![]() |
Sevgili YeniGine,
Çok teşekkür ederim çiçeklerimi beğendiğiniz için. Bahçeli bir evin özlemini o kadar çok çekiyorum ki anlatamam. Bahçe insana resmen hayat veriyor. |
Sevgili Milla muhteşemmiş...Ama şimdikilerde muhteşem..Geriye değil önümüze bakmak gerekiyor..Geçmiş geçmişte güzel duygular ve hatıralar bırakarak geçmiştir..Umarım bundan sonra herşey gönlünüze göre olur..Sevgiler..
|
Sevgili sonkez,
Haklısınız, ben de geleceğe bakıyorum artık. Şu anda da onlarca çiçek açmasını beklediğim güzellikler var. Açsınlar onları da paylaşırım, içimiz açılır. |
İnşallah...Merakla bekliyorum...
|
5 Eklenti(ler)
Yazlıkçılar, çocuklar oyalansın diye yaz başında evcil hayvan alır da sezon sonu ne yapacaklarını bilemezler ya işte bizim şansımıza da kaz düştü :))
Küçük bir çocuk bahçe kapısından elinde bu yavruyla geldi. ''Abla buna sen bakar mısın, bahçede gezer, büyür'' dedi. Ben sık seyahat ettiğimiz için ''kem küm'' yaparken adının Cingöz olduğunu öğrendiğim yeni arkadaşımız avuçlarımda, gözlerim çocuğun dönüp hızla gidişinde öylece kaldım. Sonrasında yem alana kadar bulgur, biraz su vs. Büyüyünce en yakın arkadaşı karşı komşunun horozu oldu. İkisi bir arada tüm mahalleyi turlarlardı. Özlemişim... |
4 Eklenti(ler)
Sayın nothingden gelen çam fıstığı tohumlarının 3 adedini deneme amaçlı 9/12' de ekmiştim. Şu anda ikisi çıkmış durumda bir diğerini de kontrol ettim çürüme yok sadece daha geç filizlenecek sanırım.
|
Sevgili MİLLA Hoyalarınızın resmini merak ediyorum..Neler var ve açıyorlarmı..:confused:
|
Sevgili sonkez,
Hoyalarımın çiçeklerini maalesef hiç göremedim. Kerii, carnosa ve adını şimdi unuttuğum bir tane daha var. İlk fırsatta resimlerini çeker eklerim. Bu ay keriim resmen intihar etti. 2 metreyi geçen boyu vardı, bütün yaprakları sararıp patır patır dökülmeye başladı. Geç kaldım ilgilenmekte ama saksı değiştirmekten başka yol bulamadım. Açtığımda çok şaşırdım, kök kısmında cam yünü gibi, elyaf gibi bir şeyle sarılmıştı ve bu onun kök gelişimini engelleyip aşırı su tutmasına neden oluyordu. İyice temizleyip yeniden ektim ama şu anki durumu 40 santimi geçmez ve 2 yaprak kaldı üstünde :( |
Sevgili Milla, kerii için üzüldüm peki hiç yedeğin yok mu?
Benim değişik tür hoyalarım yok ama elimde çok yaşlı, benim için manevi değeri çok yüksek bir carnosam var bu sene onunda yaprakları sararıp dökülmeye başlayınca korkup, çözümü toprağını değiştirmede aradım ama ben de yanıldım. Elimde bulunan 3 saksı carnosa yavrularında da durum aynısı, hatta anaç carnosanın yapraklarıda buruşmaya başladı ve felaket yaprak döküyor, acaba tüm yapraklarını dökse bile gövde yeni yaprak çıkartmaya güç bulabilecek mi çok endişeliyim. :( |
Sevgili lusoari,
Keriiden yaprak çeliklerim var tutmuş durumda ama dal verirler mi bilmiyorum. Çok büyük ve sağlıklı gözüktüğü için kendime çelik almamıştım :( Carnosamla yanyana duruyorlardı kerii ama carnosa çok sağlıklı şu anda. Carnosadan tutmuş çeliğim epeyce var. Senin carnosana da üzüldüm. Ben de merak ediyorum acaba bu dallardan yeniden yaprak çıkma ihtimali var mı? |
O zaman tek çaremiz bekleyip görmek... :(
İnternette gördüğüm resimlerde keriiden alınıp dikilen yaprak örnekleri bol miktarda mevcut. Örneğin croton ve ficus elastica bitkilerinin yapraklarıda kökleniyor ama yavru vermiyorlar. Artık kısmetimizde ne varsa o, hiç değilse anaçlarımız düzelsin çiçeklerini görmesekte onları seviyoruz. :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Limonik,
Bahsettiğiniz bu muydu acaba? Aldığım notları bulamayınca cinsini ve kimin yolladığını unutmuştum :) Üzgünüm...... |
1 Eklenti(ler)
Sevgili lusoari,
Bu seninki; Önce yapraklarını döktü, kurudu, sonra yeniden yeşerip, yaprak çıkardı. Göbeğinde 2-3 tomurcuk vardı ama mutlaka dökülür diye düşünüyordum. Bu gün baktım tomurcuklar büyümeye başlamış ama resim seni yanıltmasın tomurcuk henüz nohut kadar anca var :) |
5 Eklenti(ler)
Bunlar da geçen seneden resimler.
|
Sevgili Milla bence sen yüklemediğin ne kadar resim varsa hemen yükle ki bu soğuk kış aylarında baharı hatırlayıp mutlu olalım. :D
Ellerine sağlık, hibiscus bence gayet sağlıklı duruyor. Ben gelene kadar çok güzel çiçekler açacağına eminim. Onun bu halini görmek bile, beni heyecanlandırmaya yetti. :D |
1 Eklenti(ler)
:))
Tamam, devam edelim o zaman. Kalanchoe açışını artırmaya başladı. |
3 Eklenti(ler)
Yapraklılar,
|
3 Eklenti(ler)
Bir gecelik gelin, atlas ve euphorbia milii
|
1 Eklenti(ler)
Hoya carnosa
|
Sanırım açık balkonda bıraktığım, çoğunluğu soğanlı bitkiler olan tüm çiçeklerimi kaybedeceğim. Hissedilen sıcaklık -11, hepsinin diplerini kontrol ettim toprak donmuş. Adeta birer buz kalıbı, tüm yeşil kısımlar su çekmiş, kaskatı donmuşlar :(
|
Alıntı:
|
Resimdeki phal biraz tanıdık geldi sevgili milla ;) (kırık yapraktan). Eğer doğru bildiysem keyifleri gayet yerinde görünüyor, ellerinize sağlık.
|
Elbette doğru bildiniz sevgili Uyap 😊
|
Alıntı:
O kadar umutsuz olmayın derim.. Onları ya kapalı ısınmasız balkonunuza alınız veya eğer bu imkanınız yoksa saksılarınızı polietilen bir örtü ile saksı diplerine kadar örtün.. Çiçek diplerindeki toprak kaskatı, donmuş olabilir ama asıl önemli olan saksı toprağının tümüyle donmasıdır.. Benim saksıların da yüzeyleri taş gibi donmuştu ama tornavida ile kırıp eşelediğimde 1 santim altında donma olmadığını gördüm.. Önemli olan toprağın tümüyle donarak kökleri sıkması ve öldürmesidir..Böyle bir durum yoksa soğanlılarınız ölmez kanaatindeyim. |
Sayın pria,
Sanıyorum sorunu büyük ölçüde hallettim. Mutlaka çok kayıbım olacak ama düzelmeye başladılar. Sonradan içeri aldığım kaktüslerin tüm toprakları buz olmuş. Saksılarından çıkardım, biraz çözülünce köklerini kağıtlara sarıyorum. |
Soğanlılarla sorun yaşayacağını sanmıyorum. Burada da kışları aşırı soğuk oluyor hatta -25 i bile sık sık görüyoruz , topraktan eser kalmıyor adeta bir kaya parçasına dönüşüyor havalar ısınınca her şey normale giriyor. Hatta geçen kış yaşadığım bir anıyıda anlatmak isterim. Sonbaharda su tesisatını değiştirmek için yapılan kazılarda ön bahçede bulunan soğanlı bitkilerimin hepsini kaybettiğimi düşünmüştüm ( hepsi ufacık soğanlardı ve 1 metre derinliğinde kazılan toprakta onları bulmak çok zordu) bahar ayında toprağın üst kısımlarında, tamamen çıplak kalmış bir iki nergis soğanına rastlamış ve üzerlerine sadece toprak ilave etmiştim. Bence Allah onlara çok güzel bir savunma mekanizması vermiş ama fazla sulamamak şartıyla. :D
|
Sevgili lusoari,
Daha önce bir gecede yağan kar yüzünden bir balkon çiçeğimi kaybettim. Hepsi haşlanmış gibilerdi kar kalktığında. Bahçedeki çiçeklere ve sebzeler ise bir şey olmamıştı. Kar kalkınca daha çok coşmuşlardı. Bence saksı ve bahçe işi kesinlikle birbirinden ayrı iki konu. Ben başıma geleceği tahmin ettim :)) |
Haklısın salon bitkilerini dışarıda yaşatmak çok zor. :( Kayıpların olursa üzülme seni bekleyen nice sürprizler olacak. :D
|
Sevgili Limonik ve lusoari,
Çok naziksiniz çok teşekkür ederim. Bu dayanışma dahi insana, dünyanın geleceğine dair bir umut veriyor :)) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025