![]() |
2 Eklenti(ler)
Hoya carnosa hediye gelenler
|
Bir de bu hediye gelenlerden once Sn Alperfectten geleln celikler vardi onlari da daha once paylasmistim. Simdi Sn Yesilimden gelecek 4 cesit ve yeni siparis ettigim lacunosa var geldiginde paylasirim.Ilk yukledigim sarmasik seklinde olan suan yeni surgunlerle ve yeni yapraklar vermekle mesgul.Bu yazda cicek bekliyorum bakalim ilk kez yakindan gorecem
|
sevgili samur,maşallah menekşelerin de hoyaların da sağlıklı enerji dolu görünüyorlar.sakın o yeni sürgünlerin yaprakların arasından samur ablasına süpriz tomurcuklarda olmasın.iyice baktın mı?ilk başta bazen tomurcukları sürgün ve yapraktan ayırt edememe gibi bir sıkıntı yaşıyorsun. çiçeğinide yakından görünce bir daha vazgeçemiyeceğin çiçeklerinden biri olacak.sevgiler...
|
Hediyene bayıldım sevgili arkadaşım..İnşallah bol çicekli günleriniz olsun..
|
Maşallah valla bayıldım. :D Bizler de senin gibi sabırsızlıkla çiçekleri bekleyeceğiz. :D
|
Sevgili samur, ne güzel bir hediyeymiş o öyle. Çok da sağlıklı görünüyor. Allah herkese böyle güzel hediyeler almayı nasip etsin:) Bizim gibi bitki sevdalıları için en güzel hediye çiçek olsa gerek. Mesela ben, her evlilik yıldönümümüzde veya özel günlerimizde kendime çiçek hediye ettiririm. Hatta çiçeği de gider kendim beğenirim...
|
Alıntı:
|
Selamlar sevgili Serkan istanbul kuruduğunu biliyorum yavruyu ordan alacağım dendrouim'un yavrusu görünsün diyeekledim fotoğrafı teşekkür ederim uyarınız için:)
|
1 Eklenti(ler)
Lila renkli hibiscus tohumlarini gecen hafta arkadasimin bahcesinde agac uzerinde gormustum ve 2 cicek tohumu almistim.Eve gelince bir kismina cizik atip nemli pamuk olan kapakli peynir kabinda kalorifer uzerine koymustum. Çimlenmisler.Bugun toprakla bulusturdum
|
1 Eklenti(ler)
Ayni gun bir kisim hibiscus tohumunu cizmeden nemli torfa ekip sera ortamina koymustum.Bugun acip baktim bir gelisme yok.Onlari topraktan cikarip cizik attim ve pamuk uzerinde sera ortamina koydum.
|
1 Eklenti(ler)
ceeeeek e !...sevgili samur ablası,izin almadık ama biz sizin balkona geldik.
Eklenti 536079 |
Yaaaa cok guzel, supersin ablacim
|
Alıntı:
Mutlaka bilginiz vardır. Ben sadece affınıza sığınarak hatırlatma amaçlı yazmak istedim. Tohumların sertlik ve büyüklüklerine göre kabuklarını inceltmek kullanılan yöntemler; -çizmek, -zımpara veya tırnak törpüsü kullanmaktır. Bunların içinde kesici bir araç ile çizmek genelde büyük ve sert tohumlar için kullanılırsa uygun olur. Burada önemli olan çekirdek içindeki tohuma hasar vermemektir. Küçük tohumlarda ise genelde kabukları inceltmek mümkün olmadığından sadece tohumu ıslatmak yeterli olacaktır. Tüm arkadaşlara sevgiler, kolaylıklar. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Minik hibiscuslar buyumeye calisiyorlar
|
2 Eklenti(ler)
Campanula minikleri, buyuyup ciceklerini gosterecekler mi ?
|
1 Eklenti(ler)
Sebboy minikleri
|
1 Eklenti(ler)
Abutlion minikleri daha hizli buyuyorlar, sadece 2 tane cikti tekrar ekecegim
|
sevgili samurcum,bu bebeciklere maşallah diyelim de nazarımız değmesin.güle güle büyüt çiçekleri bol açsın.
|
Alıntı:
|
@ samur, zengarden den aldığınız karışık sedum tohumlarını ektiniz mi? Benim aldığım sedum tohumlarının ilk grubunu ektim halen çimlenme oranı % 20 lerde.
|
Alıntı:
|
Bu arada sn TCM meslektasmisiz gecen gun bahcenizi gezdim ama yazmaya firsat bulamadim, alisyum kosesine bayildim.Emeginize saglik.
|
Alıntı:
Şubatın 3 ünde ekmişim. Yani 16. gün bugün. |
1 Eklenti(ler)
Acelyalar balkonda keyifliEklenti 538293
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
17 ocakta diatomitte denedigim hoyalardan birinde evin kuzey penceresinin onundekinde minik yapraklar cikti.😁 Diger balkon kapisina bakan raflarda olanlarda tik yok.Eklenti 538367
|
Alıntı:
|
Sumeyracim orkide kokleri kuru gibiyse susuz birakma, cok sicagi sevmiyo belki sicaktan olmustur. Eve geldiginde biraz adaptasyon sorunu oluyor nem ve isi acisindan. Cicekleri dokulebilir saplari kesmekle iyi etmissin. Daldirma usülü sularsan sorun olmaz herhalde.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025