![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Kökler çok sağlıklı duruyor sevgili missmenas, aynı durum benim Kerrii'mde de oldu. Alttan iki, yaprak aralardan da bir yaprak sarardı ve düştü. Kök çürümesi ya da besin ve yetersiz ışık bu duruma neden olabiliyor. Kökler sizinki gibi sağlamdı. Daha büyük bir saksıya eski topraktan mümkün olduğunca arındırarak diktim. Toparlanacağını umuyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Maki01, sizede geçmiş olsun. Dilerim Sizinkide tez zamanda toparlanır. Bende 2 tane Hoya kerrii olduğu için çelikledim yoksa mümkünatı yok kıyamazdım. Ben köklerdeki eski toprağı iyice silkeledim yeni toprağa ve yeni saksıya diktim, dikmeden öncede köklerini iyice mantar ilacıyla fısfısladım yıkandı resmen. Benimkisinin besin eksikliği olduğunu sanmıyorum, her iki sulamada besin veriyorum. Yarasa gübresinide her 3 ayda bir veriyorum. Büyük bir olasılık ışık eksikliği olabilir ve fazla sulama olabilir. Atlatırız umarım, demekten fazlada birşey elimizden gelmiyor, Kış aylarında yetersiz güneş olması en büyük etken... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya densifolia, kalıcı saksısına aktardım. çiçek açtırabilmek için bu yıl çaba sarfedeceğine inanıyorum ![]() Fazla güneş ışından hoşlanmayan bir tür. Az su, Batı veya Doğuya bakan pencere kenarında süzülen gün ışığından hoşlananmasının yanısıra çok yer kaplamayan tırmacı çalı tipi çabuk çiçeklenen ve çiçeklerinin baharat kokulu olması tercih etmek için yeterli sebepti benim için. Çok kolay bakımı ve hızlı gelişim gösteren, en az 10*C sıcaklığa tolere gösteren, en iyi 20-25*C oda sıcaklığında gelişimini hızlanması, soğuk iklimlerde yaşayan arkadaşların tercih etmesi için bir neden olabilirmi ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçek açmış hali internetten alıntıdır... ![]() ![]() Bunlarda Yeni sahiplerini bekleyen, Prensesler İlaçlarını bahara kadar silmeyeceğim, ilaçların koruyacağına inandırdırdılar beni çünki. Özellikle yeni sahiplerini bekleyenler koruma altında kalacaklar![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2010
|
Prenseslerin...................................... ...
Alıntı:
kerri ile kontrgarantin var ya... Canım.. Hoyayla yaşanan her sorun her an bir tecrube acı tatlı..hayat gibi. Yürekleri cift çift ayırırken onların mutlu yuva kuracaklarını evlerin en güzel köşelertine kurulup keyf çatacaklarını sahiplerine yeni umutlar heyacanlar vereceklerini düşün...senin gibi sen tüm yüreğinle ıyıyı kötüyü espirili hoş samimi anlatımınla bızlerle paylaşıyorsun ya ..teçrübelerini yaptığını yapacagını yazıyorsun ya bize de umut sevgi veriyorsun ... ıyı kı bu sıtede senı tanıdık......sağ ol arkadaşımm...... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Ben kayıp ettim hoya kerriimi bir ay önce içten çürüme yapmış diyerlerini de dondan kayıp ettim. Missmenascım senin kerrii kökleri canlı görünüyor inşallah toparlar Hoya densifolia,çok güzel ellerine sağlık. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
hoyalarınızı kaybetmiş olmanıza çok üzüldüm. Yoksa hala hepside bahçedemi duruyordu? Bahçede olmalarını resimlerde hayran hayran izliyordum. Bizim ülkemizde Hoya carnosa dışında adapte olmuş özellikle akdeniz ikliminin dışında hoya yaşamaz Kış aylarında dışarda, ne kadar korunaklı yerde olursa olsun mutlaka üzücü sonuçları vardır. Mesajızınızı okurken içimden ''en azından çiçek açmış halini görebildiniz'' demek geçti. Gerçekten çok üzücü çelik alamadınızmı hiçbirinden? Baharda ortak sipariş açılabilir. Büyük geçmiş olsun, Canınıza birşey gelmesin, hoyaların telefisi kolay... Hoya Pubicalyx ve Hoya kerrii, Teselli amaçlı benden size hediye hazırdır. Azda olsa üzüntünüzü paylaşmak istiyorum. Sevgilerimle... Düzenleyen missmenas : 04-03-2012 saat 14:31 Neden: kelime hatası... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili missmenas,özelden mesaj attım gitmedi mesaj kutunuz dolu galiba. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
Kayıplarınıza çok üzüldüm Sn. missmenas, ama başa çıkabilme yeteneğinizi giderek artıran tecrübeler oluyor yerlerine yenilerinin gönderiliyor olması sevindirici |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Alperfeckt, Her bir kayıp tecrübe edindiriyor. Özellikle kaybettiğimin yerine anında başka bir saksıyı koyuyorum, ama maalesef gözüm kaybettiğimi arıyor. Sadece tecrübem kalıcı oluyor. Bahardaki kayıplarımın telefisiyle birlikte Yeni listem zaten hazır bu defa Hoya inflata yı mutlaka edineceğim Kayıplar yeni hoya listesiyle doluyor olmasıda güzel, galiba sonu yok bu hoyaları seçmenin dipsiz bir kuyu gibi. Bir önceki siparişime eklemek istemediğim Hoya şimdi gözüme çok albenili cazip geliyor![]() Sevgili Orkun, hele bir çiçek açmasın vay çekeceği işkenceye. Güneşe atarım onu ben korkudan yine açar belkide![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili missmenas, canınız sağ olsun, hani biz emeklemedeyiz ya hele bir tay tay duralım, daha düşe kalka öğreneceğiz. Benim de kayıplarım var hiç sormayın.! Kendime mi kızsam, oğluma mı? hiç meraklı değiller neyse.. Bir de taşınma ihtimalinizi okudum, umarım herşey iyi olur. Ben de sıkıldım yaşadığım şehirden, gidesim var buralardan. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Ah Sevgili Yeşillim, inanınki o kadar çok Mutlu olurumki yakınlarımda Hoyalara Gönül vermiş birilerinin eksikliğini ne kadar hissettiğimi anlatamam. Muğla Akyaka' ya gelin Keşke sıkılıpta gitseydim. Maalesef tamamen eşimin işinin artık Antalya Muğla arasında olması, çoğunlukta Muğlada ve gelecekte oraya yerleşmek istemiyle ilgili benim taşınma olayım. Hernereye olursa olsun Hoyalarım var artık benim için heryer güzel gelir ama Antaya'nın gönlümde yeri başkadır.Kayıplarınız için çok üzüldüm, çocuklar hernekadar çiçekleriyle sevinip coşsalarda istediğimiz gibi bir bakımı maalesef yapamıyorlar. Kaldıki Sizin oğlanlar daha çok küçük zamanla Bitkilere merakı Sevgileri bakım detaylarıyla gelişecektir. Siz farkına varmıyorsunuz şimdi onların beynine nakış dokur gibi, neler yüklüyorsunuz. Zamanla kendiniz bile şaşırırsınız ![]() Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaç gündür bakıyorum ama fotoları göremiyordum. Çok üzüldüm, neyse yenileri gelecekmiş...Bu da deneyim olsun. Sağlık olsun diyelim. Aslında mevsimi dikkate almak gerekiyor. Kışın zor. Bir de kökendirme diatomitte daha kolay oluyor Hatice hanım. Yedeklerin en azından birini diatomitte deneyin bence...riski bölmek olur.. )Taşınırken, nasıl taşınacaksınız bilmiyorum. . ). Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya memoria benim çok sevdiğim bir tür, bakalım ilk çiçekleri kime tebessüm edecek, Bu da Anne, Hoya memoria ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçek açmış hali netten alıntıdır, bu güzelliği heyecanla bekliyorum. Bu Yıl çiçek açar ümidini taşıyorum ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Valla aklımdan geçeni yazmak istiyorum. Çiçek önce kimde açar bilmem ama Benim sistemde olsaydı anaç bitkinin çiçek açma olasılığı daha yüksekti veya şimdiye çoktan açmıştı. Anaç bitki kaç yaşında?Ama böyle de çok güzel yapraklar türe özel galiba parlak parlak. Bir de ege botanik hakkında bilgi verseniz, özellikle hoyalar hakkında.Bir de yanındaki hoyanın adını merak ettim. Bende olsaydı bilirdim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hülya'cım, Çok güzel bir bakış açısıyla olaya yaklaşmışsın Teşekkür ederim. Benden alınan pozitif enerji inanki benim Sizlerden aldığımın geri dönüşüdür. Toplantımızda resimlere bazen Tebessümle bakıyorum, sonra sohbetlerimizdeki anılarımız aklıma geliyor kendi kendime gülmeye başlıyorum. İyiki agaclar.net var bizlerin tanışmasına ve kaynaşmasına vesile oldu. Bende Sizleri tanıdığım için çok Mutluyum. Daha nice Dostluklara Yelken açacağız hepbirlikte... Sevgilerle, Canım Arkadaşım... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Evet, çok keyifliydi, tekrarlamalıyız... ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2011
|
Abla hiç vazgeçermiyim gözüne bakıp duruyorum .Ayrıca kerri içinde teşeekkür ederim sandığından daha fazla mutluyum şuan![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Yine sayfanı şöyle bir dolaştım, gözlerim bayram etti. Yeni bilgiler ve güzellikler keşvettim. Ne diyeyim ,iyi ki varsın ve iyi ki hoya lara gönül vermişsin. Bol güneşli ama çok soğuk Almanya dan selamlar, sevgiler..... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hatice hanım,benim memoria yerinde sayıyor,uclarından çelik aldım.Hoya lacunosa bozuldu,çelikleride ölüyor,tutturamıyorum,hoya pubicalyx te bozulur gibi olunca hemen köklenmeye aldım,köklenince şimdi toprağa diktim,inşallah kurtulacak.Baharda hepsi kendine gelir belki.Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
cevap biraz geç oldu biliyorum. Birkaç gündür fırtına nedeniyle internet bağlantısı kuramadım. Tam mesajı yazıyorum göndereceğim bakıyorum yine gitmiş net bağlantısı Bu Size cevaben 4. mesaj yazışım açıkcası, gönderemedim bir türlü. Benim gözlemlerimde bozulan hoyalarımda yani tecrübemi ve gözlemlerimi aktarmak istiyorum. Saksı harcınızda Bahçe toprağı kullanmışsanız, Kış aylarındaki güneş eksikliği ve sulamadaki dengede şaşma anında bozulmayı birlikte getiriyor. Hoya lacunosa çok nazlı bir tür birazcık fazla su verin haftasında sinyal gönderiyor bozuluyorum diye Açıkçası benide zorlayan bir tür. Hoya pubicalyx birçok türe karşın çok dayanıklı. Umarım Baharla birlikte kendilerini toparlar hepsi. Kaybettiğiniz türler içinde üzülmeyin lütfen. Biliyorsunuz bende bunlardan fazlasıyla var çelik alacak kadar büyüdüler Artık Anaç konumundalar. Ayrıca birçok yedeğim var. Bahar yaklaşırken Size toprak karışımı ile birlikte Hoya lacunosayı yeniden gönderirim.Emeğim boşa gitti çeliklendi diye de düşünmeyin yeterki hatalarımızı bilelim ki tekrarı yaşanmasın. Yardımcı olabileceğim zamanlar aramaktan lütfen çekinmeyin... Bilmenizi isterim Sesinizi duymak Beni Mutlu eder Kederimizde Sevincimizde ortak olsun, Hoyalara Gönül vermiş Tüm Dostlarım için geçerli... Sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Sevgili sakdağ, Bence içinde gizli kalan hoya sevdası fışkırmış : )))) missmenasın serasını görüpte sevdalanmamak varmı heee, olabilirmi böyle birşey ![]() hoyaları çoğaltman lazım, yoksa hoyalar kabus olur bak benden söylemesi ![]() O hoyaların uzayan ipleri var ya hani, insanın rüyasında boynuna dolanıp boğuyormuş(şayet hoyaları çoğaltmaz isek) ona göre işte ![]() Sevgi dolu selamlarımla |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Ahh ahh sevgili sakdag, Bu agaclar net ve üyeleri varyaaa. . . daha neler neler öğretirler insana. Üye olduğuma mı sevineyim, bahçem olmadığınamı üzüleyim bilemedim gitti. arkadaşların paylaştıgı bitki/çiçek çeşitlerinin çogunu bende bu sitede tanıdım. Gönül hepsini istiyor ama yerim yok ![]() İşte bu duygu insanı kemiriyor (açma yaramı ) Ben bir koşu gidip sayısal şansımı deniyeyim )Nasreddin hoca misali ''ya tutarsa'' ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
biz geldiikk :)
hatice ablacım merhaba; sana misafir getirdim, bakalım tanıycakmısın onları, zira bana geldiklerinde çok çok ufak bebeklerdi şimdi genç kız oldular ![]() diğerleride iyi durumda sayfanı çok meşgul etmek istemediğim için onları şimdilik yüklemiyorum ilerde onlarıda yüklerim ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gülşen'cim, Kutlarım Seni... Çok sağlıklı ve bakımlı Hoya bella ve Hoya lacunosa sanırsam 2010 eylül ayında göndermiştim. Henüz yeni köklenmişlerdi, bu güne kadar getirdin tek eksikleri artık çiçek açsınlar. Yüreğine sağlık, Teşekkürler görsel için. Pırıl pırıl muhteşem yeşil ve sağlıklılar... Kutlarım başarını... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sakdağ, harikasınız Rüya işte bu ya ne göreceğiz ne yaşayacağız bilinmez. Bende Sipariş açtığım zamanlar hep kabus görüyorum. Yaşadığımız endişe ve heyecanla bekleyişimiz varya Acaba yaşayacakmı? kayıpmı edeceğim Kaygısından kaynaklanıyor. Çok güldüm okurken inanınki hepimizde vardır bu tarz rüyalar. Hoyanızıda kalıcı saksısına aktarmakla iyi yapmışsınız, arada bir Hoya carnosa sayfasında görsellerini Ve ya burda görmek isterim. Başarınızı birlikte Kutlayalım ![]() Sevgili Manolya (Asu Hanım), 2010 Yılının Nisan Ayına kadar önüme gelen rastladığım çiçekçiye Hoya varmı diye sormaktan gına gelmişti artık. Birde o nasıl bir çiçek Diye geri sormaları yokmu çiçekçilerimizin birçoğunun bile tanımadığını görüyordum. Agaclar.net hepimize neler aşıladı bizler biliyoruz ne çılgınlıklarımız kaldı ne aklımız. Hala o kadar çok şey öğreniyorumki. İyiki var böyle bir Sitemiz ![]() Dün Saksıcıda saksı seçerken birkaç kişiye rastladım kaktüs saksıları alıyorlardı, ilgimi çekti 100 e yakın toprak saksı minnacık hepside. Bu dikkat çekme olayı demekki karşılıklı olmuş. Onlarda bu kadar menekşe saksısını ne yapacak bu hanımında menekşeleri çok demişler. Hatta birbirlerine sen sor falan demişler Deli Deliyi tanır misali ben konuya girdim ne tarz kaktüsleriniz var diye sohbet karşılıklı sorularla birlikte geldi tabiikine. Meşhur olmuşum haberim yok agaclar.net sayesinde başarıyoruz hep bunları. 3 hafta kadar önce Hoya Cafeye gelmişler Balkondan hayranlıkla içeriyi seyretmişler Nasıl Sevindiler orda karşılaşmamıza anlatamam. Karşılıklı telefonlarımızı verdik. İlk fırsatta birbirimizi ziyaret edeceğiz. Açıkcası bende onlardaki kaktüs çeşitlerini görmek için can atıyorum. Ortak Dostumuz olduğunu öğrenmek ayrıca Mutlu etti, Taner Angay Bey in daimi müşterisiymiş.Hoyalara olan ilgileride beni çok Mutlu etti.... Bitkiyi Seviyorsanız Mutlaka bir çeşitine çılgınlık derecesine kadar tutku başlıyor, bunun kaçarı yok çünki içimizdeki Tutku büyüdükçe büyüyor ![]() Sohbetinize katılamadım net bağlantım olmadığı için... Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili missmenas, elbette meşhur oldunuz. Googleye missmenas yaz bak neler çıkıyor. işin ilginç yanıda bu işte meşhursunuz ama sokakta çarşıda pazarda sizi gören şahıs olarak tanıyamaz ki. Meşhur olan hoyalarınız (görsellik olarak ) Hoya'nın ne demek oldugunu bilmeyenler, şimdi çeşitleri ile ariyorlardır eminim )Bence dışarı çıktıgınızda yaka kartınızı yanınıza alın ''AGAÇLAR NET / missmenas'' bu kartla dolaşın da görün bakalım neler oluyor. İzdiham olur vallahi ))Şaka bir yana evet gerçekten de iyiki böyle güzel bir sitemiz, güzel üyeleri vede en önemlisi prensipli yöneticilerimiz var. Şahsım adına gurur duymaktayım. Selam ve sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Şirin hala kapının önünden ayrılmıyor, ümitle bir gün karşımıza çıkar ve sevgi dolu birilerinin himayesinde olmasından başka bir temennimiz aklımıza gelmiyor. Her gelen ihbarı değerlendiriyorum ama maalesef görüyoruzki bizim yavrumuz Ballı Kızımız değil ve her baktığımız yavru çalınmış ve birşekilde birilerin himayesine geçmiş. Gördüklerimiz çok iyi bakılıyordu, bu azda olsa teselli ediyor bizimkiside böyledir diye.Serada çalışmak kolay değil, Taner angay beylerin serasına gittiğimde görüyorum özellikle yaz aylarında tahammül edilir gibi degil sıcaklar. Benim Muğla'da evimizin bahçesindeki sera çok büyük olmayacak, klimada taktıracağım içeriye, birde yağmurlama sistemi. Düşüncemdekiler bunlar, kısmet az kaldı. İnanınki burda yakınlarımda böylesi bir yardım beni çok Mutlu ederdi. Yakınlarımdaki hiçkimse böyle severek yardıma gelecek bir Arkadaşım yok. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Orkun, inanki bu görüntüden hiç farkım yok, çok güzel bir benzetme olmuş. Kendimemi güleyim yoksa Senin şu espirili yaklaşımınamı ![]() Neyse böyle büyüteçle bakınırken gözlemlediklerim den bir kaç görüntü. 14 şubat 2011 deki Aleya gardena açtığım siparişimden, yaşatabildiğim Hoya imperialis red süpriz yapıyor, buda yetmemiş gibi bu hoyadan geçen yıl aldığım birkaç çelikten yaşayanlardan bir tanesindede çiçek sapı büyüyor. Sevgili Perihan Bayram bu imperialisi Size ayırdım. Haziran ayında kendim bizzat Size getireceğim bunu ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|