![]() |
ruj çiçeğin alışdımı canım ortama bende buldum netten ama fide minicik büyürmü ki :D
|
Alışmak ne kelime kudurdu :) Sürekli çiçekleri geçenleri kırıp bir yerlere sokuşturuyorum. Ana saksı hemen yeni yavrular veriyor. Çok da çabuk büyüyor. Diğerleri de hemen kök yapıyor. Sendeki büyümezse dert etme :)
|
1 Eklenti(ler)
Mayıs güzeli :)
|
Küskünüm ben küpeye. 3 sene önce anneme 3 çeşit almıştım, 3'ü de 3 ay kadar yaşadılar, kısa aralıklarla yaz sıcaklarında bize veda ettiler. Çocukluğumun çiçeklerindendir oysa, çok severim onları...
|
Cok güzel bir çiçekmiş :)) görmeyeli haziran güzeliniz ne durumda ..?? :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Epeydir bakmadım, en son beyaz tüllerini dökmüştü. Yarın bakar bilgi veririm, gerçekten bunun çiçeği de çok güzel. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Haziran güzelinin son durumu bu. Bunun armuta dönebileceğine hiç ihtimal vermiyorum ya :) Bu da elmam. O da bu gün açtı. Kayıtlara göre cinsi tam belli değil. Amasya olabilir diye yazmışım :) Bu da 10-15 cm lik bir çelik. |
Meyvelere devam..Sendede yok yok be sevgili Milla...
|
Sayın Milla...
İkiside çok güzeller ve sağlıklı duruyorlar...inşallah armutta koklenme olur ...koklenme icin söğüt ağacı suyu iyi geliyor bir dip not olarak :) selamlar |
Alıntı:
|
Alıntı:
Söğüt ağacı suyunu biraz tarif etseniz :) |
Bendede bu hastalık var ama dikecek bahçe, koyacak yer kalmadı .:mad:
|
Alıntı:
|
Yine de yerim dar ama oynarım havasındayız bence. İnşallah dileyen herkesin gönül genişliği kadar bahçeleri olsun;gönüllerince ekip diksinler.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu muscariler yerlerini sevdiler sanırım, hepsi tohum kesecikleri oluşturdu.
|
1 Eklenti(ler)
Her sene kasımpatı alırdım ama mevsim geçerken kuruyup ölürdü. Bu sene alır almaz saksısını değiştim. Hem çok güzel çiçek yaptı hem de hala bu durumda. En azından kasımda yeniden çiçekleneceğini tahmin ediyorum.
|
Sayın Milla...
Eskiden bahçıvan olan dedemden görmüş annem...bir zamanlar o söylemişti bana bende uyguladım ve gercekten köklenmesi hizlandı...budanan **** kırılmış dalı suda bekleterek icindeki özün suya gecmesi sağlaniyor ( 15 gun kadar hatta o sırada söğüt dalıdq kökleniyor :))sonra o su celiklerde kullaniliyor...tabi eskiden şimdiki gibi besinli sular yoktu ...bilimsel tarafını bende tam bilmiyorum ama bilirsiniz eskiler pekte hatalı olmuyor :)) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Dediğiniz gibi atalarımız bir çok şeyi olanakları dahilinde ama düzgünce yapmayı başarmışlar. Bu değerli reçeteyi en kısa zamanda uygulayacağım. Bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. |
Alıntı:
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda budayacağım bu durumda. |
1 Eklenti(ler)
Söğüt demişken :)) sonuçları merakla bekliyorum...
|
İlk önce sizin bulduğunuz gibi güzel bir söğüt bulmam gerekecek :)
|
Salkım Söğüt (Salix babylonica)
Salkım Söğüdü çoğu parkta görebilir, bulabilirsiniz. Salkım Söğüt sanırım bünyesinde Indolebutyric acid (IBA) içeriyor. Söğüt ve köklenme ilişkisi bu sebeple...
|
Çok güzeldi gerçekten. ..suyla söğüt harika ikili ..
|
Alıntı:
|
Sayın Milla da güzeller biter mi ,ne güzellikler var. Yeri olsa insanın hepsinden alacak ama yok. Eşim diyor yeter ,ben diyorum bak bundan da yok bende .
|
Alıntı:
Güzeller bitmez, bitmesin de :) Ben de aynı sizin gibiyim. Edinmek istediğim o kadar çok çeşit var ki. Bu konuda itiraf ediyorum aç gözlüyüm :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025