![]() |
1 Eklenti(ler)
Bunlar bu sene sayın priadan aldığım Double Daffodil Erlicheer'ler. 10 adet soğan almıştım ama şu anda yavrulamalarıyla 30'u geçmiş durumdalar.
|
1 Eklenti(ler)
Bu üçlü de Sayın hocam100 den aldığım (Sanıyorum Karaburun Nergisleri) çiçeklerini ve saplarını oluşturdular, açma yolundalar.
|
Çok üzüldüm..Habersiz nasıl hepsi toplanırki..İnsan azıcık utanır bunda emek var diye...
|
Haklısın sevgili sonkez ama işte insanlar bazen çok bencil oluyor. Sağlık olsun.
|
Merhaba,
Çiçeklerinizi güle güle büyütün hepsi çok güzeller. Özellikle deniz kenarında oturduğunuz sıra yetiştirdiğiniz çiçeklerinize bayıldım. Renk cümbüşü yaratmışsınız. ;) Ful arap yasemini benim çok sevdiğim çiçeklerdendir (ben özellikle kokulu çiçek severim) dört beş senedir benimle birlikte yaşayan ama hiç çiçek açmayan bir fulüm var. Uygun olmayan iklimde yetiştirmeye çalışınca birçok bitkim ölmeyen ama güldürmeyen formunda donuk kaldılar. Zavallı fulüm de böyleydi. Evin içi aşırı sıcak oluyordu dışarısı aşırı soğuk ya da serin. Hep bir gün uygun iklimde bir şehre taşınacağım diye diye sabırla bekleyerek bugüne geldim. Eh artık fulün sevdiği bir iklimdeyim. İnşallah bu sene baharda dipten budayıp bakacağım. Selluka için bilenler bilir yarı merak yarı hırs bekliyorum, daha önce aldığım selluka tohumunu Van ikliminde gözünün içine baka baka çimlendirmiş sonra kocaman bir saksıya geçirip aynı özen ve aynı zamanda merakla ve sabırla bekleyerek çiçeklendirmiştim. Sellukayı Van'da ilk yılında çiçek açtırdım hem de Ekim ayının sonuydu kar ha yağdı ha yağacak hadi aç artık şu çiçeği de bir koklayım sonra ne olacaksa olsun diye diye açtırdım ama o da ne! Kokusu yok! Belki gece kokuyordur diye gecenin on ikisine kadar git gel burnumu dayasam da yok yok... Gözlerim dolmuştu onca emek, zaman, çatlamak üzere olan sabır hepsi puf diye havaya gitti. :( Sizin selluka sevginizi en iyi ben anlamayayım da kim anlasın? Şimdi forumdan sevgili ahmeter abi bana fidesini gönderdi. Bakalım kısmet yaza. Baharda yine kocaman bir saksı, gübre, bol güneş git gel, dön dön bak ... Filmi başa sardık. Sizi de dert küpü mü sandım nedir:D Öyle içimi dökesim geldi bu sellukadan çektiğim nedir canım:D Bu arada gül kurusu kaloncheniz (107. mesaj) çok güzel. Ben de katmerli kalonche topluyorum. Elimde kırmızı, pembe, sarı ve turuncu var. Zengarden satışa çıkarırsa fuşya, beyaz ve gül kurusu renklerinden de alacağım. Ve son olarak şeker pembe gloksinyanız da çok şeker;) Güle güle büyütün. ;) |
Sayın Sûz-i Dilârâ,
Kalonchoelerden isterseniz ben bendeki çeşitlerden çelik alıp sizin için kökledirebilirim. Boşuna satın almanıza gerek kalmaz. Bende rengini bildiğim şu ana kadar açan 4 renk oldu 2-3 de açmamış, rengini bilemediğim var. Bildirmeniz yeterli :)) Arap yasemini için ben uygulamadım ama daha önce fulüm vardı ona uygulamıştım dibine kabak içini rendeleyip koyarsanız çiçek açması ve bitki sağlığı açısından çok faydalı oluyor. Sellukayı ben de ilk senesinde açtıramadım ve koklayamadım tabi ki. Ben hiç görmedim şimdiye kadar, çok merak ediyorum. Sağ olsun Sayın Traklı benim selluka saplantıma bir son verdi. Çok güzel bir selluka bitkisini çok güzel bir saksıyla bana hediye etti. Bana suyunu verip sevmek kaldı. Şimdi yaz gelse de açsa diye gözünün içine bakıyorum. İstediğiniz zaman istediğiniz gibi içinizi dökün lütfen, çok hoşuma gitti :)) |
1 Eklenti(ler)
Kaktüslerimden birisi. Büyükçe bir greyfurt boyunda oldu ama çiçeğini (tabi açıyorsa) bu yaz göremedim. Şimdi açık balkonda üşümesini sağlıyorum belki yaza açar.
|
1 Eklenti(ler)
Arap saçı kışa rağmen inatla büyümeye çalışıyor.Ucunu defalarca kopardım yine de uzayıveriyor. Resim çok net çıkmadı üzgünüm :(
|
1 Eklenti(ler)
Sitenin bahçesinde hep çok beğendiğim bir çalı cinsi. Çok soğuklarda yüzlerce çiçek açıyor ve daha sonra baharda yaprakları çıkıyor. Çıplak dallarda bu çiçekler çok hoşuma gidiyor. Bu sezonu kaçırmadan çelikleri alıp diktim. Yaşama tutundu :))
|
Saygı değer büyüğüm, ablam Milla. Sayfalarında dolaşmayı o kadar çok özlemişim ki! Hele bir de bu aralar canımda sıkıntılı olunca ilaç gibi geldi bana. Soğanlı çiçeklerin açınca eminim kokuları burnuma kadar gelecektir. O güzel ellerin dert nedir hiç görmesin. :)
|
lusoari,
Sevgili kardeşim. Senin canın sıkkın olmasın ne olur. Senin güzel paylaşımlarını,yazılarını özlüyoruz sonra :( Aslında ben de fotoğraf makinemla bilgisayar arasında kart uyuşmazlığı nedeniyle resim yüklemeleri epey savsakladım. Aslında paylaşamadığım o kadar çok bitkim var ki. Yine de gözüm seninkilerde :)) Bu arada sanırım senin hibiscus tuttu. İnşallah... |
2 Eklenti(ler)
Karaburun nergisler çiçeklerini açtı açacak. Çiçek oluşumları görünüyor artık. İnşallah kardan etkilenmez. Salı çarşamba kar var deniyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim süs lahanam :))
|
1 Eklenti(ler)
Bu minik domates yaz sonundan kalma. Ölmedi, direniyor ama hiç boy atmıyor. Biraz daha sabrederse sanırım baharda gelişmeye başlar. Kim bilir belki domatesini bile görürüm.
|
İnşallah..
|
Alıntı:
Hibiscusun tuttuğuna çok sevindim, benim için bundan güzel bir haber olamaz. :D Bu arada dikkatimi minik domates fidesi çekti bu zamana kadar kaldığına göre hayırlısıyla baharıda karşılayacağına eminim. :D |
Alıntı:
|
Yok önceden değil, şu anki durumu bu. Balkonda duruyor, yeni pıtırcıklar veriyor. Açsın onları da paylaşırım. Yine çok sevdiğim aynı bunun gibi önce çiçek sonra yaprak yapan sarı bir çalı var. Onu da fideledim bakalım açarsa inşallah onu da paylaşırım.
|
sevgili milla, tarifiniz altın çalısına benziyor çok merak ettim.fotoğrafını bekliyorum.
|
Sayım münevver48,
İlk çiçeklenmelerini görür görmez resimleyip paylaşırım. |
Nergisler açınca fotoğrafını yükler misiniz sn. Milla. Sn. Pria dan ben de soğan almıştım her soğan neredeyse iki üç yavru verdi ama tomurcuk görünmüyor. Hiç olmazsa sizinkileri koklayayım ekrandan :) .
|
Sevgili uyap,
Tabi ki açınca yüklerim ama şu anda benim açmak üzere olan 3'lü Sayın hocam100'den gelen karaburun nergisi. Sayın pria'dan gelenler biri 6 ya bölündü. 10 soğan 31'çıktı. Çiçek oluturmaya başladı bir kısmı ama kökte. Çiçek sapını görür görmez müjdelerim. |
5 Eklenti(ler)
Bu gün eski resimleri dosyalarken, önceki evimizden bir kaç resime rastlayınca sizlerle paylaşmak istedim.
|
3 Eklenti(ler)
Bir kaç da meyve ağacı vardı saksıda yetiştirdiğim.
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeği çok seviyordum :(
|
1 Eklenti(ler)
Bu da yeşillik çalışmaları :))
|
1 Eklenti(ler)
O zamanki minik nar ağacım.
|
1 Eklenti(ler)
O zamanlar kış hazırlıklarına erkenden başlıyorduk. Evde ısınmayı şömine ve klima ile yapıyorduk. Her kış yakıt parasından resmen batıyorduk :))
|
Kışı ağır ve soğuk geçen yerlerde en sıkıntılı durum ısınma sorunudur. Maddi açıdan da insanı bayağı batırıyor doğrudur. Bizim aşırı soğuk olmayan bölgede olmamız bir avantaj ekonomik olarak yakıt sıkıntısı olmuyor.
|
Sevgili Milla eski eviniz de daha doğrusu bahçeniz ne kadar güzelmiş. Hele o 263 nolu mesajınızdaki son iki kare çiçekleriyle, renk uyumu ile ne kadar güzelmişler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025