agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   dağçiçeği / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/31695.htm)

dağçiçeği 28-05-2013 21:29

Verdiğin moral (gaz :D) için çok sağol canım .Nasa falan demişsin ama biz daha senle peşimizdeki zabıtaları bile hallademedik.Hatırlatayım dedim .
Bilgisayarda arıza yok çok şükür şarj aparatında sorun oluştu.Bu gün hallederim diye düşünmüştüm fakat olmadı.neyse en kısa zamanda hallederim galiba.
Acaa neden kurur bu çam fidanları .Açıkcası benim hiç bir fikrim yok.Bu konuda çok cahilim .Acilen araştırmamız lazım.Ssendki fidanlara da çok üzüldüm.Yeni mi ekmiştin sende .

dağçiçeği 28-05-2013 21:51

2 Eklenti(ler)
Madem ki yeni resimler şu an için yok ben de eskileri bulurum dedim veeee
bakın neler buldum ...
Bu gülümü kaybettim çok üzülmüştüm .Tekrar içim acıdı :(

dağçiçeği 28-05-2013 22:01

4 Eklenti(ler)
Bu kısmın adı nostalji köşesi olsun bari.
Maalesef bu yıl bu lalelerimin ve çiğdemlerimin çiçeklerini göremedim.Nedendir bilmiyorum yaprak olarak kaldılar .Nasip bu yıla artık.

dağçiçeği 28-05-2013 22:06

1 Eklenti(ler)
Zülfünün(selluka ) bebeklik fotoğrafını bulduum :D

Gülbahçe 28-05-2013 22:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1162377)
Bu kısmın adı nostalji köşesi olsun bari.
Maalesef bu yıl bu lalelerimin ve çiğdemlerimin çiçeklerini göremedim.Nedendir bilmiyorum yaprak olarak kaldılar .Nasip bu yıla artık.

3. fotoğraftaki kırmızı çiçeğinizin ismini öğrenebilir miyim? Belki yeri değil ama görünce sorayım dedim. Bende de 3 rengi var; sarı, pembe ve kırmızı. ancak ismini tam olarak bilmiyorum :(

bay tömürcek 28-05-2013 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1162255)
Sevgili Tömürcek şımartma beni .Çok teşekkür ederim .Bu gün morale çok ihtiyacım var .Çiçeklerimde bitlenme var bilgisarım arızalandı ve şu an yabancı bir bilgisayardan yazmaya çalışıyorum.İlk bilgisayar kullandığım günlere döndüm bir anda .Karınca hızı ile yazıyorum.:D
Resimlerin öbür bilg.da kalması da cabası .

Yok ablacım ne şımartması sadece beğenimi açık seçik bir şekilde dile getiriyorum ve düşündüğüm şeyin elinin bereketi olduğunu belirtiyorum ;) O bende de oluyor benim bilgisayardan başkası olunca benim hız düşüyor sevmiyorum başka bilgisayarları :p

dağçiçeği 28-05-2013 22:39

Sevgili Gülbahçe 3. resimdeki çiçek Kalanşoe. Bende de pembe ve kırmızı rengi var.Turuncu rengide çok güzel .:)

dağçiçeği 28-05-2013 22:42

Öğreniyorum Tömürcek :)
Sağol kardeşim.Senin gibi yeşil elli birisi tarafından bu şekilde övgü almak çok güzel.:)

Rana+miraç 28-05-2013 22:51

Zülfünün bebeklik resimlerine bayıldım Sağ olan büyüyor işte !. Ah birde şu böcekler olmasa.

Cymbelina beni hala yakalayamadı ama,ben itiraf etmek istiyorum : benim bir hibiskusum var ! Yoğunluğumdan yazamadım sohbeti geçtiğinde ama her an yakalanma korkusundan uyuyamaz olunca bir fırsat buldum. Pişmanlık yasasından yararlanmak istiyorum .

Geçen sene bir arkadaş bana hibiskus çeliği verdi. Toprağa direkt dikmemi ve üzerine poşet geçirip sera yapmamı istedi. Dediklerini yaptım tuttu. Hibiskus çiçek bile açtı.

Bilgi eksikliğinden kışın balkonda bıraktım içeri aldığımda yaprakları olmayan 10-15 cmlık bir çırpı şeklinde kaldı. Yeni yeni yeşermeye çalışıyor ama çok hırpalanmış. Hibiskus sayfasında resmini koymuştum açtığında. İnşallah yine açar.

İşte böyle bu acıklı hikayeyi paylaştım,artık yakalansamda farketmez. Kısa bir tatil için evde yokum çiçeklerim ne halde diye çok dertliyim.

Uzun oldu ama pek zamanım olmuyor. Benim de üç adet meşe palamutu fidem var. Çok şekerler. Tohumlarını nisanda emirgana laleleri görmeye gittiğimde, çimlenip kök çıkarmaya başlamış halde, otların arasında bulmuş ve cebe atmıştım. Eşime farkettirmeden. Tohumlar kolayca yeşerdi. Ama büyüyünce ne olacak bilmem . Saksının birinde incir, birinde erik fidelerimde var kendiliğinden çıkan. Bir de narım var. Arka balkona kişisel ormanımı kuracağım kısmetse seneye!

(cymbelina için özel açıklama:D ; şimdi cymbelina meşe palamutu tohumları cebindemi kolayca yeşerdi diyecek.Tohumları hedera ve hibiskus çiçeğimin saksısına ekmiştim fideler büyüyünce ayırdım.:p)

dağçiçeği 28-05-2013 23:10

Sevgili Ranamiraç demeksende hibiskus var. Biz hala hibiskuslanamadık derken imdadımıza bir el (hızır :D)yetişti.Kendsine buradan da teşekkür ediyorum.
Ağaç yetiştirmek ayrı bir mutluluk bence.Yıllarca yaşayacağını eğer meyve veriyorsa bu ağaçtan meyve yeneceğini bizim ömrümüz yetmese de hep fayda vereceğini bilmek harika bir duygu.Keşke hepimizin bir ormanı olabilse.Bizim buralar da ormanlık alan çok olduğu için pek farkında olan ve sahip çıkan olmuyor.
Son satırlarda sataşma hissettim.Dua et Cymbelina donanımlı gelmesin.Zten bu aralar sefere çıkacağım gibi laflar ediyordu .Çıkacağı sefer senin balkon olur maazallah.Sakarya da bir bıcırık var onun hevesini kırmış zaten .Çok hırslı.:D

bay tömürcek 28-05-2013 23:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1162422)
Sakarya da bir bıcırık var onun hevesini kırmış zaten .Çok hırslı.:D

Ahh başııım :eek: Allahım kafama taş geldi biri bişey attı :D Cymbelina ablamın gönlünü almam lazım galiba kızmış bana :o Eğer ablalar bu bit kadar çocuk dediğinde o çocuk ablalar ne derse odur diyorsa kardeşler de bazen ablaları kırdığında ablalar da affeder :D ( Kişisel düşüncem ) :dilli:

dağçiçeği 28-05-2013 23:24

Dur anlamadım bir daha okumam lazım.Anlaşılır yaz çoçuğum :( Cymbelina beni andı .:D
Affeder affeder evet de !!! :D bence sen terliğe hazır ol gene de .:D

Rana+miraç 28-05-2013 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1161398)
Cymbelina iş başında. Şimdiki görevi Ranamiraç 'a sayfa açtırmak. :D görevinde başarılar dilerim arkadaşım.

Şaka biryana bende Ranamiraçın sayfa açmasını çok istiyorum. Çiçeklerini de çok merak ediyorum.

Ben de sayfa açmaya hevesleniyorum ama, kendi sayfamı düzenli takip edemeyip misafirlerimi cevapsız bırakırsam diye çekinmekteyim. Ama böylesi de zevkli cymbelinayla saklambaç oynamış oluyoruz.

Bitkilerimle ilgili pek çok danışmam gereken sorunum oluyor ,zamansızlıktan yeterince de araştıramıyorum, kendi kendime bir şeyler yapıyorum ,sayfam olsa imdada yetişen daha mı çok olur acep ?
bir düşüneyim.

Sakaryadaki bıcırık ;cymbelinayla uğraşmayı bıraksında cevdetle ilgilensin biraz,doğum yaklaştı. Bebek alışverişi tamam mı bakalım.Dut mevsimi geldi geçiyor hala dut yemeye davet etmedi bizleri

bay tömürcek 28-05-2013 23:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1162428)
Dur anlamadım bir daha okumam lazım.Anlaşılır yaz çoçuğum :( Cymbelina beni andı .:D
Affeder affeder evet de !!! :D bence sen terliğe hazır ol gene de .:D

Yani demek istiyorum ki ablacım sakaryadan bi bıcırık dedin ya taş bana geldi yani benden bahsedildi demek istedim :p Hani cymbelina abla bit kadar çocuk dediğinde ablam ne derse o deyip karşı çıkmıyorum ya ablam da bu küçük hatamı görmezden gelip affeder diyorum :D Cymbelina abla bana kızıp küsmesin de ben onun terliğine de küreğine de razıyım :D

Cymbelina 28-05-2013 23:35

Buraya kadar gülümseyerek okudum, sağolun varolun hepiniz, sizleri tanıdığım için mutluyum:)

bay tömürcek 28-05-2013 23:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 1162430)
Sakaryadaki bıcırık ;cymbelinayla uğraşmayı bıraksında cevdetle ilgilensin biraz,doğum yaklaştı. Bebek alışverişi tamam mı bakalım.Dut mevsimi geldi geçiyor hala dut yemeye davet etmedi bizleri

Abboooo ben nasıl unuttum cevdetin doğurduğunu :eek: 3 adet yavrusu olduğunu söylemeyi :eek: 2 kız 1 oğlan olduğunu (kontrollerime göre öyle ama bu cevdet olayından sonra emin olamıyorum:D) Herşeyler tamam yelekler, patikler örüldü bez mama hazır :D Ablacım dutlar bu sene pert oldu yağan şiddetli yağmur yüzünden daha 1 tane koparıp dut yiyemeden ama duttan başka yiyecek şey buluruz gelcem deyin siz ;)

dağçiçeği 28-05-2013 23:36

Aslında bende çok düşünmüştüm açsam mı açmasam mı diye.Şu an o kadar severek takip ediyorum ki.Her beğeni bana ödül oluyor.Bilmediğim konuları öğrenmek ve bitkilerimin gelişim aşamalarını arşivlemek istiyorum.
Eğer istiyorsan tavsiye ederim.Sürekli takip etmek zorunda değilsin ama kendini ister istemez burada bulacaksın zaten.
Sahiden Tömürcek Cevdet nasıl.Ben ona patik örecektim.Çok çalışmam lazım çok .:( :D

dağçiçeği 28-05-2013 23:41

Aaaa kızlar hala olmuşuz haberimiz yok.EN kısa zamanda ülgili başlığa resimlerini istiyorum .
Cymbelina cım bende tüm dostlarımı tanıdığıma seviniyorum.İyiki varsınız hepiniz.

bay tömürcek 28-05-2013 23:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1162445)
Aaaa kızlar hala olmuşuz haberimiz yok.EN kısa zamanda ülgili başlığa resimlerini istiyorum .
Cymbelina cım bende tüm dostlarımı tanıdığıma seviniyorum.İyiki varsınız hepiniz.

Resimleri kedi başlığına yükleyip sizlere haber vericem ablalarım evet hala oldunuz ;)

Cymbelina 28-05-2013 23:47

Ya ben yazana kadar bir sürü şey yazıyorsunuz, yetişemiyorum. Yaşıma hürmet ediniz lütfen:dilli::D Tömürcek gözün aydın, beyaz yavru varsa benim demiştim hatırlarsan:dilli: Rezerve ettim önceden:D Adı pamuk. Durun, alıntılarla geliyorum:)

bay tömürcek 28-05-2013 23:49

Teşekkürler cymbelina ablacım ;) Beyaz yok malesef olması da imkansız çünkü cevdetin rengi malum e etrafta hiç beyaz kedi de olmayınca 2 tanesi cevdetin renginde 1 tanesi sapsarı yani kedi sarısı :p

Rana+miraç 28-05-2013 23:54

İsim bulma önemli mesele. Ben tekliflerimi sunuyorum.Cevdetin ismi çok güzeldi. Ondan esinlenerek; Cevriye,hıdır, hüsmen,ünzile,katibe,zarife.

Cymbelina 28-05-2013 23:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1162361)
Verdiğin moral (gaz) için çok sağol canım .Nasa falan demişsin ama biz daha senle peşimizdeki zabıtaları bile hallademedik.Hatırlatayım dedim .
Bilgisayarda arıza yok çok şükür şarj aparatında sorun oluştu.Bu gün hallederim diye düşünmüştüm fakat olmadı.neyse en kısa zamanda hallederim galiba.
Acaa neden kurur bu çam fidanları .Açıkcası benim hiç bir fikrim yok.Bu konuda çok cahilim .Acilen araştırmamız lazım.Ssendki fidanlara da çok üzüldüm.Yeni mi ekmiştin sende .

Çok güldüm ya. Ahmet Kaya şarkılarını hatırladım. Peşimizde federaller, zabıtalar, başım belada (A'yı uzatmadan söylüyoruz), kafama sıkar giderim falan filan.

Biz onlardan kaçarken hızımızı alamayıp Houston'a kadar gidermişiz, gitmişken de ver elini NASA, oradan ver elini Ay ve gezegenler. Oralardan yeni yaşam formları ve dünyada olmayan bitkilerle dönermişiz:dilli: Meşhur oluruz dönünce ve otomatikman zengin oluruz:) Geçen seneden hatırlarsanız üçümüz de söz verdik zengin olunca estetik olacaktık:dilli: Sonrasını bilmiyorum, buluruz birşeyler:)

Şarj şeysinde arıza varsa kolay, burada olsaydın hemen 2 dakikada yıldız tornavidayla açardık, içine bakardık. Sonra ben düşünceli bir şekilde çenemi ovuşturup hmm, hmm dedikten sonra teşhisimi koyardım: meme yapmış bujiler, difransiyel kafası yanmış:dilli::D

Çam konusunda ben de hiç bir şey bilmiyorum ki. Eski kısa ibreli olanlar değil ama yeniler yeni dikildi sayılır;)

Cymbelina 29-05-2013 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç (Mesaj 1162407)
Cymbelina beni hala yakalayamadı ama,ben itiraf etmek istiyorum : benim bir hibiskusum var ! Yoğunluğumdan yazamadım sohbeti geçtiğinde ama her an yakalanma korkusundan uyuyamaz olunca bir fırsat buldum. Pişmanlık yasasından yararlanmak istiyorum .

Geçen sene bir arkadaş bana hibiskus çeliği verdi. Toprağa direkt dikmemi ve üzerine poşet geçirip sera yapmamı istedi. Dediklerini yaptım tuttu. Hibiskus çiçek bile açtı.

Bilgi eksikliğinden kışın balkonda bıraktım içeri aldığımda yaprakları olmayan 10-15 cmlık bir çırpı şeklinde kaldı. Yeni yeni yeşermeye çalışıyor ama çok hırpalanmış. Hibiskus sayfasında resmini koymuştum açtığında. İnşallah yine açar.

İşte böyle bu acıklı hikayeyi paylaştım,artık yakalansamda farketmez. Kısa bir tatil için evde yokum çiçeklerim ne halde diye çok dertliyim.

Uzun oldu ama pek zamanım olmuyor. Benim de üç adet meşe palamutu fidem var. Çok şekerler. Tohumlarını nisanda emirgana laleleri görmeye gittiğimde, çimlenip kök çıkarmaya başlamış halde, otların arasında bulmuş ve cebe atmıştım. Eşime farkettirmeden. Tohumlar kolayca yeşerdi. Ama büyüyünce ne olacak bilmem . Saksının birinde incir, birinde erik fidelerimde var kendiliğinden çıkan. Bir de narım var. Arka balkona kişisel ormanımı kuracağım kısmetse seneye!

(cymbelina için özel açıklama; şimdi cymbelina meşe palamutu tohumları cebindemi kolayca yeşerdi diyecek.Tohumları hedera ve hibiskus çiçeğimin saksısına ekmiştim fideler büyüyünce ayırdım.)

Yaşasın, hiç değilse itiraf ettittirdim:) Ranamiraç bizden kurtulamazsın öyle 2-3 bitkinden lafın arasında bahsetmekle, aç işte sayfanı. Lütfen. Sen giremediğinde biz özel kalemin olaraktan gelen gideni ağırlarız - istersen yani;)

Cebinde tohum yeşertmek maharet ister, bravo:dilli: Ama mesela pamuğun arasında da yapabilrsin:dilli:, gene de tercih senin:) Belki her an çimlenirleken yanında olmalarını istedin, gözünün önünde, olabilir, normal bunlar.

Ben de sevgili Kılıch'a önerirken heveslendim, sanırım ben gene 3-5 ceviz gömeceğim saksılardan birine. Ben de çok seviyorum, hep çiçek olmasa da olur, ağaçlarımız da olsun:) Gerçi saksıda kalıyorlar hep ama olsun.

dağçiçeği 29-05-2013 00:10

Allahım nerden de aklına geliyor böyle şeyler Cymbelina harikasın.:D
Rana' nın bulduğu isimler de çok güzelmiş.Huriye Nuriye Düriye de güzel :D:dilli: seçenek olsun

dağçiçeği 29-05-2013 00:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1162458)
Yaşasın, hiç değilse itiraf ettittirdim:) Ranamiraç bizden kurtulamazsın öyle 2-3 bitkinden lafın arasında bahsetmekle, aç işte sayfanı. Lütfen. Sen giremediğinde biz özel kalemin olaraktan gelen gideni ağırlarız - istersen yani;)

Bu benim aklıma hiç gelmemişti evet biz bakarız sayfana istersen .;) Lütfen sen de aç . Çok güzel bitkilerin olduğuna eminim.

Cymbelina 29-05-2013 00:19

Tömürcek, yanlış anlaşılma oldu sanırım, ben kırılmadım, üzülme yok bir şey. Biri vardı ya malum mevzuyla ilgili, onun için dedim ne hali varsa görsün diye. Ben sizleri seviyorum:)

Yavrular kedi sarısıysa sularına saçıkıbrıs - demir sülfat katalım, bakalım ne olacak?:dilli::D Sonuç yeşil kedilerimiz olur diye düşünüyorum, çok katarsak mavi olurlar, şirinler gibi olurlar:dilli: isim önerileri güzel, siz karar verin artık. Hale Jale Lale - kafiye istenirse. Alman disipliniyle yetiştireceksen, Olga, Helga, Hans:D

Cymbelina 29-05-2013 00:23

Dağçiçeğiciğim, Zülfü'nün bebekliği de çok şirinmiş:) O zamandan belliymiş yakışıklı olacağı:)

Bu soğanlı çiçeklerinin soğanları duruyor hala değil mi? Nasıl saklıyorsun soğanları?

Arada soracaktım, unuttum. Ranacığım, narı hazır fide mi aldın? Yoksa bildiğimiz meyvesindeki o sert çekirdek gibi kısımları mı ektin? Ben de Mart sonunda deneyselliğim tuttuğu içün, kivinin içindeki o siyah çörekotu tanesi gibi olan çekirdeklerinden ektim ama çıkmadı.

dağçiçeği 29-05-2013 00:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1162464)
Tömürcek, yanlış anlaşılma oldu sanırım, ben kırılmadım, üzülme yok bir şey. Biri vardı ya malum mevzuyla ilgili, onun için dedim ne hali varsa görsün diye. Ben sizleri seviyorum:)[/SIZE]

Ben takılmıştım tömürceke. Sen neden hevesimi kırıyorsun tömürcek deyince .;)

dağçiçeği 29-05-2013 00:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1162466)
Dağçiçeğiciğim, Zülfü'nün bebekliği de çok şirinmiş:) O zamandan belliymiş yakışıklı olacağı:)

Bu soğanlı çiçeklerinin soğanları duruyor hala değil mi? Nasıl saklıyorsun soğanları?

Arada soracaktım, unuttum. Ranacığım, narı hazır fide mi aldın? Yoksa bildiğimiz meyvesindeki o sert çekirdek gibi kısımları mı ektin? Ben de Mart sonunda deneyselliğim tuttuğu içün, kivinin içindeki o siyah çörekotu tanesi gibi olan çekirdeklerinden ektim ama çıkmadı.

Zülfü adına teşekkür ederim.Soğanlıları yazın saksısında hiç sulamadan saklıyorum.Ama bu yıl kazaya uğradılar.Serin olsun diye sakladığım ardiyede devrilmiş olarak buldum. Yeniden saksılarına koydum ama tekrar ardiyeye koyamadım.Biraz sıcak yerde kaldılar galiba bu yüzden pek keyifli değilledi ve hiç biri çiçek açmadı.Halbuki bir sürü olmuşlar .Belki de gücünü yavrulamak için de harcamış olabilir bilemiyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025