![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Emre'cim. Sevgili hazan-z'nin senin için carnosa çeliği hazırladığını duydum. Darısı senin çeliğe... Faruk'cum haklısın sürekli değişiyor. Çiçekleri hep tomurcuk verir, açar ve solar diye biliriz. Hoyalar öyle değilmiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Duydum ki hoyanın balından dağıtıma başlamışsın ![]() Sayfanı uzun zamandır takipteyim yazmak bugüneymiş ![]() Ablacım emeklerinin karşılıgını almışsın maşallah çok güzeller.. Tricolor'un bana picasso'yu hatırlatıyor o yüzden ona piko diyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ediyorum, Emel'cim. Bakalım sen ne zaman el atacaksın hoyalara ![]() Ben de yaprağı alacalı olan her bitkiye pico demeye başladım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hazan-z, üzerinde çiçeğiyle carnosa çeliği getirdi. Nihayet 55 yaşında bu güzel kokuyu ben de koklayabildim. Anlatılamaz, iki tanecik çiçeğiyle bile öyle hoş kokuyor ki... Teşekkürler sevgili arkadaşım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Faruk'cum hepsinin köklenerek seni mutlu etmesini diliyorum ancak variegata'yı riske atmışsın demeden geçemeyeceğim. Umarım beni mahcup ederek üçü de köklenir. Ben bölerek dikim yapınca başarılı olamamıştım. Yeni siparişle gelen çeliğimi olduğu gibi dikeceğim. Hayırlı ve bol çiçekli olsun canım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hazan, çiçekli carnosa çeliklerini bardağıyla getirdi. Mavi bardağın köklendirmedeki etkisini bir yerlere okumuştum. "Anladım, sihir bu bardakta " diyince sevgili arkadaşım bardağını da bırakarak gitti ![]() İkinci çelikteki çiçekler de açar mı acaba? Dünden bu yana biraz büyüdüler sanki ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Bence yanılıyorsun Fatih'cim. Mum çiçeği çocukluğumdan kalma bir anı benim için. Sen o anıyı canlandırdın ![]() Kokusunu filan hatırlamıyorum tabii ama 45-50 sene önce evimizin girişinde hemen ayakkabılığın yanında duruyordu , büyük teneke saksısı 3-4 metrelik gür bol yeşil dallarıyla. O yaşlarda bitkilerle ilişkim yenilen ya da daha sonra adının passiflora olduğunu öğrendiğim saat çiçeği, hanımeli gibi balı emilen çiçeklerle sınırlıydı. Ama talaşların arasında bulduğum fare yavrularını, büyükbabamın kullanıp attığı ilaçlardan arta kalan karton kutularda gizli gizli büyütmek, ipek böceği yetiştirmek kelebek olup ölenlerin yasını tutmak gibi çok geniş yelpazeye yayılmış havyan sevgim hiç eksilmedi. Sadece örümceği beslemeye çalışmadım. Büyükbabam kutsal bir hayvan olarak gördüğü örümceğe ya da yuvasına dokunulmasına izin vermezdi. Hep büyükbabam diyorum ![]() Mum çiçeği pek çok evde uğradığı haksızlığa, bizim evde de uğradı. Büyükbabamın erken vefatının sorumlusuymuş gibi tenekesi ile atıldı. Çok üzülmüştüm ama peşine de düşmedim ta ki sitede aktif üye olana kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hazan-z gibi bir arkadaşım olduğu için şanslıyım Faruk'cum. Mum çiçeğini koklayabilmem için çiçekli çelik aradı, buldu, açtırdı daha sonra hediye etti ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Dün gelmek gerekirmiş demek? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Bence de gelmeliydin sevgili tiya. Hata bende oldu, geç haber verdim. Özür dilerim... Yazmayayım dedim ama olmuyor ![]() ![]() Teşekkürler Minka'cım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili emreilhan, Teşekkürler bilgi için. Hemen biraz şeker ekleyeyim. Hoyalara arada şeker, hatta bal, pekmez verildiğini duymuştum. Faydası olacaktır. Sarmaşık konusunda da benzer hikayeler var. Kuzenimin evine, önündeki küçük bahçesiyle çok uygun olmasına rağmen sarmaşık ektiremiyorum. O da uğursuz olduğuna inanıyor. Onlar yetiştirmesin biz yetiştiririz sevgili Emre ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki, öncelikle babana ve büyükbabana allahtan rahmet diliyorum... Çiçekli çeliğine gelince sana komik bir anımı anlatmak istiyorum. Geçen sene ilk defa mum çiçeğim çiçek tomurcuğu verdi... Hergün her saat, her dakika neredeyse yanındayım ne kadar büyüdü nasıl gelişiyor diye. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Yardımcım bugün yok, olup görseydi " ablaa, niye gülüyon " derdi ![]() Sevgili İlkin, çok teşekkür ediyorum paylaştığın için. Çok kötü olmuşsundur eminim. Dayanılır gibi değil. Neyse ki sonu güzel gelmiş, çiçeğiyle sevindirmiş seni Şekerli su yapmıştım tomurcuklar beslensin diye. Demek ki hemen toprağı hazırlanıp yerine yerleşmeli benim tomurcuğum. İyi ki varsın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2010
|
![]() Sevgili ilkin, Burada okuduğum engüzel hikaye bu mumçiçeği hakkında. Sakın yanlış anlaşılmasın ama mumçiçeği hikayeleri genelde onun çiçek açmaması ya da uzun zaman açmayıp tam ümit kesilmişken çiçek vermesi ve bu kadar nazlı olmasına rağmen bu kadar kıymetli olması üzerine. Senin hikayen ise çok sevimli, beni bu satırları yazarken bile gülümsetmeye devam ediyor. Bu biraz sakınan göze çöp batar hesabı olmuş ama en azından çiçeklerin açılmış halini görmüşsün. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Bu arada bugünlerde zorunlu bir durumdan dolayı Ankaradayız kısa bir süre için. Zorla bir zaman dilimi yaratıp 10 dakikalığına Bauhaus'a geldim bugün. Çiçek bölümünde bir dünya h.cornosa vardı ilgilenenlere duyurulur. Üstelik üstünde de birkaç demet çiçek açmış ya da açmaya hazır olan tomurcuklar vardı... Duyurulur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Ankara'da olsam muhakkak alırdım. Adana'mız böyle. Her kebabcı iş yapar, Koçtaş , Bauhouse kapanır... Çelik carnosam çiçeğini dökmeye başladı, malesef koklayamayacağım... Düzenleyen maki01 : 04-07-2010 saat 16:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Compacta Variegata çeliğim 2 Temmuz'da yerine yerleşti. Saksı ve toprak içinde kalan bölüm küçük olduğu için çubuklarla destek vermeye çalıştım ve diğer çeliklerimle aynı şekilde ROA Natura ile sulandı. En sevdiğim türlerden, umarım bu kez köklendirebilirm. ![]() Düzenleyen maki01 : 04-07-2010 saat 16:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2010
|
Güle güle büyütün sevgili maki. Carnosanız da eminim enkısa zamanda köklenip açacaktır elinizde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili yıldıztozu, henüz bir gelişme yok. Carnosalarım ise çiçek açmaya hiç yanaşmıyor. Mutlu Bey'den köklü olarak gelen çiçek saplı carnosada bile hareket yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Hoyalarım kadar değerli ve özel iki miniş sukulentim de gözümün önünde dursunlar istedim ![]() Tesbihim, kolyem, şirinem annesine benziyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|