agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   A_NOMAD / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/37553.htm)

A_NOMAD 13-08-2016 11:27

1 Eklenti(ler)
Geriye, askılarına asılmış dört gelinlik kaldı...

Eklenti 624950

sardunya18 13-08-2016 12:17

Maşallah ne güzeller ben düğün geç saatte olur diye beklemediydim .Meğer erken başlamış .Bu güzellikleri onca zahmete katlanıp paylaştığın için teşekkürler A_NOMAD

Gerçekten çok güzeller prenses adını hak ediyorlar sonuna kadar .Ee bide kokusu paylaşılsaydı ne güzel olurdu Sevgiler

A_NOMAD 13-08-2016 12:59

Kesinlikle size katılıyorum sevgili sardunya18, keşke o enfes kokuyu da paylaşmak mümkün olsaydı...

Şimdiye kadar Prensesim hep tek tek çiçek açmıştı ve tek çiçeğin kokusu bile balkonu dolduruyordu ama bu kez dört çiçek birden geldi ve koku değil balkonu, değil evin içini, o şiddetli rüzgara rağmen resmen bütün sokağı sardı ;)

Ama öyle melisa gibi yoğun, insanın üstüne üstüne gelen bir koku değil. Hani nargile kafelerin bulunduğu sokaklarda havada hafif ama kesinlikle fark edilen bir koku olur ya onun gibi, sanki bütün dünyada havanın kokusu zaten öyleymiş gibi bir koku. Tabii ki gelinin kokusu nargile kokularına hiç benzemiyor, sadece kokunun duyulma/yayılma şeklini benzetiyorum.

Mesela beyaz çiçekli echinopsis ile aynı kokuya sahip, daturaların-melek borularının kokularına da çok benzer. Ferah, güzel, büyülü, doyum olmuyor... ;)

Ozlem A 13-08-2016 19:49

Muhteşemler, gözün aydın A_NOMAD cim :)

A_NOMAD 15-08-2016 16:48

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1476097)
Muhteşemler, gözün aydın A_NOMAD cim :)

Teşekkürler şekerim ;)

Bugün canım toprakla oynamak istedi, birkaç gündür havaların serin gitmesine de sığınarak Avarelim'in (Clerodendrum ugandense) saksısını büyütüverdim :D

Eklenti 625230

Kaktüslerim için epeydir uzun bir saksıda hepsini birleştirme isteği içindeydim, hem Cemile'yi de ayıklamam gerekiyordu (bu arada ben Cemile'yi yani Chamaecereus silvestrii'yi perdeyle korumaya çalışsam da yine yakmayı başardım :mad:) artı Cereus peruvianus monstrosus türü kaktüsümden geri kalanları da diğer kaktüslerin yanına almak istiyordum...

Bugün, hazır toprakla oynamaya başlamışken onları da aradan çıkardım. Bence böyle güzel oldu ve tek saksıda olmaları da içimi rahatlattı, kardeş kardeş yaşasınlar birlikte :p

Eklenti 625231

Beyaz echinopsisimin son tomurcuğu da büyüyor yavaş yavaş ;)

A_NOMAD 20-08-2016 20:09

1 Eklenti(ler)
Beyaz echinopsisim bu akşam mis kokulu bir çiçek daha açtı ;)

Eklenti 625658

A_NOMAD 21-08-2016 12:27

2 Eklenti(ler)
Mavi kelebeklerimin 2 numarası William da çiçeklenmeye hız verdi ;)

Eklenti 625671

Yıldız hanım ise bir çiçeğini kapatırken diğerini hazır ediyor, bu sene böyle tek tek gidiyoruz bakalım ama buna da şükür :rolleyes:

Eklenti 625672

A_NOMAD 21-08-2016 22:25

3 Eklenti(ler)
Bu sezon benim için güzel geçiyor, hemen hemen bütün kızlarım çiçeklerini sergileyerek beni mutlu etti/ediyor...
Az sayıdaki tembel tenekeleri ise az sonra burada itinayla rencide edeceğim :D

Güler atlasım çok güzel çiçeklenerek yüzümü güldürdü ancak çiçeklenme sonrasında bir türlü kendine gelemedi, bu döneme uygun şekilde onu desteklemiş olmama rağmen çiçeklenme ve sonrasının aşırı sıcaklara denk gelişinin bu durumdan sorumlu olabileceğini düşünüyorum.
Onu kaybedeceğim diye çok endişelendim, neyse ki kağıt gibi kalmış olmasına rağmen halen canlılık belirtisi gösteriyor da ben de bu sayede umudumu canlı tutabiliyorum.
Umarım bir an evvel eski sağlığına, canlılığına ve güzelliğine kavuşur...

Aynı saksıdaki Selen (sarı atlas) ve Naciye (siklamen atlas/Epiphyllum Klaus Paetz) çiçeklenme döneminde henüz yeterli olgunluğa erişememiş oldukları için bu sezonu çiçeksiz geçirseler de güzel geliştiler/gelişiyorlar, kısmetse seneye onlardan da çiçek bekleyeceğiz :rolleyes:

Eklenti 625689

GELELİM TEMBEL TENEKELERE...

Birlikte yaşamakta olan Süslü (Epiphyllum curio) ve Çiçi (Epiphyllum chi chi castenango) ise çiçek açmak için yeterli olgunluğa çoktan erişmiş olmalarına rağmen tembellikten bir türlü kurtulamadılar, kendilerini yaprak güzeli sanıyorlar.
Ben sizi yaprak güzeli olasınız diye mi besliyorum?
Bundan sonra takla yok-yem de yok! :mad:

Bu 'Hasbi Tembeler'lerimin fotoğrafını da şuraya koyayım ki bir köşede kendilerinden utanadursunlar :mad: :D

Eklenti 625690

Kendilerine yaklaşımımız lütfen aşağıdaki görsele uygun olsun :D :D

Eklenti 625691

esemeral 22-08-2016 07:55

Pazartesi sabahı bu fotoğraflarınız ve yazdıklarınız beni kendime getirdi. Enerjim tavan şimdi işe başlayabilirim. Sizin tembel tenekeler nasıl çalışılır duysunlar buradan. Umarım Güler atlasınız da diriliğine çabuk kavuşur. Bol Çiçeklei günler dilerim.

A_NOMAD 24-08-2016 17:43

4 Eklenti(ler)
Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) alkışın tadını alınca şov yapmalara doyamadı maşallah, şimdi güle-oynaya yeniden tomurcuklanıyor ;)

Eklenti 625867

Sayfanın geri kalanını maviye boyamak niyetindeyim zira evimizde şov yapmaya doyamayan sadece Prenses değil :D

Eklenti 625868

Eklenti 625869

Eklenti 625870

günebakan 24-08-2016 20:02

Bu mavi kelebeklere bayıldım çok güzeller yaa:)

A_NOMAD 28-08-2016 15:20

2 Eklenti(ler)
Teşekkürler sevgili günebakan, daha güzelleri sizlerin olsun ;)

Bu sabah, evin içinde yaşayan Yıldız hanfendinin (Stapelia grandiflora) mis(!) kokulu çiçeğinin delirttiği bir sinek ordusu evimizi istila etti! O görüntüyle güne şok yaşayarak başlamış olduk, nereden girdiklerini çözemesek de... :mad: :D

Panik halde saksıyı kaptığım gibi diğer odanın açık penceresine koştum, bütün sinekler de gözü dönmüş halde peşimizden koştu, sonuç olarak sinekleri istediğim yere yönlendirebildim bir şekilde :D

Yıldız artık saksısını epey doldurdu, halinden memnun görünüyor ama çiçek konusunda bu sene biraz cimri...

Eklenti 626368

Çiçeğimize hamle eden sineklerden birini fotoğraflamayı akıl edebildim ve üstüne bırakılan kurtçukları... Bir kenarda da küçük bir arı türü bu lezzetli(!) çiçeğin tadına bakıyor :dilli:

Eklenti 626369

A_NOMAD 01-09-2016 18:11

1 Eklenti(ler)
Prensesim kısmetse bol gelinli bir final düğününe hazırlanıyor, fotoğrafa sadece 7 (yedi) tanesini sığdırabildim ;)

Eklenti 626738

A_NOMAD 02-09-2016 15:19

1 Eklenti(ler)
Euphorbia milii büyüdükçe çiçekleri küçüldü, saksısını da büyüttüm ama yeni çiçekler de yine küçük küçük açıyor...

Eklenti 626778

A_NOMAD 05-09-2016 14:26

1 Eklenti(ler)
Az kaldı ;) ;) ;)

Eklenti 626929

akçabardak 05-09-2016 22:31

Hay maşallah...

sumeyra47 05-09-2016 23:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1478229)
Euphorbia milii büyüdükçe çiçekleri küçüldü, saksısını da büyüttüm ama yeni çiçekler de yine küçük küçük açıyor...

Eklenti 626778

Euphorbia milii saksı değişimini çok sever. Özellikle sonbaharda iyi bir toprak harcı ile saksısı değiştirilirse çok iyi bir gelişim sağlar. Benim miliiler öyle çoştular ki. Şuan pencere önüne sığmadığı için yerdeler. Çiçekler pek azaldı bu yüzden.

Bu arada maşallah prensesinize bayıldım. Allah nazardan korusun çok güzel. ;)

A_NOMAD 05-09-2016 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1478520)
Euphorbia milii saksı değişimini çok sever. Özellikle sonbaharda iyi bir toprak harcı ile saksısı değiştirilirse çok iyi bir gelişim sağlar...

Saksısını değiştirdim, besin takviyesi verdim, toprağı da iyi ama hala çiçekleri mini mini açıyor. İlk çiçekleri daha gösterişliydi, bakalım belki biraz daha zamana ihtiyacı vardır.

Beğeniniz için teşekkür ederim, prensesimle ne kadar gurur duysam az ;)

sumeyra47 05-09-2016 23:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1478521)
Saksısını değiştirdim, besin takviyesi verdim, toprağı da iyi ama hala çiçekleri mini mini açıyor. İlk çiçekleri daha gösterişliydi, bakalım belki biraz daha zamana ihtiyacı vardır.

Beğeniniz için teşekkür ederim, prensesimle ne kadar gurur duysam az ;)

Fazla ilgiden olabilir mi?

Şaka şaka yeni saksı değiştirdiyseniz belki biraz sarsılmıştır.

A_NOMAD 05-09-2016 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1478523)
Fazla ilgiden olabilir mi?...

Kocacığım hoş geldin diyorum size :D :D

Sarsılmıştır sarsılmıştır evet, olsa olsa öyle olmuştur. ''Kedidir kedi'' der gibi oldu :D

sumeyra47 05-09-2016 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1478525)
Kocacığım hoş geldin diyorum size :D :D

Sarsılmıştır sarsılmıştır evet, olsa olsa öyle olmuştur. ''Kedidir kedi'' der gibi oldu :D

Aynen öyle oldu sanki :D

A_NOMAD 07-09-2016 16:35

2 Eklenti(ler)
Prensesim'in (Epiphyllum oxypetalum) tomurcuklarını fotoğraflayıp paylaşıyorum sürekli ama bilmeyenler/daha önce kendisiyle tanışmamış olanlar için tomurcuk boyutunu daha net göstermek istiyorum.

Genel görüntüden de eminim tomurcukların küçük olmadıkları anlaşılabiliyordur...

Eklenti 627053

...Ancak elimi açabildiğim kadar açarak (küçük elleri olan biri de değilim bu arada :D) ve tomurcuğa temas eder halde aldığım görüntü sanırım boyutun daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacaktır :rolleyes:

Eklenti 627054

Bu arada kısmetse yarın ya da yarından sonraki gece sezonun son düğününü yaparak artık dinlenmeye çekileceğiz, düğünümüze de bekleriz efendim :cool:

sardunya18 07-09-2016 17:58

Maşallah prensese gerçekten tomurcuklar baya büyükmüş .Geliriz efendim düğüne gelinlikli hallerini de görürüz sağlıcakla kalın

Sevgi Durul 07-09-2016 18:47

Daha yeni düğününüz vardı. Ama bize de yazık, durma düğüne gel, durma takı tak, durma masraf et.:rolleyes: Hayırlı uğurlu olsun efendim.:)

Şaka bir yana işin sırrını öğrenmek isteriz. Yedi tomurcuk sayabildim, maşallah.

A_NOMAD 07-09-2016 19:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1478679)
...Şaka bir yana işin sırrını öğrenmek isteriz. Yedi tomurcuk sayabildim, maşallah.

Efendim bu kez kısmetse ''9(dokuz) :cool:'' gelin çıkaracağız evimizden, diğer 2(iki) tomurcuk alt yapraklarda olduğu için fotoğraflara sığdıramıyorum. Düğüne gelirken takı falan diye zahmete girmenize lüzum yok, malum gelinler kalabalık olunca takı mı yetişir :D

İşin asıl sırrı olsa olsa sevgidir bence, karşılıklı birbirimizi seviyoruz :rolleyes:
Bakımında ise düzenli besin takviyesi, düzenli sulama ve sıcak günlerde fısfısla sisleme dışında yaptığım ekstra bir şey yok.

Bir de bu sene artık balkonumuzun olumsuz şartlarına tamamen uyum sağladığını çıplak gözle görebiliyorum.

Mesela eskiden çılgınca savrulup hırpalandığı rüzgarlarla bile -yapraklarının pozisyonunu buna göre ayarlayarak- başedebiliyor, sadece bir lokma tadabildiği sabah güneşinden de yine yapraklarını güneş paneli gibi kullanarak mümkün olduğunca fazla faydalanabiliyor.

Yani daha çok kendi yetenekleriyle bu günlere geldi aslında, ben sadece temel desteğini sağladım ve onu çok sevdim, belli ki o da beni sevdi ;)

A_NOMAD 08-09-2016 23:00

5 Eklenti(ler)
Bugün tomurcuklarımız iyice şişkinleşti, beyazladı ve uçları hafifçe saçaklanarak bu gece gelinliklerini giyeceklerini ilan ettiler...

Eklenti 627171

Akşam saat 20:00 sıralarında tomurcuklar usulca açılmaya başladı...

Eklenti 627172

Saat 21:00 olduğunda artık tüm çiçekler açılmıştı, büyülü güzellikleri ve kokularıyla dünyamızı doldurmaya başladılar. Sekiz gelin birden geldi, buna can mı dayanır ;)

Eklenti 627173

2(iki) tomurcuğun alt yapraklarda olduğundan bahsetmiştim, sağ alttaki tomurcuğumuz da bu gece gelin oldu ama sol alttaki tomurcuk 'aynalı körük olmazsa ben gelin gitmem' diye tutturunca onun düğünü yarına kaldı, illa tek başına gelin olacakmış haspam :D

Eklenti 627174

Bari bir karede 'altta kaldığı için doya doya poz veremeyen gelinceğiz' de görünsün diyerek saksının sağ tarafından da bir poz aldım :rolleyes:

Eklenti 627175

A_NOMAD 08-09-2016 23:15

4 Eklenti(ler)
Her ne kadar daracık balkonumuza bir türlü ikimiz birden tam sığamamış olsak da :D eşimle birlikte oturabildiğimiz kadar oturduk Prensesim'in yanında, karşılıklı kahvelerimizi höpürdeterek bu güzelliğin keyfine bıraktık kendimizi. Gelinlerimizin güzelliği, enfes kokuları, bir de kahve keyfi birleşince mest olmamak ne mümkün...

Alabildiğim en düzgün görüntülerini sizlerle de paylaşmak istiyorum:

Eklenti 627178

Eklenti 627179

Eklenti 627180

Eklenti 627181

Karşımızdaki komşular da bu kez bize falan aldırmadan doya doya gelinlerimizi seyrettiler, her yeri kaplayan kokularını da aldıklarından eminim ama muhtemelen kokunun gelinlerden yayılmasına ihtimal vermemişlerdir, ne bilsinler ;)

Bu gece benim için dünyanın en güzel gecesi, çok sevinçliyim! ;)

YeniGine 08-09-2016 23:17

İlk açıp gelinliğini asıp gittiğinde sormuştum bir daha açacak mı diye... O sorum için bu güzel gelinlerden özür diliyorum...
Maşallah yine çok güzel olmuşlar sevgili A-NOMAD'ım. Şimdi de sanki çok yorgunmuş gibi geliyor bana...

Sevgili A-NOMAD ben yorum yazarken sen son güzelleri paylaşmışsın. Kocaman hay maşallah bu güzellere... Çok güzeller çok...

TCM 08-09-2016 23:24

Bir tutam bilgi rica edebilir miyim, bu arkadaş nasıl bir şey, soğuk ile arası nasıl, yılda bir gün mü açıyor sadece, diğer zamanlar hep yeşil mi?

A_NOMAD 08-09-2016 23:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1478809)
...Şimdi de sanki çok yorgunmuş gibi geliyor bana...

Beğenin için çok teşekkürler YeniGinem ;) Haklısın bu sene çok yoruldu güzel kızım, bu çiçeklerden sonra uzun uzun dinlenecek artık ve kısmetse önümüzdeki sezon için enerji toplayacak. :rolleyes:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1478811)
Bir tutam bilgi rica edebilir miyim, bu arkadaş nasıl bir şey, soğuk ile arası nasıl, yılda bir gün mü açıyor sadece, diğer zamanlar hep yeşil mi?

Aman efendim kimler gelmiş sayfama, safalar getirdiniz ;)

Bu arkadaş bir atlas türü (Epiphyllum oxypetalum) ama çiçeklerini gece açıp sabahına kapattığı için ve beyaz rengi sayesinde dilimizde 'bir gecelik gelin' olarak isimlendirilmiş. Dünyada ise daha çok Night blooming cereus/ Dutchman's pipe/ Queen of the night isimleri kullanılıyor.

Standart atlas bakımı yeterli. Yazın direkt güneşten, kışın da 7 derecenin (Celcius) altındaki soğuklardan korumak gerekiyor.

Benim prensesimin bu seneki beşinci çiçeklenmesi bu, yılda bir kez çiçeklenmiyor yani ama her bir çiçek sadece bir gece açık kalıyor, çiçeklenme dönemi de yaz mevsimi bu arada...

Çiçekleri gece boyunca açık kalır ve mis gibi kokar ancak sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kapanarak ömrünü tamamlar. Çiçekleri de gerçekten tam manasıyla kocaman :cool:

Çiçeklenme dönemi dışında yeşil kalır (o halini de ayrı severim ben) kocaman, parlak, yeşil yaprakları oldukça estetiktir.

Bilmem sorularınıza yeterli cevap oldu mu, olmadıysa söyleyin lütfen :rolleyes:

TCM 09-09-2016 00:10

Bir tutam demiştim iki kucak bilgi döktünüz önüme çok sağolun da nereden bulacak bu arkadaşı.

YeniGine 09-09-2016 01:10

:D Gidiyor gidiyor, Sayın TCM'ye gidiyor... Valla süper...

A_NOMAD 09-09-2016 11:00

1 Eklenti(ler)
Sevgili YeniGine ve ben bu manzaraya bakınca hep hüzünleniyoruz, seneye yeni gelinlerle güzel düğünler görmek ümidiyle...

Askılarına asılmış gelinlikler:

Eklenti 627188

günebakan 09-09-2016 11:38

Her ne kadar bir gecelikte olsa muhteşem görünüyor bende de bir tane dev var ama çiçeğini daha görmedim

A_NOMAD 09-09-2016 12:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1478847)
...bende de bir tane dev var ama çiçeğini daha görmedim

Nasıl bir bakım uyguladığınızı (bulunduğu yer, toprağı, sulama ve besin yönteminiz) anlatırsanız, eğer müdahale edip yönlendirebileceğim bir durum varsa yardımcı olmaya çalışayım.

TCM 09-09-2016 13:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1478848)
Nasıl bir bakım uyguladığınızı (bulunduğu yer, toprağı, sulama ve besin yönteminiz) anlatırsanız, eğer müdahale edip yönlendirebileceğim bir durum varsa yardımcı olmaya çalışayım.

İyiymiş sizin sistem, sahiplendir sonra de ücretsiz servise devam et. ;)

A_NOMAD 09-09-2016 18:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1478853)
İyiymiş sizin sistem, sahiplendir sonra de ücretsiz servise devam et. ;)

Arkadaşa ben sahiplendirmedim diye hatırlıyorum ama elden geldiğince servis hizmeti verilir efenim, hem ücretsiz değil ki mutlu oluyoruz ya buna paha biçilebilir mi? ;)

Gerçi sizin aşılama hakkındaki paylaşımlarınızın yanında bizim şuncacık desteğimizin lafını etmeye değmez (Lonicera'nın yorumunu hatırladıkça hala çok gülüyorum ben) :D

melekv. 09-09-2016 18:30

sanki bizim evde açtı gelinler ben neden seviniyorsam :)
maşallah hepsi çok güzel emeğinize sağlık ilk gördüğüm yerde bende bir tane almalıyım

günebakan 09-09-2016 18:58

[QUOTE=A_NOMAD;1478876]Arkadaşa ben sahiplendirmedim diye hatırlıyorum ama elden geldiğince servis hizmeti verilir efenim, hem ücretsiz değil ki mutlu oluyoruz ya buna paha biçilebilir mi? ;)

Hayır ben sizden almadım bir gecelik gelini sevgili A NOMAD ben benimkinin derdini biliyorum biraz güneş istiyor ama ona güneş aldırabileceğim bir yer yok apartman aralığında camın önünde duruyor ordan da güneş el sallayıp geçiyor. Yine de yardımlarınız için teşekkürler:)

A_NOMAD 09-09-2016 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi melekv. (Mesaj 1478877)
sanki bizim evde açtı gelinler ben neden seviniyorsam :)...

Ağaçlar net ailesine katılınca otomatik olarak böyle oluyor işte :D
Çok teşekkürler, umarım siz de bu bitkiyi yetiştirmenin keyfine varabilirsiniz ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1478878)
...apartman aralığında camın önünde duruyor ordan da güneş el sallayıp geçiyor. Yine de yardımlarınız için teşekkürler:)

Bu durumda ne denir bilemedim ama ne yalan söyleyeyim içim burkuldu biraz. Aklımdan 'acaba apartman boşluğundaki ışıklandırmadan faydalanması sağlanabilir mi' diye geçti, gerçi bitkiyle ampul arasındaki mesafe de önemli ama ne bileyim mesela akkor ampul temin etmek zor olsa da bir floresan ampulle değiştirmek bile belki fayda sağlayabilir ya da pencereden el sallayan güneş ışığını bitkiye yansıtacak açıya bir ayna yerleştirilebilir.

Elbette uğraşmaya mecaliniz varsa...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025