agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   samur / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/36021.htm)

samur 29-12-2014 16:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1343470)
Hepsi çok güzeller...

Tesekkur ederim bu arada sizden gelen sardunyalar da tuttu galiba😀

münevver48 30-12-2014 19:46

sevgili samur, sayfan şenlenmiş.maşallah çiçeklerine her geçen gün yenileri ekleniyor.hepsi çok güzel sevgiler.

samur 30-12-2014 22:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1343997)
sevgili samur, sayfan şenlenmiş.maşallah çiçeklerine her geçen gün yenileri ekleniyor.hepsi çok güzel sevgiler.

Foruma uye olduktan sonra neredeyse hergun bos vakit buldukca soyle bi girip bakiyorum, galiba bagimlilik yapti bu forum bana. Baktikca da, siz sevgili arkadaslardaki guzelleri gordukce aileye yenileri ekleniyo[emoji57] .Tesekkur ederim

akçabardak 04-01-2015 09:14

Sevgili samur aramıza hoş geldiniz, sayfanız hayırlı olsun.

samur 09-01-2015 12:28

Dun geceki don sardunyalarimi etkilemis gibi gorunuyor sabah iceri aldim donan kisimlarini budadim insaallah kokler saglamdir ama toprak bile donmus.Topraktan basini cikaran sumbul ve nergisler ne alemde bilmiyorum bekleyip gorecez.Cezayir meneksesi,hedera,sumbuller apartman bosluguna tasindi. Hanimeli ve mor salkim hala kapali balkonda,etrafina poset sardim,donan ince celikleri budadim,soguga dayanikli diye biliyorum ama onlari da alsam mi ne dersiniz?

Muda 09-01-2015 17:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1346282)
Dun geceki don sardunyalarimi etkilemis gibi gorunuyor sabah iceri aldim donan kisimlarini budadim insaallah kokler saglamdir ama toprak bile donmus.Topraktan basini cikaran sumbul ve nergisler ne alemde bilmiyorum bekleyip gorecez.Cezayir meneksesi,hedera,sumbuller apartman bosluguna tasindi. Hanimeli ve mor salkim hala kapali balkonda,etrafina poset sardim,donan ince celikleri budadim,soguga dayanikli diye biliyorum ama onlari da alsam mi ne dersiniz?

Saydığınız çeşitlerden dondan etkilenecek sadece sardunya gözüküyor. Diğerlerinde benim bildiğim problem yok. Tabi kışa hazır yani yeni filiz vermedilerse.

sumeyra47 09-01-2015 21:59

Kayıplarınız için çok üzüldüm umarım tez zamanda canlanırlar :(

samur 09-01-2015 22:23

Umarim canlar canlanir,Allah disardaki canlarin yardimcisi olsun insaallah.

YeniGine 09-01-2015 23:59

Sevgili samur, sayfanız hayrlı ve bol çiçekli olsun inşallah.

lusoari 10-01-2015 14:52

Sevgili samur, ne kadar çok güzellikler var sizde bayıldım. :D

samur 10-01-2015 18:19

Sevgili yenigine ve lusoari sayfama hoşgeldiniz , ziyaretiniz icin tesekkurler.Keske yakin olsak ta ziyaretlerimiz sanal degil gercek olsa😀

asmalıtepe 11-01-2015 08:13

Sevgili Samur sayfanız hayırlı olsun. Hoşgeldiniz aramıza. Herşey güzel görünüyor. Herzaman güzelliklerle olasınız..

samur 11-01-2015 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1346715)
Sevgili Samur sayfanız hayırlı olsun. Hoşgeldiniz aramıza. Herşey güzel görünüyor. Herzaman güzelliklerle olasınız..

Siz de balkonuma hoş geldiniz safa getirdiniz efendım bahara da bekleriz,begenileriniz için teşekkür ederim.

samur 14-01-2015 01:30

3 Eklenti(ler)
Nihayet ruj cicegim rujunu cikarip guzel rengini gosterdi

samur 14-01-2015 01:32

1 Eklenti(ler)
Ben koku duymadim ama kokusu samurun hosuna gitti,elinden zor aldim cicegi

münevver48 14-01-2015 09:13

sevgili samur ruj çiçeğiniz benim gibi samurun da dikkatini çekmiş.nerede açan çiçek görsem kokusu var mı diye yavaşça koklarım.ama bu samur dudağına ruj diye sürmeye kalkmasın.bu arada samurun rengine de kırmızı ruj çok yakışır.bu arada canım samura küçük bir latife ettim. soğuk havaların etkisi kayıplar hepimizin moralini bozdu.sizin ruj çiçeğinizin açması içimi sıcacık bir ümit ışığı ile ferahlattı. sevgiler...

samur 14-01-2015 10:12

Sevgili munevver ablacim latifen cok hosuma gitti,muhtemel samurcukta sevinirdi cunku tam bir sevgi delisi.Bizim kediler cicek topragi ile oynamiyolar.O yuzden rahatim ev cicek dolu.Ama bu cicegin fotografini cekmek icin mutfak tezgahina koymustum elinden zor aldim yemek istedi cicegi.Kayiplar icin uzgunuz ama kalan saglar bizimdir,muhtemelen eksiklerin yeri tamamlanacaktir.

münevver48 14-01-2015 11:28

sevgili samur,çok şanslısın demek ki samur çok akıllı çiçek sever ve kibar bir pisicik. tabi kedinizde sizin gibi sahibi olduğu için şanslı.ikinize de sevgiler...

samur 17-01-2015 16:10

1 Eklenti(ler)
Su minnaklara bakin hele, sn alperfect ten gelen hoya cornosa celikleri suda koklendi, bir kismi diatomide dikildi.Hadi hayirlisi,diatomitte ilk deneme

samur 17-01-2015 16:15

1 Eklenti(ler)
Celiklerden ikisi de orkide topragi karisimli toprakta olan hoya cornosa celiginin yanina dikildi ve onun yalnizligina son verildi.

samur 17-01-2015 16:15

1 Eklenti(ler)
Ev sahibi hoyanin minik filizleri cikmis bile

samur 17-01-2015 16:23

1 Eklenti(ler)
Kapali balkonda dondan etkinen sardunya evindeki sardunyalar acilarini sarmaya, toparlanmaya calisiyorlar.Buna da sukur.Kokleri etkilenmemis.

lusoari 17-01-2015 19:06

Hayvanları sevmeseydim işimi yapamazdım, ruj çiçeği de zaten favorilerimin arasında ama şu sıralar kafayı feci halde hoyalara takmış durumdayım. Acaba nereden bulurum diye gece gündüz düşünmekten kafam karıştı. :D Tekrar maşallah, ellerin dert görmesin.

samur 17-01-2015 19:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1348719)
Hayvanları sevmeseydim işimi yapamazdım, ruj çiçeği de zaten favorilerimin arasında ama şu sıralar kafayı feci halde hoyalara takmış durumdayım. Acaba nereden bulurum diye gece gündüz düşünmekten kafam karıştı. :D Tekrar maşallah, ellerin dert görmesin.

Diatomittekiler tutsun da gondereyim.Hoya cornosa

münevver48 20-01-2015 08:47

:)sevgili samur, korkarım size bir hastalık virüsü bulaşmış:(ahhh ah sana söylemeyi unutmuşum.hoyalar tehlikeli uzak dur bak hastalık bulaşır demeyi.bende de böyle bir hastalık nüksetmişti ben onu yaseminlerle güllerle bastırmaya çalışıyordum. senin sayfandan öhü öhü galiba bana da bulaştı.artık bir çaresini yazarsın;) canım birde senin kedileri loveforlife'nin sayfasında gördüm.çok şekerler isimler kendilerine bire bir çok yakışmış.bu kadar latife yeter öyle değil mi hoyalarını güle güle büyüt çiçeklerini kısa zamanda görürüz.sevgilerimle selam:)..

samur 20-01-2015 11:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1349444)
:)sevgili samur, korkarım size bir hastalık virüsü bulaşmış:(ahhh ah sana söylemeyi unutmuşum.hoyalar tehlikeli uzak dur bak hastalık bulaşır demeyi.bende de böyle bir hastalık nüksetmişti ben onu yaseminlerle güllerle bastırmaya çalışıyordum. senin sayfandan öhü öhü galiba bana da bulaştı.artık bir çaresini yazarsın;) canım birde senin kedileri loveforlife'nin sayfasında gördüm.çok şekerler isimler kendilerine bire bir çok yakışmış.bu kadar latife yeter öyle değil mi hoyalarını güle güle büyüt çiçeklerini kısa zamanda görürüz.sevgilerimle selam:)..

Ah cok hastayim ablacim dogru tahmin etmissin.Gecen ay kafayi yemistim nerdeyse bu hoyalar yuzunden,aman ne bileyim ben bu hoya isi sabir isiymis,yani benim gibi tezcanli birisi icin hic uygun degilmis, ama olsun ben hoyalar ile sabri ogrenecem.Is yerindeki arkadaslar benim o halimi gorunce acidilar once bir hoya cornosa celigim geldi,sonra beyaz bitlerle bitlenmis oldugunu farkettik,hocam sen bunu iyilestirirsin diye anneyi de getirdiler.Derken baska bir arkadas koca bir saksi hoya cornosa gondermis.Yani simdi 2 buyuk hoya cornasam var ama ben rahat durmadim sevgili yesilimden baharda 4 minik fide gelecek bakalim ne zaman cicek gorecez

münevver48 20-01-2015 20:31

sevgili samur hoya doğru yeri bulduktan sonra bir iki yıl içinde çiçekleniyor benimde hoya cornosa var iki yıllık kocaman oldu ve geçtiğimiz yaz çiçeklerinin güzelliğine doyamadım. hoş kokusu ayrı güzel birde dokununca çiçeklerinden bal damlıyor.bir önemli özelliği daha var, belki bilmiyorsundur diye yazıyorum.çiçekleri geçtikten sonra çiçek saplarını sakın koparma.her yıl aynı çiçek saplarının tekrar açtığını göreceksin.sevgiler

samur 20-01-2015 20:34

Tesekkur ederim onerin ve fikirlerin icin ablacim, bu arada senin de agzindan bal damliyor😁

edelvays58 20-01-2015 20:58

Sevgili Samur,sayfanızı tekrar gezdim. Bitkilerinizi sevdim,özellikle kırmızı yasemin ve thumbergii nin çiçeklerini sabırla bekleyeceğim.
Ama hoya muhabbetini de görünce dayanamadım . Hoyalar nedense çok çekici bitkiler. Her bir tür ayrı merak uyandırıyor. Acaba çiçeğini görsem hevesim geçer mi diyorum. Hayır,geçmiyor. Gelecek yıl daha fazla çiçek açacak deyip halini hayal etmeye başlıyorsun. :-)))Ama inanılmaz keyif veren bir tutku. Onu tohum veya çelikten yetiştirmek,büyüme basamaklarını gözlemek inanılmaz huzur veriyor ve saatlerce başlarından ayrılamıyorsun. Deneyin,görün,yaşayın:-)))

samur 20-01-2015 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi edelvays58 (Mesaj 1349686)
Sevgili Samur,sayfanızı tekrar gezdim. Bitkilerinizi sevdim,özellikle kırmızı yasemin ve thumbergii nin çiçeklerini sabırla bekleyeceğim.
Ama hoya muhabbetini de görünce dayanamadım . Hoyalar nedense çok çekici bitkiler. Her bir tür ayrı merak uyandırıyor. Acaba çiçeğini görsem hevesim geçer mi diyorum. Hayır,geçmiyor. Gelecek yıl daha fazla çiçek açacak deyip halini hayal etmeye başlıyorsun. :-)))Ama inanılmaz keyif veren bir tutku. Onu tohum veya çelikten yetiştirmek,büyüme basamaklarını gözlemek inanılmaz huzur veriyor ve saatlerce başlarından ayrılamıyorsun. Deneyin,görün,yaşayın:-)))

Cok tesekkur ederım begenıleriniz ve degerli düşünceleriniz için,gercekten bir tutku insan çiçekleri el feneri ile aydınlatıp tomurcuk var mı diye bakar hale geliyor,bu aksam guldum kendime, başkası görse delirdin mi sen diyecek,ama cok da keyifli,ufacık gelişme bile insanı mutlu ediyor,o minnacık tohumdan kocaman bir bitki ve neslini devam ettirmek için bitki de yine minnacık tohumlar üretiyor,harukulade, Allah'ın Hay isminin tecellisi.Bu arada yaseminler ve thumbergi hızla buyuyor bakalım yaza insaallah acarsa paylaşabilirim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025