![]() |
Koku henüz yok. Akşam olsun bir an önce...
|
Koku mu birde yok diyorsun ablam şöyle derinden içime çekince harika bir koku geldi;)
Çok güzel gözüküyor.Keşke tüm yıl boyu çiçekli kalsalar;) |
2 Eklenti(ler)
|
Çok teşekkürler Faruk'cum:) Bir çiçek daha pıtlamak üzere, fotoğraf makinası elimde bekliyorum.
|
Ne kadar güzel Sevgili Maki, evin içinde heyecanla gezinip duruyorsunuzdur. Ben de aynı durumdayım. Hoya carnosa ve carnosa crinkle açtılar, carnosanın balını da tattım.:) Elimdeki diğer türler de sürgün verdiler. Şimdilik kaybım yok ama yazı çıkarırsak içim iyice rahatlayacak. Maalesef bilgisayarımdaki sorun nedeniyle çektiğim fotoğrafları paylaşamıyorum. Sevgiler ve bol çiçekli günler:)
|
Nihayet, sonunda oldu..
Hayalimde canlandırmaya çalışıyorum, elinizde fotoğraf makinası, bir gözünüz Kerrii' de bir aşağı bir yukarı evin içinde .. Bu heyecana dayanmak zor... Kutluyorum.. :) |
Sevgili Maki,sanırım bu saatlerde kokusunu doyasıya içine çekmişsindir.Sevimli pıtırcıklarnı en kısa zamanda görmeye geleceğim.Sevgiler.
|
Gözünüz aydın Sevgili maki01, tek bir çiçek dahi harika görünüyor, hepsi açınca kimbilir nasıl olur.
|
5 Eklenti(ler)
Açar açmaz bal oluşmaya başladı ve tattım tabii ki :) Koku tek çiçek olunca çok belli belirsiz, sanki vanilyalı ya da şekerli bir koku:) Yarın daha iyi alırım.
Sevgili dkp, tripod yerleştirildi karşısına :) Malum macrosuz detayı izleyemiyorum. Her 10 dakikada bir fotoğraf çekiyorum neredeyse. Heyecan dorukta... Bir kez daha teşekkür ediyorum hepinize. Fatih'im iyi ki sosyal grupta hoya diye başımızın etini yedin ablam :) Ve sevgili dkp, güvenerek gönderdiğin carnosa dışı çeliklerle hoya türlerine daha sıkı sarılmamı sağladığın, yüreklendirdiğin için en kocamanından bir teşekkür de sana borçluyum. Çenem düştü, sevindirik oldum napayım . İlk çiçekte heyecandan tripoda rağmen titrettim makinayı. İkinci çiçekte biraz sakinledim. Hoya sevdalılarına sevgilerimle... |
Maşallah.Allah nazarlardan saklaın.Ablacım birşey malum olacakmış demekki bunun çiçeğini koklamaya oda ben gibi deli bi çocuğa kısmetmiş :) Resimleri bilgisayarıma yedekledim ablam haberin olsun.Şöyle gözümün önüne geldin abla çiçek karşısında sabaha kadar nöbettesin:D Eğer nöbet değişimi yapacaksan atlıyıp geliyorum ilk uçağa :)
En önemliside carnosadan önce Kerrii yi açtırdınya ablam artık senin hoyalar çıldırır:D |
:eek::eek:
;)Tebrikler meşakatli bir yolculuğun sonuna geldiniz.Zirve.Büyük bir heyacan oldu banada gerçekten.Maşallah çok güzel. Saygılar. |
Fatih'cim Fındık'ı bile çok kısa gezdirdim bugün :) Buralarda olsan ne güzel olurdu. Sündüm, uzadım kramp girdi fotoğraf çekecem diye:) Olmuyor dedim aşağı indirdim. Diz çökmemi istermiş önünde, ancak öyle fotoğraf çekebildim. Övünmek gibi olsun çekim kalitesi çok başarılı oldu. Son fotoğraf diğer fotoğraftan kesilerek alınmış bir kare :)
Carnosalarda hiç hareket yok. Çiçeklerini seneye görebileceğim herhalde. |
Teşekkürler toprağım :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılar. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu resimlerde benden hediye olsun istedim.Biraz ışık ve gölgelendirme:DGeri kalanlarda senin çekimlerin ablacığım. |
Ellerine sağlık canım ama karanlık olmuş biraz. Fotolarla hiç oynamıyorum, orjinal hali yani. Oynamak istersen maille gönderebilirim.
|
Ablacığım ben sadece arada seçip birkaç işlemden geçiriyorum:Ddoğallıklşarı var ma biraz gölgelendirme assil bir renk veriyor:DMaillere hayır demem her zaman beklerim.Senin çekimler gayet muhteşem.Bazen çekilmiş resimlerime rastlıyorumda nekadar amatör diyorum ve hala o çiçeklerim yaşıyorsa değiştiriyorum.Bİlinçsizce çok fena flu resimlerim varmış:D
|
Sevgili Makici'ğim mükemmel güzellikte Çiçekleri gerçektende biblo gibi. Resim çekme konusundada bayağı ustalığınız var yani, söylemeden geçemiceğim. Evin içinde günde 10 defadan fazla ben çiçek sapımı değilmi diye bakmaktan kendimi alamıyorum Carnosamın. Birde böyle Tomurcukları belirecek kendimi hiç düşünemiyorum ne halde olurum:D Kutlarım Sizi büyük bir başarı çiçeklerinide görmek böyle. Benim içinde koklayın Lütfen, Teşekkür ederim paylaşım için.
|
Sevgili Maki,
Maşallah Kerrii müthiş, fotoğraflar harika... |
Sevgili maki, çok güzel darısı bizim başımıza.
|
Yeni doğan bebekleri ziyaret eder gibi Kerri için de "hayırlı olsun"a gitmek gerekecek Maki'ciğim. Beni görünce şaşırma.
|
Teşekkür ediyorum hepinize, darısı diğer hoyalarımızın da sizlerin ekleyeceğiniz fotolarını görmeye.
tiya'cım bekliyorum canım, kaynar bile yapabilirim :) Sevgili hazan-z, gelirken carnosa çeliğime de çiçek açtırmış olursan hiç şaşırmam. Herşey için teşekkür ediyorum sevgili arkadaşım :) |
1 Eklenti(ler)
|
Amanın çiçekler açılmaya başlamış, harika bir görüntü. Sesimi duyurdum demek onlara, tekrar sesleniyorum hadi açılsın hepsi artık... :)
Ellerinize sağlık, çiçekler açıldıkça neler hissettiğinizi çok iyi anlayabiliyorum. Hepsi bir açsın da koklayın bakalım gece nasıl kokuyor merak ediyorum ( bir dünya çiçek açtı benimkisi hala koklayamadım ne ayıp bana. :p ) ve çiçeklerin değişen görüntülerini sakın kaçırmayın. Her saat değişiyor renkleri. Bir de balları yerlere damlayacak her yer damla damla koyu karamel rengi olacak. Şimdiden hazırlık yapın silmek için. ;) hehe!. |
Alıntı:
Ablam bir de şu npk gübresinin hangisi kök oluşumu için yüksek olması gerekiyordu? |
Alıntı:
Saygılar. |
Potasyum oranı yüksek olanı köklenme ve genel olarak bitkinin sağlıklı gelişimi için kullanıyorum Orkun'cum. Ben de hayret ettim , nasıl atlamışsın serpensini:))
|
2 Eklenti(ler)
Son olarak bu kareyi çektikten sonra dışarı çıkmak zorunda kaldım.
İki saat sonra döndüğümde hepsi açmıştı. İlk çiçeğin kokusu malesef şu an yok. Havaların aşırı sıcak olması nedeniyle balın bozulmuş olmasından kaynaklandığını düşündüğüm ekşimsi bir koku var. Bal sonrasında her hoya türünde çok da hoş olmayan bu ekşimsi koku oluyor mu acaba? Kokuyu hissetmek için burnumu dayamam gerekiyor, dilediği gibi kokabilir:) |
Demek ki ablacım seninki bal değil, sirke salgılıyor:D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025