![]() |
1 Eklenti(ler)
Üç günde, suda köklendi. Saksıya aldım :pEklenti 426603
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da sukulent ve sedum türleri.
Poçiteli'den.Eklenti 426605 |
1 Eklenti(ler)
Sardunyam çiçek açmış. Pembe demişti çeliğini veren, nar çiçeği renginde açtı.Eklenti 426609
|
1 Eklenti(ler)
Rex begonyam yerini sevdi galiba:pEklenti 426610
|
1 Eklenti(ler)
Rex begonyanın yaprağını kavanozda çoğaltma
denemem başarıyla sonuçlandı :DEklenti 426611 |
1 Eklenti(ler)
Saksıya aldıktan iki hafta sonrasıEklenti 426612
|
1 Eklenti(ler)
Kolyoz "peter wonders"Eklenti 426613
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 426622Kolyoz "Blumei red malibu"
|
Sayın Angels Sour,
Yaprak güzelleriniz çok farklı ve estetik görünüyorlar. Rex Begonyayı kavanozda nasıl bu şekilde çoğalttınız ? Yapraktan çoğaltma konusunda pek başarılı değilim. 212 numaralı mesajda paylaştığınız telgrafı merak ettim.Daha önce görmediğim bir türde yaprak dokusu var gibi.Sayfanızdan gelişmini takip ederim. :) Telgraf çiçeklerini ayrı seviyorum. Emeklerinize sağlık. |
Sevgili Angels sour , bitki çeşitleriniz çoğalmaya başlamış ,gün geçtikçe dahada çoğalacak eminim. Bir ara bende beğendiğim bütün çiçeklerden yetiştirmiştim ama balkon dolup taşınca , azalttım . Yinede duramıyorum , nerde bir bitki görsem balkonumda olsun istiyorum. Kolyozlar süper gözüküyor , bayıldım doğrusu . iyi günler....
|
Teşekkür ederim Sayın Tika,
Rex begonyayı;daha önce yaptığım küçük kavanoz bahçelerinde köklendirdim. Kavanoza biraz çakıl taşı, üstüne 3-4 parmak toprak, çok az su döküp hazırlamıştım. Yaprağın sapını 3-4 santim uzunlukta bırakıp; yaprak toprağa değeyecek şekilde dikip, kavanozun kapağını kapıyorum. Kolayca kökleniyor. Telgraf çiçeği türleri ile çok bilgim yok maalesef. Resimlerden görüp beğenirdim. Sizin; dev telgraf ve tüylü telgraf çiçeği de çok ilgi çekici. Sevgiler |
Telgraf çiçeği benimde ilgimi çekti ama kolyozlardan sonra :D
O kolyozlar harika .Bayıldım Ttohumdan mı yetiştirdin ? |
Sevgili Lalem, çiçeklerle ilgilenmeyi seviyorum. Balkonum da çiçek yetiştirmek için müsait.
İlgilenemeyeceğim kadar çok olmamasına dikkat ediyorum. Bunun için gördüğüm her çiçeği almak yerine; aklıma takılan, ilgimi çeken çiçeklere yöneliyorum. Sevgiler... |
Dağçiçeği, kolyozlar Zengarden'dan aldıklarım. Tek fide olarak gelmişti, dallarını koparıp dikmiştim.
Son halleri bu... Bayıldıysan bir çaresine bakarız, biraz daha büyüsünler...:p |
:eek:Teşekkür ederim gönlü zengin arkadaşım.Düşünmen yeter .;)
|
Alıntı:
Teklifim her zaman geçerli:p |
Alıntı:
Ben bile biliyorum ki benim site bahçesinde olmaz o halde komşuların bahçesi, bina girişleri diye diye çoğalıyorlar. Ne yapalım seviyoruz, gönlümüze sağlık, daha çok olsunlar inşallah... |
Alıntı:
AldıklArınızı gördüm.Umarım sağ sağlim yaşatır ve büyütürsünüz...:) |
Alıntı:
Aslında aklıma takılan derken; rüyalarıma bile giren çiçekler var:D Seviyoruz işte! Hepimizin çiçekleri sağlıklı büyüsün, çossun, çoştursun... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hepsinin ayrı hikayesi var. Yaşamalarını ve büyüdüklerini görmeyi temenni ediyorum:p |
Bir solukta gezdim 8 sayfayi. Bitkilerin hepsi cok guzel ve saglikli gorunuyor. Sefasini surun :))
Merak ettigim bazi saksilarin altinda tabak yok. Saksilarin alti delik mi degil? Nasil ayarliyorsunuz sulamayi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sulama yaparken altlarına tabak koyuyorum. Bazılarında delik yok, onları da göz kararı suluyorum. |
Yine herşey yerli yerinde ve birbirinden güzel sevgili Angels Sour.Telgraf ve yeni sukulentlerin hayırlı olsun,güle,güle büyüt.Telgraf çok arsız bir bitki nasıl hızlı geliştiğine inanamayacaksın sevgiler...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bir haftalık tatil sonrası; nihayet evimdeyim. Anahtar bıraktığımız, blok görevlimiz çiçeklerime çok güzel bakmış. Sadece datura ve rex begonya
çürümüş. Şaşırtma yaptığım aynısafa ve zafer papatyası fideleri tutmuş. Her yerde mercan çiçekleri vardı. Neresinden, nasıl alayım; tutar mı bilemedim. Altından girdim, üstünden çıktım. Sonunda çelik alabildim:DEklenti 429886 |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 429888
Mor telgraf çiçeklerinden bol bol topladım:D |
1 Eklenti(ler)
Düden Şelalesi'ni gezerken; gözüme çarpan kurdele çiçeklerini
Saraybosna'dan getirdiğim; telgraf çiçeklerinin yanına diktim:pEklenti 429907 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025