![]() |
Harika öneriler var . Hayal gücü yetiyor esasında. Ben şimdiden malzeme biriktirip yağmurlu ya da soğuk günlerde bu tür işleri yapmayı düşünüyorum . Çünkü o günlerde yaratıcılık tavan yapıyor :) fazla çiçekle uğraşamıyoruz . Bahçe işi olmuyor. Gezmeye de fazla gidemiyoruz ;) evde oturup baharda yeni edinilecek bitkiler için saksı yapmak hem oyalayıcı hemde ekonomimiz açısından faydalı olur bence .
Sanki benden şu an için bir faliyet beklemeyin der gibi oldu ama değil ;) her an yeni şeyler olabilir . :D |
1 Eklenti(ler)
[ATTACH][/ATTACH]
Mis kokulu kırmızı karanfilim.:p Üzerinden çiçek hiç eksik olmuyor. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 417036
Annemin komşusundan aldığım; minicik, katmerli cam güzeli. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 417040
Küpeler yıkılıyor... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 417041
Zengarden'dan gelen latin çiçeği fideleri.:p |
karanfil ve küpeliye bayıldım maşallah.
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Salata ve yemeklere fesleğen...
Eklenti 417043 Cuma gecesi ektiğim mor fesleğen tohumları, 3-4 günde çimlendi. Yaramaz kızım, saksıyı bir güzel karıştırmış. Toprakları yere dökmüş, toparlayıp düzelttim. Onca tohumdan bu kadar çimlendi:( |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 417044
Fesleğen tohumları karışık sanırım. Mor ve yeşil renklerde çimlendiler. Üstteki resimde mor renkli olanlar belli değil. Resmi büyüttüm, boş saksıyı niye koymuş demeyin diye. :p |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 417045
Mayıs-Haziran gibi ekilecek tohumları araştırdım. Havaların biraz serinlemesiyle, ölümsüz çiçek tohumları ektim. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 417046
Zengarden'dan aldığım phlox fidelerinin içinde çimlenmemiş bir tohum, evde çimlenivermiş.:p |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 417047
Yayılıcı kekikle, baharat faslına ara verelim.. |
1 Eklenti(ler)
[ATTACH][/ATTACH]
Peter wonders türü kolyozun yaprak rengi belirginleşti. Kolyoz tohumlarımı ektim, diğer tohumlar gibi onlar da çimlenmeye başladı. Yaramaz kızım saksıları dağıtmamış olsaydı:( Hepsinin çimleneceğini zannetmiyorum:( |
Hepsi birbirinden güzel maşallah . Kolyozun rengi çok güzel. Çimlenen tohumların gelişmiş halini çok merak ediyorum. ;)
|
Alıntı:
İnşallah gelişmiş hallerini görüp, resimlerim.:p |
Sn Angels Sour, sayfalarınız büyük bir zevkle gezdim çok güzel fikirler edindim.Herşey çok güzel, ellerinize sağlık. Saygılar, selamlar efendim...
|
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim Sayın Yaylacı.
Saygılar, selamlar.. |
1 Eklenti(ler)
Bir hafta önce ektiğim; aynısafa (calendula) ve zafer papatyası (rudbeckia)
tohumları kısa sürede çimlendi.:p |
1 Eklenti(ler)
Aynı zamanda ektiğim kolyoz tohumları da kendini göstermeye başladı.:pEklenti 417595
|
1 Eklenti(ler)
İki tür maviş çiçeği (campanula) tohumundan 4-5 tanesi çimlendi.
Aralarında mor fesleğene benzeyenler var. Benim yaramaz kızım saksıları kurcalarken, tohumların yerlerini değişmiş :( Artık ne çıkarsa bahtıma...Eklenti 417596 |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 417601
Kalanchoe dallarının iki tanesi, kök geliştirmiş. Benim için sürpriz oldu. Yapraktan köklendirmeye çalışıyordum. :rolleyes: Beni yormak istemedi galiba:p |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 417640
Yirmi gün önce aldığım rex begonyanın; pekçok yaprağını yeni çıkanlarda dahil, kuru ve yanık olduğu için koparmak zorunda kaldım. Nem sevdikleri için; saksının yanına su koymak nem sağlıyormuş. Ölmek üzereyken almıştım, saksının altına koyduğum su onu kurtardı galiba. Sağlıklı yapraklar vermeye başladı:p |
1 Eklenti(ler)
Kaktüs, sukulent,sedum güneş seven tüm bitkilerim bu köşede.
Yeni eklenenlerle kalabalıklaşmaya başladılar. :pEklenti 418200 |
1 Eklenti(ler)
Sabah güneşi alan bu köşeyi perdeyle filtreliyorum. Zira buradaki bitkilerin güneşle pek arası yok.Eklenti 418206
|
Alıntı:
|
Süpersiniz vallahi sevgili YeniGine, saymak hiç aklıma gelmemişti. Şimdi saydım 45 saksı olmuş. Salondakilerle 47.. Bunun sonu yok galiba...:p
|
:D Valla son fotoğrafı görünce dedim bakayım ne kadarmışlar. 14 imişler. E sen de saymışsın 45 olmuşlar. Maşallah! Ve bu 45 le de kalmaz daha da çoğalır, dediğin gibi sonu yok. Ne yapalım, elimizde değil, yapamıyoruz. O da olsun, bu da olsun. Sonuçta daha güzellikler çıkıyor ortaya. Ellerine, gönlüne sağlık.
|
Size katılıyorum sevgili Yenigine. Bunun sonu yok.
Sevgili Angels Sour herşey harika. Kalanşoe ları yetiştirmek çok kolay. Yapraktan bile üretilebiliyor. Seninki çalışkanmış seni yormadan köklenmiş. :) benimkileri bitler sardı. Hala kurtaramadım. Çiçekli hallerini çok seviyorum ama bitler yüzünden çiçeklenemiyorlar. Yeni bir tarif deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak . |
Maaşallah yahu bunlar ne güzel şeyler böyle.. Kavanoz ve saksı tasarımlarınıza bayıldım! Sizlerden çok şey öğreneceğim :))
|
Alıntı:
Yıldız çiçeğinden kalanchoelere transfer olmuşlar. Bir de küçük beyaz sinekler var. Ne yapsam bilmiyorum. :( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025