agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   samur / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/36021.htm)

samur 03-02-2015 21:40

2 Eklenti(ler)
Hoya carnosa hediye gelenler

samur 03-02-2015 21:44

Bir de bu hediye gelenlerden once Sn Alperfectten geleln celikler vardi onlari da daha once paylasmistim. Simdi Sn Yesilimden gelecek 4 cesit ve yeni siparis ettigim lacunosa var geldiginde paylasirim.Ilk yukledigim sarmasik seklinde olan suan yeni surgunlerle ve yeni yapraklar vermekle mesgul.Bu yazda cicek bekliyorum bakalim ilk kez yakindan gorecem

münevver48 04-02-2015 08:19

sevgili samur,maşallah menekşelerin de hoyaların da sağlıklı enerji dolu görünüyorlar.sakın o yeni sürgünlerin yaprakların arasından samur ablasına süpriz tomurcuklarda olmasın.iyice baktın mı?ilk başta bazen tomurcukları sürgün ve yapraktan ayırt edememe gibi bir sıkıntı yaşıyorsun. çiçeğinide yakından görünce bir daha vazgeçemiyeceğin çiçeklerinden biri olacak.sevgiler...

sonkez 04-02-2015 09:10

Hediyene bayıldım sevgili arkadaşım..İnşallah bol çicekli günleriniz olsun..

lusoari 04-02-2015 14:48

Maşallah valla bayıldım. :D Bizler de senin gibi sabırsızlıkla çiçekleri bekleyeceğiz. :D

Yagmur143 04-02-2015 16:35

Sevgili samur, ne güzel bir hediyeymiş o öyle. Çok da sağlıklı görünüyor. Allah herkese böyle güzel hediyeler almayı nasip etsin:) Bizim gibi bitki sevdalıları için en güzel hediye çiçek olsa gerek. Mesela ben, her evlilik yıldönümümüzde veya özel günlerimizde kendime çiçek hediye ettiririm. Hatta çiçeği de gider kendim beğenirim...

serkan_istanbul 04-02-2015 18:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1350585)
Yavru dendroium

Eklenti 534248

Selamlar orkidenizin ana gövdesi sanırım kuruyor yavruyu oradan ayırıp uygun bır toprağa aktarmalısınız.

günebakan 05-02-2015 13:26

Selamlar sevgili Serkan istanbul kuruduğunu biliyorum yavruyu ordan alacağım dendrouim'un yavrusu görünsün diyeekledim fotoğrafı teşekkür ederim uyarınız için:)

samur 05-02-2015 20:07

1 Eklenti(ler)
Lila renkli hibiscus tohumlarini gecen hafta arkadasimin bahcesinde agac uzerinde gormustum ve 2 cicek tohumu almistim.Eve gelince bir kismina cizik atip nemli pamuk olan kapakli peynir kabinda kalorifer uzerine koymustum. Çimlenmisler.Bugun toprakla bulusturdum

samur 05-02-2015 20:09

1 Eklenti(ler)
Ayni gun bir kisim hibiscus tohumunu cizmeden nemli torfa ekip sera ortamina koymustum.Bugun acip baktim bir gelisme yok.Onlari topraktan cikarip cizik attim ve pamuk uzerinde sera ortamina koydum.

münevver48 05-02-2015 20:32

1 Eklenti(ler)
ceeeeek e !...sevgili samur ablası,izin almadık ama biz sizin balkona geldik.
Eklenti 536079

samur 05-02-2015 20:39

Yaaaa cok guzel, supersin ablacim

engin koç 11-02-2015 10:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1353808)
Lila renkli hibiscus tohumlarini gecen hafta arkadasimin bahcesinde agac uzerinde gormustum ve 2 cicek tohumu almistim.Eve gelince bir kismina cizik atip nemli pamuk olan kapakli peynir kabinda kalorifer uzerine koymustum. Çimlenmisler.Bugun toprakla bulusturdum

Sn. Samur.
Mutlaka bilginiz vardır. Ben sadece affınıza sığınarak hatırlatma amaçlı yazmak istedim.
Tohumların sertlik ve büyüklüklerine göre kabuklarını inceltmek kullanılan yöntemler;
-çizmek,
-zımpara veya tırnak törpüsü
kullanmaktır.
Bunların içinde kesici bir araç ile çizmek genelde büyük ve sert tohumlar için kullanılırsa uygun olur.
Burada önemli olan çekirdek içindeki tohuma hasar vermemektir.
Küçük tohumlarda ise genelde kabukları inceltmek mümkün olmadığından sadece tohumu ıslatmak yeterli olacaktır.

Tüm arkadaşlara sevgiler, kolaylıklar.

samur 11-02-2015 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi engin koç (Mesaj 1355213)
Sn. Samur.
Mutlaka bilginiz vardır. Ben sadece affınıza sığınarak hatırlatma amaçlı yazmak istedim.
Tohumların sertlik ve büyüklüklerine göre kabuklarını inceltmek kullanılan yöntemler;
-çizmek,
-zımpara veya tırnak törpüsü
kullanmaktır.
Bunların içinde kesici bir araç ile çizmek genelde büyük ve sert tohumlar için kullanılırsa uygun olur.
Burada önemli olan çekirdek içindeki tohuma hasar vermemektir.
Küçük tohumlarda ise genelde kabukları inceltmek mümkün olmadığından sadece tohumu ıslatmak yeterli olacaktır.

Tüm arkadaşlara sevgiler, kolaylıklar.

Tesekkur ederim haklisiniz bende cok hafif bir dokunusla iceri zarar vermedim ama dediginiz gibi hasar gorebilirdi

samur 11-02-2015 22:01

1 Eklenti(ler)
Minik hibiscuslar buyumeye calisiyorlar

samur 12-02-2015 16:13

2 Eklenti(ler)
Campanula minikleri, buyuyup ciceklerini gosterecekler mi ?

samur 12-02-2015 16:14

1 Eklenti(ler)
Sebboy minikleri

samur 12-02-2015 16:17

1 Eklenti(ler)
Abutlion minikleri daha hizli buyuyorlar, sadece 2 tane cikti tekrar ekecegim

münevver48 12-02-2015 18:08

sevgili samurcum,bu bebeciklere maşallah diyelim de nazarımız değmesin.güle güle büyüt çiçekleri bol açsın.

samur 12-02-2015 18:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1355675)
sevgili samurcum,bu bebeciklere maşallah diyelim de nazarımız değmesin.güle güle büyüt çiçekleri bol açsın.

Sagol ablacim nazardan ziyade senin pozitif enerjin bana iyi geldigi gibi onlara da iyi gelir eminim

TCM 17-02-2015 19:53

@ samur, zengarden den aldığınız karışık sedum tohumlarını ektiniz mi? Benim aldığım sedum tohumlarının ilk grubunu ektim halen çimlenme oranı % 20 lerde.

samur 19-02-2015 11:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1357237)
@ samur, zengarden den aldığınız karışık sedum tohumlarını ektiniz mi? Benim aldığım sedum tohumlarının ilk grubunu ektim halen çimlenme oranı % 20 lerde.

Henuz ekmedim subat sonunu bekliyorum. Siz ekeli kac gun oldu %20 azmis. Zengarden tohumlarinda hepsinde ayni comlenme orani olmuyor mesela yilbasi sarmasigini kac sefer denedimse de cimlendiremedim. Ya uygun ortami saglayamiyorum ya da...? Mesela Mavis tohumlarindan sadece 2 tanecik cimlendi. Zaten minicikler sasirtmada da sikinti oluyor. Bazen vazgec bu sevdadan diyorum kendime. Ama durduramiyorum kendimi. Gecen sene zengarden tohumlarindan cok azinin cicegini gorebildim. Bu sene nasil olacak bakalim ? Paylasim yaparim.

samur 19-02-2015 11:45

Bu arada sn TCM meslektasmisiz gecen gun bahcenizi gezdim ama yazmaya firsat bulamadim, alisyum kosesine bayildim.Emeginize saglik.

TCM 19-02-2015 13:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1357728)
Henuz ekmedim subat sonunu bekliyorum. Siz ekeli kac gun oldu %20 azmis. Zengarden tohumlarinda hepsinde ayni comlenme orani olmuyor mesela yilbasi sarmasigini kac sefer denedimse de cimlendiremedim. Ya uygun ortami saglayamiyorum ya da...? Mesela Mavis tohumlarindan sadece 2 tanecik cimlendi. Zaten minicikler sasirtmada da sikinti oluyor. Bazen vazgec bu sevdadan diyorum kendime. Ama durduramiyorum kendimi. Gecen sene zengarden tohumlarindan cok azinin cicegini gorebildim. Bu sene nasil olacak bakalim ? Paylasim yaparim.

http://www.agaclar.net/forum/1353409-post288.htm

Şubatın 3 ünde ekmişim. Yani 16. gün bugün.

samur 23-02-2015 18:53

1 Eklenti(ler)
Acelyalar balkonda keyifliEklenti 538293

sumeyra47 24-02-2015 01:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1353261)
Yeni orkidem,gorunce dayanamadim,rengi cok guzeldi,cicekleri gecmek uzere ama olsun.
Sumeyraaa baaak

Vaaay rengine bayıldım çok güzel maşallah ama ben orkidem ile anlaşamıyorum çok nazlı bir şeymiş bunlar.

samur 24-02-2015 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1358940)
Vaaay rengine bayıldım çok güzel maşallah ama ben orkidem ile anlaşamıyorum çok nazlı bir şeymiş bunlar.

Sumeyra sorma bir geldi pir gitti o guzelim orkide aslinda alirken biraz farkettim ama cok susuz kalmisti. Ben susuzluga verdim durumu ama nafile kurtaramadim o guzeli. Bu arada saticiya da cok kizginim

samur 24-02-2015 18:25

1 Eklenti(ler)
17 ocakta diatomitte denedigim hoyalardan birinde evin kuzey penceresinin onundekinde minik yapraklar cikti.😁 Diger balkon kapisina bakan raflarda olanlarda tik yok.Eklenti 538367

sumeyra47 28-02-2015 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1359079)
Sumeyra sorma bir geldi pir gitti o guzelim orkide aslinda alirken biraz farkettim ama cok susuz kalmisti. Ben susuzluga verdim durumu ama nafile kurtaramadim o guzeli. Bu arada saticiya da cok kizginim

Çok üzüldüm sevgili samur, rengi çok güzeldi. Sağlık olsun ne yapalım benim orkidem de içler açısı çiçek sapları sarardı kurudu bende kestim biraz üsten. Köklerinde kurumalar var birazda beneklenme oluştu. Sıcaktan olabilir mi acaba ısıtılmayan odaya aldım bende. Fazla suda vermiyorum bilemedim şimdi. :( :(

samur 28-02-2015 14:02

Sumeyracim orkide kokleri kuru gibiyse susuz birakma, cok sicagi sevmiyo belki sicaktan olmustur. Eve geldiginde biraz adaptasyon sorunu oluyor nem ve isi acisindan. Cicekleri dokulebilir saplari kesmekle iyi etmissin. Daldirma usülü sularsan sorun olmaz herhalde.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025