View Single Post
Eski 15-02-2015, 22:39   #1
edelvays58
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-05-2012
Edelvays58 / Mum Çiçeklerim

Uzun zamandır düşündüğüm bir şeyi yapmaya karar verdim sonunda:Bitki tanıma ve yetiştirme konusunda çok şey borçlu olduğum Agaclar.net'e, edindiğim değişik türdeki mum çiçeklerimin bakımı ile ilgili bir sayfa açmak. Onlarla ilgili yaşadığım çok güzel duyguları burada sizlerle paylaşmak istedim.

Çok uzun zaman olmadı aslında:yaklaşık iki yıl önce Sevgili Yeşillim'den aldığım iki türle başladım. Hoya cv. Chouke ve Lobbii Black. Öğretmenlik hayatımı sonlandırmaya karar verdiğim bir dönemdi. Ve ben bundan sonra ne yaparım düşüncesi vardı. Çiçekler beni çok sardı,hele mum çiçekleri...Daha o iki tür minicikken başladım yeni türler araştırmaya ve edinmeye. Aa, bu da çok değişikmiş,bunun da çiçeği çok güzelmiş, bunun yaprağı çok hoş, bu da benim yaşadığım iklime çok uygun diye diye...100ü aşkın tür edinmişim. Ve şunu da biliyorum ki, kendime dur diyemeyeceğim...Ha bire yeni türler peşinde koşuyorum.

Bazen neden diye soruyorum kendime...Şöyle düşünüyorum: her şeyden önce merak,sonra sevdiğim bir uğraş,başarma duygusu ve öğrendiklerimi paylaşmak..

Mum çiçeklerinin beni en çok çeken yönü :kokularıdır. Her türün kendine has hoş kokusu var. Bazı yetiştiriciler bazı türlerin kokusunu beğenmeyebilir ama ben hiç öyle düşünmüyorum: Hoya Graveolens'in kokusu çamaşır suyunu çağrıştırıyor ama ben çok sevdim..Sonuçta bu bir koku ve mum çiçeğinde bunu alabiliyorum. Bana ilginç gelen şey bu.
Beni çeken diğer bir yönleri de çiçeklerin renkleri,yapıları ve şekilleri.

edelvays58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön