![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu minik, harika şekeri de yürüyüşlerimden birinde kırda gördüm. Çok hoşuma gitti saksıya aldım. Minicik boyuyla pembeden mora, mordan maviye dönüyor. Tomurcuk, açma ve solma dönemlerinde. Kır çiçeklerinin bende yeri hep başka...
|
1 Eklenti(ler)
Mor sümbülüm açıyor :)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da başka çeşit bir nergis güzelim. Kokusu daha hafif, gizemli, egzotik...
|
Nergislerininiz ve sümbülleriniz çok harika sayın:milla. Bayıldım hepsine :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim ismini bilmediğim biricik Nergisime benzettim. İsmini araştırıyorum:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu arada, bemimkiler de seninkilerle yarışıyor. Benimkinin yaprakları her ay 1 cm boy atıyor:D Çiçek görünürlerde yok henüz:mad: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bizim buralara resmen bahar geldi. Her yer kır çiçekleri ile doldu ve ağaçlara su yürüdü. Üstelik henüz cemreler bile düşmedi. Burada bu benim ilk ilkbaharım olacak. Her gün dışarıları ilk defa görüyormuşum gibi bakarak geziyorum ve her gün bir başka güzellik keşfediyorum :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çiçek açmış olan Nergis'i ne zaman topakla buluşturmuştun? Ben topraktan hiç çıkarmamıştım ve boyu hala 3 cm civarında:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Cevabın için teşekkür ederim;) |
Alıntı:
Biz burada şimdi sizin yerinize de koklayalım, bizimkiler bitip sizinkiler açtığında siz de bizim yerimize koklarsınız olmaz mı :) |
Tamam şimdi, benim Nergis buradan pozitif olarak yüklendi. Ben de her başına gittiğimde ona sevgiyle baktım mı işlem tamam:p
Sevgiyle kalın;) |
1 Eklenti(ler)
Çok kışlarda çimlenme denemesi yapmak için ektiğim baklalar çiçeklendiler :)
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da iki ay sonrasında ektiklerim. İki kişinin bakla ihtiyacını karşılarlar sanırım :)
|
Ne güzel bir görüntü Sn Milla,baklası olmasa bile yeşilliği yeter balkonda.Yemesine de doyum olmaz,taze taze yiyin,annem baklanın içini çiğ çiğ yer,bizde de İzmirlilik var ya.
|
Haklısınız sayın sevgihoca :) Yeşillikleri bile insana moral veriyor. Bizim ailede de çok kişi çiğ olarak ayıklarken yerler :) Ben ise soğan ve zeytin yağında kavurup, suyunu verip, pişirip üstüne de sarımsaklı yoğurt ve dereotu olmadan yemem :)
|
1 Eklenti(ler)
Yeni edindiğim dört ayrı cins Cassis (Frenk üzümü). Bulgaristan'dayken çok sık bunların meyve sularını içerdim, enfes bir tattı. İnşallah tutarlar da meyvelerini görürüm :)
Beyaz, kırmızı ve iki değişik cins siyah. |
Sn. Milla baklanızın taze yapraklarını lütfen salatalarınıza ekleyin hoş bir aroma ve lezzet katıyor. Selamlar.
|
Sayın pınar59, ben de bunu duymuştum ama hiç uygulamamıştım. En kısa zamanda deneyeceğim :) Selamlar...
|
2 Eklenti(ler)
Bu da tam duru beyaz olan. Kardeşim kokusunu yabani menekşeye benzetti ben de klasik beyaz sabun kokusu gibi algıladım. Diğeri kadar değilse de yine de klas bir koku.
|
3 Eklenti(ler)
En nihayet beklenen an geldi :)
|
1 Eklenti(ler)
Yürüyüşlerden birinde dere yatağında çiçeklenmiş bu ağacı gördüm. O kadar güzel ki, gelin gibi süslenmiş sanki :) Buralara bahar çoktan geldi...
|
Alıntı:
Ah bademler ne kadar da kolay aldanıyorlar yalancı bahara:p Çok severim (kim sevmez ki:)) "Bahar Dalını" ;) Var sın al dan sın;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025