View Single Post
Eski 03-07-2010, 10:23   #168
İlkin
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Sevgili maki, öncelikle babana ve büyükbabana allahtan rahmet diliyorum... Çiçekli çeliğine gelince sana komik bir anımı anlatmak istiyorum. Geçen sene ilk defa mum çiçeğim çiçek tomurcuğu verdi... Hergün her saat, her dakika neredeyse yanındayım ne kadar büyüdü nasıl gelişiyor diye. Sonra eşimin ablası ve eşi Adana'ya geldiler. Benim iş yerime uğradılar sohbet muhabbet derken benim mum çiçeğini gösterdim onlara. Bizim enişte bayıldı bana da bir çelik ver diye tutturdu tamam dedim... Biraz daha yukarıdaki yapraklar büyüsün siz gitmeden bir çelik çıkartırım dedim. Neyse aradan günler geçti benim çiçek tomurcukları büyüyor. Enişteler de gidecek, gitmeden c.tesi günü güzel bir gün geçirelim dedik, beni iş yerinden alacaklar. Tabii güzel bir çelik ver ilkin diye de söyleniyor eşimin eniştesi. Onların gelmesine yakın aldım elime bitki makasımı geçtim mum çiçeğimin başına. Oradan mı, buradan mı alsam bir çelik diyorum ama çiçek tomurcuğu olan yere de aman dokunmayayım diyorum, bütün dallar birbirine karışmış takip edip çiçek tomurcuğuna gidiyor mu diye kontrol ediyorum. Neyse bir dal buldum tamam dedim bu işte, kırt kestim. Sonra kestiğim dalı kurtarayım diğer dalların arasından derken bir de ne göreyim gide gide benim çiçek tomurcuğunun dalını kesmemiş miyim!.. Nasıl bir şoktayım anlatamam daha açmamış çiçek tomurcukları destek çubuğundan ayrıldı elimdeki uzun çelikle birlikte bana bakıyor. O arada beni almaya geldiler, ben hayııır diye nidalar atıyorum. Donmuşum, şaşkınım millet gülme krizinde. Eşim yapma yaa diyor! Neyse enişteye verdim istediği kadar çelik. Çiçekli dalı da aynı saksıya diktim. O çiçekler ne oldu biliyor musun, sanki hiç kesilmemiş gibi büyümeye başladı. Özel birşey yapmadım sadece saksıyı sularken o da sulandı. Aynı seninkinin olduğu büyüklükteydiler. Tek kötü tarafı çok beslenemedikleri için açtıktan sonra 4 en fazla 5 gün dayandılar ve soldular. Ama yine de görmüştüm çiçekleri, sonrasında başka yerden de çiçek tomurcukları çıktı... O kazara kestiğim en değerli çelik de şuanda sevgili tiya'nın evinde tabii böyle bir anısı olduğunu bilmiyor. O yüzden senin çiçekler açacak merak etme bence...

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön