![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Hoya Spartioides
Bu garip hoya türü de dikkatimi çekenlerden ve mutlaka bulmam gerekirdi. Nemi ve ışığı seven bir tür. Onun için cam fanusun içine koydum. Üstteki sfagnum yosunu kurudukça fısfıslıyorum. Yaprakları neredeyse hiç yok. Dalları var ve her dalın ucundan çiçekler açıyor. Sürgünleri bu dalları sayılır. Bana geldikten bir süre sonra çiçek tomurcukları oluşturmuştu ama hepsini tek tek döktü. Şu anda aldığı ışık miktarı artınca tekrar açma girişiminde bulunuyor. Sanırım bu sefer başaracak. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Eskimo çiçeklerini açmaya ve o güzel kokusunu yaymaya başladı. Büyük bir keyif onu seyretmek ya da koklamak. ![]() Çok severek yetiştirdiğim bir diğer tür de Hoya Parasitica Lao. Yaprakları sukulent, açık yeşil(ışık miktarına göre yeşil koyulaşabiliyor),kalp şeklinde ve bol benekli. Bakımı çok kolay bir tür. Geçen yaz gelen çeliği ikiye bölerek aynı saksıya diktim ve sonbahara kadar çok iyi gelişme gösterdi. Doğu balkonunda idi. Kış aylarını yine doğuda olan salonda geçirdi ama neredeyse hiç büyümedi,dinlendi. Ve günlerin uzamaya başlaması ile birlikte yazdan kalma ve her bir kökte birer tane olan tomurcuklarını büyütmeye başladı. Çiçeğini ve kokusunu çok merak ediyorum gerçekten. ![]() Bu da tomurcuklardan bir tanesi.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Lav taşında yetiştirdiğim hoya Carnosa.2 yıllık bir bitki. Geçen yıl da çiçeklendi ama bu yıl daha fazla tomurcuk büyütüyor. Lav taşını deneme amaçlı kullanmıştım. Verticillata da bu ortamda gayet mutlu. Buotii kök çürümesi yaşadı bu ortamda. Kökleri çok ince ve daha narin bir tür. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Ve çiçekleri ile beni çok mutlu eden bir tür daha. cv. Mathilde. Üzerinde 20nin üzerinde tomurcuk büyüttü. Kokusu çok yoğun ve hoş. Tarifi çok zor gerçekten. Çiçek ömrü 6-7 gün civarında. İlk açtığında yeşilimsi bir rengi var ama daha sonra,çiçek biteceğine yakın güneş ışığının etkisi ile renk pembemsi oluyor. Bu kadar çok çiçek açmasını ,kış aylarında aldığı soğuk havaya bağlıyorum. Kpalı balkonumda ısı 3-4 derecelere kadar düştü. Tomurcukların hepsi aynı anda açmıyor. 5-6 tanesi aynı anda açıyor ve bazıları geçtikçe diğerleri de açmaya başlıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Ve yine çiçeğini ilk defa göreceğim başka bir tür:Hoya sp. (EPC-301) Black leaves Prachinburi,East of Thailand. Türü tam olarak belli olmayan bir hoya. Siyah yapraklı neden denmiş tam olarak anlayamadım ama sanırım yeni çıkan yaprakların rengi koyu olduğu için. Bana tek yapraklı bir çelik olarak geldi. Yaşayacağından bile emin değildim. Ama o yaşamayı seçti ve 1,5 yıl sonra çiçek tomurcuğu bile büyütüyor. Güneşe ve bol ışığa bayılıyor. Dalları ince(iyi ki öyle yoksa nereye sığar bilemem). Yaprakları sukulent. Çok su vermiyorum,arada üstten fısfıs ile suluyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Toprak ortamında bakımını yaptığım Hoya Shepherdii. Bir yaşında ,aynı saksıda iki kök var. Bol güneş ve ışık alabileceği bir yerde. Kış aylarını kapalı balkonda geçirdi ve hiç etkilenmedi. Üzerinde 10un üzerinde çiçek tomurcuğu büyütmeye başladı...İlk defa çiçeklerini göreceğim için heyecanlanıyorum. Rengini merak ediyorum:beyaz ı pembemsi mi olacak. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |