![]() |
Alıntı:
|
Bu küçük kaktüs parçası kaktüs merakınızın başlamasına sebep olacak gibi duruyor.;)
|
Alıntı:
|
Umarım istediğiniz gibi bir ev bulursunuz :)
|
Alıntı:
|
O bir yıllık süreç de az çiçekli ihtisas süresi olur, bu sayede başka bir eve geçip çok çiçeğiniz olunca onlara daha iyi bakarsınız diyelim o zaman :p
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama dikkat et bir gün gizlice senin Succulentlerini götürebilirim, :D bu aralar hangi sayfaya baksam aynı güzellikleri görüyorum biraz biraz bulaşmaya başladı. Benim hiç sukulentim olmadı. :( haydi yarın alayım desem satan bir yerde yok, bu konuda çok mahrumiyet bir yerdeyim. :mad: |
Evet sinbas,bende aynı dertten musdaribim.Ama dün bir dükkanın önünden geçerken sedum palmeri gördüm,hemen üç dal kopardım,diktim.Burda da yok böyle bir şey.Olsa ben de Galip'e döneceğim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sağol Galipçiğim,dediğin gibi yavaş yavaş ben de toparlarım.Bağda soğuğa dayanıklı türler yaşarsa doğal ortamda bir kaya bahçesi güzel olur diye düşünüyorum.
|
Çok mantıklı yeriniz varsa hemen yapın derim sayın:sevgihoca :D
|
İnşallah Galip,Sevgili Sonkez bugün bana kargo göndermiş,sedum türleri varmış,bakalım neler gelecek.Onları biraz büyütüp,birazını da bağa dikerim.Şöyle taşların arasından fışkırır,ne güzel hayaller değil mi?
|
Merhabalar Sn. Galip Kuzucu. Maşaallah Sukularınızın sayısı hızla artmış ben görmeyeli. Bir isim manyağı olarak sizde görünce bile merak salıyorum bunların isimleri nedir diye. Birkaç tanesinin ismini bildiğimden yazmadan edemedim:)
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Saygılar, Sevgiler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sukulentlerimden üzülerekte olsa çoğaltmak için çelik aldım :D
|
3 Eklenti(ler)
Hemen ektim çelikleremi bakalım ne zaman köklenip büyüyecekler :D Büyüyünce güzel bir aranjman saksım olacak gibi :D
|
1 Eklenti(ler)
Köklendirmek için çelik alınca küçüldüler zaten küçüktüler küçücük kaldılar canım sedumlarım benim :(
|
3 Eklenti(ler)
Galip'in küçük yapraktan sukulent üretim tesisi :D Yapraktan sukulent çoğaltmaya devam :D
|
5 Eklenti(ler)
Kök atan yapraklardan yakından görüntüler :D
|
Alıntı:
Bunların yapraktan çoğalması yaprağı toprağın üzerine bırakarak mı yapılıyor, çok ilginç. Yani kopan yerin toprağa değmesi yeterli oluyor öyle mi? Toprak karışımı ve hazırlığı hakkında neler yaptın biraz açıklayabilir misin? Sulamayı ne kadar sıklıkla hangi yöntemle ne kadar yapıyorsun? O kadar çok çelik yapmışsın ki! Maşallah, hepsi tutarsa senin ayrıca bir çiçek evi kiralaman gerekebilir. :) |
Sevgili Galip, küçük bir soru: Sukulent ticaretine mi başlamayı düşünüyorsunuz? :D :D
|
Kapının önüne küçük bir tezgah açtık mı tamamdır. :p
|
Alıntı:
yaprakların toprakla teması yetiyor. Ama çelikle üretim arasında çok büyük zaman farkı oluyor. Sulamayı da toprak kurudukça yapıyorum. Yoksa kökleri kurumaya başlıyor yani nemli bırakıyorum toprağı. Daha çelik yapacağım ama daha farklı türler bulamadım :( |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sırada sukulentlerimden genel görüntüler var :D İnşallah beğenirsiniz :D
Alttaki resimdeki gibi kardeşleyen sukulentlerimi ayırıyorum :D |
3 Eklenti(ler)
Sukulentlerimden görüntülere devam :D Bu sukulentimde yakında çiçek açacak baya az kaldı :D İlk çiçek açan sukulentim olacak kendisi onun için çok değerli benim için :D
|
4 Eklenti(ler)
Bu sukulentimin bu aralar yaprakları solup dökülmeye başladı :( Ama bereket altında bir sürü yavruları gözükmeye başladı :D
|
4 Eklenti(ler)
Bunlar da son aldığım sukulentlerden ilk ikisi :D
|
3 Eklenti(ler)
Bu da aldığım son sukulent :D Artık çiçekçiyle abi kardeş gibi olduk :D Çay falan içiyoruz, sohbet falan :D Yeni sukulent alınca ben almadan tezgahına bile koymuyor :D
|
4 Eklenti(ler)
Kalanşolardan devam edeyim dedim :D Bunlarda benim kalanşo ailem :D Boy boy sıraya geçtiler :D Onları da çelikle çoğaltıyorum :D
|
4 Eklenti(ler)
Sıra kaynana dili kaktüsüm ile minicik kaktüsüm ve aloe veram var :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025