![]() |
Alıntı:
izmir i sevmiyor.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim açelya mutfak balkonu sıcak gelince kuzey balkona koydum.Balkon kapalı,fakat güneş almıyor.Çiçekleri güzel ama yaprakları mat.Belki de güneş istiyordur,bilemiyorum.Limontuzu veriyor musun?
|
Alıntı:
limontuzu da ne sanırım yanlış bilgi almışınız Sizin ihtiyacınız fosfat.. ona da geç kalmışınız. Aklınızda olsun kışın açanlara en geç kasım sonunda destek yapın.. Umarım ukelalık etmedim. Saygılarımla. |
Limontuzunu ben tamamen unutmuşum hatırlattığınız iyi oldu sevgihocam en kıza zamanda onuda yapayım. Şuan benimde kuzey penceredeler ama güneş alıyorlar.
|
Alıntı:
|
Sevgili Tömürcek demişti Galip,Açelyalar,menekşeler,15 günde bir verin demişti.
|
Değerli hocam,bilgileriniz için teşekkür ederiz.Bizi rahatlıkla uyarabilirsiniz,memnun oluruz.
|
Limon tuzundaki amaç toprağın asitliğini arttırmakmış. Bazı bitkiler özellikle bu toprakları seviyormuş. Genelde 8 litre suya nohut tanesi kadar, 1 litre suya ise 2-3 tane susam büyüklüğündekonuluyormuş.
|
Açelyada dediğin gibi asitli toprağı seviyor abi. Yani sayın:tömürcek'in bilgisi doğru sevgihocam.
|
Açelyalar asiti seviyor diye sanırım.
|
3 Eklenti(ler)
Enzimi yapalı bugün 7 hafta oldu :D
|
Alıntı:
Ben de denemek istiyorum ama burada okuduğum enzim patlama hikayeleri sonrasında gözüm korktu :) |
Ben duymadım hiç patlama hikaylerini inşallah birşey olmaz :(
|
Ben okumadım Duygu,enzim patlıyor muymuş?
Galipciğim Enzimin içinde yok yok yani.Taze fasulye bile görüyorum.Enzimi suya çok az koyuyorum,suyun rengi hafif değişecek.İyice öğren istersen,senin sukulentlerin fazla.Benim özellikle yeşil yapraklılara iyi geldi. |
Enzim başlığını zaman zaman okuyorum ama patlama konuları geçince cesaret edemedim :) Aman siz dikkat edin arkadaşlar :)
Alıntı:
Alıntı:
|
Bizim şişemizin kapağı yok.Streç film ile kapatıp üstünü deldik.Ama Duygucuğum gerçekten asitli bir ortam.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sarı sarı nergislerim ikişer ikişer filizleniyor :D
|
3 Eklenti(ler)
Sümbüllerim kendilerini göstermeye başladı :D Keyifleri çok iyi :D
|
3 Eklenti(ler)
Soğanlılara devam...
Çiğdemlerim havuz manzaralı, çam ağaçlarıyla çevrili güzel manzara altında çiçek açmalarını bekliyorlar. Eklenti 592522 Eklenti 592523 Eklenti 592524 |
5 Eklenti(ler)
Sıklamenlerimin teki fazla sulamaktan kuruyor ama diğerlerinin keyfi yerinde :D
Eklenti 593021 Eklenti 593022 Eklenti 593023 Eklenti 593024 Eklenti 593025 |
Bu keyfi kaçan sıklamen için bir şey yapılamaz mı acaba?Yerini mi değiştirsen Galip.
|
Sn Galip Kuzucu, alakasız sorular sormakta üstüme yok ne yazık ki:p Uzun zamandır takip ediyorum çiçekleriniz çok çok güzel. Bunun yanında bir de renkli mi renkli saksılarınıza hayranım. Bu güzel saksılardan ben de almak istiyorum. Nereden temin ediyorsunuz, boyutları nedir diye sorsam ? :rolleyes:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
hacim : 0,46 litre üretim şekli : termoform |
Sararan yaprakları, tomurcukları dibinden kes sulamayı biraz birak ve serin bir yere al bence Galip.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Üzüm sümbülleri ve çiğdemlerim :D
Eklenti 593129 Eklenti 593130 Eklenti 593131 Eklenti 593132 Eklenti 593133 |
Maşallah Galip,çok güzel olmuşlar.Benimkiler diktiğim gibi duruyor,nasıl olsa büyürler diye sakin sakin oturuyorum.Yağmurla sulanıyor diye ayrıca sulamıyorum,sulasam mı acaba?
|
Ben sadece bir kere sulamıştım oda camın dışına koymadandı sevgihocam bir daha hiç sulamadım. Yağmur suyu yeter sevgihocam sulamanıza gerek yok :)
|
4 Eklenti(ler)
Açelya aileme yeni açelyalarda eklendi...
Eklenti 593361 Eklenti 593362 Eklenti 593363 Eklenti 593364 |
4 Eklenti(ler)
Açelyalarımın devamı :D
Eklenti 593366 Eklenti 593367 Açelyalarım ailecek yanyanalar. Çok yapraklı olan ilk aldığım açelya yeniden tomurcuklandı ve açmaya başladı. Sol taraftaki pembe olan açelyanın saksısı çatlakmış. Sular oradan dökülüyormuş onun için saksısını değiştirdim... Eklenti 593368 Eklenti 593369 |
Maşallah hepsi çok güzel olmuş.İnsanın içini açıyor.Güle güle büyüsünler.
|
Açelyaların harikalar sevgili Galip, maşallah onlara.
Benim açelyam hâlâ tomurcukta, açmaya da niyeti yok gibi valla. :( |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025