agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya) > Üyelerin Hoyaları
(https)

Beğeni Düzeni5112Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-11-2011, 02:10   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili aburcuburs,
hoya kerri bol aydınlık yeri sever, yaz aylarında tül arkasından süzülen ışık. Kış aylarında direk gün ışığına maruz kalabilir, 2 sulama arasında düzen kurmanız gerekiyor. toprak azda olsa nemli olmalı herzaman için. Çok suyu seven bir tür değil, bu kadar aralıkla sulamalısın demek yanlış olur. Sizin evinizin ısı ortamı nem ortamı dışarıdaki iklim hepside bunlara etkendir çünki, bu dengeyi siz bulacaksınız. Ne çok fazla su nede az su vereceksiniz. hoya kerri inanıyorumki size ne istediğini kalp yapraklarıyla anlatacak. Çok su az güneş kalp şeklinin bozulmasına neden olacak.
Ben yumurta haşlanmış suyu, sebze haşlanmış suya tuz koymadan yapıyorum ve bu suyu hoyalarıma güvenle veriyorum...
Saksılardaki her bitkinin belli aralıklarla bitki besinine ihtiyacı vardır, marketlerde satılan bitki besinlerinden kullanıyor bazı hoya koleksiyonu yapan arkadaşlarımız. Benim kullandığım 20*10*20 + iz element içerikli bir gübre, 3 ayda bir yarasa gübresi veriyorum. Çiçek açacak kadar gelişmiş ve çiçek sapı oluşan hoyalarıma da ayda 1 defa 15*30*15 + iz elementleri olan gübreyi veriyorum...
Umarım bu bilgiler doğrultusunda yardımcı olabilmişimdir...

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025