agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Galip Kuzucu / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/38159.htm)

Galip Kuzucu 08-11-2015 22:08

Bu aralar nöbetlerim çok fazla ama sabah nöbetten çıkar çıkmaz hemen çiçeklerime koşturup bol bol fotoğraflarını çekip paylaşmam lazım :)

sinbas 09-11-2015 19:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1419105)
Bu aralar nöbetlerim çok fazla ama sabah nöbetten çıkar çıkmaz hemen çiçeklerime koşturup bol bol fotoğraflarını çekip paylaşmam lazım :)

Bu sevgi ve bu tutkuyla ve de bu hızla sizin yerinizde olsam hemen açık öğretim Tarım bölümüne girerim. Kitapları severek ve anlayarak okuyacağınıza emin olabilirsiniz, çünkü bende öyle oldu.:D

Galip Kuzucu 09-11-2015 23:34

Keşke kolay olsa sayın:sinbas :D İkiside birbirinden ayrı meslekler biri sağlık biri tarım :( Öyle yaparsam lise yıllarım boşuna gidecek en iyisi hobi olarak devam etmek :D

Galip Kuzucu 09-11-2015 23:52

2 Eklenti(ler)
Üzüm sümbüllerim büyümeye devam ediyor, kökleri saksının dışına çıkmaya başlamış :rolleyes:

sinbas 09-11-2015 23:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1419326)
Keşke kolay olsa sayın:sinbas :D İkiside birbirinden ayrı meslekler biri sağlık biri tarım :( Öyle yaparsam lise yıllarım boşuna gidecek en iyisi hobi olarak devam etmek :D

Böyle düşünmeyin ikisi de sağlık, biri insan sağlığı, diğeri bitki, bitkilerin sağlığını korumaya çalışırken aynı zamanda insanların ve böceklerin sağlığını da düşünmek zorunda kalıyorsunuz.

Bitkileri de insanlar gibi düşünürsek üretimde başarılı oluruz, emeklerimiz boşa gitmez. Nasıl insanların doktor ilaç iğne yemek, su, uyku ve dinlenme (ağaçlar) saatleri var bitkilerin dünyasında da aynı şeyler var, bitkilerle insanları bu açıdan inceler ve bu pencereden bakarsak bir birlerine benzetiriz. Üstelik bazı insanları kırk yıl sırtında gezdir bir gün kısa süreliğine de olsa indirdiğinizde sizden kötüsü olmaz, ya toprak ve bitkiler öyle mi siz onlara bir verirsiniz onlar size bin veriyor. :D

Bak gördün mü! yine sağlıklı bir iş, üstelik hobi olarak yapılan bir iş. :D

Şimdi koca Veysel'in dizeleri aklıma geldi;

Dost dost diye nicelerine sarıldım
Benim sadık yârim kara topraktır
Beyhude dolandım boşa yoruldum

Nice güzellere bağlandım kaldım
Ne bir vefa gördüm ne fayda buldum
Her türlü isteğim topraktan aldım

Koyun verdi kuzu verdi süt verdi
Yemek verdi ekmek verdi et verdi
Kazma ile döğmeyince kıt verdi

Ademden bu deme neslim getirdi
Bana türlü türlü meyva yetirdi
Her gün beni tepesinde götürdü

Karnın yardım kazmayınan belinen
Yüzün yırttim tırnağınan elinen
Yine beni karşıladı gülünen

İşkence yaptıkça bana gülerdi
Bunda yalan yoktur herkes de gördü
Bir çekirdek verdim dört bostan verdi

Havaya bakarsam hava alırım
Toprağa bakarsam dua alırım
Topraktan ayrılsam nerde kalırım

Dileğin var ise Allah'tan
Almak için uzak gitme topraktan
Comertlik toprağa verilmiş Hak'tan

Hakikat ararsan açık bir nokta
Allah kula yakın kul Allaha
Hak'kın hazinesi gizli toprakta

Bütün kusurlarım toprak gizliyor
Merhem çalıp yaralarım düzlüyor
Kolun açmış yollarımı gözlüyor

Herkim olursa bu sırra mazhar
Dünyaya bırakır ölmez bir eser
Gün gelir Veysel'i bağrına basar
Benim sadık yârim kara topraktır.

Galip Kuzucu 09-11-2015 23:55

2 Eklenti(ler)
Nergislerde aynı şekilde büyumeye devam ediyor yavaş yavaş daha çok küçükler ama köklerinin maşallahı var :D

sinbas 09-11-2015 23:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1419329)
Üzüm sümbüllerim büyümeye devam ediyor, kökleri saksının dışına çıkmaya başlamış :rolleyes:

Bu (Ermeni (üzüm) sümbülü – Muscari armeniacum ) üzüm sümbüllerinden hiç yetiştirmedim, bunlar kokar mı? Marketlerde görüyorum ne hikmetse içimden almak gelmiyor. :)
Bana kırlarda yetişen yabani sümbülü hatırlatıyor onların hiç kokusu yoktu.

Galip Kuzucu 09-11-2015 23:59

Şuan aklıma giriyorsunuz sayın:sinbas :D üniversite okuyacağım zaten aklımda birsürü meslek varken bir yenisi daha eklendi :D

Galip Kuzucu 10-11-2015 00:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1419332)
Bu üzüm sümbüllerinden hiç yetiştirmedim, bunlar kokar mı? Marketlerde görüyorum ne hikmetse içimden almak gelmiyor. :)
Bana kırlarda yetişen yabani sümbülü hatırlatıyor onların hiç kokusu yoktu.

Birebir aynısı sayın:sinbas :) Hiç farkları yok hatta yabani olanları daha güzel hem daha çok soğanları çoğalıyor :D

YeniGine 10-11-2015 00:02

:) Aklına yeni ekleneni ve sayın sinbas'ın önerilerini dikkate al derim ben de sevgili Galip...

Galip Kuzucu 10-11-2015 00:13

Bakalım ne olacak sayın:yenigine :D Aklım hangisine en çok eserse onu okuyacağım :D

sinbas 10-11-2015 00:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1419334)
Şuan aklıma giriyorsunuz sayın:sinbas :D üniversite okuyacağım zaten aklımda birsürü meslek varken bir yenisi daha eklendi :D

Okursun okursunnn ben 50 yaşında başladım 52 yaşında diploma mı aldım. Bildiğim ve sevdiğim konular olduğu için çok zevkliydi.
Kitaplardaki hataları da buldukça daha da bir aşkla sarıldım derslere açık öğretim olmasına rağmen @posta ile hocaların hatalarını bol bol gönderdim, en sonunda kitapları değiştirmek zorunda kaldılar.

Hatalardan örneklemeler;
Sakız kabağının kök çapı 2,5 metre ("@posta; hocam biz çınar ağacımı yetiştiriyoruz yoksa sakız kabağımı" 2,5 cm yazacaklarına metre yazmışlar)

Susamın optimum sıcaklık isteği 250°dir, 350°nin üzerinde çıkarsa bitki strese girermiş.(25 ve 35' in derece işareti yerine sıfır koymuşlar olmuş 250-350 buna yine bir espri patlattım "@posta; Hocam sanırım biz dünyada değilde cehennem de susam yetiştirme tekniklerini öğreniyoruz" :D 10 yıldır aynı kitapları okutuyorlarmış ne hikmetse benim gibi bir öğrenciye rastlamamışlar. :D

İki yıl göz açıp kapayıncaya kadar İşte böyle geldi geçti. devamı olsa devam edecektim ama yok. Bizden sonra çan eğrisi diye bir şey çıkardılar okul bitirmek (harç ve kitap paralarını saymazsak) bedava oldu.

Galip Kuzucu 10-11-2015 00:17

2 Eklenti(ler)
...ve soğanlı çiçeklerden en sevdiğim çiçek olan güzel kokulu sümbüllerim filizlenip gün yüzüne çıkmaya başlar:rolleyes:

Galip Kuzucu 10-11-2015 00:20

Bana tarım bölümü okutmaya kararlısınız sayın:sinbas :D

YeniGine 10-11-2015 00:24

Sevgili Galip, erken filizlenmeye başlamadılar mı? Güzel çiçeklenebilmeleri için soğanların soğuk yemesi gerekmiyor mu?

sinbas 10-11-2015 00:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1419342)
Bana tarım bölümü okutmaya kararlısınız sayın:sinbas :D

Neden olmasın, kimbilir belki abinin de bilge bir elamana ihtiyacı vardır.

sinbas 10-11-2015 00:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1419343)
Sevgili Galip, erken filizlenmeye başlamadılar mı? Güzel çiçeklenebilmeleri için soğanların soğuk yemesi gerekmiyor mu?

Balkonda durursa soğuğu ister istemez yerler.

Bahçede karın altında da olsa yaşamlarını sürdürüyorlar. sadece geçtiğimiz (2015) kış bizim burada geceleri -20° nin üzerine çıkması ve saksılarda olması sümbüllerin donmasına ve çürümesine sebep oldu.

Yine 24 soğan aldım tamamı bol kokulu mor olanlardan.

Bakalım bu sene ne olacak.

Galip Kuzucu 10-11-2015 00:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1419343)

Erken çıkmalarına bende anlam veremedim sayın:yenigine :rolleyes: Mesela üzüm sümbüleri ektiğim sonra 3. günde, nergisler 7. günde, sümbüllerde 13. günde çıkmaya başladı...
Bakalım bekleyip göreceğiz neler olacak :rolleyes:

Galip Kuzucu 10-11-2015 00:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1419344)
Neden olmasın, kimbilir belki abinin de bilge bir elamana ihtiyacı vardır.

Abimin bilgili elemana hatta elemanlara ihtiyaçı kesin olacak sayın:sinbas :D Belki ben belki başkaları :D

YeniGine 10-11-2015 00:36

Sevgili Galip, bence erken. Ya suluyorsun, ya da oda sıcaklığı.

Galip Kuzucu 10-11-2015 00:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1419349)
Sevgili Galip, bence erken. Ya suluyorsun, ya da oda sıcaklığı.

Daha hiç sulamadım, odanın camları 24 saat hep açık içerisi çok soğuk sayın:yenigine

Galip Kuzucu 10-11-2015 00:47

Bu konuyu en iyi şekilde asyalale şirketinden öğreniriz bence sayın:yenigine :D En yakın zamanda tüketici hattını arar sorarım :D

YeniGine 10-11-2015 00:55

Asya Lale'ye ne gerek var sevgili Galip

http://www.agaclar.net/forum/soganli...r/10833-10.htm

Konu başlığında sorabilirsin...

Galip Kuzucu 10-11-2015 05:37

Forumda yeni olunca forumu unutuyorum teşekkürler sayın:yenigine :)

Galip Kuzucu 10-11-2015 05:47

4 Eklenti(ler)
Yavru sukulentlerim büyümeye devam ediyor...

Galip Kuzucu 10-11-2015 08:36

2 Eklenti(ler)
Evdeki camların çoğu çiçeklerimle doldu sayılır :cool:

Galip Kuzucu 10-11-2015 10:08

2 Eklenti(ler)
Hibiskusum yeniden çiçeklerini açtı :rolleyes: Pembe pembe nede güzel çiçeği var :p

Galip Kuzucu 10-11-2015 10:31

2 Eklenti(ler)
Bunlarda yeni sukulentlerim saksım kalmadı diye 5 litrelik su şişesini ortadan ikiye kesip saksı gibi kullandım :o

sevgihoca 10-11-2015 11:43

Bir hız,bir hız maşallah Galipçiğim.Sümbülleri büyütmüşsün.Ben Maraş'a dönene kadar çiçek açacaklar vallahi.Sevgiler.

Jakin 10-11-2015 12:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1419418)
Bunlarda yeni sukulentlerim saksım kalmadı diye 5 litrelik su şişesini ortadan ikiye kesip saksı gibi kullandım :o

Güzel fikir.. :))

Galip Kuzucu 10-11-2015 13:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1419458)
Bir hız,bir hız maşallah Galipçiğim.Sümbülleri büyütmüşsün.Ben Maraş'a dönene kadar çiçek açacaklar vallahi.Sevgiler.

Ben hızlı değilim sayın:sevgihoca :) Çiçekler benden hızlılar :D Daha çok hızlı olsalar birde, daha çok mart ayına :(

Galip Kuzucu 10-11-2015 13:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1419470)
Güzel fikir.. :))

Elimden gelen en iyi fikir buydu sayın:jakin :D Ama pratik fikir :D

İsmail Kuzucu 10-11-2015 18:34

Bir aileye bir ziraatçi yeter. Mühendis gelin alırız tamam olur. :p

Çiçekleri ara sıra güneşe koy boya gidecekler yoksa. Hem onlar ne ara büyüdü o kadar. :rolleyes:

sonkez 10-11-2015 20:35

Ooo yerin musait herhalde ne kadar çok çiçek soğanı almışsın...Hayırlı olsun..Bu arada ayni memleketten olduğumuza sevindim :)

Galip Kuzucu 10-11-2015 23:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1419576)
Bir aileye bir ziraatçi yeter. Mühendis gelin alırız tamam olur. :p

Çiçekleri ara sıra güneşe koy boya gidecekler yoksa. Hem onlar ne ara büyüdü o kadar. :rolleyes:

Ekerken sevgimi kattım ondan hemen büyüdüler abi :cool:

YeniGine 10-11-2015 23:43

:) Su şişesinden sukulent saksın çok güzel olmuş sevgili Galip Kuzucu, maşallah maşallah!..

Galip Kuzucu 11-11-2015 00:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1419606)
Ooo yerin musait herhalde ne kadar çok çiçek soğanı almışsın...Hayırlı olsun..Bu arada ayni memleketten olduğumuza sevindim :)

Evde odanın tekini birde camlarin önlerini hep çiçekler için ayırdım sayın:sonkez :) Bende sevindim sizin gibi :D

Galip Kuzucu 11-11-2015 00:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1419641)
:) Su şişesinden sukulent saksın çok güzel olmuş sevgili Galip Kuzucu, maşallah maşallah!..

Teşekkürler sayın:yenigine :) Saksım kalmayınca elimde mecbur kaldım böyle çözüm ürettim :)

Galip Kuzucu 11-11-2015 00:09

3 Eklenti(ler)
Geçen köklendirdiğim kalanşolar baya köklenip filizlenmeye geçtiler :D Komşuda bir sukulent görmüştüm hemen iki dal koparıp ektim...

YeniGine 11-11-2015 00:34

:) Sedum palmeri, güle güle büyüt sevgili Galip.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025