![]() |
4 Eklenti(ler)
Balkonumun son üyesi kırmızı beyaz çiçek açan hanımeli :) ve sonunda maydonuzları ekmek için istediğim perlitler geldi. Perlit ile cocopeati karıştıracağım.
Eklenti 643861 Eklenti 643862 Eklenti 643863 Eklenti 643864 |
3 Eklenti(ler)
Benim soğanlar aldı başını gitti. Bende onları lastikle bağlamak zorunda kaldım :D4
Eklenti 644102 Eklenti 644103 Hoya'nın keyfi gayet yerinde. İnşallah bu sene çiçeğini görebilirim :) Eklenti 644104 |
4 Eklenti(ler)
Ilk resimde ortadaki uzun iki telgraf çiçeği suda köklendiripte ekteğim çiçekler. Geribkalanlar ise son olarak kaplarda köklendirğim çelikler.
Eklenti 644105 Bahar gelince aşırı derecede yeni filizlenmeler olunca geçen seneki dalları çelik amaçlı budadım. Eklenti 644106 Budanan dallar 5-10 cm arası bölünerek köklendirilmek üzere minik kaplar içerisinde seradaki yerlerini aldılar. Eklenti 644107 Eklenti 644108 |
5 Eklenti(ler)
Maydonuz, tere, roka ve semizotu tohumlarını ekmek için toprak hazırlamak lazım. Ben cocopeat kullanmayı tercih ediyorum. Bir kalıp cocopeat yaklaşık 20 lt su eklenerek hazırlanıyor. Hazırlanınca yaklaşık elinozde 70 lt cocopeat olmuş oluyor. Ama bunu hazırlamak için büyük bir varil, bidon vs. gerektiği için ben sadece kalıbın 4/1'ini kullanacağım. Bunun için bana 5 litre su yeterli gelecek. Birde su tutma kapasitesini arttırmak için bir miktar iri perlit kullanacağım. Perlit yatakları ülkemizde İzmir taraflarında bulunmakta ve normalde kaya biçimindedir. Bu kayalar 950 °C'de ısıtıldıklarında mısır gibi patlayarak son hallerini almaktadır.
Cocopeat kalıpları ise hindistan cevizi ağaçından yapılmaktadır. Hindistan cevizi ağaçı kabukları parçalanarak makina yardımı ile şıkıştırılarak kalıplar haline getirilir. Eklenti 644109 Eklenti 644110 Eklenti 644111 Cocopeat kalıbının 4/1'lik kısmını bıçak yardımı ve elle küçük parçalar haline getirerek leğenin içerisine koyuyoruz. Eklenti 644112 Sonra leğenin içerisine 5 lt suyumuzu boşaltıyoruz ve cocopeatin suyu çekmesini bekliyoruz. Eklenti 644113 |
3 Eklenti(ler)
Cocopeat parçaları suyu emdiktan sonra karışımı karıştırıyoruz ve parçalar tamamen ufalanıyor.
Eklenti 644114 Karıştırma işlemi bitince üzerine biraz perlit koyuyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. Eklenti 644115 Ve toprağımız hazır... Eklenti 644116 |
5 Eklenti(ler)
Tohum ekimleri için saksıların 4/3 'lük kısımları cocopeat ve perlit ile hazırlanan karışım ile dolduruldu.
Eklenti 644117 Tohumlar serpildi. Eklenti 644118 Eklenti 644119 Tohumların üzeri yaklaşık 1 cm kadar karışım toprak ile kapatıldı ve üzerleri hafifçe bastırıldı. Eklenti 644120 Son olarak saksılar fısfıs ile sulanarak beklemek üzere yerlerine konuldu. Eklenti 644121 |
Maşallaaah, süpeeer... Emeklerine sağlık sevgili Galip...
Galip o soğanları neden bağladın öyle olmuşlar artık iyice, koparıp koparıp salataya, ekmek arasına, kısıra... Süper olur valla... |
Teşekkürler. Evde tek kişi olunca 4-5 tane soğn bile zor bitiyor sayın:YeniGine :D
|
3 Eklenti(ler)
Roka, tere ve semiz otları çıkmaya başladılar. Tohumları serperken biraz fazla serpmişim galiba :/ Maydonuzlarda daha bir hareketlenme yok malesef :(
Eklenti 645179 Eklenti 645180 Eklenti 645181 |
gün geçmiyor ki yeni bir şeyler öğrenmeyelim.
hay maşallah, ellerinize sağlık, bende deneyeceğim bunu sağolun sayın Galip Kuzucu |
Alıntı:
|
siklamenler sanırım soğuk sevmiyor çünkü yabanileri baharda havalar ısınmaya başlayınca ortaya çıkıyor ve çiçekleniyorlar
|
Sayın:yelizk farklı kaynaklarda araştırmalarımda sıklamenlerin -5 °C'lere kadar dayandığını öğrendim ama bu soğuklar fazla ve sürekli olursa ****** bir bozulma olacaktır. Özellikle kışın sıklamenleti kuzey yönünde değilde güney yönünde bırakmak lazım.
|
2 Eklenti(ler)
En son dikilen telgraf çiçeği çelikleri gayet iyi durumdalar. Önceki köklendirdiklerime göre tutma oranları daha yüksek...
Eklenti 645816 Eklenti 645817 |
1 Eklenti(ler)
Çilekler çiçekte. Daha iyi yerlerine alışıp tutması için fotoğraftaki sarı olan yapraklar ve eski yaprakları temizledim...
Eklenti 645818 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
27 gün önce yazdığım mesaja fotoğraf eklemeyi unuttum. Bugün aklıma geldi balkonda biberiyeyi görünce... İşte parktan küçücük bir dal olarak yürüttüğümüz ( ! ) :D şimdi ise kocaman bir ağaç olan biberiyemiz : |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025