agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   A_NOMAD / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/37553.htm)

A_NOMAD 23-10-2016 12:41

Garip gurebalarım

2 Eklenti(ler)
Çiçeğin içinden çıkan çiçeklerin arasından çıkan çiçeğin içinden çıkan tomurcuklar :D

Eklenti 630901

Bir çiçekten 6 çiçek, ikisi henüz tomurcuk ama olsun ;) ;)

Bu menekşem de ben tomurcuk beklerken, yaprak aralarından mini mini yapraklar çıkartıyor :rolleyes:

Eklenti 630902

A_NOMAD 24-10-2016 13:23

1 Eklenti(ler)
'En sevimli arsız' bence nakkaş sarmaşığı! Baksanıza -yetişkin bitki(ler) ölürken kendiliğinden çimlenen- şu bebişlerin şirinliğine, bütün saksıyı pıtır pıtır işgal etmişler ;)

Eklenti 630951

yalper 29-10-2016 01:03

Benim miliim çiçek tomurcuklarını döküyor devamlı. ışık,besin, sulama sıklığı, miktarı konusunda kendi uygulamanızı anlatırsanız faydalı olacak

A_NOMAD 29-10-2016 11:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yalper (Mesaj 1483818)
Benim miliim çiçek tomurcuklarını döküyor devamlı. ışık,besin, sulama sıklığı, miktarı konusunda kendi uygulamanızı anlatırsanız faydalı olacak

Pek iyi tanıdığım bir bitki sayılmaz kendisi, annemin emrivakisi üzerine sahip olmuştum zaten ve bakımında onun önerileri doğrultusunda hareket ettim.

Benim milii tüm gün güneş alan mutfak penceresinde duruyor, besin olarak yaklaşık 6-7 sulamada bir NPK 10-52-10 verdim şimdiye kadar. Sulama sıklığım ise biraz fazla çünkü toprağı çok süzek bir toprak ve hızlı kuruyor, toprak üst yüzeyi tamamen kurudukça bol suyla suluyorum.

Saksısı küçük gelmeye başladığı dönem çiçekleri çok küçülmüştü, büyük saksıya geçtikten bir süre sonra rahatladı. Büyük saksı seviyor sanırım :rolleyes:

Umarım yardımcı olabilmişimdir...

A_NOMAD 02-11-2016 12:53

4 Eklenti(ler)
Euphorbia milii altılı çiçeğini tamamladı ;)

Eklenti 631750

Bu da genel görüntümüz...

Eklenti 631751

Sevgili eneskrky'den gelen ebruli menekşem yaz sıcaklarında kök çürümesi yaşadı, epey hırpalanmış olsa da şükür ki kurtarabildim ve şimdi, 'yolunmuş tavuk gibi' görünmesine aldırmadan tomurcuklanmaya başlayarak beni sevindirdi ;)

Eklenti 631757

Emektar mor menekşem ise büyük saksıyı bulunca büyümelere doyamadı, artık pencere önüne sığmakta zorlanıyor maşallah :D

Eklenti 631758

Sûz-i Dilârâ 03-11-2016 07:29

Menekşe deyince aklıma ilk "mor" menekşe gelir. Senin bu mor menekşen bana Van'dayken yetiştirdiğim menekşelerimi hatırlatıyor, ilk aldığım mor menekşeydi. Çok da dayanıklı, diğer renkler daha nazlı sanki.

Neyse menekşeni ilk gördüğümde bizim evde menekşe olmasa da bir saksıcık mor menekşem olsun diye menekşe bakınmıştım.
Serada görünce alsam mı almasam mı, en iyisi bir yaprak bulup minik bir saksıda yetiştireyim diye karar aldım o an. Sonra arkamı dönünce de yerde atılı menekşe yapraklarını gördüm.
Satıcı arkadaş, demincek budamış menekşeleri, yaprakları da çöpe atmış. Bu yapraklardan birkaç tane alabilir miyim dedim, olur dedi. Renklerini mor diye tahmin ettiğim birkaç yaprak aldım eve dönünce de bardaklara diktim. Balkonda gölgede duruyorlardı, fırtına yaprakların ikisini söküp götürmüş, elimde bir yaprakla kaldım. Ondan süren yavrular da balkon sayfamda fotoğrafları mevcut.
Bugünlerde çiçek hevesine düştüm. Senin fotoğraflarından içim açılıyor. Ben de istiyorum çiçekli menekşe:D

A_NOMAD 03-11-2016 09:33

Ay teşekkür ederim, pek gururlandım şimdi :D

Bu mor menekşenin anacı eşimin bana aldığı ilk çiçekti ama maalesef o öldü, bu arkadaşı onun yaprağından yetiştirmiştim. O nedenle ölmüş gibi değil de aynı menekşe olarak görüyorum, iyi ki yedeklemişim o vakit. Ayrıca bu arkadaş, yapraktan yetiştirdiğim ilk menekşe ünvanına da sahip... :rolleyes:

Senin yavruları gördüm balkon sayfanda, umarım çabucak büyüyüp bir sürü çiçek açarlar ve içlerinden en az biri mor renkli çıkar. Menekşe denince benim de zihnimde ilk canlanan hep mor menekşedir ;)

yalper 06-11-2016 09:24

NPK 10-52-10 u nereden temin ediyorsunuz, fiyatı makul mü?

A_NOMAD 06-11-2016 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yalper (Mesaj 1484873)
NPK 10-52-10 u nereden temin ediyorsunuz, fiyatı makul mü?

İnternetten temin edebilirsiniz. Ben elimde 10-52-10 zaten bulunduğu için onu kullanıyorum, belki dengeli bir besin (mesela NPK 20-20-20) kullanmanız bu bitki için daha iyi olabilir. Güncel fiyatı konusunda bilgim yok ama çok pahalı olmasa gerek...

A_NOMAD 06-11-2016 19:45

2 Eklenti(ler)
Sarı ve beyaz yılbaşılarımın bu son çiçekleri pek pembeleşti (sağ arkada görünen çiçek aslında beyazdı ve sol öndeki de sarı :D) her çiçekte farklı renk tonları görmek de hoş oluyormuş böyle... ;)

Eklenti 632291

Hayata tutunan ebruli menekşem mini mini bir çiçekle kutlama yapmaya başladı, ne de olsa ölümden döndükten sonra ilk çiçeği, minik bile olsa onu görmek içimi ferahlattı ;)

Eklenti 632292

A_NOMAD 16-11-2016 13:27

1 Eklenti(ler)
İstanbul'a artık kış soğukları geldiği için atlaslarımı bugün içeri aldım, kısmetse bahara kadar burada dinlenecekler.
Kışlık odalarını ısıtmıyoruz, bolca havalandırabiliyorum ve balkondaki kadar aydınlıkta oluyorlar, böylece kışı uyuklayarak geçirebilecekler.

Kış için onları destekleyecek olan potasyum fosfatlarını da bugün verdim, aklınızda bulunsun kış dinlenmesi öncesi azotsuz ama potasyum ve fosfor içeren gübre/besin vermemiz kış boyunca bitkilerimizi destekler, dayanıklılıklarını arttırır.

Eklenti 633386

Artık sulamayı minimum düzeye indiriyorum yani kış boyunca sadece köklerin tamamen kurumasına mani olacak kadar az ve seyrek su alacaklar.

Güzel güzel uyusun da büyüsün kızçelerim ;)

akçabardak 16-11-2016 17:06

Onlara iyi uyuklamalar dilerim. Bu dediğiniz Potasyum ve fosfor besin bütün sukulentler için de geçerli midir, ve nereden temin edeceğiz bu besini? Biraz cahilce bir soru ama bizim buralarda bu tür besinleri pek bulamıyorum.

A_NOMAD 16-11-2016 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1486352)
...Bu dediğiniz Potasyum ve fosfor besin bütün sukulentler için de geçerli midir, ve nereden temin edeceğiz bu besini?...

Teşekkürler sevgili akçabardak ;)

Estağfurullah cahilce ne demek, ben de evvelki sene öğrenmiştim bu bilgiyi ve geçen sene bu sayede -8 derecelere balkonda maruz kalmalarına rağmen atlaslarım hasar görmeden kurtulmuşlardı. :rolleyes:

Özellikle kışı dışarıda geçirecek tüm bitkiler için kullanabilirsiniz. Ben internet üzerinden almıştım, mono potasyum fosfat ya da MKP yazarak arama yapabilirsiniz ama eğer elinizde potasyum varsa sadece onu da kullanabilirsiniz, hiç olmamasından iyidir, önemli olan kış öncesi azot vermemek...

Hatta yanlış aklımda kalmadıysa don öncesi deniz yosunu verilmesi, kısa süreli de olsa (sanırım 24-36 saat kadardı) bir nevi antifiriz gibi etki göstererek ekstra koruma sağlıyordu...

akçabardak 16-11-2016 18:01

Teşekkür ederim sevgili A_NOMAD, elimde hiç birisi yok, hemen araştırıp en kısa zamanda temin edeyim ;) çok sağ olun verdiğiniz bilgiler için. Sevgiyle kalın.

İsmail Kuzucu 16-11-2016 22:03

@Galip Kuzucu al sana gübre konusu işte. :)

Galip Kuzucu 16-11-2016 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1486403)
@Galip Kuzucu al sana gübre konusu işte. :)

Sayın:A_NOMAD'ın verdiği bilgiler ışığında bende sukulentleri gübrelemeyi düşünüyorum. İnşallah herkes kış aylarını sağsalim çiçeklerine zarar gelmeden bakabilirler :)

A_NOMAD 18-11-2016 10:04

1 Eklenti(ler)
Benim emektar mor menekşem, aslı yalın kat olduğu halde bu sefer katmerli çiçekler açmak istemiş ;)

Eklenti 633628

(Bunlardan önceki son çiçeklerini bu ve bu mesajda görebilirsiniz.)

Sevgi Durul 18-11-2016 13:49

Çok güzel, A_NOMAD'cım. En çok mor menekşeleri seviyorum.

Bazen böyle sürpriz yapabiliyor yaramazlar.;)

A_NOMAD 20-11-2016 09:59

1 Eklenti(ler)
Aman da aman, benim cici soğanlılarım uyanmaya başlamış, sevsinler ;)

Eklenti 633795

Sûz-i Dilârâ 20-11-2016 10:28

Ne olduklarını da yazsaydın ya, ben bir sümbül bir de nergis hatırlıyorum o saksıda. Geri kalanlar ne?

Ayrıca soğanlıların bu uyanış anlarına bayılıyorum, topraklarını çatlata çatlata... :)

A_NOMAD 20-11-2016 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1486873)
Ne olduklarını da yazsaydın ya, ben bir sümbül bir de nergis hatırlıyorum o saksıda. Geri kalanlar ne?...

Doğru hatırlıyorsun sümbül ve nergis vardı, daha sonradan annemin getirdiği bir kardelen soğanı da eklendi aralarına ama uyananların içinde kardelen yok gibi, en azından şimdilik...

akçabardak 20-11-2016 11:02

Kardelen için biraz daha erken, benim kardelenlerimde de uyanma yok ama eli kulağındadır.

A_NOMAD 20-11-2016 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1486878)
Kardelen için biraz daha erken...

Buna sevindim ;)

Az önce annemle konuştum, onun bahçedekiler de henüz uyanmaya başlamamış zaten. Annemin dediğine göre hızlı yavruluyormuş kardelenler, bendeki tek soğanın 2-3 yavru ile uyanacağına inanıyor, ben ise ''hele sağ-salim bir uyansın da'' diyorum :D

akçabardak 20-11-2016 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1486950)
Annemin dediğine göre hızlı yavruluyormuş kardelenler, bendeki tek soğanın 2-3 yavru ile uyanacağına inanıyor, ben ise ''hele sağ-salim bir uyansın da'' diyorum :D

Anneniz doğru söylemiş :) bir tane soğan 2-3 yavrusuyla geliyor.

A_NOMAD 20-11-2016 22:09

Oh oh, yaşadık öyleyse :D :D
(Yani inşallah uyanırsa tabii ki :rolleyes:)

YeniGine 20-11-2016 22:29

1 Eklenti(ler)
Çimlenenlerden sümbülü görebildim de diğerini görememiş idim sevgili A_NOMAD, nergis imiş...

Eklenti 633880

A_NOMAD 20-11-2016 22:35

YeniGinem evet her ne kadar yüklediğim fotoğrafta pek seçilemeseler de (halka içine almama rağmen) sümbüller ve nergisler uyanmaya başlayarak beni sevindirdiler, sen yine iyi görmüşsün-demek ki maşallah gözlerin sağlam ;)

YeniGine 20-11-2016 22:46

:) Laf aramızda yakın gözlüğüm var benim sevgili A-NOMAD'ım.

A_NOMAD 22-11-2016 10:13

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1486971)
Laf aramızda...

Ben kimseye söylemem, söz :p

Ebruli menekşem mini mini çiçekler açmaya devam ediyor, hal böyle olunca da elimde olmadan bebek muamelesi yapıyorum kendisine ;) :D

Eklenti 633928

A_NOMAD 10-12-2016 09:52

5 Eklenti(ler)
Bu sıralar neredeyse bütün bitkilerim dinlenmeye çekildiği için çok sıkılıyorum, atlaslarımı kışlık odalarında biraz fazla ziyaret etsem eşim 'bari uykularında rahat bırak şu çocukları' diye olaya müdahale ediyor :rolleyes:

Neyse ki salon penceresindeki menekşelerim ve mutfak penceresindeki e.milii çiçeksiz bırakmıyor ;) Hem onlar zaten yaşam alanlarımızda ikamet ettiklerinden, yanlarına sık gitmem eşimin gözüne batmıyor :D

Eklenti 635200

Eklenti 635201

Uyanan soğanlıları seyretmek de oldukça keyifli, bugün fark ettim ki sümbüllerim tomurcuklanmaya başlamış bile ;)

Eklenti 635202

Mavi kelebeğim tomurcuklarını dökmüştü, şu sıralar cool takılıyor :rolleyes:

Eklenti 635204

Bunlar da evimizin komikleri :D Kopan tek boğumları kıyamayıp rastgele daldırmıştım, onlardan 4 tanesi köklendikten sonra tomurcuklandı. Nasılsa tomurcukları besleyemezler diyerek umursamamıştım ama azmedip tomurcuklarını büyüttüler, sanırım yakında çiçek bile açacaklar! :D

Eklenti 635205

(Hatta dikkatli bakınca fark ediliyor ki fotoğrafta sağdaki saksıda-tam karşıda görünen ufaklık da diğerlerine özenmiş, o da tomurcuk çıkartmaya çalışıyor)

A_NOMAD 12-12-2016 13:12

1 Eklenti(ler)
Uyanan soğanlıların hepsi bu kadar diye düşünmüştüm ama meğer devamı varmış, bir sürü yeni uyanan soğanlım oldu, yaşasın çok sevinçliyim! :D

En solda 2 kök kardelen, ortadakiler sümbül, sağ tarafa yayılmış olanlar nergisler ;)

Eklenti 635345

Nakkaş sarmaşığının kuru dallarından oluşan örtüyü yırtarak çıkıyorlar, çok güzeller ;)

Bu karanlık günlerde ne zaman boğulacak gibi olsam bitkilerime sığınarak ferahlıyorum...

Sûz-i Dilârâ 12-12-2016 17:40

Soğanlılarının uyanışı muhteşem. ;) Kuru, soğuk kırlarına baharı getirmişsin (nakkaşın kurumuş otlarını kastediyorum). :rolleyes:

Neden böyle oluyor bilmiyorum meğer ne kadar etkilermiş insanın çocukluğu. Psikologlar "çocukluğuna inelim" diye boşuna demiyorlarmış.;)
Şu saksın bana nisan ayında köyde, hani üstten güneş ısıtır, bembeyaz sulu karın altından minik ırmaklar akar ya o görüntüleri hatırlattı. Çünkü o karların erimesiyle toprak kurudu mu saksına çok benzeyen manzaralarla karşılaşırdım.

İsmini buradan öğrendiğim comosumlar, çiğdemler, irisler, minik mavi-beyazlarım, "sordum sarı çiçeğe" (ismini böyle koydum)'ler arz-ı endam ederdi.

A_NOMAD 12-12-2016 18:46

O saksı benim minyatür bahçem zaten ;) Uzaktan bakınca balkonda yapayalnız bir saksı ama yaklaşınca kocaman bir bahçe görüyor insan ya da ben öyle görüyorum diyeyim, bu daha doğru olur.

Sen böyle çocukluğunu anımsayıp paylaştıkça ben ellerimin çimen kokusunu bile duyabiliyorum, çamurlu dizlerimi, bahçemizi baharla birlikte sıkça ziyaret eden çizgili kelebekleri görüyorum. Burnumun gerisinde ince bir sızı başlıyor, hani koyversem gözlerimden yaş süzülecek ama yiğitliğe laf getirmiyor ve birkaç derin nefes alarak gerçeklik çizgisinden -hiç istemeyerek de olsa- bir adım atıp şimdiki zamana dönüyorum. Mücadelemi eşim fark ediyor aslında ama tanımlayamıyor :)

Bir filmdeydi sanırım, karakterlerden biri ''mutlu çocuklar çocukken bisiklete binmişlerdir'' diyordu ya da buna benzer bir şeydi... Benim hiç bisikletim olmadı, bisiklete binmeyi hiç öğrenmedim (istemedim de çünkü bisiklet denen şey bana hiç güven vermiyor, neyse bu konumuzun dışında :D) ama şu yaşımda daha iyi algılayabiliyorum ki mutlu bir çocukluk geçirmişim. Anılar, görüntüye dönüştüğünde burunda o sızı beliriyorsa bence güzel günlere, özlenen günlere dairdir...

Yaşlanıyor muyuz ne :rolleyes:

mmanager 13-12-2016 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1486357)
Teşekkürler sevgili akçabardak ;)

Estağfurullah cahilce ne demek, ben de evvelki sene öğrenmiştim bu bilgiyi ve geçen sene bu sayede -8 derecelere balkonda maruz kalmalarına rağmen atlaslarım hasar görmeden kurtulmuşlardı. :rolleyes:

Özellikle kışı dışarıda geçirecek tüm bitkiler için kullanabilirsiniz. Ben internet üzerinden almıştım, mono potasyum fosfat ya da MKP yazarak arama yapabilirsiniz ama eğer elinizde potasyum varsa sadece onu da kullanabilirsiniz, hiç olmamasından iyidir, önemli olan kış öncesi azot vermemek...

Hatta yanlış aklımda kalmadıysa don öncesi deniz yosunu verilmesi, kısa süreli de olsa (sanırım 24-36 saat kadardı) bir nevi antifiriz gibi etki göstererek ekstra koruma sağlıyordu...

Bu bilgiyi öğrendiğime çok sevindim A NOMAD bende kış gelince kaktüsler sukkulentlere ne olacak diye kara kara düşünüyordum.Aslında burada fazla düşmüyor ama sıcaklıklar eksilere düştüğü zamanları aklıma getirip kara kara düşünüyordum.Deniz yosunu gübresi nasıl verilecek acaba monopotasyum fosfat ne ölçüde olacak biraz daha açıklama yapar mısınız.Ablama verdiğim bir atlas çiçeği hava geçen yıl çok soğuduğunda bile balkonda durmuş bir şey olmamış.Bu da -2 -3 derecelere bile dayanabildiğini gösterir aslında.Kaktüslere azot oranı çok düşük gübreler vermek gerektiğini söylüyorlar.Acaba bu durum atlas çiçekleri için de geçerli mi.Çünkü atlas çiçeğinin diğre adı da yaprak kaktüs oluyor ya bu yüzden merak ettim.Şimdiden çok teşekkür ederim.

A_NOMAD 13-12-2016 13:57

Sayın mmanager ben MKP verirken 1 litre suya-1çay kaşığı (yaklaşık 5 gram) sulandırarak uyguluyorum. Deniz yosunu (toz şeklinde) gübresinin ise sulandırma ölçüsü bildiğim kadarıyla 10 litre suya-1 çay kaşığı, suyun tamamı siyaha boyanıverecek korkmayın :D

Bir de aklınızda bulunsun kupkuru toprağa besin vermek pek doğru değilmiş. Ben besin uygulamadan bir gün önce hafifçe suluyorum saksıları, ertesi gün de besinlerini veriyorum.

Atlaslar, yılbaşı çiçekleri, hatta paskalyalar gerçek kaktüslerdir ve düşük azot isteği onlar için de geçerlidir, evet.

Atlaslar eksi 3-4 ya da daha sert donlara dayanabilirler belki ama bu onlar için ciddi hayati tehdit demektir, kışı artı 7-10 derece arasında geçirmeleri en uygun olanı. Dayanabiliyorlar diye garipleri fazladan üşütmeye lüzum yok, değil mi :rolleyes:

Ben bu mesajı yazarken burada bu senenin ilk kar yağışı başladı, hepimize sorunsuz bir kış diliyorum... ;)

Aysel Yavuz 16-12-2016 21:26

Sevgili A nomad. Öncelikle selamlar. Epeydir yokum biliyorsun. Ama çiçekleri bırakmış değilim. Yeni bir ağaçlar.net çi yetiştiriyorum. Bir kaç gündür uğrayabiliyorum buraya. Bir şey dikkatimi çekti ve sormak istedim. Sen atlas ve bir gecelik gelinleri almışsın dinlenmeye ne güzel uyuyorlar. Benim bir gecelik gelin neden hala habire tomurcuk çıkarıyor olabilir. Kapalı balkonda soğukta tutuyorum oysa.

A_NOMAD 16-12-2016 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aysel Yavuz (Mesaj 1489811)
...Benim bir gecelik gelin neden hala habire tomurcuk çıkarıyor olabilir. Kapalı balkonda soğukta tutuyorum oysa.

Uyutamamışsın canım, azıcık ninni söylemeni istiyor sanırım :D

Şaka bir yana ya soğuğu algılamadı (kış için soğuklama aralığı 7-10 derece arası) yani balkonun sandığın kadar soğuk değil ya da sulama ve besin takviyesini kesmedin. Yok eğer tüm bunlara dikkat ettiğin halde tomurcuklanıyorsa yapacak bir şey yok, çok hevesli demek ki... :p

Ama hevesli de olsa bu mevsim en azından 1-2 ay uyuklaması lazım yoksa çok yorulur.

Gidişattan haberdar edersen sevinirim ;)

Küçük hanımdan haberdar olduğum için foruma girememeni anlıyorum ama eski arkadaşları özlüyor insan, seni gördüğüme sevindim ve umarım bundan sonra daha sık buralarda olabilirsin...

Aysel Yavuz 17-12-2016 21:33

Aslında arayı bukadar uzatmazdım ama bizim minik bana kök söktürüyor resmen. Bazı çiçeklerimi hala kaybetmediğime dua ediyorum. Artık daha sık uğramayı düşünüyorum çünkü bende burayı çok özledim.
Bir gecelik geline gelince balkon yeterince soğuk ama sanırım ben kıyamayıp sulamayı kesmedim. Hiçmi su vermemeliyim acaba? Aynı kaktüsler gibi.. Yarın müsait olurda resmini çekebilirsem gösteririm sana minik dalları.

A_NOMAD 17-12-2016 22:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aysel Yavuz (Mesaj 1489871)
...Hiçmi su vermemeliyim acaba? Aynı kaktüsler gibi.. Yarın müsait olurda resmini çekebilirsem gösteririm sana minik dalları.

Şöyle söyleyeyim, sadece toprağının (daha doğrusu bitkinin köklerinin) tamamen kurumasına mani olacak kadar az miktarda ve çok seyrek olarak su vermelisin. Başlangıç olarak toprağının epeyce kurumasını bekle bence, geç kalmış sayılmazsın.

Minik dalları görmek önemli değil ama saksısını iyi görebileceğim şekilde fotoğrafını çekersen daha işe yarar olacaktır, bekliyorum ;)

Aysel Yavuz 18-12-2016 11:56

1 Eklenti(ler)
Durum bu..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025