuşak ve çürümüş olduğunu gördüm. Çok üzgünüm. Mehtap Hanım'dan aldığım kaktüslerdendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Çok kötü olmuş Vildan hanım, çok üzüldüm. Umarım sağlam kalan bir-iki sürgün kurtulur. En iyisi sağlamları saksıdan çıkartmak ve köklerini kontrol edip, yeni bir toprağa dikmek sanırım. Sağ taraftaki sürgünlerin üst bölgeleri biraz sağlam gibi görünüyor. Öyleyse altlarını kesip, çürük bölgeleri temizleyip, gölgede bir süre bekletmek belki çözüm olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Yakın aralıklarla üç dal kesmiştim. Sonuncusunda bembeyaz süt akmıştı bitkiden. Sanırım zamanlama yanlış oldu.Üstten dört tanesi çürüdü. Alttaki iki tane hala sert. Kökleri temizledim biraz kuruduktan sonra ekeceğim. Bakalım inşallah tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen Hhatice : 18-03-2010 saat 09:28 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Sedum Rubrotinctum Bu sukulenti Datça'dan, Derya Hanım'ın serasından aldığımda yaprakları daha sıktı. Yolda bir çok yaprağı dökülse de yeni saksısında oldukça keyifli. Düzenleyen Vildan Sönmez : 28-10-2010 saat 00:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2009
|
Vildan Ablacım hepsi çok güzeller özellikle de Datça dan aldığınız.Snowman dan gelenler içinde şanslısınız aslından bana gelen 6 teneden 2 tanesinin üzerinde yaprak kalmıştı.Üst üste koyup kargolayınca normal olarak sağlam gelmiyor.Sanırım snowman dan aldıklarınızdan 2. fotoğraftaki sedum album..Bendeki nedense hep boya gidiyor ve o güzel görüntüsü kalmadı artık.. Maşallah hepsi çok güzel sağlıkla büyütün.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|