![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2012
|
Hoya Subcalva
geçen yıl gelen ve 1 yıldır uyumaya devam eden güzelim. Uyan artıkkkkkkkkkkk ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Sevgili bestdelen, Calycina iyi gidiyor. Çok sevindim. Diğer türlerinizi de sabırsızlıkla bekliyoruz..Biraz can gelsin hoya başlığına:-)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Bella
Anaç olan bu bitkim diatomitte olup bu yaz başı diatomitini komple değiştirdim ****** bitki bir miktar şoka girdi yeni yeni toprağına alışıyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Kerrii Splash
Çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir arkadaşımın hediyesi olan bu türüm henüz birkaç aylık. Geldiğinde üzerinde çiçek tomurcuğu vardı tomurcuk büyüdü birkaç çiçek patlamaya başlarkene aniden döküldü. Ama ümitliyim yeniden çiçek vereceğine eminim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Eskimo
İlk edindiğim ve ilk çiçeğini gördüğüm bu türü malasef kendi hatam ile kaybetmiştim. Sağolsun arkadaşlarımdan birisi bu türü bana tekrar hediye etti. Yorum olarak kolay mis gibi kokulu çiçekleri olan ve her koleksiyonerde olması gereken bir tür. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Hoya carnosa round leaves "splash"
Carnosada bol tür olunca bende bu türü koleksiyonuma kaymıştım. Malasef ilk aldığımızda bu türü carnosa Chelsea diye edindiğim bu türün asıl kaynağı olan epc nin isim değişikliği ile isminin round leaves "splash" olduğunu hep birlikte öğrendik. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Mindorensis Red
Geçen yılın sonunda gelen bu türüm uzamaya başladığı sırada hastalandı. Hastalanan dallarını keserek gövdeden uzaklaştırdım.Şimdi yeni yeni neşesi gelmeye başladı kısa sürede yeniden dal verecek. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Pubicalyx Silver Pink
Bakımı kolay ve istikrarlı bir şekilde büyüyen bir tür hoyam. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Obscura
2 defa toprak ortamında yetiştirme denemelerim sonuç vermeyince çift kap içerisinde hidratonda yetişen bir türüm. Kendi haline bırakınca hızla büyümeye başladı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Albiflora
Kokulu bir tür olduğunu ve kokulu türleri daha çok sevdiğimi bilen bir arkadaşımın hediyesi, kendisine burdan tekrar teşekkür ediyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Imperialis Red
Bir türlü barışamadığım hoyalardan bir tanesi bu 3. denemem ama sanırım be defa olacak. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Buotii
Bu yıl edindiğim bir tür. Kokulu ve asil şimdilik hızla büyüyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Hoya krohniana
Kokulu bir tür bu yıl hediye gelen hoyalarımdan bir tanesi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Hoya sp. Haruku
Hediye gelen bir hoyam daha. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Hoya australis
Bir saksıya 2 çelik bakalım bu defa çiçek açacakmı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Hoya meliflua ssp. fraterna
Yeniden başladığım bir tür yine tek saksıya 2 çelik diktim. Umarım bu defa çiçek açar. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Archiboldiana Pink
Geçen yıl gelen bu büyük yapraklı türüm hızla gelişim gösteriyor şimdilik çiçek tomurcuğu bulunmasa da gelecek yıl açacağına inanıyorum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Hoyalarınız harika sevgili bestdelen. Archboldiana ne kadar çok büyümüş. Maşallah ona. Albiflorada bir şey dikkatimi çekti: dalı ince göründü gözüme. Daha gazla ışık istiyor gibi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Albiflora konusunda haklısınız yer sıkıntısı nedeniyle fazla aydınlık olmayan bir köşedeydi. Neyseki şimdi kapalı balkonda bol bol süzülerek güneş alacağı köşesine yerleşti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Tricolor
İlk edindiğim türlerden yaklaşık 3 yaşına giriyor ve üzerinde uzun zamandır 2 adet çiçek tomurcuğu olmasına rağmen bir türlü tomurcuğu büyütmüyor. Acaba yeni yerini severde büyütürmü ? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Onychoides
Sıcağı seven büyük yapraklı türlerimden bir tane daha.Üzerince çiçek tomurcuğu oluşturdu. Çiçek açacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Pubicalyx 'Royal Hawaiian Purple'
Hızla sürgün verip dal büyütüyor.Bu tür kokulu görsel olarak renkli çiçeklere sahip ve özellikle ilk çıkan yapraklarının kızarmış rengi bir harika ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Hoya carnosa "Krimson Queen"
Biraz Yavaş büyüyen bir tür ama yapraklarını çok seviyorum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Hoya sp. (NKPT-BP) Very big leaves and beautiful pinkish flowers
Diğer ismi sünbül kokulu. Geçen yıl gelen bu türüm ilk baharla birlikte çiçeğe geçmişti. Bu yıl 2 dönem çiçek açtı. Evinizde mis gibi yoğun kokulu hoya arıyorsanız bu tür biçilmiş kaftan. Kokusunu çok seviyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Cv Joy
Kalın ve etli yapraklara sahip. Geçen yıl gelmişti bütün yılı uyuyarak geçirdi. Bu yıl hareketlendi ve büyümeye başladı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Minibelle
3 Yaşında ve anaç olan bu türümden en az 20 çivarı çelik aldım. Geçen yıl üzerinden çiçeği eksik olmadı. Bu yıl yer sorunu nedeni ile dip köşe bir yerde olunca oda tepki olarak çiçek vermedi. Artık seveceği yeni yerine aldım. Belki kış gelmeden çiçek açabilir. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Purpureofusca
Geçen yıl gelen bu türüm sıcağı ve aydınlığı çok seviyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Griffithii
Koca bir yılı uyuyarak geçiren bu türüm nihayet uyanıp sürgün vermeye başladı. Çiçeğini görmek uzun zaman alacak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Obavata
Anaç olan bu türüm oldukça yavaş büyümekte.Üzerinde çiçek tomurcukları 1 yıldır bulunmasına rağmen bir türlü büyütemedi. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Sayın bestdelen, Çok güzel olmuşlar. Bazılarının bebek haliyle bildiğim için şöyle bir öncelere gittim. Özellikle mutasyonlu Kerrii yi merak ediyorum. bakalım karşımıza nasıl çıkacak. Kolay gelsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|