![]() |
Çok teşekkür ederim denemeye çalışacağım
|
Sevgili Sûz-i Dilârâ demiri nasıl veriyorsun sardunyalara, maşallah çok güzeller. Emeklerine sağlık.
|
Dilira'cığım,pirince pişmeden su koyacağız değil mi?
|
Alıntı:
Bir hafta sonra 3 lt. süt ekliyoruz üzerine yine tülbent bağlayıp bodrum gibi bir yerde (ben evin koridorunda bekletiyorum) bir hafta daha bekliyor. Bu süre içinde süt, peynir gibi olup kavanozun yukarısına toplanıyor. Altta biriken sıvıyı başka bir şişeye alıp dolaba kaldırıyoruz. Sardunyalara işte bu sıvıdan veriyorum. |
Alıntı:
Bir yemek kaşığı toz demiri (ziraat ürünleri satan yerlerde oluyor) 10 lt. suya karıştırıp bitkilerimi bununla suluyorum. |
Allah seni Dilara'cığım,bi de süt koyuyorsun,şimdi güleceğim,hatta gülüyorum.:p:pBence biz hiç normal değiliz.:(:(Yapsam mı bilemedim.3 lt.süte acır gibi oldum:eek:.Ama ceylanların güzelliğine değer.
|
Fazlaca sordum ama sormadan da edemeyeceğim, pirinci ıslarken tuz da koyuyoruz, o suyu nasıl vereceğiz çiçeklere sevgili Sûz-i Dilârâ'cım.
|
YeniGinecim, pirinç yıkama suyuna tuz koymuyorum ben. Kaynar suya pirinci ıslatıyorum sadece.
Bu konu aslında şu başlıkta detaylı anlatılıyor, bir incele istersen. |
Alıntı:
Yaptıklarımı düşününce kendimi normal hissettiğim tek yer burası. ;) Diğer arkadaşların yaptıklarını okuyunca "tek değilim" diye düşünüp rahatlıyorum.:D |
5 Eklenti(ler)
Fotoğraf makinesi sorunumu sonunda halledebildim, bugün işi gücü bırakıp bununla uğraştım. İlk iş de Lonicera ağabeyimden gelen bitkilerimi fotoğraflamak oldu. Epeydir aklımdaydı son hallerini ekleyim diyordum önce makinem bozuldu ardından sağlık sorunları derken bu zamana kaldı.
Bitkilerimle son iki haftadır düzenli ilgilenemedim. İnşallah yarından itibaren önce güzel bir sulama besinli, gübreli, ardından güzel bir temizlik, saksı-toprak değişimleri. ;) Şimdiden heyecanlandım. Hadi bana kolay gelsin. :D Aroniaların birinde tepe diğerinde dip sürgünü çıktı. Yavaş ilerliyor. Eklenti 671863 Eklenti 671864 Filbahri güzel gidenlerden. Eklenti 671868 Kış hanımelisi de öyle. Köye götürüp bahçe toprağına geçireceğim. Saksılarda heder olmasını istemediklerimden. Eklenti 671869 Pervane yasemin geldiği gibi duruyor. Sürgün, yaprak hiçbir şey yok. Eklenti 671870 |
5 Eklenti(ler)
Amelenchier de tıpkı pervane yasemin gibi öylece duruyor.
Eklenti 671871 Parfüm kutuları (sarcococca); biri dipten sürgün veriyor diğeri tepeden yeni yaprak çıkarıyor. ;) Eklenti 671872 Eklenti 671873 Kraliçe en sona :D Çin hanımelim, ağaçlar.netin verdiği isimle bindallım veya Quisqualis indica, güzeller güzelim, gözbebeklerimden dipten verdiği sürgünle son bir yılın bütün kayıplarını unutturdu. :cool: Eklenti 671874 Tohumdan yetiştirdiğim mor salkımlarım. Zengardengillerden:D Eklenti 671875 |
5 Eklenti(ler)
Aynı saksıdaki çelimsiz mor salkım, ablasının gölgesinde kaldı biraz.
Eklenti 671876 Perişancığım, kendini toparladı ve yeni çiçekler açtı. Eklenti 671877 Sonbaharda çimlensin diye bardağa ekmiştim, bir türlü çimlenmeyince merak edip çıkardım öylece duruyordu, atmaya kıyamadım göl soğanı saksısına gömüverdim, çimlenmiş ama ne tohumu olduğunu bir türlü hatırlamıyorum. :o Bu da feleğin cilvelerinden. Hani bilen varsa diye fotosunu ekliyorum. Eklenti 671878 Kış tatlısını kışın bir adet ekmiştim deneme niyetine iyi ki de ekmişim sonra fırsatım olmadı. Eklenti 671881 Tohum paylaşımdan sayın ceydoruktan gelen selluka tohumlarından üçünü ektim. O da eski torf dolu hazır bir yoğurt kutusu vardı. Eklenti 671882 |
Hepsi çok güzeller her zaman olduğu gibi.sağlık sorunlarınız için geçmiş olsun,geçmiştir inşallah.
|
Kardeşim gelmiş geçmiş olsun.Umarım sağlığınız iyidir.SELAMLAR...
|
Çok geçmiş olsun suzi dilara. Bende bir şey soracağım. Bir bardak pirinç suyunu 5lt lik pet şişeye koyunca gerisini suyla mı dolduruyorsunuz. Verdiğiniz linkede şimdi bakacağım. Bu arada fulunuz ne halde. Resmini koyar mısınız? Ve birde sizin melisanız yok mu, parfüm kokulu olandan?
|
geçmiş olsun. iyileşebilmek güzel şey. insanlar nelerle uğraşıyor. binbir çeşit insana binbir çeşit hastalıklar var.seç beğen alma...
tabi psikolojik olarak da çiçekler yetiyor bize.mesela ben burdan görüp hercai menekşe tohumu aldım.tohumunu iki ayrı yere diktim. bi kalıcı olmasını düşündüğüm dışarıdaki saksıya bir diğerini de ayrı bir ev içerisindeki saksıya... şimci bu tohumların çimlenmesi için özel bişey yapmaya gerek varmı? baya da zaman gerekiyormuş 15-24 gün diyordu sanırım... son olarak eğer çimlenirse ve büyüyüp gelişirse kışın telef mi oluyor yoksa kalıcı dayanıklı gövdesi olup bişey olmuyormu...çok yıllık denmiş ama tam anlayamadım... |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Fulüm şu anda uyanma çabasında bir yandan da çiçek açıyor. Sonbaharda budamadığıma pişman oldum. Eciş bücüş yakışıksız bir şey oldu. Toprak değişimi de istiyor sanırım. Melisam 4 yıl önce vardı. Çiçeğini kokladıktan sonra evden uzaklaştırdım. Çok çok yoğun iç bunaltan bir kokusu vardı. Midem kaldırmadı, kusacak gibi oldum. Öyle ki yan apartmanın bahçesindeki melisanın kokusu bizim balkona kadar çıkıp beni rahatsız ediyordu. O kadar yoğun ve bana göre ağır bir koku. Dayanılmaz. :D Bu fotoğraflar size gelsin arkadaşlar. Eve yeni katılan orkideler ikinci fotoğraftaki halama gidecek. "Orkide getir bana" deyip duruyordu. Bir tane yeni aldım, ikisini de evdekilerden toplamda üç orkide vereceğim ona. Eklenti 671897 Eklenti 671898 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hercai tohumu sonbaharda ekilir. Kendisi soğuk sever soğukta gelişir. Geç kalmışsın. Tohum elimde çok var, beğendiğin başka bitki olursa soğanlı soğansız onlarla birlikte göndereyim sana inşallah. Çok yıllık demesi her yıl dökülen tohumlardan zahmetsizce kendi kendine çimleniyor olması. Mesela ben özel olarak ekim yapmadım. Saksılarda rastgele çimlenenleri bir araya topladım o kadar. Geçen yıldan kalanları bir saksıya ekmiştim firesiz çimlendiler onları da apartman bahçesine aktardım. Kırmızı örümceğe karşı hassas. Belirtilerini gördüğün anda müdahele etmezsen bir sabah koca saksıyı ölmüş bulabilirsin. Geçen sene ve bu sene bir saksıda bu sorunu yaşadım (senin beğendiğin hercailer artık yok). Bir de saksıda özellikle steril toprak istiyor veya bahçe dikimi. Mutlaka gölge ve hafif hava akımı olan yer istiyor. Rüzgârlı ortam bitkiyi bozuyor. Hercai fotoğrafı eklemek isterdim ama çekmemişim. Sen sardunyacısın bunu da beğenirsin. ;) Bahçe sardunyasından çok cananları severdim bu cananlardan melek gözlüleri sevdim. Çiçek yoğunluğu çok fazla, çok da sevimli. Mini çiçekli hercailer gibi.;) Eklenti 671899 |
Alıntı:
zengarden bilgilerinde -20ye dayandığı yazıyor ben ona kandım. gövde kalıyor anladım. tohumdan tekrar çıktığı da yazıyor ama çok yıllık yazdıkları için üzerinde düşünmedim. sanırım aynı mantıkla diğer doğal mavi menekşelerim de çıkmayacak... aslında donlara dayanıklı bitkiler için yerim var.yani böyle bir bitki varsa çelik rica edebilirim köksüz vs farketmez.yoksa da canınız saolsun. benim de elimde drummondii soğanları var. küçük saksıya geçirdiğim için hepsini dikemedim.geçen sefer size göndereceğim tohumları hatam yüzümden çürüttüğüm için gönderememiştim. hak yerini bulsun isterim :P soğanlar 1-1.5 yıllık gelişmişlik seviyesinde çok da küçük değiller.bu sene çiçek açabilirler. açmazlarsa seneye kesin açarlar.ama en az 5-6 litrelik bir saksıya dikilirse iyi olur. akdeniz iklimini de seveceğinden eminim. zıpçıktı sonuçta :P . |
Alıntı:
Bu arada orkidelerini seradan falan mı alıyorsun ve fiyatını sorsam:)) |
Şu henüz uyanmayan fidelerin gövdelerindeki kabuğu tırnağınla hafifçe kazır mısın, yeşil mi ?
|
Alıntı:
Bitki gönderme kısmını özelden haberleşelim. Soğuk seven bitkilerim var elimde. ;) |
Alıntı:
Fiyat olarak benim aldıklarım 18-23 lira arası. Daha büyükleri yuvarlak 50 tl. Haloşum çiçekleri çok sever. Eli de oldukça yeşildir. O yüzden feda olsun ona.:D |
Alıntı:
|
Ooo fiyatı süpermiş. Orkidelerinizde gerçekten çok güzel.. Mutlulukla büyüt inşallah suzidilara..
|
2 Eklenti(ler)
aslında biraz sayfanıza müdahale etmiş gibi oluyorum ama bu gelişmeyi paylaşmasam olmazdı :)
menekşe tohumlarında sanki bir faliyet var.çimlenmiş olan doğal orman menekşesi? çimlenmek üzere faailiyete geçmiş tohum da hercai menekşe tohumu. sevinmelimiyim yoksa geleceği olmayan gariban faaliyeti mi :D edit. tohumların bu kadar büyük görünmesinin sebebi macro lens ile çekmiş olmam. gerçi pek çıkmadı :P Eklenti 672057 Eklenti 672058 |
Orman menekşesini bilmiyorum ama hercainin gelişmesi için serinlik gerekiyor. Önümüz yaz onu zor günler bekliyor. :)
|
3 Eklenti(ler)
|
Güzellik karşısında sessiz kalmak tabiyatıma ters resimler süper bağırıyorum :D:DTebrikler
|
Çok teşekkür ederim, sizden övgü almak gurur verici:D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025