![]() |
Ben de koca yapraklarıyla kerrii bu kadar zorlayınca, serpensin çiçeklerini nasıl izleyeceğimi kara kara düşünmeye başladım. Yarı profesyonel fotoğraf makinası şu an bütçemi aşıyor, merceklerle idare etmeye çalışacağım artık:)
|
Benim de uygun zaman kasttım buydu. Araştıralım, öğrenelim siz şanslısınız, malum... İng.:(
|
Fotoğrafcılık ve fotoğraf makinaları konusunda bilgisi olan arkadaşlardan destek almak lazım. Sizin aklınızda belli modeller varsa, yabancı siteleri araştırabilirim. Ya da hangi özellikleri aramam gerektiğini söylerseniz hemen başlayabilirim :)
|
3 Eklenti(ler)
Tricolor'ın sürgünü gözle görülür hale geldi :)
Geriye Verticillata kaldı. Minik bir çıkıntı oluştu, bakalım ne zaman kendini gösterecek. Kerrii'm iki gündür mevcut durumunu koruyor . Belirgin bir gelişme olmadı. Sevgili tiya İkin'in kerrii çiçekleriyle kıyasladığında benimkinin pek minik olduğunu söyledi. İlk kez açacak, normaldir belki :) |
Tricolorun sürgünü de kerrinin tomurcuğu da muhteşem görünüyor sevgili maki01, tebrikler, ellerinize sağlık ve hoyalarınıza maşallah!
Yarı profesyonel fotoğraf makinalarında canon pawershot S3 IS'yi şiddetle tavsiye ederim. makro ve süpermakro çekimleri üst modellerinden bile daha üstün diyebilirim. Özelliklerine göre fiyatı da uygun sayılır. |
Teşekkürler sevgili hüzünperest :)
6 ay önce Kodak'ın yanına Canon A1100 almıştım. Şimdilik idare ediyorum. Canon S3 de oldukca güzel bir çözümmüş. Sevgili dkp'nin bilgilerine :) |
Teşekkür ederim arkadaşlar, incelleyeceğim.
|
Cidden, fotoğraf makinesi olmadan yaşamak zormuş. Tüm güzellikler ve olagan üstü pozlar inadına gözünüze girecek nerdeyse.
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili Maki01 ablacığım sana iki tane seçenek sunuyorum;)Hangisini beğenirsen o senin sağ taraftaki mi,sol tarafta ki mi?Seçim senin.Seçmek zor ama :))Bir tanede genel görünümlerini ekliyorum:D
NOT:İkisinde de sürgün var.Biri hızlı davrandı sürgünü hızlı verdi diğeri ise yeni yeni büyütmeye başladı.Tabletlerin etrafındaki tabakadan kökler dışarıya çıktı. İyi seçimler;) |
Teşekkürler canım, en sonuncusunda bol yaprak var. Daha önce de onu gözüme kestirmiştim :) Sonbaharda yollayacaksın değil mi?
|
Evet ablacığım sonbaharda yollayacağım.Bende onu düşünüyordum aslında;) Üzerine yazayım ayrıldı diye;)
|
2 Eklenti(ler)
Kerrii'm alındı, darıldı bana :)) Çiçeğine küçük demiştim ya çok bozulmuş. Bana inat " Bekle , büyüteyim çiçeğimi" dedi. Çiçek sapı 2 cm'e yaklaştı. Tomurcuklarda değişiklik yok gibi, ya da her saniye bakmaktan fark edemiyorum büyümesini:)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
En hızla gelişen lacunosa, serpens ve autralis oldu. Serpensi Fatih'in sayfasına eklemiştim.
Diğerleri :) Fatih'cim australislerimiz başabaş mücadele ediyor :)) |
4 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşım hazan-z'nin hediyesi olan upuzun hoya çeliklerim köklendi , 7 ayda daha yeni yeni sürgün veriyor. Kıyıp parçalara bölseydim , eminim çok daha hızla gelişecekti:)
Sevgili hazan-z aynı gün kısa çeliklerde hediye etmişti. Parçalara ayırınca geriye üzerinde yaprak olmayan dallar da kalmıştı. İki saksıya bölerek diktim. Geç sürgün verdiler ama en kıymetlilerin arasına girdiler :) Teşekkürler sevgili arkadaşım. Sevgili hazan bir tomurcuklu çelik bulmuş bana. hazan suda köklendirirken bile çiçek açtırmayı başarıyor. Bakalım bu çeliği de açtırmayı başaracak mı? Eminim aslında başarır, tam bir yeşil parmak o :) |
1 Eklenti(ler)
Bu da sevgili Mutlu Kutlu'dan gelen Carnosam. Fazla sayıda çiçek sapı var ancak gelişme yok. Yolculuk ve ortam değişikliğinden etkilendi sanırım. Açık havada yetiştirilmiş olmalı. Salonu pek sevmedi :)
|
Sevgili maki çok güzel gelimişler maşallah.
|
Teşekkürler Sevim Hanım. Sizin çeliklerden de güzel haberler alıyorum. Fotoğraflarını bekliyoruz :)
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlarıma ayırdığım serpensler gelişirken, diğerlerinden önce sürgün vermesine rağmen benim serpensde gelişme olmadı.
|
Ablacığım sanki Sevgili Hazan-z den gelen çeliğinde tomurcuk görür gibi oldum haklımıyım?:D
Dİğerleride yorumsuz aynı eklediklerin gibi;) Birde Australisler acaba böyle mi kalacak bu yeni yapraklar sertleşmeyecek mi? Başbaşa mücadele işte;) |
Fatih'cim malesef eski çiçekden geriye kalan çiçek sapı o. Hiç hareketlenme yok.
|
Alıntı:
|
Sağlam kök yapısı diyorsan ROA derim Fatih'cim :) Gerçekten kökleri çok hızla geliştiriyor. ROA kalmadığı için kullanamıyordum. Neyse ki yenileri geldi. Kerrii'deki hızlı iyileşmeyi de ROA'ya borçlu olduğumu düşünüyorum. Mantarlara karşı oldukça etkili. Diversifolia'nın toprağında oluşan küfe benzer oluşumlar, ROA uyguladıktan sonra yok oldu :)
Senin serpens de tam bir ROAkolik :)) |
Hahaa:D Ablam sipariş için bir yer varmı forumda denemeliyim.Bazı siparişler iptal edildi benim bu nedenle hoya siparişim kaldı tek.O nedenle birde ROA sipariş edeyim nerden ve nasıl?
|
İletişim bilgilerinin de yer aldığı ROA Türkiye sitesindeki telefonlardan bilgi alabilirsin Fatih'cim:)
|
Sevgili makiciğim, hepside birbirinden güzeller eminim Hoya kerri çiçek açınca diğerleride atağa geçer:p Teşekkürler paylaşım için.
|
Eli kulağında olması lazım artık çiçek açması için... Hadi bekliyoruz... ;)
|
2 Eklenti(ler)
|
Sn maki01,çok şirin görünüyor;) tümü actıgında kimbilir nasıl güzel olur,gözünüz aydın.
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler sevgili tamaşa, gerçekten seramik bir biblo gibi, biblodan farklı olarak hayat dolu, sürekli şekil ve renk değiştiriyor :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025