agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Galip Kuzucu / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/38159.htm)

Galip Kuzucu 22-12-2015 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi duy-gu (Mesaj 1428221)
Bu benim pıtırdayan kaktüsümden :) Mammillaria vetula
Minik sarı çiçekler açıyor ve dikenleri hiç batmıyor, çok cici :)

Bilginiz için çok teşekkürler sayın:duy-gu :D Gerçekten dediğiniz gibi çok cici bir kaktüs :D Batmaması da benim için iyi oldu :D

Şükufezar 22-12-2015 19:53

Bu küçük kaktüs parçası kaktüs merakınızın başlamasına sebep olacak gibi duruyor.;)

Galip Kuzucu 22-12-2015 20:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melikd (Mesaj 1428224)
Bu küçük kaktüs parçası kaktüs merakınızın başlamasına sebep olacak gibi duruyor.;)

Kaktüs merakım inşallah başlamaz sayın:Melikd :D Evim zaten çok küçük olduğu için ancak sukulent ve soğanlı çiçeklerle ilgilenebiliyorum :D Birde boş zamanımda sınırlı onun için şu anlık sukulentleri çoğaltmak bana yeter diye düşünüyorum :D Seneye çiçekler için düzgün bir ev bulabilirsem kaktüslere de başlayabilirim ama :D

Şükufezar 22-12-2015 20:15

Umarım istediğiniz gibi bir ev bulursunuz :)

Galip Kuzucu 22-12-2015 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melikd (Mesaj 1428228)
Umarım istediğiniz gibi bir ev bulursunuz :)

İnşallah bulurum da sayın:Melikd :D Ama ben başta hata yaptım tayinim hemen çıkınca mecbur ilk bulduğumuz evi kiraladık bir yılda sözleşme yaptık malesef :( Onun için bir yıl küçük ve az çiçekli bir evde yaşamak zorundayım :(

Şükufezar 22-12-2015 20:56

O bir yıllık süreç de az çiçekli ihtisas süresi olur, bu sayede başka bir eve geçip çok çiçeğiniz olunca onlara daha iyi bakarsınız diyelim o zaman :p

Galip Kuzucu 22-12-2015 21:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1427880)
Çok güzel olmuş ellerine sağlık, akşam gitsem diyorum evde ne kadar şekerlik gondol, saklama kabı, borcam, çorba, komposto,sütlaç kasesi vs. varsa yapsam diyorum acaba hanım bana ne der diye düşünüyorum. :D

Kusura bakmayın sayın:sinbas mesajınızı atlamışım :( Bence güzel aranjmanları görünce kızmaz sevinir :D

sinbas 22-12-2015 21:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1428238)
Kusura bakmayın sayın:sinbas mesajınızı atlamışım :( Bence güzel aranjmanları görünce kızmaz sevinir :D

Hayır yahu nasıl kızarım bu güzellikleri sergileyen birine. :D

Ama dikkat et bir gün gizlice senin Succulentlerini götürebilirim, :D bu aralar hangi sayfaya baksam aynı güzellikleri görüyorum biraz biraz bulaşmaya başladı.

Benim hiç sukulentim olmadı. :( haydi yarın alayım desem satan bir yerde yok, bu konuda çok mahrumiyet bir yerdeyim. :mad:

sevgihoca 22-12-2015 22:35

Evet sinbas,bende aynı dertten musdaribim.Ama dün bir dükkanın önünden geçerken sedum palmeri gördüm,hemen üç dal kopardım,diktim.Burda da yok böyle bir şey.Olsa ben de Galip'e döneceğim.

Galip Kuzucu 23-12-2015 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melikd (Mesaj 1428237)
O bir yıllık süreç de az çiçekli ihtisas süresi olur, bu sayede başka bir eve geçip çok çiçeğiniz olunca onlara daha iyi bakarsınız diyelim o zaman :p

Aynen sayın:Melikd :D Yardım eden abilerim ve ablalarım olunca herşeyi öğreniyorum sayelerinde :D

Galip Kuzucu 23-12-2015 11:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1428247)
Hayır yahu nasıl kızarım bu güzellikleri sergileyen birine. :D

Ama dikkat et bir gün gizlice senin Succulentlerini götürebilirim, :D bu aralar hangi sayfaya baksam aynı güzellikleri görüyorum biraz biraz bulaşmaya başladı.

Benim hiç sukulentim olmadı. :( haydi yarın alayım desem satan bir yerde yok, bu konuda çok mahrumiyet bir yerdeyim. :mad:

Buyrun gelin alın sayın:sinbas :D Hepsine yetişemiyorum zaten :D Sizede bulaşsın herkeste olsun :D

Galip Kuzucu 23-12-2015 12:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1428255)
Evet sinbas,bende aynı dertten musdaribim.Ama dün bir dükkanın önünden geçerken sedum palmeri gördüm,hemen üç dal kopardım,diktim.Burda da yok böyle bir şey.Olsa ben de Galip'e döneceğim.

Size önerebileceğim iki yol var sayın:sevgihoca :D İlk olarak benim gibi yetiştirenler size yaprak ve çelik gönderebilir öyle çoğaltırsınız veya önceden de dediğim gibi zengarden.com'dan alabilirsiniz :)

sevgihoca 23-12-2015 12:12

Sağol Galipçiğim,dediğin gibi yavaş yavaş ben de toparlarım.Bağda soğuğa dayanıklı türler yaşarsa doğal ortamda bir kaya bahçesi güzel olur diye düşünüyorum.

Galip Kuzucu 23-12-2015 15:58

Çok mantıklı yeriniz varsa hemen yapın derim sayın:sevgihoca :D

sevgihoca 23-12-2015 17:12

İnşallah Galip,Sevgili Sonkez bugün bana kargo göndermiş,sedum türleri varmış,bakalım neler gelecek.Onları biraz büyütüp,birazını da bağa dikerim.Şöyle taşların arasından fışkırır,ne güzel hayaller değil mi?

Mücevher Çalısı 24-12-2015 00:40

Merhabalar Sn. Galip Kuzucu. Maşaallah Sukularınızın sayısı hızla artmış ben görmeyeli. Bir isim manyağı olarak sizde görünce bile merak salıyorum bunların isimleri nedir diye. Birkaç tanesinin ismini bildiğimden yazmadan edemedim:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1428218)
Sukulentlere devam :D

3. ve 4. fotoğraftaki "Graptoveria cv 'Silver Star'"

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1428219)
Şu ana kadar gördüğüm en değişik sukulentlerden birisi birinci resimdeki kamuflajlı sukulent gibi :D

Kamuflajlı güzel:"Kalanchoe rhombopilosa"

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1426297)
3 tane farklı farklı sukulent çeşidi daha sukulentlerim hızlı bir şekilde çoğalmaya devam ediyor :D

2. fotoğraftaki "Senecio crassissimus"...

Saygılar, Sevgiler...

Galip Kuzucu 25-12-2015 02:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1428424)
İnşallah Galip,Sevgili Sonkez bugün bana kargo göndermiş,sedum türleri varmış,bakalım neler gelecek.Onları biraz büyütüp,birazını da bağa dikerim.Şöyle taşların arasından fışkırır,ne güzel hayaller değil mi?

Şimdiden sedumlarınız haırlı olsun sayın:sevgihoca :D İstediğini zaman bende yollayabilirim söylememiz yeter :D

Galip Kuzucu 25-12-2015 02:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1428556)
Merhabalar Sn. Galip Kuzucu. Maşaallah Sukularınızın sayısı hızla artmış ben görmeyeli. Bir isim manyağı olarak sizde görünce bile merak salıyorum bunların isimleri nedir diye. Birkaç tanesinin ismini bildiğimden yazmadan edemedim:)

3. ve 4. fotoğraftaki "Graptoveria cv 'Silver Star'"

Kamuflajlı güzel:"Kalanchoe rhombopilosa"

2. fotoğraftaki "Senecio crassissimus"...

Saygılar, Sevgiler...

Sukulent isimleri için çok teşekkür ederim sayın:Mücevher Çalısı :D Sizde olmasınız bu konuda napardım bilemiyorum :D Çoğunun ismini sizler söylüyorsunuz bir dahaki yeni nesile beni hazırlıyorsunuz :D

Resulgur 25-12-2015 16:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1428807)
Sukulent isimleri için çok teşekkür ederim sayın:Mücevher Çalısı :D Sizde olmasınız bu konuda napardım bilemiyorum :D Çoğunun ismini sizler söylüyorsunuz bir dahaki yeni nesile beni hazırlıyorsunuz :D

Aynen dediğiniz gibi sn. Galip Kuzucu kitap gibi bilgi küpü adam derler ya hani (Edit ). İçini aç oku yani :D

A_NOMAD 25-12-2015 16:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1428908)
...bilgi küpü adam...

Adam? :D :D :D

Mücevher Çalısı 25-12-2015 16:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1428908)
Aynen dediğiniz gibi sn. Galip Kuzucu kitap gibi bilgi küpü adam. İçini aç oku yani :D

:rolleyes:Sonunda adam oldum ya:D:cool: Bundan sonra gam yemem:p

Resulgur 25-12-2015 16:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1428914)
:rolleyes:Sonunda adam oldum ya:D:cool: Bundan sonra gam yemem:p

Neyse siz anladınız , iyi kıvırabildim umarım :D :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 16:46

5 Eklenti(ler)
Sukulentlerimden üzülerekte olsa çoğaltmak için çelik aldım :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 16:54

3 Eklenti(ler)
Hemen ektim çelikleremi bakalım ne zaman köklenip büyüyecekler :D Büyüyünce güzel bir aranjman saksım olacak gibi :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 17:09

1 Eklenti(ler)
Köklendirmek için çelik alınca küçüldüler zaten küçüktüler küçücük kaldılar canım sedumlarım benim :(

Galip Kuzucu 26-12-2015 17:13

3 Eklenti(ler)
Galip'in küçük yapraktan sukulent üretim tesisi :D Yapraktan sukulent çoğaltmaya devam :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 17:14

5 Eklenti(ler)
Kök atan yapraklardan yakından görüntüler :D

sinbas 26-12-2015 17:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1429150)
Galip'in küçük yapraktan sukulent üretim tesisi :D Yapraktan sukulent çoğaltmaya devam :D

Yine döktürmüşsün sayın @Galip kardeşim;
Bunların yapraktan çoğalması yaprağı toprağın üzerine bırakarak mı yapılıyor, çok ilginç. Yani kopan yerin toprağa değmesi yeterli oluyor öyle mi?

Toprak karışımı ve hazırlığı hakkında neler yaptın biraz açıklayabilir misin?

Sulamayı ne kadar sıklıkla hangi yöntemle ne kadar yapıyorsun?

O kadar çok çelik yapmışsın ki! Maşallah, hepsi tutarsa senin ayrıca bir çiçek evi kiralaman gerekebilir. :)

A_NOMAD 26-12-2015 18:03

Sevgili Galip, küçük bir soru: Sukulent ticaretine mi başlamayı düşünüyorsunuz? :D :D

İsmail Kuzucu 26-12-2015 18:48

Kapının önüne küçük bir tezgah açtık mı tamamdır. :p

Galip Kuzucu 26-12-2015 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1429154)
Yine döktürmüşsün sayın @Galip kardeşim;
Bunların yapraktan çoğalması yaprağı toprağın üzerine bırakarak mı yapılıyor, çok ilginç. Yani kopan yerin toprağa değmesi yeterli oluyor öyle mi?

Toprak karışımı ve hazırlığı hakkında neler yaptın biraz açıklayabilir misin?

Sulamayı ne kadar sıklıkla hangi yöntemle ne kadar yapıyorsun?

O kadar çok çelik yapmışsın ki! Maşallah, hepsi tutarsa senin ayrıca bir çiçek evi kiralaman gerekebilir. :)

Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum sayın:sinbas :D
yaprakların toprakla teması yetiyor. Ama çelikle üretim arasında çok büyük zaman farkı oluyor. Sulamayı da toprak kurudukça yapıyorum. Yoksa kökleri kurumaya başlıyor yani nemli bırakıyorum toprağı. Daha çelik yapacağım ama daha farklı türler bulamadım :(

Galip Kuzucu 26-12-2015 19:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1429155)
Sevgili Galip, küçük bir soru: Sukulent ticaretine mi başlamayı düşünüyorsunuz? :D :D

Ticaret işi aslında benim için çok iyi olur ama şimdiki evim biraz küçük kalıyor sayın: A_NOMAD :D Seneye yeni bir ev bakmayı düşünüyorum daha büyük ve çiçeklerin daha iyi olacağı biryer :D Olmadı teraslı bir ev olursa çok işime yarar :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 19:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1429162)
Kapının önüne küçük bir tezgah açtık mı tamamdır. :p

Ev değilde hastane önüne açsam daha iyi olur abi :D daha çok satarım :P

Galip Kuzucu 26-12-2015 19:35

5 Eklenti(ler)
Sırada sukulentlerimden genel görüntüler var :D İnşallah beğenirsiniz :D
Alttaki resimdeki gibi kardeşleyen sukulentlerimi ayırıyorum :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 19:40

3 Eklenti(ler)
Sukulentlerimden görüntülere devam :D Bu sukulentimde yakında çiçek açacak baya az kaldı :D İlk çiçek açan sukulentim olacak kendisi onun için çok değerli benim için :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 19:44

4 Eklenti(ler)
Bu sukulentimin bu aralar yaprakları solup dökülmeye başladı :( Ama bereket altında bir sürü yavruları gözükmeye başladı :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 19:48

4 Eklenti(ler)
Bunlar da son aldığım sukulentlerden ilk ikisi :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 19:50

3 Eklenti(ler)
Bu da aldığım son sukulent :D Artık çiçekçiyle abi kardeş gibi olduk :D Çay falan içiyoruz, sohbet falan :D Yeni sukulent alınca ben almadan tezgahına bile koymuyor :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 19:55

4 Eklenti(ler)
Kalanşolardan devam edeyim dedim :D Bunlarda benim kalanşo ailem :D Boy boy sıraya geçtiler :D Onları da çelikle çoğaltıyorum :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 20:01

4 Eklenti(ler)
Sıra kaynana dili kaktüsüm ile minicik kaktüsüm ve aloe veram var :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025