![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sunrise özellikle muhteşem kokulu çiçekleri ile favori türlerim arasında olmasına rağmen henüz edinmemiştim. Adana agaclar.net toplantısına hediye etmek üzere hazan-z'nin getirdiği köklenmiş 2 yapraklı çelik, çekilişte bana çıkınca çok sevindim. Umarım benimki de sizinkisi gibi sağlıklı bir şekilde gelişir ![]() Hemen yanındaki saksıda etiketi gözüken "Sümbül kokulu" türü merak ettim, o hangisi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Çok güzel serpilmiş bu soğuk havalara rağmen Sn Bestdelen. Ellerinize sağlık. Dilerim bu sene çiçeklerinize görürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2012
|
Gerçektende havalar tekrar soğudu.Şu an elimdeki hoyaların hemen hemen tamamı kış uykusunda baharla birlikte ***.uyanacaklar.Sevgili maki gerçektende kentiana ile wyetii birbirine çok benzeyen hoyalar.Şu an bende sadeve wayetii mevcut.Aradaki farkı ancak bu 2 tür hoyayı elinde bulunduran hoyacılar farkına varabilir.Belki ilerde kentiana dan edinebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Hoya carnosa ''Crinkle 8''
Son baharda çelik olarak gelen bir hoyam.15 gün lav taşında bekletip direk toprağa dikmiştim.Biraz acele ettiğimi yapraklarının buruşmasından pörsümesinden anladım ancak tekrar smkmeye kıyamadım.Kaybetmeye çok yakın iken birden dirildi canlandı kaybettiği suya çabuk depoladı.İnşallah ilerde o çok sevdiğim pembe çiçeklerinide görürüm. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Megalaster
Daha önce gelen çeliğimi malesef acemiliğim ile kaybetmiştim.Ancak bu defa gösterdiğim özen ile sürgün ucu veren harikulade hoyalardan bir tanesi daha. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Hoya obscura
Köklenmesi zor bir tür daha önce denememde kaybetmiştim.Şimdilk bu çeliği tutturdum . ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Ben de son ortak siparişle edindim eskimoyu.Lacunosanın tüm klonlarını küçük yaprakları ve kokulu çiçekleri nedeniyle çok seviyorum, eskimo'da aralarında yaprağı en süslü olanlarından. Benim çelik hala karar veremedi, yaşamaya ya da ölmeye... Sizinki çok güzel gelişmiş, darısı çiçekleri görmenize ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01 desteğiniz için çok teşekkür ederim.Özellikle lacunosalar biraz nazik hoyalar olarak bilinir, en önemliside su istekleridir.Birçok kolleksiyoner lacunosadan bunun için şikayetçidir.Ancak eskimo aynı ailenin üyesi olmasına rağmen öğle nazlı değidir.Şu an farkettim benim çilli prensesim 4 adet çiçek tomurcuğu vermiş.İnşallah çiçekli resimlerinide paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Eskimo
çiçeklerini ilk görüp kokladığım hoya ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Hoya javanica ''Variegata''
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki 2 adet çiçek öbeği salonu tamamen kokutmaya yetti.Ancak çiçekler yaklaşık 5 gün civarı açık kalıyor.Ancak yeni tomurcukları yolda bile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl başladığım hoya serüveninde bu yaz nihayet bazı türlerim çiçek verdi.Şimdilik bu güzellikleri sayfamda yaplaşacağım. Hoya Memoria ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Bu yaz çiçek açan bir diğer hoyam ise minibelle. Şeker pembesi renkleri ayrıca kokusu çok güzel. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Çelik olarak geçen yıl gelen Hoya camphorifolia hızla büyüdü ve bu yıl çiçeklerini gösterdi. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl gelen ve hızla büyüyen Lobbii 2 black flowers bu yıl 2 defa çiçek açtı. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Hepsine kocaman bir maşallah. Özelikle Hoya camphorifolia ve red button çiçeklerine bayıldım. Darısı benim red button'un çiçeklerine diyorum. Bu yaz minibelle'nin muhteşem kokusunu doyasıya koklasam da özledim kokusunu. Beni duymuş olacak ki yeniden çiçek tomurcuklarını belirtmeye başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Fatih kardeşim yorumun için teşekkür ederim. Red button koku olarak minibelleden de kuvvetli bir koku yayıyor, *** sizinkilerde açarda bol bol koklarsınız. Şimdilik çiçek açan hoyalarım bunlar kısmet gelecek yıla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Tam bir görsel show sunmuşsunuz sevgili bestdelen, "ahh bir de kokularını hissedebilsek" dedirten türde, kutluyor ve paylaşımın için teşekkür ediyorum. Ben de sevgili arkadaşımın hediye ettiği uzun H. champhorifolia çeliğini kesmeden 3-4 ay önce diktim. Bol bol yan sürgün veriyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01 yorumunuz için teşekkür ederim. Bu arada çok dikkatlisiniz H. camphorifolia konusunda sizi tebrik ederim. Gerçektende çiçekleri çok küçük , ben dahi inanamamıştım bu kadar küçük olmasına , ayrıca çiçek ömrü çok kısa ve belli belirsiz bir kokusu var. Çiçeğinden çok yaprakları oldukça güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Yorumunuz için teşekkür ederim sevgili yeşillim sizin içinde geçerli çiçeksever. Bu yıl elimdeki hoyalardan çiçek açanların görüntülerini paylaştım.Şu an birçoğu duraklama dönemine girdi, çiçek açan yokmu derseniz red button kiç durmuyor.Kısmet ilk bahara inşallah diğer birçok hoyamda çiçek açar ve bende en güzel görsellerini burada paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yeşillim mutasyonlu kerrii şu an durgun dönemde beklemekte yaklaşık 180cm boyu var kış mevsimi nedeniyle büyümesi tamamen durdu. Bu yıl baharla birlikte atak yapacağını umuyorum muhtamelen yaz ayında da çiçek açmasını beklemekteyim zaten çiçeğe geçmezse üzerinden çelik alacağım. İnanın şu anda çok taliplisi var kısmet bakalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada sizin alacalı kerrii ile aynı anaçtan alınan bir çelik bende de değişimler kaydetmeye başladı sanırım. Kim bilebilir ne zaman ne ile karşımıza çıkacak bu hoyalar. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Hepsine kocaman bir maşallah benden.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Hele yaz gelsin bakalım beni ilk hoya türleri ile tanıştıran sevgili yeşillime 1 tane mutasyonlu çelik borcum olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2011
|
Maşallah çok güzeller .İnşallah bol çiçeklerini görürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|