![]() |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
10 derecede donuyorsanız çok afedersiniz ama lütfen şu köşeye geçip bir müddet sessizce kendinizden utanın :mad: :D Kar yağışı da şiddetli rüzgar da hala devam ediyor, sıcaklık gündüz dahi sıfırın altında burada... Hanımeli saksım balkonda ve tamamen karla kaplı, sümbüller ve nergisler de aynı saksıda, bakalım kurtulabilecekler mi? Eklenti 590932 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hanımeli direkt topraktaysa soğuğa, dona hiç aldırmıyor ama benimki saksıda olduğu için biraz tedirgin oldum haliyle... Kar kalkınca bakalım ortaya nasıl bir durum çıkacak, göreceğiz :rolleyes: |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bugün, balkonumuzu kaplayan kar sonunda tamamen kalktı. 5 gündür kar altında kalmış, üstelik -9 derecelere maruz kalmış olan bitkilerim ''zafer kazanmış komutan edasıyla'' gülümsüyorlardı :rolleyes:
Hanımeli, sümbül, nergis, sempervivumlar falan sürpriz olmadı da dayanamayacağından emin olduğum 'senecio rowleyanus' beni çok sevindirdi ;) Sanırım üstünü tamamen örten kar sayesinde kurtuldu... İşte muzaffer saksılarım: Eklenti 591356 Eklenti 591358 Eklenti 591357 |
Hanımelinin arkasında bir bitki daha görünüyor sopanın yanında ki, -9 u atlatan o bitkiyi merak ettim, testten geçtiğine göre bizlerin de bilmemizde fayda vardır diye düşündüm, hangi bitki acaba?:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar, buraya göre -3,8 dereceye dayanıklı olarak görülüyor. Sanırım A_NOMAD'ın bitkisi tamamen karla kaplı oluşundan korunmuş.
Ben içeri almıştım.:) |
Ozaman içeriye almakla iyi etmişim öyleyse, teşekkürler sevgili SDurul;)
|
Alıntı:
Sizden gelen sempervivumları ve diğer sukulentleri başlangıçta içeride tuttum biliyorsunuz ama baktım ki içeride hiç mutlu değiller, hepsini balkona çıkarttım ve gerçekten bundan çok hoşlandılar. Kar aniden bastırınca üstleri kısa sürede kar ile örtüldü, o halde içeri alırsam çürüyeceklerini düşünerek yerlerinde bıraktım. Cotyledon'u ise zaten hanımeli saksısına yerleştirdiğim için içeri alma ihtimalim söz konusu olmadı çünkü yoğun tipide o saksıya erişemedik... Dediğiniz gibi muhtemelen karla örtülmüş olmaları onları kurtardı, seneciolarım bile sapasağlam kalmışlar, şaşkın ve sevinçliyim ;) |
Buradan okuduğum tecrübelere dayanarak hemen eve koşup senecio rowleyanusu kapıya atasım geldi. Soğukta ölür diye evin en serin yerine aldık. Ama yeni sürgünleri kurumaya başladı. Dışarı atsam mı acaba?
|
Alıntı:
Yok eğer yeterince havalandıramıyorum diyorsan dışarı alabilirsin elbette ama don konusunda tetikte olmak lazım. Benimkiler karla kaplandıkları için bu donlardan sağ çıkabildiler, üstlerinde kar olmasaydı muhtemelen dayanamazlardı. |
Alıntı:
Sempervivum archnoideum -28,8 derece gibi anladım ben. Sempervivum tectorum -37,2 derece. Bu çok daha düşük sıcaklıklara dayanıklıymış.:) Yaz-kış dışarıda, koruma derdi yok, bu yüzden seviyorum kendilerini.:rolleyes: Sedumlar da öyle.:rolleyes: |
Haberiniz olsun konuşulanları dinliyorum:mad:Ben de seviyorum o soğuktan donmayan şeyleri.:p
|
Bu soğuklara dayanma konusunda benimde bir fikrim var abilerim ablarım :)
Kışın normal plastik saksılarda duran çiçekler soğuğa o kadar fazla dayanamıyor ama çiçekleri toprak(çömlek) saksılara ekince kökleri soğuktan daha az etkileniyor ve çiçekler kışın dayanabiliyor :D |
Alıntı:
|
Kocaman saksılar degilde küçük saksılar için ideal bir yöntem gibi geldi bana :D
Kocamanlarıda muşamba çuval gibi şeylerle mi sarsak acaba belki daha sıcak olurlar kökler donmaz :D |
Alıntı:
Ben bu eve taşındıktan sonra bitki yetiştirmeye başlayabildim, daha öncesinde yaşadığımız ev hiç uygun değildi. Haliyle ilk işim saksı temin etmek oldu ve ilk olarak çömlek saksılar aradım ama bir türlü bulamadım. Daha doğrusu tek bir yerde bulabildim ancak öyle pahalılardı ki mecburen çok kolay ulaşabildiğim ve çok daha uygun fiyatlı olan plastik saksılara yöneldim. Hatırlıyorum da çocukluğumda plastik saksılar çok pahalıydı ve kolay bulunmuyordu. Bu nedenle de evlerdeki saksılar genellikle ya çömlek ya da yağ tenekesinden yapılma olurdu... İşler şimdi tersine dönmüş :rolleyes: |
:) Oh çok şükür sevgili A-NOMAD'ım güzellere bir şey olmamış. Maşallah gayet sağlıklı görünüyorlar.
Benim dışarıda kalanlar ne durumda bilmiyorum, bilmek de istemiyorum. Zira korkuyorum... |
Alıntı:
Dışarıda kalanların sağlam olmalarına çok sevindim elbette ama asıl o sabaha karşı seranın tahrip olduğunu duyarak atlaslarımı içeri taşıyabildiğimize şükrediyorum, resmen şans eseri kurtuldular :rolleyes: Üzerlerini kar kapladıysa seninkiler de sağlam kalmış olabilir, bence kontrol etmelisin. İnşallah iyidirler ;) |
1 Eklenti(ler)
|
Eline sağlık, süper olmuş. Bu tarçın ne mucizevi bir şey. Balın üzerine ekip yemiştim mide ağrılarımı sonsuza kadar dindirdi:D.
Geldiğindeki haline baktımda.Çok işe yaramış.Bu bilgiyi orkide giriş sayfasına taşımalı.http://www.agaclar.net/forum/attachm...498-orkide.jpg |
Alıntı:
Kökleri de fotoğraflamış olsaydım ilgili sayfaya taşımak daha anlamlı olabilirdi ama yine de ekledim, belki motive edici bir örnek olabilir, haklısın :rolleyes: (Alıntıladığın fotoğraf geldiğindeki hali değil, bana geldikten bir süre sonraki sararıp solmuş hali :D O fotoğraftaki sarı yapraktan sonra tam karşısındaki alt yaprağı da sararmıştı) |
3 Eklenti(ler)
Bugün biraz hanımeli saksımı inceledim, pet şişeden yaptığım mini sera altında duran sümbüllerimi özgür bıraktım. İyi ki yapmışım çünkü serayı açtığımda ana soğanın biraz yumuşamış olduğunu fark ettim.
Eklenti 591524 Neyse ki serayı çıkardıktan birkaç saat sonra, hemen hemen eski diriliğine kavuştu :rolleyes: Eklenti 591525 Saksıda bir tane de nakkaş sarmaşığı çimlenmiş. Eh, herkes hayata devam etme çabası içinde :D Eklenti 591526 |
Görmeyeli çoğalan sümbüllermi görüyorum ne :D
|
Evet abisi, sümbül ailesi oldular artık :D
|
Oww :D şahane şeneyede çiçeklerini görürüz inşallah
|
Tak Tak
1 Eklenti(ler)
Eklenti 594387
NOMAD bak Nakkaş dede oldu sen nerelerdesin? Bir ay olmuş neredeyse, uğramamışsın buralara... 10 gün kadar önce burada biraz rahatsız olduğunu yazmıştın:( Merak ettim nasılsın? |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Ana soğanda tık yokken yavru sümbüllerden biri tomurcuklanmış:
Eklenti 594517 Mini mini nergislerimde de tomurcuklar gelmeye başlamış: Eklenti 594518 |
Alıntı:
|
Anne sümbül yapraklanmaya başladığı dönem donlara maruz kaldı ve yeni yeni çıkmaya çalışan yaprakların uçları epey hasar gördü, sanırım bu nedenle zorlanıyor. Açıkçası yavrulardan bu sene çiçek hiç beklemiyordum, sürpriz oldu :D
Mini nergislerim geçen sene ne çiçek açtılar ne de uyudular, bu nedenle onlardan da çiçek beklentim yoktu ama belli ki gönülleri razı gelmemiş, beni sevindirmek istemişler ;) Uyuyan arkadaşlar aslında uyanmak için sabırsızlanıyor gibi görünüyorlar ama bu ayı da atlatmadan uyandırmayı düşünmüyorum. Bu kış epey soğuk yemiş oldular, umarım bol çiçekli bir sezon olur :rolleyes: |
4 Eklenti(ler)
Orkidecik sonunda yeni yaprak çıkartıyor, gelişme göstermesi içimi rahatlattı...
Eklenti 594731 Red robin domatesimden geçen sene sadece 3 tohum alabilmiştim ve üçü de çimlendi. Eklenti 594732 İpek çiçeği tohumlarım da pek sevimli şekilde çimlendiler :) Eklenti 594734 Cereus peruvianus monstrosus türü kaktüsüme yılbaşı kaktüsü aşıları yaptım. Sol üstteki ilk aşı için Şubat ayını bekleyememiştim, oldukça solgun görünüyor ama yeni yaptığım aşılardan umutluyum, inşallah başarılı olurum :rolleyes: Eklenti 594735 Sağ tarafta ikili aşı görünen kısım, küçük bir kaza sonucu fazladan kesik açılınca biraz mecburiyetten bu şekilde düzenlendi, sonuçları görmek için zaman gerekecek... |
Ben şu çimlendirdiğiniz hanımelileri merak ediyorum, hâlâ yaşıyorlar mı ve yaşıyorlarsa kaç adetler:D
Not: İpekler pek çıtı pıtı çimlenmişler:) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
3 tane çimlendirmiştim, üçü de hala yaşıyor ve kısmetse bu sene çiçek açabilecek durumdalar ancak bu yavrucukların sadece biri bende, diğerlerini memlekete-bahçeye diktik. Bendeki ufaklık hala saksıda yaşıyor, bonsai adayı olabilir bakalım :) Çok fazla uzamış ve dallanmıştı, sonbaharda derin bir budama yaptım ve mesajınızı görünce şu anki halini hemen sizin için fotoğrafladım ;) Eklenti 594753 |
İnanamıyorum maşaallah:D Bu o bebek mi;) çok şirin çok tatlı, çiçek açarsa misler gibi kokacak. Eşiniz çok seviyordu sanırım hanımeli kokusunu öyle hatırlıyorum, gelip gidip koklasın artık:D Sizin de ellerinize sağlık, tohumdan çimlendirip bu boya getirmek güzel. İlk defa hanımeliyi tohumdan yetiştireni gördüm, çelik kolay olduğu için genellikle tercih edilir.
Köye gidenlerin ikisine değil de birine üzüldüm :) |
Alıntı:
Doğru hatırlıyorsunuz eşim bayılır hanımeli kokusuna, inşallah çiçeklenirse eminim onu burnundan uzaklaştırmak istemeyecektir :D Üzüleceğinizi bilseydim sadece birini götürürdüm ama komşumun hanımelisi yine meyve dolu, şansınıza birkaç tohum deneyeyim :rolleyes: |
Çiçek rengi nedir bu hanımelinin bildiğimiz sarı-beyaz tür mü? Yaprakları biraz farklı geldi.
|
Evet klasik sarı-beyaz çiçekli, saksıda olduğu için yaprakları dışarıdakilere nazaran biraz küçük ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025