agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Kılıçh ev-balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/31471.htm)

kılıçh 09-05-2013 14:25

evet aynen böyleydi...:D

bay tömürcek 09-05-2013 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh (Mesaj 1151856)
evet aynen böyleydi...:D

Çok şanslısın bu çiçeği çok seviyorum ;) Güle güle büyüt :p

dağçiçeği 09-05-2013 20:57

Zambağınız turuncu galiba. Bendeki kardeşi sarı açıyor. Her geçen gün bitki sayısı artıyor. Bol çiçeklerini görmenizi dilerim.

kılıçh 09-05-2013 21:25

çok teşekkür ederim bay tömürcek inşallah tuttururum...:d
sizde çok sağolun sn dağ çiçeği evet turuncu açıyor:D

kılıçh 09-05-2013 21:27

bu arada bugün pazardan petunya-aşk merdiveni-horozibiği ve ateş çiçeği aldım arkadaşlar...bilginize...:D

en yakın zamanda foto koyacağım

bay tömürcek 09-05-2013 21:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh (Mesaj 1152075)
bu arada bugün pazardan petunya-aşk merdiveni-horozibiği ve ateş çiçeği aldım arkadaşlar...bilginize...:D

en yakın zamanda foto koyacağım

En kısa zamanda bekliyorum merak ettim şimdi :p Petunyaları güneşe koy güneşi çok seviyorlar suyunu da çok verme ayrıyetten yapraklarına da su değdirmemeye çalış :p Çok konuştum yine hadi kolay gelsin :D

kılıçh 09-05-2013 21:42

estafurullah ne konuşması ben sizin sayenizde buralara geldim..;D

kılıçh 10-05-2013 17:50

Aynı saksıda yeni aldığım aşkmerdiveni ve ateş çiçeği...:.D

1 Eklenti(ler)
Eklenti 402382

kılıçh 10-05-2013 17:52

Horozibiği ve katmerli petunya...:D

2 Eklenti(ler)
Eklenti 402387

Eklenti 402388

kılıçh 10-05-2013 17:54

2 Hafta önce diktiğim sarı glayöl büyüyor...-...pembe katmerli açelyam...

3 Eklenti(ler)
Eklenti 402392

Eklenti 402393

Eklenti 402394

:dilli:

bay tömürcek 10-05-2013 19:37

Aşk merdiveni negüzelmiş ya maşallah ama daha merdiven olamamış o basamak desek daha doğru olur aşk basamağı :D

Açelyayla ilgili birkaç deneyimimi aktarayım (of yine başladı bu diyosun duydum :D) Kuzeye bakan pencere veya balkonun varsa dış tarafa kuzeye koy. 15 20 günde bir limon tuzlu su ver bayılıyor. Oranını şöyle ayarla dilini değdirdiğinde hafif ekşi tadını aldın mı tamamdır. Aradan bir 15 20 gün daha geçince bu sefer elma sirkeli su ver oran yine aynı üzüm sirkesi de olur heralde ben elma sirkesi duymuştum öyle veriyorum kendiminkine ;)

kılıçh 10-05-2013 20:07

evet daha çok küçük aşk basamağım....:D
açelya için limon ve sirkeyi uygulayacağım ama dışarı koymam çünkü en son seferde rüzgar çok esip (resimdede görüldüğü gibi) arka dallarını kırdı...:(

bu arada ben senden bir kere daha BEN ÇOK KONUŞTUM cumlesini duymuycam haaaaa...

(şaka şaka bana kızma ama haklıyım ) eminim gerçek hayatta benim kadar çok konuşmuyosundur..tömürcek abicim:D:D;D....(kı<madın dimiii)

bay tömürcek 10-05-2013 20:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh (Mesaj 1152723)
evet daha çok küçük aşk basamağım....:D
açelya için limon ve sirkeyi uygulayacağım ama dışarı koymam çünkü en son seferde rüzgar çok esip (resimdede görüldüğü gibi) arka dallarını kırdı...:(

bu arada ben senden bir kere daha BEN ÇOK KONUŞTUM cumlesini duymuycam haaaaa...

(şaka şaka bana kızma ama haklıyım ) eminim gerçek hayatta benim kadar çok konuşmuyosundur..tömürcek abicim:D:D;D....(kı<madın dimiii)

Ama çabuk büyür o, aşk basamağından bahsediyorum :D Arada yapraklarına su püskürt toprağını da çok fazla kurutma.

Açelyanı dışarıya koyamıyosun madem serin bir yerde tutmaya çalış sıcakta hep yaprak döküyor toparlaması da zor oluyor yıllardır açelya katletmiş bir fert olarak bunu iyi biliyorum :D

Tamam bidaha çok konuştum demek yok kılıçcım ayrıca neden kızıyım kızmadım haha :p

kılıçh 10-05-2013 20:16

kızmamana çoook sevindim..:D

bay tömürcek 10-05-2013 20:27

Bir şey sorcam senin bütüüün bu çiçeklerin hep evde mi duruyor zambağın, glayölün efendime söyliyim petunyan horoz ibiğin falan bunlar dışarısını ister de hani içerde olmazlar ondan dedim :p

kılıçh 10-05-2013 20:30

hepsi evde ama gelişmeleri çok iyi dışarımı çıkarmalıyım...:D

bay tömürcek 10-05-2013 20:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh (Mesaj 1152755)
hepsi evde ama gelişmeleri çok iyi dışarımı çıkarmalıyım...:D

Aaa olmaz hemen dışarı çıkar onları. Şimdilik gelişiyor olabilirler ama ilerde çiçek açmaları durur cılız cılız olup boyları uzar. Menekşeler, kurdele, aşk merdiveni, açelya hariç diğerlerini dışarı koy sabah güneşini gören yer varsa çok iyi olur aşırı güneş yakar. On bir ayın vardı onu güneş almayan bir yere koy güneşi hiç sevmez yanar hemen.

kılıçh 10-05-2013 20:37

tamam hemen yapcam ama onbirayıda mı dışarı çıkarayım?

bay tömürcek 10-05-2013 20:43

Kesinlikle! Onbir ay içerde olmuyor saksı değişimi yap bu yeni aldıklarına da çok küçük tabletteler onları kalıcı saksılarına al ve balkona veya camlara yerleştir artık çünkü evde olmazlar :)

kılıçh 11-05-2013 20:15

onları çıkardım başka çıkarılması gereken varmı?

bay tömürcek 11-05-2013 20:24

Bir göz atayım sayfanın hepsine söylicem ;)

bay tömürcek 11-05-2013 20:30

*kolyoz
*zambak
*afrika menekşesi
*sardunya
*paşa kılıcı
*bodur paşa kılıcı
*açelya
*ortanca
*kohleria
*yeni gine
*aloe vera
*şeker-çilli-yumrulu-rex-katmerli çiçek açan begonya
*barış çiçeği
*yılbaşı çiçeği
*onbiray çiçeği
*mum çiçeği
*leş kaktüsü
*uyku çiçeği
*süs yoncası
*sarmaşık
*kalanchoe
*küpe çiçeği
*atatürk çiçeği
*arapsaçı
*fil kulağı çiçeği
*glayöl
*reyhan
*kurdela çiçeği
*schefflera
*pıtpıt

Kılıçcım bu kırmızıyla olanların hepsi balkona alınacak olanlar tamam mı? ;) Ama ortanca ve onbir ay hatta açelya bunlar aynı yerde dursun yani güneşe kesinlikle tahammülü olmayan çiçek bu üçü de :p Diğerleri sabah güneşi alan bir yerde dururlarsa çok güzel gelişirler :p

kılıçh 11-05-2013 20:32

voooov bu kadak çokmu? yarın saksı değişimi yapcam
anaaaa bunu yazarken aklıma geldi yarın sınav var....:(

bay tömürcek 11-05-2013 20:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh (Mesaj 1153333)
voooov bu kadak çokmu? yarın saksı değişimi yapcam
anaaaa bunu yazarken aklıma geldi yarın sınav var....:(

Yani bunların hepsi balkon çiçeği ;) Saksı değişimi yap ama sınavın varsa sonra yaparsın önce sınavı hallet saksı herzaman değişir :p Ayrıca sadece torf kullanma yani imkanın varsa yanmış hayvan gübresi, azcık ta bahçe toprağı karıştır ben torfu hiç sevmiyorum suyunu ayarlaması baya bi zor oluyor.

kılıçh 11-05-2013 20:42

sınav dediğin neki biz haftada yaklaşık 10 deneme oluyoz beni tam inek yaptılar
sadece yarın olandan haberim yoktu...:D

kılıçh 11-05-2013 20:47

tömürcek abi sınav stresini atmaya yönelik neler yapıyorsun?

serkan_istanbul 11-05-2013 20:58

Balkona aldıklarından bazılarını yine kış aylarında koruma altına almayı unutma sakın birini ben söyleyeyim mesela kalaşolar kışı dışarda atlatamıyor donup kalıyolar. sevgiler kolay gelsin.

kılıçh 11-05-2013 21:11

zaten hepsi kışın içerde buranın kışı çok çetin...:(

bay tömürcek 11-05-2013 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh (Mesaj 1153349)
tömürcek abi sınav stresini atmaya yönelik neler yapıyorsun?

Kesinlikle bir posta hayvanlarımın yanına gidiyorum tavuklarım, ördeklerim, hindilerim, kedim, civcivlerim bunlar en iyi stres attığım şeyler ;) Bunların ihtiyaçlarını giderirken stresimi atıyorum zaten. Daha da mı olmadı çiçeklerimin yanında alıyorum soluğu o güellikler ruhumu dinlendiriyor.

Sonra dersten çok sıkılınca balkona kuruyorum masamı orda test çözüyorum bu iyi geliyor bana bazen bahçeye inip orda test çözüyorum, gülme ama ben hala çizgi film izlerim de stresliyken bikaç bölüm johnny bravo, tom ve jerry izlerim :D yani sevdiğin şeyleri yaparak stresini azaltabilirsin ;)

kılıçh 12-05-2013 13:17

tavuklarım ördeklerim vardı geçen yaz 65 tanesini (hepsini) gelincik boğdu
bahçemiz yok apartmanda oturuyoruz o yüzden fırsat bulduğumda bağlı-bahçeli babannemgile gidiyorum
en iyisi çizgi film ve dizi fineas ve förb - austin ve ally - shake it up - jessie benim favorilerim...:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025