agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   samur / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/36021.htm)

samur 14-03-2015 21:08

4 Eklenti(ler)
Bahar senligi balkona geldi coktanEklenti 540851Eklenti 540852Eklenti 540853Eklenti 540854

samur 14-03-2015 21:11

1 Eklenti(ler)
Bugunlerde herkese kargodan hediyeler geliyor, bana da gecen hafta geldi. Buradan tesekkur ediyorum gonlu genis Gunebakan kardesimize😀Eklenti 540855

samur 14-03-2015 21:12

Toprakla bulustular insallah gelisimlerini de goruruz

YeniGine 14-03-2015 23:25

Sevgili samur, gönlünüze sağlık maşallah balkonunuz ne kadar güzel renklenmiş...

günebakan 15-03-2015 11:05

Güle güle büyüt sevgili Samur:)

samur 15-03-2015 13:29

5 Eklenti(ler)
Su renklerin ahengine bakinEklenti 540974Eklenti 540975Eklenti 540976Eklenti 540977Eklenti 540978

samur 15-03-2015 13:41

4 Eklenti(ler)
Kokulari da goruntuleri kadar muhtesem...

aleydi 15-03-2015 21:29

Sevgili Samur rengarenk görüntüler içim açıldı :). .Bizde bu hafta kar yağacakmış .Sizde ki görüntülerle avunuyorum .Sevgili günebakandan gelen çiçeklerini güle güle büyüt .sevgiler

samur 16-03-2015 00:34

Nasıl yani yine kar mi var, cogu cicegimi kapali balkona cikardim😞, bu kis kapali balkonda bile ciceklerim dondu da.
Balkon suan keyifli, kucuk ve sıkışık ama misler gibi kokuyor hem sumbul hem menekse, bir de yaseminim acsa. Bu arada bu sene nikotin cicegi tohumdan yetistirmistim enfes kokusu var tavsiye ederim.

münevver48 16-03-2015 09:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1363633)
Nasıl yani yine kar mi var, cogu cicegimi kapali balkona cikardim😞, bu kis kapali balkonda bile ciceklerim dondu da.
Balkon suan keyifli, kucuk ve sıkışık ama misler gibi kokuyor hem sumbul hem menekse, bir de yaseminim acsa. Bu arada bu sene nikotin cicegi tohumdan yetistirmistim enfes kokusu var tavsiye ederim.

:o sevgili samur, nikotin çiçeğin şu anda açtı mı? hani nerede? görmek istiyoruz;)

sonkez 16-03-2015 09:53

Masallah bahar gelmış...

samur 16-03-2015 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1363662)

:o sevgili samur, nikotin çiçeğin şu anda açtı mı? hani nerede? görmek istiyoruz;)

Nikotin ciceginin malesef resmi yok mevsimlikmis tohumdan her yıl ekecekmisiz. Haziran sonu gibi acmisti gardenya yasemin tarzi kokusu var. Bahcede daha guzel olurmus ama biz saksiyla yetinmek zorundayiz😞 Bende 2.tur tohumları bu hafta sonu eksem diyorum. Tekrar nikotin cicegi de ekecem. Bu yaz agustosta 1 ay izinde olacam kavurucu sicaklarda haftada bir sulama (yardimci ablamiz) yetecek mi kara kara dusunuyom.

samur 16-03-2015 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1363672)
Masallah bahar gelmış...

Bahar geldi hos geldi gonlume neşe geldi😀

münevver48 16-03-2015 20:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1363812)
Nikotin ciceginin malesef resmi yok mevsimlikmis tohumdan her yıl ekecekmisiz. Haziran sonu gibi acmisti gardenya yasemin tarzi kokusu var. Bahcede daha guzel olurmus ama biz saksiyla yetinmek zorundayiz😞 Bende 2.tur tohumları bu hafta sonu eksem diyorum. Tekrar nikotin cicegi de ekecem. Bu yaz agustosta 1 ay izinde olacam kavurucu sicaklarda haftada bir sulama (yardimci ablamiz) yetecek mi kara kara dusunuyom.

:)sevgili samur, bir nikotinden olsa olsa sigara kokusu olur dermişim:D: gardenya yasemin karışımı koku hiç aklıma gelmedi.bak ben yasemine de gardenya kokusunu da çok severim. tohum ekimini yapabilirsin.erteleme daha sonra birde sıcaklar bastırınca da nem kaybı olur.çimlenmesi zorlaşır. daha ağustosa çok var şimdiden kendini strese sokma.bir çaresi bulunur.sevgiler:):).

aleydi 17-03-2015 00:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1363633)

100 Çeşit tohum ektim . 50 çeşit daha ekmeyi düşünüyorum . Evin içi sera oldu ( malum soğuklar ) :D . Ama aklımda takıldı bu nikotin çiçeğine :D . Eskiden tütün kolonyaları vardı .Öyle mi kokuyor acaba :).Tütün **** limon doldururduk bayramlarda .Eğer öyleyse çocukluğumun kokusu . eyvah eyvah yine sipariş mi .O sayfaya girince 10_20 tane almadan çıkamıyorum :) .

günebakan 17-03-2015 15:52

Sevgili Samur ve Münevver48 tütün çiçeği hoş bir kokusu var ayrıca her sene sizin ekmenize gerek yok kendisi tohumlarının döküldüğü yerden tekrar çıkıyor:)

samur 17-03-2015 23:58

Sevgili aleydi galiba bu saplantili bir hastalik. Gittikce de ilerliyor. Halimiz nice olacak merak ediyorum,ben de biraz once clematris ve mavi kelebek cicegi siparisi verdim. Nikotin ciceginin kokusu yasemin gardenya benzeri cok guzel bir koku, ben de ilk gecen yil ekmistim.Suan saksisi bos, cicek kurudugunda dipten kesmistim. Tohumdan tekrar yetisecek, bahcende dene, muhtemelen bahcede daha guzel olur, oturma yerine yakin yere ek, miss gibi kokar, keske benim de bahcem olsa😞

samur 17-03-2015 23:59

150 tohum😍😍😍Aleydi ciceklerini merakla bekleyecegim.

aleydi 18-03-2015 11:26

Allah gönlüne göre versin sevgili Samur inşallah en güzeli olur . Bizde arkadaşlarla toplanıp gezmeye geliriz bahçeni :) .Clematris bulamazsam bende siteden alacağım . Görerek almak arzum ,kısmetse tabi ,değilse siteden :).
Tohumların çoğu ( haseki küpesi ) gibi , bu yıl çiçeklenmiyormuş . Minicikler nasıl büyüyecek bunlar bilmiyorum :) . Hayal ediyorum büyüdüklerini ama çok ta uzak gözüküyor :) Sevgiler ..

samur 18-03-2015 11:49

Clematrislerin sitede suan cicekli olanlari var ben onlardan sectim, tekrar ugra istersen. Bu arada her zaman beklerim Amasya'ya. Cok guzel olur. Benim hasekiler henuz cikmadi. Suan kapali balkondalar, kendi hallerine biraktim onlari. Aslinda daha yapilacak cok is var ama ben de motivasyon kaybi oldu yaz tatili yuzunden. Gerci Munevver ablam ne guzel destek oldu ama bi gayret baslamam lazim. Bu arada "Hayaller gerceklestirmek icindir" dimi😀

münevver48 18-03-2015 16:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1364158)
Clematrislerin sitede suan cicekli olanlari var ben onlardan sectim, tekrar ugra istersen. Bu arada her zaman beklerim Amasya'ya. Cok guzel olur. Benim hasekiler henuz cikmadi. Suan kapali balkondalar, kendi hallerine biraktim onlari. Aslinda daha yapilacak cok is var ama ben de motivasyon kaybi oldu yaz tatili yuzunden. Gerci Munevver ablam ne guzel destek oldu ama bi gayret baslamam lazim. Bu arada "Hayaller gerceklestirmek icindir" dimi😀

:)sevgili samur kısa zamanda bahçene kavuşman dileğimle.samurcum uzaktan ancak bu kadarı elimden geliyor.biz çiçek severler birbirimize yakın olsak ne güzel yardımlaşırdık.hayallerin hiç bitmesin;) sevgiler.

samur 18-03-2015 17:00

Sagol ablacim o sicakligi taa buradan hissediyorum, ne guzel olurdu yakin olsaydik. Ama gonullerimiz bir. 😏

münevver48 21-03-2015 19:39

sevgili samur,mavi kelebek çiçeğin için geçmiş olsun:( inşallah senin elinden ve yüreğindeki sevgiden güç alarak kısa zamanda iyileşmesi dileğimle sevgiler:).

samur 24-03-2015 23:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1364867)
sevgili samur,mavi kelebek çiçeğin için geçmiş olsun:( inşallah senin elinden ve yüreğindeki sevgiden güç alarak kısa zamanda iyileşmesi dileğimle sevgiler:).

Iyi dileklerin icin tesekkur ederim ablacim mesajini simdi gordum. Ben birseyin ustune cok düştugumde başına muhakkak birsey gelir . Gelen 2 kelebek ciceginin birini arkadasa siparis verdik.Kutudan ben cikardim bu senin ki olsun diye. Alttaki benim ki kirilmis, o esnada benim yurecigim cizzzz etti, sanki. Cicegin boynu gibi kalbim de kiriliverdi. Kac zamandır mum ciceginin pesindeyim tomurcuk verecek diye. O koskocaman hediye gelen mum cicegi yapraklarında on e kirmizi orumcek buldum, guzelce ilacladim, gayet iyiydi. 2.ilaclamadan sonra camin onune koydum havalansin diye. Mum cicegi tam havalanmis, cikan ruzgarla hooooop 6.kattan asagiya ucmus. 10 dk sonra geldigimde gozlerime inanamadim. Tabii asagiya inip parcalari toparladim ve diktim. Neyse lafi cok uzattim. Bugunlerde bir şanssızlık gidiyor. Yuce Allah herseyin sahibi oldugunu, ne kadar ustune dussek de elimizin herseye yetmeyecegini bize hatirlatiyor. Ehh Ne diyelim Allah herkesin gonlune gore versin.

münevver48 26-03-2015 18:17

sevgili samurcum, mum çiçeğin için üzüldüm.sakındığın göze çöp kaçarmış.seninki ona dönmüş.mum çiçeği o kadar nazlı değil üzülmene gerek yok zarar göreceğini sanmıyorum.mevsim zaten saksı değiştirme için uygun. bir kaç kırılan dal olmuştur. onları da dikmişsin. inşallah çiçeklerini bu yıl görmen dileğimle.sevgiler.

minearas 26-03-2015 20:03

bunlar ne güzellikler maşallah çok güzel açmışlar sırı ne bunun

minearas 26-03-2015 20:05

ben daha önceki resimler için yazmıştım

samur 27-03-2015 02:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi minearas (Mesaj 1366018)
ben daha önceki resimler için yazmıştım

Sevgili minearas bunun sırrı sevgi ve biraz uğraş. Teşekkür ederim begenin için. Aslında cok da fazla vakit ayıramıyorum işten yorgun geliyorum, çogunun toprak değişimini bile yapamadım. Aslında koyun gubresi kullanmak istiyorum ama ev balkon kokacak diye korkuyorum sadece şimdilik sıvı besin takviyesiyle gidiyoruz. Tabii hastalıklar sıkıntılı, unlu bit kalanşolar da ara ara tekrarlıyo, ilaçlama ile toparlıyo, en sinir oldugum kırmızı örümcek, en son thumbergia sarmaşıgımda oluştu, kaybedeceiim diye cok korktum, ilaçlama ve biraz budama ile çok şükür kurtardık gıbı, çiçeğini görmeyi çok arzuladığım bitkilerimden.

engin koç 06-04-2015 10:59

Maşallah demezsem alınırlar.
Elinize yüreğinize sağlık.

samur 06-04-2015 11:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi engin koç (Mesaj 1368811)
Maşallah demezsem alınırlar.
Elinize yüreğinize sağlık.

Hosgelmissin Engin hocam, goren gozler guzel bakinca benim cicekler şimariyorlar.😁😁

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025