![]() |
|
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Bayıldım sevilay hanım ne güzel bir şey bu. Keşke bende sipariş verseydim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Haydi bakalım, azıcık da bilgi tazeleyip eğlenelim. ![]() Yeni mum çiçeği kardeşleri, bu bilmece sizlere. ![]() Geçen sene, bir başlığa bir mesaj yazmıştım. Bu mesajda, bir hoya türüne sahip olduğumu, bu türe sahip olmanın bana göre, bir mücevhere sahip olmaktan daha anlamlı olduğundan bashetmiştim. İşte bu hoya, çiçek tomurcuğu veriyor, şimdilik iki tomurcuk. Hani mum çiçeği ile ilgili tüm başlıkları okuyoruz ya, bakalım bulabilecek misiniz hangi hoya çiçekleniyor? Kopya çekmek serbest. ![]() ![]() Bir de ödül mü koysak ne? (Mesela köklenmiş bir Silver pink yaprağı gibi. Mesela..) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Hoya cinnamomifolia ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Sarılı kırmızılı mı açacak şimdi.. Ay ne heyecanlı ... Geçen sene tutar mı tutmaz mı diye endişe edilen çeliklerin çiçeğe durduğunu görebilmek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Size ait olanlarını da görürüz İnşallah... ![]() Hakikaten mücevher. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Bu cevabı sayın kaktüs'ün vereceğini biliyordum, ne de olsa hatmettiniz bütün sayfaları de mi... ![]() Hadi bakalim Sevilay Hanımcığım en kısa zamanda görelim çiçeklerini. Ara ara resimlerini eklemeyi unutmayın olur mu, büyüme hızını bir ölçelim metre ile... ![]() Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Hatmettim etmesine de kafam allak bullak oldu. Korkuyla bekliyorum çelikleri ya hevesim kursağımda kalırsa diye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
Mücevherinizde durumlar nasıl ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
|
Kendi başlığıma bakınca sorunuzu gördüm sevgili kaktüs. ![]() Sanırım bizim mücevher, daha sürgününde yaprak yokken dört çiçek tomurcuğuyla atağa kalkınca başaramadı ve çiçek saplarını döktü. Şimdilerde, akıllı uslu yaprak ve sürgün veriyor yine. Bu yaz tüm hoyalarım, geçen yaz da olduğu gibi, sürgün verme atağına geçtiler. Önce bol miktarda sürgün verip, daha sonra da yaprak çıkarıyorlar ufaktan. ![]() Arada yandaki hoyanın teline sarıldıkları oluyor. Yaramaz çocuk gibiler, kendi başlarına bırakınca, nereye sardıracaklarını şaşırıyorlar. ![]() Sevgili kaktüs; Ben, bu başlıktaki ilk mesajıma elimde olan tüm hoyaları ekledim. Ölenleri yanlarına not düştüm. Kendi başlığı olan tüm arkadaşlar da, ilk mesajlarına ellerinde olan türleri eklerlerse, o başlığa bakan diğer arkadaşlarımız, kimin elinde hangi tür var görmüş olurlar. Siz de, çeviri yaptığınızda, sadece hoya türünün başlığına bilgiyi eklersiniz.Belki de, moderatörlerimizden rica ederiz, sizin çevirilerizi o türün ilk mesajına taşırlar ve, örneğin silverpink e bakan bir üyemiz, o türün özelliklerini ilk mesajda öğrenir. Biz de zaten kendi başlıklarımızda, kendi deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Bu arada, emek verip çeviri yaptığınız ve bizimle paylaştığınız için size çok teşekkür ederim. ![]() Elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sevilay Sizin de listenizin maşallahı varmış. Geçtiğimiz yıllara kadar mum çiçeği (carnosa) bile yok olmaya yüz tutmuş türler arasındayken, şimdi bu bol çeşitlilik insanı mutlu ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Kaybettik
|
Sevilay Hanım merhaba; hoyalarınız çok güzel ve alkışlanası çabalarınız var ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Bence yaşadığınız yer ılıman iklimse, nem oranı müsaitse ve balkonunuz rüzgar almıyorsa yaşayabilir. Sonuçta hoyaların anavatanı tropikal yerler. Mum çiçeği ile ilgili özel e-dergiyi okuduysanız insanlar değişik türler bulmak için seyahatlar yapıyor bu ülkelere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Bizim tanıdığımızın çiçeği balkonunda duruyor.Geçen yıl mersinden taşındılar buraya ve balkondan içeriye almadı.Gece karanlığında bu yıl üzerinde 30 adet çiçek topluluğu sayabildim.Yaprakların altlarında kalanlar da cabası ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
|
İstanbulda sadece kapalı ya da rüzgar ve soğuk almayan balkonlarda dışarda kalabilir sanırım. Hele bizimkiler, daha dışarı koşullarına dayanacak kadar büyümediler bence. Ya da, ben henüz balkona çıkarmaya kıyamam diyeyim. (Sanki balkonda koyacak yer var da) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Bütün yaz sürgün uzatıp durdular, kışın da yapraklarını çıkarırlar umarım. Kerrii ve Rigida bu konuda çok temkinliler. Yaprak, sürgün uzayıp gidiyorlar, ama diğerleri önce bir yığın sürgün atıp sonra yavaş yavaş yapraklanıyorlar. Şaka gibi ama, geçenlerde rafta duran hoyalara sprey yapıyordum, sırtımda bir şey hissedip böcek kondu sandığımdan, çığlığı bastım. Arkama döndüğümde, bir diversifolia sürgünün gezintiye çıkarken bana da uğradığını fark ettim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Bu yaz sadece rigida açtı ve sizlerle paylaştım. ![]() Cinna açmaya kalktı ama, henüz yaprak bile olmayan sürgünde iki tomurcuk çıkarmaya kalkışınca sanırım besleyemedi ve döktü. Çiçek sapları kaldı yadigâr. ![]() Şimdi de obscura deniyor açmayı iki tomurcukla. Bakalım ne olacak? Pubicalyxler de sürgün verip açmayanlardan. Azıcık tembeller galiba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Sayın Sevilay, tebrik ederim, başarılı çok güzel çalışmalar.. Biz Paul' e değil de, Hoya siparişlerimizi size geçsek daha iyi olacak sanki.. ![]() Elinizdeki türleri listelemişmiydiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
Elimdeki türleri ilk sayfaya listeledim ama yeni eklemeler olacak. ![]() Geçtiğimiz günlerde, verdiğim bir kaç tür siparişim geldi, bayramdan önce ya da bayramdan sonra ikinci siparişimin de elime ulaşmasını umuyorum Dilaver bey. Gelenlerden ölenler olabilir diye beklemedeyim. Pek bir uzun yol yorgunuydular çünkü. Umarım olmaz ama, olursa sağ kalanları listeye ekleyeyim diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|