agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Galip Kuzucu / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/38159.htm)

akçabardak 06-01-2016 11:41

Yazııık, beyaz açelya biraz üşümüş sanırım, inşallah en kısa zamanda toparlar kendisini. Diğerleri sağlıklı görünüyor, minikler de çok şirinler.

akçabardak 06-01-2016 11:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1431407)
Abilerim ablalarım çoğaltmaya çalıştığım yapraklar neden böyle oluyor olabilir ??

Toprakları çok kuru, hafif fısfısla arada nemlendirmen gerekiyor bence.

akçabardak 06-01-2016 11:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1431416)
Zambağımın filizi büyümeye devam ediyor çok ilginç bir durum :D

O zambak şu sıralarda uykuda olması gerekiyordu, filizlenmesi gerçekten de çok ilginç, daha çok erken aslında, sanırım mevsimleri şaşırmış :D

Galip Kuzucu 06-01-2016 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1431417)
Yazııık, beyaz açelya biraz üşümüş sanırım, inşallah en kısa zamanda toparlar kendisini. Diğerleri sağlıklı görünüyor, minikler de çok şirinler.

İnşallah düzelir oda aldığımdan beri hep öyle :(

Galip Kuzucu 06-01-2016 13:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1431419)
Toprakları çok kuru, hafif fısfısla arada nemlendirmen gerekiyor bence.

Cocopeat kullanmış olmamda etkilemiş olabilirmi sizce sayın:akçabardak ??

Galip Kuzucu 06-01-2016 13:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1431422)
O zambak şu sıralarda uykuda olması gerekiyordu, filizlenmesi gerçekten de çok ilginç, daha çok erken aslında, sanırım mevsimleri şaşırmış :D

Mevsimi baya şaşırmış hemde hemen kurudu filizlenmeye başladı hiç ara vermiyor :D

akçabardak 06-01-2016 14:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1431440)
Cocopeat kullanmış olmamda etkilemiş olabilirmi sizce sayın:akçabardak ??

Bilemedim ki, Cocopeat ben hiç kullanmadığım için yanlış bilgi de vermek istemem Sn. Galip Kuzucu. Tam anlamıyla yaprakların nesini soruyorsunuz onu anlayamadım ben, yapraklarda yumuşama mı var nedir? buradan gayet normal olduklarını görüyorum sanki.

sinbas 06-01-2016 16:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1430714)
Bütün çiçekleri içeri aldım. Hepsini çiçek odama yerlestirmek kaldı. İnşallah daha fazla kayıp vermem :(

Sevgili Galip Kardeşim;

Bütün çiçeklerini içeri aldın çok güzel, peki bunların istediği nem ve oksijeni (havayı) yeteri kadar sağlayabilecek misin? sağlayamaz isen bir çok çiçeğini yitirme tehlikesi söz konusu, daha da önemlisi onların istediği ortamda uzun süre ne insan barınabilir ne de o televizyonun çalışabilir.

Kolay gelsin.

Galip Kuzucu 06-01-2016 18:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1431467)
Sevgili Galip Kardeşim;

Bütün çiçeklerini içeri aldın çok güzel, peki bunların istediği nem ve oksijeni (havayı) yeteri kadar sağlayabilecek misin? sağlayamaz isen bir çok çiçeğini yitirme tehlikesi söz konusu, daha da önemlisi onların istediği ortamda uzun süre ne insan barınabilir ne de o televizyonun çalışabilir.

Kolay gelsin.

Bende herşeyin farkındayım sayın:sinbas. Üç gün sürekli gündüz çalıştım ondan geçiçi olarak oraya almıştım. Bu gün gececiyim gündüz hepsini çicek odası diye tabir ettiğim odama aldım şuanlık durumları çok iyi ilerleyen saatlerde fotoğraflarını paylaşacağım...

Galip Kuzucu 06-01-2016 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1431453)
Bilemedim ki, Cocopeat ben hiç kullanmadığım için yanlış bilgi de vermek istemem Sn. Galip Kuzucu. Tam anlamıyla yaprakların nesini soruyorsunuz onu anlayamadım ben, yapraklarda yumuşama mı var nedir? buradan gayet normal olduklarını görüyorum sanki.

Aynen yapraklarda yumuşama oluyor sayın:akçabardak. Sonra bir yaprağı alıp sıkıyorum vıcık vıcık oluyor yaprak su cıkıyor.

İsmail Kuzucu 06-01-2016 18:22

Bitki soğukları görünce uyku moduna geçmesin? Donma ihtimalleri de olabilir mi?

akçabardak 06-01-2016 22:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1431500)
Aynen yapraklarda yumuşama oluyor sayın:akçabardak. Sonra bir yaprağı alıp sıkıyorum vıcık vıcık oluyor yaprak su cıkıyor.

Bende o bitkiden yok ama sukulentler genelde kış mevsiminde dinlenmeye geçerler fakat yumuşamasına bir anlam veremedim. Soğuktan etkilenmiş desem, sedumlar soğuğa dayanıklıdırlar, ve ya çoğaltmak için uygun bir zaman değildir diye düşünmekten başka aklıma bir şey gelmiyor.

Deneye deye öğreneceğiz, sulu ve etli yapraklarda bu gibi durumlar olabiliyor demek ki, ben de graptopetalumda denemiştim, 5-6 yapraktan 3-4 tanesinde yumuşamalar olmuştu, bir iki tanesi yavru vermişti.

Galip Kuzucu 06-01-2016 22:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1431563)
Bende o bitkiden yok ama sukulentler genelde kış mevsiminde dinlenmeye geçerler fakat yumuşamasına bir anlam veremedim. Soğuktan etkilenmiş desem, sedumlar soğuğa dayanıklıdırlar, ve ya çoğaltmak için uygun bir zaman değildir diye düşünmekten başka aklıma bir şey gelmiyor.

Deneye deye öğreneceğiz, sulu ve etli yapraklarda bu gibi durumlar olabiliyor demek ki, ben de graptopetalumda denemiştim, 5-6 yapraktan 3-4 tanesinde yumuşamalar olmuştu, bir iki tanesi yavru vermişti.

Aynen deneye deneye öğreneceğiz bu sefer toprağı ve ısıyı değiştirip deneyeceğim bakalım sonuçları ne olacak sayın:akçabardak :)

Galip Kuzucu 06-01-2016 23:04

3 Eklenti(ler)
Benim "Çiçek Odam" diye tabir ettiğim odamdan görüntüler biraz daha düzenlenmeye ihtiyaçları var ama :D

Galip Kuzucu 06-01-2016 23:05

3 Eklenti(ler)
"Çiçek Odası"dan görüntülere devam...

Galip Kuzucu 06-01-2016 23:10

3 Eklenti(ler)
"Çiçek Odası"dan görüntülere devam....

sevgihoca 06-01-2016 23:12

Ne kadar güzeller Sevgili Galip.Çiçek odan rengarenk.Çiçek pazarı gibi olmuş.Bizim çiçekçiden daha çok ve güzel çiçeklerin.Maşallah,çabucak büyüsünler.

Galip Kuzucu 06-01-2016 23:13

3 Eklenti(ler)
Sardunya çeliklerim vardı bir sürü en azından iki tanesi tutmuş :D

A_NOMAD 06-01-2016 23:16

Çiçek odan pek güzel de yeterince ışık/güneş alabiliyorlar mı o şekilde?

YeniGine 06-01-2016 23:30

:) Valla insanın bu odadan çıkası gelmez sevgili Galip, maşallah, emeklerine sağlık...

Işık-güneş alıyor mu ben de merak ettim.

Galip Kuzucu 06-01-2016 23:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1431587)
Çiçek odan pek güzel de yeterince ışık/güneş alabiliyorlar mı o şekilde?

Şu anlık ışık ve güneş almaları çok harika sayın:A_NOMAD :D Pencerenin perdeleri hep açık ve odayı bol bolda havalandırıyorum :D Zaten soğuklar geçene kadar böyle sonra ortak balkona çıkacak çoğu :D

Galip Kuzucu 06-01-2016 23:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1431585)
Ne kadar güzeller Sevgili Galip.Çiçek odan rengarenk.Çiçek pazarı gibi olmuş.Bizim çiçekçiden daha çok ve güzel çiçeklerin.Maşallah,çabucak büyüsünler.

Çiçek pazarı değimi de harika olmuş sevgi Hoca'm :) İnşallah hepimizin çiçekleri hemen büyür ve güzel açar :D

Galip Kuzucu 07-01-2016 00:36

3 Eklenti(ler)
"Sedum Palmeri"m çiçek açmaya başlıyor sonunda sarı sarı ne güzel :D

Galip Kuzucu 07-01-2016 00:40

5 Eklenti(ler)
kalanşolarım filizlenmeye devam ediyor. İki kocaman ve onların kendi çoğalttığım yavruları mevcut. İnşallah eski hallerini alırlar ve güzel güzel çiçeklerini açarlar :D

Galip Kuzucu 07-01-2016 00:46

4 Eklenti(ler)
"Sedum Rupestre 'Angelina'" soğuklara dayanamadı. Daha bugün fark ettim. Hemen yeni çoğalttıklarımın yanına koştum bereket onlara bir şey olmamış :D

Galip Kuzucu 07-01-2016 01:08

3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim soğanlılarım. Toplam sayıları 100'e yakın :)

Galip Kuzucu 07-01-2016 01:11

4 Eklenti(ler)
Bunlarda benim süsenlerim. Normalde ekim zamanları mart, nisan, mayıs yani ilkbahar olmasına rağmen benim soğanlarım ocak ayında filizlenmeye başlamış. Sizce şimdiden eksem bir şey olur mu ??

Galip Kuzucu 07-01-2016 01:14

3 Eklenti(ler)
Graptopetalum Paraguayense . Yapraklarından yetiştirdiğim sukulentlerim büyümeye devam ediyor...

Galip Kuzucu 07-01-2016 01:15

4 Eklenti(ler)
Elimde olan kaktüslerim :D

Galip Kuzucu 07-01-2016 01:26

4 Eklenti(ler)
Kalanchoe Daigremontiana (Aşkın Gözyaşları) ve Echeveria Purpusorum ile yavruları :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025