![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler arkadaşlar. Açıkçası diyorum ki: keşke kaktüs ve sukulentlerinde yerleşmiş yerli isimleri olsa. Hadı bu sefer latincesi ile yazayım dersem, foruma dönüp adını arıyorum, çok bilinen olmazsa aklımda tutamıyorum çoğunu. Düzenleyen Vildan Sönmez : 01-02-2010 saat 21:42 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Vildan Sönmez;572410] Açıkçası diyorum ki: keşke kaktüs ve sukulentlerinde yerleşmiş yerli isimleri olsa. QUOTE] Keşke diyorum bende Ne zor isimleri var yarabbim. Bu isimleri yazabilen arkadaşlarımı da ayrıca kutluyorum ben ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
[QUOTE=cemo;572422] Alıntı:
ben de kutluyorum henüz bir tanesini bile ezberleyemedim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Hhatice;575306]Bu kadar çok çeşidi ezberlemek zaten mümkün görünmüyor. Türün genel adını (örneğin mammillaria gibi) bilmek, çok sevdiğimiz, ilginç olan birkaçının adını bilmek biz amatörler için yeterli görünüyor Sayın Hhatice. Diğerlerini araştırarak öğrenip bir kenara kaydetmek iyi olabilir. Bu arada, bitkilerinizin gelişimlerini görmek çok güzel Sayın Vildan Sönmez. Bu vesileyle 12, 33 ve 58. mesajlarınızdaki türlerinize bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım, Etiket koyun öğrendiklerinize. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Vildan hanım, 57-58 nolu mesajlarınızda bulunan "ahtapot" olarak nitelendirdiğiniz kaktüsün ismini ve fotoğraflarını bu linkte görebilirsiniz. Dün sitede gezerken tesadüfen gördüm fotoğrafları. Siz aklıma geldiniz. (Euphorbia pugniformis) Bu arada halen çelik gönderilecekler listesindeyim değil mi? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Unutulmuş değilsiniz S. skaraca biraz havalar ısınsın diye bekliyorum. Linkteki kaktüsle aynı ama benimki daha genç olsa gerek, kolları daha cılız. Ama bu minik sarı çiçeklerden 2 tane açtı geçen yıl. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Taner Angay'dan sukulentlerim geldi. Kaktüs dünyası'nın cazibesine dayanamadım, dilerim hepsi Taner Bey'in serasını aramaz ve güzel çiçeklerini gösterir. (En sağdaki bordo saksıdakiler iki kopuk daldı ve ekili gelenlerden farklıydı, sanırım sipariş harici, yanılsam bile teşekkür ediyorum her şey için.) http://www.kaktus.web.tr/ |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Güle güle büyütün Vildan Hanım.. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Mustafa Bey, Taner Bey'den gelen sukulentlerimin hepsi de çok sağlıklı ve gelişkin. Bunda sizin desteğinizin etkisi büyük, biliyorum.Çok ama çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Gideceğim zaman yine haberdar ederim. O kadarcık yardımımız olsun artık. Sağolsun Taner abim beni kırmaz. Katkım olduysa ne mutlu bana. Güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu mesajı okudum, durur muyum ? Siteye yeniden göz attım. Serada bitmiş olan birkaç tane var çok hoşuma giden. Onların dışında seçimlerimi yaptım bile. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
haberimiz olsun sayın mrmusti ,çok güzel ve çok çeşit var taner bey gerçekten kaktüsüstan kurmuş siparişlerimizi size bildiririz çok iyi olur |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım yavrularınızın çiçeklerinide görün inşallah.Aynı sevinci bundan iki hafta önce bende yaşamıştım.Çok harika bir duygu.Özenli bir paketleme ve özenli bir kargo ile gönderildiklerinden hiçbir sıkıntı olmamıştı.Sadece bir tür yanlış gelmişti başka bir şey olmamıştı.Bildirdiğimde sadece bir ton açığı olduğunu öğrendim ![]() Stapelia Desmetiana yerine S. Hirsuta gelmişti.Ancak S. Desmetiana çeliğim vardı umudum ondan yana. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Vildan hanım, sukulentleriniz hayırlı olsun güle güle büyütün bayıldım hepisine çok yavru üredir de bizlere de düçer işallah. |
|
|
|
![]() |
|
|