![]() |
|
|
![]() |
#1 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Alıntı:
Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum ama maalesef denissi yi yerinden söküp inceledim. Baktığımda kök namına canlılık belirtisi hiç kalmamıştı ve sap kısmı maalesef koflaşmış ve buruşuktu. Fotoğraflardan anlaşılmıyor. Hani çürüyen bitkilerin derileri ve sapları elle ovunca rahat ayrılırya aynen öyleydi. Genelde kök çürümesi yapan yarı odunsularda rastlanır, bilirsiniz. Bu tamamen bitkinin öldüğüne delalettir. Denisside çelik alabilme namına gövde kısmını da kestim ancak nafile. denissi mi kaybettim ![]() Sevgili Nur içinde yatsın ( kimdir maalesef tanımıyorum ama ) Mucip Gürbüz'ün dediklerine aynen katıldığımı belirtmek isterim, Çeliklemede organ sayısının minimumda tutulması gerektiğini düşünüyorum. Alıntı:
Sayın Yeşillim ; Kesinlikle katılıyorum, yukarıda da yazdığım gibi ciddi çürüme vardı. Ancak beni üzüldüğüm nokta geldiğinden beri hareketi olmamış olsaydı sorun değildi ama yeni sürgün verdi ve ben saksısına aktardım. Çok güzel kök yapmıştı. Sanırım ben bişeyleri yanlış yaptım. ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayfalar ilerledikce onu kaybettiğimizi öğrensem de hala bizlerleydi ve yol göstermeye, yardımcı olmaya devam ediyordu. Benim tanışmam böyle oldu... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Bozo, Hoya dennisii maalesef ölmüş . Bende aynı sorunu yaşadığım için, bu cevabı kesin verebiliyorum çünki... Sen üzülme Hoya dennisii nin farklısı var var bende şu taşınma işlemini bitireyim kök gelişimini tamamlamış adaptasyon sorununu atlatmış dennisin, elipticayla birlikte hediyendir. Yeterki hoyalara gönül vermiş olan birisi olasın. Ben bu üzgünlüğünü görebiliyorum. Bazı türlerde kök gelişimi çok uzun sürece bağlıdır bunlardan birtaneside Hoya dennisidir. Sürgün verdi deyipte yolculuğa çıkan dennisilerden nasibimi aldım çünkü... Tecrübelerime dayanaraktan yazıyorum bazı hoya türlerinde köklenme aşaması tamamlanmadan bile sürgüne geçen türler var. Bu sürgün gözlemi o hoyanın yolculuğa çıkacak anlamına gelmiyor. Bazı türler diyorum bu türde onlardan birtanesi en az bulunduğu ortamda 5 ay geçirmesi gereken katagoriye giren türlerden. Hoyalarda süprizler ve üzüntülerin asla sonu yoktur yeterki onların dilinden anlayabilelim. Ancak o zaman bu tür üzücü kayıplar yaşamayız. İklim farklılığı yollarda geçirdiği süre köklü hoyalarda hep değişkendir... Bu değişkenlik çeliklerdede aynıdır ancak çeliklerde böylesi geç adaptasyon veren hoyalarda çeliklerde daha çok başarı elde edilir... Deneyim tecrübelerime dayanarak bu açıklamayı kendime borç olarak gördüm... Bildiğim birşeye asla seyirci kalamam... Osebepten kayıbınız için üzülmeyin lütfen... Birde başka bir önemli konu bu tür hassas türlerde İller veya Ülkeler arası transfer kesinlikle bahar aylarında yapılmalı... Hoya dennisii (IML 0955) ''Gold Ridge'' görsellerden inceleyebilirsin... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yazınızı okudum katılıyorum ve önerilerinizi destekliyorum. Ama siz kadar hoya '' ÜSTADI'' olmadığımdan türlerin hassasiyeti konusu için zamana ihtiyacım var takdir edesiniz ki. Yukarıdaki mesajımda da belirttim, beni üzüldüğüm nokta iyiye gideken bir anda böyle birşey yaşamak. Daha öncede macgillavri ve arcboldiana ( yanlış yazdıysam affola, adları pek zor ![]() Daha öncede sözlediğim gibi beni ağaçlar.net le siz değerli üyelerle tanışmamı sağlayan yegane bitkidir hoyalar. Varolduğum sürece evimin imkanları ölçüsünde ( ve Ankara nın ) hoyalarla ilgilenmeye ve deneyimlerimi buaraya aktarmaya devam edeceğim, Hiç kuşkunuz olmasın. Hediye olarak bahsettiğiniz konuya gelirsek. nutkum tutuldu, heyecanla bekliyor olacağım. Bilinizki artık zaman benim için geçmiyor. ![]() Deniisii nin bana yazdığınız türünü araştıracağım.. teşekkür ediyorum.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bana göre, Yeteri kadar kök gelişimini tamamlayan sağlıklı bir dennisii ki öyle ![]() Yolculuk ve hava şartları sarsmaması gerekiyor. Mesafe kısa, yurtiçine adapte olmuş! Yeteri kadar kök gelişimini tamamlayan sağlıklı bir dennisii; *Yol yorgunluğunun üzerine erken saksı değişimi! *Fazla sulama, nedenlerden ikisi olabilir. Dennisii'nin konumu hakkında bilgim olmadığından yorum yapamayacağım. Fakat zor olmayan bir tür demekle yetiniyorum. Bunlar birer tecrübe bilsek, bilmesek de konu hakkındaki pekiştirme faydalı olacaktır diye düşünmekteyim. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Minik kalpler dallardan ayrılmaya başladı. Daha anlaşılır görsellerle yakında sayfamı süslemeye devam edecek kerriim. Teşekkürler Sevgili Maki01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
kerrii
Kerriim beni utandırdı, minik kalpler atmaya başladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
bella
Bella hanımda saksısını doldurdu. Artık senden bari bir çiçek görsek olmaz mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
diversifolia
Divercim semirmeye bütün hızıyla devam ediyor. Ne o poz vermeyi biliyor ne de sahibi fotoğraf çekmeyi. Bilin bakalım bu resimlerde ne eksik? = çiçekkkkk ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
bozo bey ellerinize sağlık hepsi çok güzel en alltaki resimlere bakarken bitki nasıl böyle sarılmış çözemedim sardırdığınız aparatı aldınız mı yaptırdınız mı... birde tamamanı gösteren bir resim yüklermisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim sayın sibelim. Sardırdığım aparat saksıya monteli anten kablosunun soyulmuşu. ben yapmıştım anten kablosunun dışındaki plastik malzemeyi soyunca içinde örülü tel kafes var. bunuda çıkardığınızda geriye kalan kablo kısmı dirayetli ve dik duran bir malzeme oluyor. üç saksıya bu şekilde yapmıştım ancak birini ablama vermek zoruda kalmıştım. demokrasilerde çare tükenmiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Missmenas dan esinlenilmiştir. Kendisinin kulaklarını çınlatmadan edemedim. Bu fikri ben onda gördüm. Saksının kenarlarına delik açarak buralara yerleştirişmiş artı şeklinde bir kablo aparat. Sayın Missmenas çok daha profesyonel malzemeler materyaller kullanıyor, benimki daha ekonomik diyelim. Bu saksının bir modelini küçükde olsa yapıp sayfamda yayınlamaya karar verdim. Diversi çok gelişkin olduğu için fotoğraf çeksemde anlaşılamayacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
hayırlı bayramlar...
bayramınızı beraber tebriğe geliyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hem mutluluk hemde utanç içindeyim. Hergün giriyorum siteye nasıl görmem anlamıyorum mesajınızı. ![]() ![]() Sizin adınıza çok mutlu oldum, tazecik sürgünler iyi bir bakım işaretidir. Mesajı silmenize gerek yok, onur duyarım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Bizde Ankara'dan aleyküm selam diyoruz. Bu bu nedir bu? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
sayın bozo06 teşekkür ederim siz olmasaydınız bu güzelliği yaşayamazdık sürgünler gün geçtikçe büyüyor bende 1 hafta evde yoktum gelince farkı görmek beni ve eşimi çok mutlu etti allah nazardan saklasın bitkim gerçekten mutlu görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
davidcumingii
Sayfamı uzun süre sessiz bıraktım ya da bırakmak zorunda kaldım. Bu aralar hoyalardan yana şansızım. ikinci kaybım. Paylaşmayı düşünmüyordum çünkü açıklamam yok ne yaptığımı ya da ne yapmadığımı bilmiyorum. kendisi davidcummingi.. çok güzel gelişim gösteren iki hoyamın bulunduğu pencereydi ( diversifolia ve eskimo ) ama sonuç ... ![]() herşey yolunda gidiyormuş gibi yapmalarına sinir oluyorum, sürgün ve iki yaprağını evimde çıkarttı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Çok üzüldüm neden öyle olduki bulunduğu ortam ısınmalı ortammı acaba soğuktanmı etkilendiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
geçmiş olsun üzülmeyin inşallah toparlar diyeceğim. sıkmayın canınızı bazen ne kadar özenirsek o kadar ters tepiyor bitkide ... üstüne titrediğinizi anlayınca öyle nazlanıyorlar ki emeğinize vaktinize acıyor ama kendilerindende vazgeçemiyorsunuz. benimde bu aralar sinirlerimi zıplatan bir tane menekşe yaprağım var. eşim için dikecektim, suyun içinde bir ayda 2 minik kökle keyfime keyif katan güzel bu hafta başı çürüme yaptı kesip tekrar suya daldırdım 1 aydır bekliyordum şimdi bir ay daha mı? üzüleyim mi kızayım mı bilemiyorum? ne söylesem boş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Sayın Sibelim ; Doğru söylüyorsunuz çok can sıkmamak lazım. Tamamen kontrol altında olamıyor bitkiler. Bütün ihtiyaclarınıda karşılasanız yukarıda da yazdığım gibi hepsi farklı davranabiliyor. Aynı bitkiden iki saksı olsa bile.. Menekşeniz konusunda kolay gelsin dilerim. Diktikten sonra çok çok sulamayın. Sulamada cimri davranın derim. Daha kolay toparlıyorlar ama yinede bir bilene sorun. ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
sayın bozo0606. anlaşılan onlarda kendi keyiflerince davranıyorlar. benim menekşe yaprağıda suda yine bakalım sonu ne olacak. bitkilerimin çok üstüne düşmemeye çalışırım. gözlerim üzerlerinde olur ama. şimdi menekşe yaprağı kendisinden bir tane olduğu için özendiğimi biliyor ya sabrımı zorluyor. arada sever arada söylenirim kendilerine. ama dediğiniz gibi en güzel unutmak **** unutur gibi yapmak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Bazen inatlaşmalarda iyi sonuç verir Sayın sibelim vazgeçmeyin. O menekşeniz sizi çok mutlu edecek eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Bozo, Hoya davidcumingii ile edindiğim tecrübe yani toprakta dikili, kesinlikle suyu sevmiyor. Sadece 1 defaya mahsus bile olsa suyunu fazla kaçırdığınız an, kök çürüğüyle sonuçlanıyor. Sevgili Agozce Arkadaşımız gönderdi görsellerdende görmüşsündür. Aynı kökü tam 6 defa kesip yeniden köklendirdim. Sonuçmu? Çiçek açtırabildim birkaç defa. Kurtuluşu telafisiz çeliklendi. Hoyalara Su verirken sadece 2 Hoyayı o sulamada pas geçiyorum birisi Hoya davidcumingii diğeride Hoya carnosa ''Hindu Rope'' dir. Hepside birer deneyim tecrübesiyle kayıplarla edinildi maalesef... Canını sıkma diyeceğim çelik al, kendisi zaten çelik. Baharda ben sana çelik gönderirim ![]() ![]() Not: Hoya davidcumingii toprak ortamında mutlu büyüyebilmesi için toprağının yüzeyi hep kuru olmalı, yani nerdeyse havadaki nemle büyüyecek bir tür bana göre. (iklim farklılığı dikkate alınmalı, bu deneyim bol nemli havası olan iklime aittir)... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sayın bozo.0606, İki gündür başlığınıza dönüp dünüp bakıyorum. Üzülmeniz beni de üzer! İnce dal yapısı olan hoyalarda kayıp ben de yaşamaktayım. Kayıplar sizi yıldırmasın lütfen! Özelde de yazdığım gibi telafisi tarafımca muhakkak edilebilmeli diye düşünüyorum. Kabul etmeniz beni sevindirecektir! Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
eskimo ..
Biraz hoyalardan son görüntüler gösterelim ki şu soğuk günlerde bahar esintici olsun. Yoksa çekilmez bu Ankara kışı. Yok yahu Ankara mın kışı bile güzel.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
oncynoides
Gelişmelere devam. Oncy hızına ara vermeden devam ediyor. Yeri değişmedi bol aydınlık penceremde Ankara kışını seyrediyor ve sanırım iyiki dışarda değilim diye düşünüyordur. ![]() Bazen hep aynı şeyleri paylaşıyormuşum gibi geliyor ama sayfamda sessiz kalmasın istiyorum.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
finlaysonii
finlaysonii de hayatından memnun sanırım. Ancak diğerlerine nazaran daha yavaş gelişiyor. Normalmidir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
verticilata
Ve gecenin güzeli. Beni en çok mutlu eden gelişme sağlayan hoyam oldu. Formuda çok iyi ve oncy ile birlikte aynı pencerede Ankara manzarasına bakıyorlar.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|