agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   dağçiçeği / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/31695.htm)

bay tömürcek 24-05-2013 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1160213)
Tohumu ben hazır pakette almıştım toz kadar olmasa da küçüklerdi. Tam hatırlamamaya birlikte maydanoz tohumu kadar diyebilirm galiba.
Bodur tür olanları da marketten yumru şeklinde alıp ekmiştim

Ablacım yıldızın çiçeği kuruduğunda çiçek sapıyla koparıp bir kenra koyun kurur o iyice sonra o tohumlar nasıl desem böyle valla anlatamıyorum o kuru çiçeklerin alt kısımlarında oluyor yassı yassı ve boyut olarakta karpuz çekirdeğine benziyor daha incesi ;) Yani maydonoz tohumu kadar küçük değiller :)

Cymbelina 24-05-2013 23:34

Ben dediğim gibi, yıllar önce almıştım yıldız. Çiçeği kuruyup geçince, o hep tohum aldığımız kısım olur ya, tohum kesesi gibi diyeyim, oradan almaya çalıştım ama becerememiştim ya da tohum olmayan kurumuş kısımları aldım belki de.

Rana+miraç 25-05-2013 10:24

Sevgili dagcicegi
Yazamiyorum ama takipteyim, sandiktan cikanlari nefesimi tutmus izliyorum.Latin ciceklerin pek ilgimi cekmeye basladi.Benim niye daha once ilgimi cekmemis bilmem.Saksilarin kenarlarina ekip sarkmasi guzel olur
Horoz ibigi cicegini ben hanim dugmesi denen cicege benzettim.Ben de tohumdan biraz zor olsada horoz ibigi cimlendirdim.Henuz fideler ama yaprak yapilari farkli seninkine hic benzemiyor.
CYmbelinaya 50, 60 m.lik ceylanim icin cevap vermiyecegim.Cesareti varsa, bakabilirim derse ceylanimin20.30m.lik yavrusunu budayip gondereyim .Yoksa budanan celikler ziyan oluyur dikmeye yer bulamiyorum, uzucu oluyor. Ayriyetten ayni teklif afrika menekseleri icin de gecerli ama bilmem yapabilir mi ? Hodri meydan!

dağçiçeği 25-05-2013 10:30

Vaayy en sonunda olan oldu ve meydan okumaya şahitlik ediyoruz. :D
Cymbelina bu durumda ne der merak ediyorum.

dağçiçeği 25-05-2013 10:36

1 Eklenti(ler)
Arkadaşım işte tohumlar bu şekilde oluyor. Evet maydanoz tohumundan büyükmüş. Yaşlılık işte bir sene önce ektiğim tohumları değil bir iki hafta önce ektiğim tohumları bile unutuyorum. Bu gün saksıları sularken dahliaların arasında kabak fidesine benzer fideler gördüm. Allah Allah bunlar nerden geldi dedim. Koyun gübresinde buldum suçu hemen :D sonra aklıma geldi komşum süs kabağı tohumu vermişti. :D bu kadar olur . Hemen başka saksıya aldım tabii.
Resim netten alıntıdır

dağçiçeği 25-05-2013 10:41

Sevgili Ranamiraç horozibiğinin değişik türleri varmış. Ben geneldebahçelerde iri yapraklı çiçek kısmı gerçekten horozibiğini hatırlatan türlerini biliyordum. Migros'tan almıştım bendekini. Eve gelip araştırınca horoz ibiği olduğunu anladım. Üzerinde celosia yazıyordu. İnşallah tohumunu alabilirim. Çok dayanıksızmış. Bir iki gündür hava aniden ısındı buralarda. Sabah akşam su istiyor. Pek keyfi yok bu aralar.

dağçiçeği 25-05-2013 10:47

1 Eklenti(ler)
Aloe vera
Güler hanımın dağıttığı aloe veralardan biri de bende. Neredeyse iki sene olacak.Hâlâ yavrusu yok. Az suladım ama nedense yavrulamıyor. Belki de birçok arkadaşa , eşedosta şifa kaynağı olduğu içindir. Yaprakları çok kişinin imdadına yetişti. Tekrar tekrar teşekkürler Güler hanım.

dağçiçeği 25-05-2013 10:50

1 Eklenti(ler)
Topsardunya
Bu sardunyam kırmızı gülsardunya ile arkadaşlık ederken sanki rengi biraz daha kırmızılaşmış gibi geldi bana. Kıskanç sardunya işte ne olacak. :D

dağçiçeği 25-05-2013 10:52

1 Eklenti(ler)
Ahududu
İki senedir saksıda. Hatta yoğurt kabında. :D bu yıl saksı değişimi yapmak için büyük bir saksı aldım ama çiçekleri meyveye dönünce değiştiremedim. Hayırlısı bakalım.

dağçiçeği 25-05-2013 11:03

1 Eklenti(ler)
Kaktüsler

dağçiçeği 25-05-2013 11:05

1 Eklenti(ler)
Minikler tomurcukta saksı değişimi ertelendi

dağçiçeği 25-05-2013 11:06

1 Eklenti(ler)
Bunlar da diğerleri ;)

dağçiçeği 25-05-2013 14:31

Bu gün balkonumda bitkilerimi kontrol edip sulama yaparken hiç ummadığım bitkilerin yapraklarında yaprak biti gördüm. Moralim bozuldu. Ara ara bu bitler görünmeye başlamıştı zaten. Ama hiç daha önce görmediğim ama forumdan resimlerini gördüğüm ve zararlarını okuduğum bitlerde çıkmaya başladı. Bitlenenler listesi uzamaya başladı. Bir iki gün önce bu duruma karşı sarımsak ve acıbiberli su bekletmeye başlamıştım. Onu hazırlayıp bitkilerime sıkmam lazım.

Aysel Yavuz 25-05-2013 14:35

Siz çiçeklerinizi tek tek sergiledikçe ben hepsine hayran oluyorum...

Cymbelina 25-05-2013 16:37

Ben de geçen gün gene ev yapımı ilaçlar sayfasını artık 85. kez:dilli: hatmettim, aklımda kalanı hemen söyleyeyim: 1 ölçü taze adaçayı veya taze kekik, 2 ölçü sıcak su. Birkaç saat bekletip süzülüp sonrasında fısfıs. Yakında fısfıs uzmanı olacağım bu gidişle. Tazesini bulamam ama kurusu ile denemeyi düşünüyorum, kuru olacağı için kaynar su kullanayım diyorum. Balkonda beyaz sinek gördüm, evdeydi kışın, balkona gitmişler:(. Bir yandan da korkuyor insan, yaprakları veya çiçeği yakar mıyım fısfısla diye. Sen de kendi formülünün neticesini yazar mısın yapınca?

Yıldız tohumları resmi için de teşekkür ederim;) Birazcık zinya tohumlarına benzettim ben. Ranamiraçcığım, ben evcil geyiğine laf ettim biraz diye tedirgin olmadım değil, kırılır mı gibisinden, hepiniz çok tatlısınız, biz olayı kapalı meclis oturumunda:dilli: istişare edelim bir ara;)

Dağçiçekiciğim, o sarı çiçekli olan kaktüsün adı ne? Doğal sarışın olarak biz Türk kadınlarına fazla nispet yapıyor:D Kaktüs değil sukulent ise de şaşırmam, kim kaktüs kim sukulent belli değil onların o geniş familyasında:dilli:

Hmm, mesajımı bir daha okudum, tarif eksik olmuş: Ölçüler doğru ama sıcak suya katıldıktan sonra (taze adaçayı- kekik için) blenderdan geçirilip 1 gece bekletilip süzülecekmiş. En son 1/4 oranında sıvı sabun katılıyormuş.

bay tömürcek 25-05-2013 17:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1160352)
Arkadaşım işte tohumlar bu şekilde oluyor. Evet maydanoz tohumundan büyükmüş. Yaşlılık işte bir sene önce ektiğim tohumları değil bir iki hafta önce ektiğim tohumları bile unutuyorum. Bu gün saksıları sularken dahliaların arasında kabak fidesine benzer fideler gördüm. Allah Allah bunlar nerden geldi dedim. Koyun gübresinde buldum suçu hemen :D sonra aklıma geldi komşum süs kabağı tohumu vermişti. :D bu kadar olur . Hemen başka saksıya aldım tabii.
Resim netten alıntıdır

Evet evet ablacım tohumlar böyle oluyor işte :p Ablacım o kabaklar saksıda olacak mı? Benim süs kabaklarım yerde gene çok güzel oldular her sene bahçeye ekerim ben. Bu sene susaklarımı fide yaptım viyole ekip, ama biraz neşesizler bakalım nolcak akıbetleri yılan kabaklarım da pek neşeli sayılmaz çift boğum susklarımla düz saplı susaklarım güzel bir de şu yarısı sarı yarısı yeşil ampul gibi olan süs kabaklarım güzel neticeye bakıcaz artıkın :D

dağçiçeği 25-05-2013 18:30

Cymbelina 'cım tarif için çok sağol. Şu an için senin bahsettiğin malzemeleri bulmam zor. Kuru kekiğim var ama önce bu tarifi bir deneyeyim olmazsa onu da denerim. Zaten bu gün yaşadıklarım komedi :( yok yok kabustu.
Dediğim tarifi süzgeçten süzüp oda parfümü şişesine ( hazırlıksız yakaladı bu böcekler beni ) doldurup ilaçlamaya başlayayım dedim. İki fısfıs tan sonra tıkandı. İçinde gözle görülür toz falan da yoktu. Tekrar bu suyu bezden süzerek doldurdum şişeye. Ama önce şişenin bütün aksamını sökmem gerekti. :( kızgınlıkla çekiştirirken kırdım sandım ama kırılmadı iyi ki. Neyse tekrar iki fısfıs gene tıkandı. Böyle kaç kere uğraştım bilmiyorum. Nasıl olduysa en sonunda açıldı spreyin tıkanıklığı. Kalanşoe larıma gülüme bir güzel fısfıs yaptım. Bu olayı yaparken hiç genzimin yanacağı ve hapşuruk krızine gireceğimi tahmin etmemiştim. Öksüre tıksıra ilaçlamayı bitirdim. :D Başka yapmam gerekenler de vardı aslında onlar için gölge zamanı bekliyordum. Güler hanımın bahçesine girince yolu kaybettim. Saat bu saat oldu. Artık daha sonra hallederim. :D

dağçiçeği 25-05-2013 18:33

Tömürcek kardeş kabak fidelerim henüz o kadar küçük ki saksıya geçici olarak aldım. Biraz daha büyüsünler kalıcı yerlerine ekerim. Sende de kabak çeşidi ne çokmuş meğer :D

Bu arada cevap yazmayı unutmuşum Cymbelina 'cım. O sarı çiçekli olan tam emin değilim ama sedum türü bir bitki. Kaktüs değil. Bu familyayı bende tam olarak bilmiyorum. Karışıklar gerçekten :)

dağçiçeği 25-05-2013 18:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aysel Yavuz (Mesaj 1160508)
Siz çiçeklerinizi tek tek sergiledikçe ben hepsine hayran oluyorum...

Çok teşekkür ederim Aysel Hanım. Hemen hemen hepsini gördünüz paylaşacak fazla çiçek kalmadı. ;)

dağçiçeği 25-05-2013 18:42

1 Eklenti(ler)
Tömürcek bak bu minişi tanıdın mı ? :D
Üzerindeki tomurcukları almıştım gücü köklerine gitsin diye. Ama o pek bir çalışkan çıktı. :D

bay tömürcek 25-05-2013 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1160601)
Tömürcek kardeş kabak fidelerim henüz o kadar küçük ki saksıya geçici olarak aldım. Biraz daha büyüsünler kalıcı yerlerine ekerim. Sende de kabak çeşidi ne çokmuş meğer :D

Bu arada cevap yazmayı unutmuşum Cymbelina 'cım. O sarı çiçekli olan tam emin değilim ama sedum türü bir bitki. Kaktüs değil. Bu familyayı bende tam olarak bilmiyorum. Karışıklar gerçekten :)

Ablacım Adapazarı kabakçı olsun okadar bende de ;) Zaten dönüm dönüm çekirdek kabağı ekiyoruz e her sene 100 150 tane de tatlılık kabağımız olur illaki, sonra kara kabak ve de kırmızı tatlılık kabaklardan çeşit çok yani e bir de benim evdeki herkesin karşı çıktığı susaklarım var herkes kızıyor bi işe yaramıyor ne var da ekiyorsun her sene diyorlar napıyım çok seviyorum ben onları ;)

bay tömürcek 25-05-2013 20:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1160609)
Üzerindeki tomurcukları almıştım gücü köklerine gitsin diye. Ama o pek bir çalışkan çıktı. :D

Bunu nerden gözüm ısırıyor bir düşünmem lazım :D Ablacım keşke tomurcuklarını koparmasaydın açardı onlar köklenmelerinde sorun olmuyor tomurcukları ;) Ama olsun bak sıkı sıkı tembihlemiştim ablamı üzme diye bayağı işe yaramış benim rehabilitem :D

dağçiçeği 25-05-2013 20:33

Evet iyi tembihlemişsin. Benim acemice davranmama rağmen seni utandırmadı ve sözünü dinledi. Tekrar teşekkürler. Bu arada diğer kardeşi teyzem kaptı. Zaten paket geldiği zamanlarda teyzem ziyaretime gelmişti. Çoğu bitkilerin kardeşlerinden götürdü. İyide oldu aldığı. Çünkü olurda çürütürsem yedeği emin ellerde. Kendisi benden de aşırı bitkidelisidir de :D

bay tömürcek 25-05-2013 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1160652)
Evet iyi tembihlemişsin. Benim acemice davranmama rağmen seni utandırmadı ve sözünü dinledi. Tekrar teşekkürler. Bu arada diğer kardeşi teyzem kaptı. Zaten paket geldiği zamanlarda teyzem ziyaretime gelmişti. Çoğu bitkilerin kardeşlerinden götürdü. İyide oldu aldığı. Çünkü olurda çürütürsem yedeği emin ellerde. Kendisi benden de aşırı bitkidelisidir de :D

Bak ben böyle olunca daha da seviniyorum ablacım bitkilerim elden ele herkesi mutlu ediyor ;) Ayrıca yedek konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum ablacım burda ben varım ne de olsa şundan istiyorum ya da şunum çürüdü, kurudu demen yeterli ben anlarım ki :D

dağçiçeği 25-05-2013 20:46

Çok teşekkürler kardeşim. Aynı şey benim içinde geçerli .

Sudenur 25-05-2013 21:29

Sevgili dağçiçeği, tüm çiçekleriniz çok güzel ve bakımlılar ama benim gözüm bunda kaldı.. :) ;) http://www.agaclar.net/forum/attachm...2413-image.jpg

dağçiçeği 25-05-2013 21:33

Sevgili Sudenur güzel sözlerin için çok teşekkürler. Bende bu çiçeği severek ,beğenerek aldım. Mevsimlik bir çiçekmiş. İnşallah tohum yaparsa bizde pişen size de düşer. :)

Cymbelina 25-05-2013 21:36

Senin fısfısın tarifini alabilir miyim? Merak ettim, bir de aynı tarifi tekrarlayacak mısın, 1 kereliğine mi yaptın? Fısfıs demişken, seni çok iyi anlıyorum, benim fısfıs da basıyorsun sıkıyor, ikinci kez basmak için 80 saat bekliyorum ki fısfısın tepesi yukarı çıksın diye. En son yaptığımda tepesi fırt fırt çıktı zaten.

dağçiçeği 25-05-2013 22:12

Ahhh ahhh ne çektik biz bu bitlerden fısfıslradan arkadaş :D
Ben fısfısla sıktığım karışıma bir iki diş sarımsak , bir yemek kaşığı kadarda pulbiber koydum. Bir çay bardağı suyun içinde beklettim. Bir ya da iki gün bekledi. Daha sonra süzdüm. Fısfıs kabına dökünce geri kalan boş kısmına su ekledim.
Az önce Gökçe nin sayfasında Canan hanım naftalinin bitleri kovduğunu yazmış. Direkt toprağa koymak belki toprağa zarar verir ama bir küçük kap içnde saksının içine toprağın üzerine bırakmak doğru olabilir gibi geldi.

Bir iki gün takip edeyim duruma göre tekrar edeceğim fısfıs işine. :)

aksamsefasi 26-05-2013 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1160609)

bu çiçekten bende de ufak bir fide var,bir senedir ne büyüyor ne çürüyor,çiçek açtığını bile bilmiyorum. püf noktaları nedir acaba?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025