![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
cv. Mathilde. Carnosa ve Serpens'in çaprazlamasından elde edilen bir melez tür. Çelikten yetiştirdim ve 1,5 yaşında. Kışın 3-4 dereceye kadar soğuklara aruz kaldı kapalı balkonda. Sanırım bu durum çiçeklenmeyi tetikledi. Üzerinde açacak durumda olan 15 civarında çiçek demeti var. Renk ve kokusunu çok merak ediyorum. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da kolay türlerden birisi. Hoya Fitchii. Yaprakları küçük ve beyaz damarlı. Güneşe maruz kaldığında kızarıyorlar. Üzerindeki bir kaç tomurcuktan bir tanesini büyütmeye karar vermiş gibi. Bakalım başarabilecek mi. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2014
|
Sayin edelvays58, Bir soru sorabilir miyim? O yesil ( plastik sanirim ) destek cubugunu nereden buldunuz acaba ? Benim hoyalar henuz yavru malum ama birgun buyuyecekler Simdiden destek cubugu olayini kara kara dusunmeye basladim da . Bu arada fitchii de mathilde de harika ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili esmaesma,o sardırma aparatını Bursa'daki bir çiçekçiye söylemiştim ve bunu Yalova'dan getirdi ama çok büyüyen hoyalar için sağlam bir şey değil. Compact olanlarda fena değil ve hoş duruyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Cok tesekkur ederim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Ben bu sayfaya bayılıyorum, o kadar büyük bir sevgi ve emek var ki bunları ifade edecek kelime bulamıyorum. ![]() Sevgili edelvays58, sümbül kokulunun arkasına gizlenmiş güzel mi güzel bir H. Caudata gördüm sanki bu güzelin resimlerini ve elde ettiğiniz deneyimleri bizlerle de paylaşmanız mümkün mü? H. Caudata ve H. Flagellata beni büyüleyen türlerden sadece ikisi. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim sevgili lusoari. Fotoğrafını çekeyim uygun bir zamanımda ve Caudatanın bakımı ile ilgili ayrıntılı bilgi veririm . Çok ilginç bir tür. Onun da değişik varyeteleri var. Bendeki 'gold' dedikleri. Sarı çiçekli olduğu söyleniyor. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Açamadı sevgili Yeşillim. O açma denemesinden sonra bir iki defa daha denedi ama yine başaramadı. Şu anda sürgünler büyütüyor. Yerini değiştirdim,daha fazla ışık alabileceği bir yere koydum ama henüz sonuç yok. Ama bitki gayet sağlıklı şimdilik. Düzenleyen edelvays58 : 14-05-2015 saat 10:15 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet,salihcan bu tür,ama yapraklarının bu şekilde siyah olduğuna tanık olmadım henüz. Belki güneş ışınlarının geldiği açıyla ilgilidir. Bendeki henüz yaprak karartmadı,ama çok sıcaklarda olabilir de. Bol çiçek açtığını biliyorum. İnşallah sendeki de açar,ama çelik ise ve kök yapmadı ise,yaprakları da az ise o gücü nereden bulur bilemem. Ama hoyalarda olmaz diye bir şey yok. Bol çiçekli Mathilde'den çelik aldım ve köklendirirken 2 tomurcuk büyütmeye başladı ama başaramıyacağını biliyorum.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben fotoğrafı epiphyticadan alıntıladım belki doğal ortamı taylant olduğundan öyledir ![]() Bendeki köklenmiş bardağın altından baktığımda bir tane kök gördüm ,üstten bir tane lav taşını kaldırıp baktım oradan da kökleniyor ![]() Sizin dediğiniz gibi hoyalarda olmaz diye bir şey yok... Beraber koku tarifi yapacağımız günler gelir inşallah ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili edelvays, bende sana black leavesi soracaktım hiç açtımı diye ne iyi ettinde paylaştın hele bir çiçek açsın, hele bir kokla bakalım nasıl olacak.Mathilde ise müthiş, bu tabloyu görmek için çok beklemiştim, ellerine sağlık kocamanda MAŞALLAH. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgli lusoari,ben de yeni türlerin kokusunu çok merak ediyorum. Açarsa şayet,mutlaka burada tarif yazarım.... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Hepsi harika..Siz onlari,onlar sizi cok sevmisler. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili son kez. Benim onları sevdiğim kesin:-)). Onlar da bna karşılığını bu şekilde veriyorlar. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Güzel çan şeklindeki çiçekleri ve gece yaydığı yoğun limon kokusu ile çok sevdiğim bir tür. Geçen yıl da çiçeklerini göstermişti. Umarım bu yıl daha fazla çiçeklenir. Nem isteği fazla olan bir tür. Yapraklarının fısfıslanmasından hoşlanır,özellikle yaz aylarında. Susuz hiç bırakmadım. Nasıl bir tepki göstereceğini bilemem. Sıcak havayı sever bütün hoyalar gibi. Kış aylarını salonda 20 dereceyi bile bulmayan ısıda geçirdi. Sorun yaratmadı ama yapraklarında kurumalar oldu, ki bu kaloriferli evlerde normal bir durum. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayin edelvays58, sizin tohumdan yetisen hoyaciklariniz vardi. Merak ettim de son durumlari nasil acaba? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Büyümeye devam ediyorlar...Yakında şaşırttacağım onları...En merak ettiğim şey:neler çıkacak içlerinden büyüdükçe. Bir ara ilgili başlığa fotoğraf yüklerim sevgili esmaesma. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Şu çıcek açtırma formulunu banada söylesenız...Artık çiçek görmek istiyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgil sonkez,düşündüm ne olabilir diye:uygun toprak karışımı,bol ışık ve 3-4 saat süre ile güneş almaları. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Hepsi yeterli ama vakti gelmedi demekki ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Ve Shepherdii çiçeklerini açtı. Çok hoş bir koku yayıyor geceleri. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
EPC-301 de çiçeklerini gösterdi. Kokusu çok yoğun ve 6 gün devam ediyor. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2011
|
Muhteşem bunlar.emeğinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Campanulata çiçeğini açtı yine. Renk olarak ,soğuk aylarda açtıklarına göre daha açık. Yoğun limon kokulu. Susuz bırakılmaması gereken bir tür. İki yıldır hiç bırakmadım. Bol ışık ve nem sever. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok yoğun bir baharat ve çiçek kokusu. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu dev bir harika muhteşem. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet,devasa oldu. Hoyaların kralı. Duruşu ile de öyle. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya Campanulata(Cystiantha olarak almıştım,ama araştırmalarım sonucu bu isimde hoya yokmuş). Bilimsel ismi Campanulata. Sık çiçeklenen bir tür,ama yaz aylarında açan çiçekler öbekleri daha gür ve daha yoğun kokulu. Sürekli nemli tutulması gereken bir tür. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2014
|
Sevgili edelvays58;hepside birbirinden güzeller ellerinize sağlık.Mum çiçeği ve selluka dedilermi heyecandan kalbim yerinden fırlayacak gibi oluyorum. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|