![]() |
1 Eklenti(ler)
[attach]414072[/attach
Coleus "Peter Wonder" |
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Angel, 111 nolu mesajınızdaki yeşil saksı çok ilginç, 2 bölmeli sanırım. İkisini de gösteren bir resmini koyabilir misiniz?
114. mesajda da saksılarınızın dışlarını süslediğinizi gördüm. Yün ipi ile yapılmış olanlar hariç, sarı olanlar rafya ip mi? Üzerindeki benekleri sprey boya ile mi yaptınız? Yakın çekimi haketmişler, elinize sağlık:) Benzer bir düşünceyi başka bir başlıkta yazmıştım çok önceden. Bu işlemi ipe dizilmiş kum boncuk veya hazır satılan altın/bronz/ gümüş renkli uzun zincirlerle de yapmayı düşünür müsünüz? Gene saksı tamamen parlak taş veya pullarla da kaplanabilir, belki biraz kokoş olur ama. Eliniz yatkın, ne güzel. İlginç şeyler göreceğiz bence:) |
Sn. kelebek'in kolyoz koleksiyonunu görünce insanın kolyoz toplayası geliyor. Siz de başlamışsınız sanki. ;) 122 nolu mesajdaki bitki de yaprakları da ilginç ve güzel.
|
Sevgili Angels Sour , kolyozların renkleri harika güle güle büyütün..
|
Sayın h_dogan,
Kolyoz hastalığı güzel bir hastalık :) Hastalığın bulaşmasında tehlike yok :) Saygılar... Sn.Angels Sour, Peter Wonder türü bende olmayan ancak çok beğendiğim bir tür. Red Malibu ve Peter Wonder'den büyüdüklerini görmek midiyle, hayırlı olsun.. Çok sağlıklılar... Saygılar. |
Alıntı:
Sayın Kelebek'in koleksiyonu sayesinde öğrendim. Gerçekten, insanın hepsine sahip olası geliyor.. |
Alıntı:
Sizin kolyozları da takip ediyorum, Onlar da çok güzel..:p |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili Cymbelina, ikili saksımdaki fittonia ve sardunya büyüdüklerinde daha güzel görünecek. Fittonialardan, kavanozlarda köklendirmek için çelik almıştım Onun için biraz seyreldiler. |
1 Eklenti(ler)
[ATTACH][/ATTACH]
Cymbelina, Yılbaşı çiçeğinin saksısını; yaprakları düzelince resimliyecektim aslında. Güneşte yaprakları biraz buruşmuştu. Rafya ipi değil, çamaşır asmak için kullanılan iplerden. Rafya ipiyle de yapılabilir, tutkalla uğraşmaya da gerek kalmaz:rolleyes: Benekler sprey boya. Boyanın sonunu kullandım, onun için pek isteğim gibi olmadı. Altın ve bronz kum boncuklarım var, bir aralar boncuk-elişi kursuna gitmiştim. Hiçte kokoş olmaz, balkona değil de salondaki çiçeklere yapabilirim. |
Sevgili Angels Sour , balkonunuzu baştan sona gezdim , çok düzenli ve bakımlı çok çok hoşuma gitti , ellerinize sağlık. Saksı tasarımlarınızda çok ilginç doğrusu .. Devamlı takipcinizim , bitkilerinizin gelişimini merakla bekliyorum ..Sevgiler...
|
Alıntı:
Sonracığıma sizinle başka fikirlerimi de paylaşayım: Elişi veya takı malzemeleri satan yerlerde olur - değişik kurdeleler. Kurdele deyip geçmemeli, artık kurdeleye benzeyen kendinden desenli veya pullu - şıkırtılı;) böyle makaraya sarılmış malzemeler de satılıyor. Adını bilmiyorum, ben bir ara bileklik yaparım diye az bir şey kestirip almıştım. Onlar çok güzel olur. Rafya derken bu arada sizin bahsettiğiniz ipi kastettim aslında, tam nasıl ifade edeceğimi bilemediğimden öyle dedim. Yılbaşınız güzel gözümez diye endişe etmeyin, ben de camın önünde bırakmıştım, pörsüdü oncağız haliyle. Dağçiçeğiciğimin tavsiyesine uyarak balkona attım onu:) Bir de daha önce bahsettim mi hatırlayamadım, bu başlıkta güzel örnekler var, netten bulduğum resimler de vardı: http://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler/4494.htm Diğer seramik saksılarınız da güzelmiş:) |
Bir daha baktım, yılbaşınız gayet güzel, canlı görünüyor. Benimki pörüm pörüm pörsüdü:dilli:;)
Mesaja ilave yapmak için geri geldim:) Sn. Silopya'nın sayfasını gördünüz mü? Çok güzel taşlarla süslemiş saksılarını:) |
Yok yok hastalık bulaşmadan kaçalım. :D Bir sürü bitkiyi yetiştirmek istiyorum ama bir türü elime geçince diğerlerini de istiyorum o yüzden en baştan pes edeceğim. :D
|
Sayın h_doğan, ben hiç domates, patlıcan, biber yetiştirmedim. Sebze ve meyve yetiştirmek sabır ve bilgi istiyor; oldukça zahmetli gözüküyor.
Tüm bunları yapan birinin, çok güzel süs bitkileri yetiştireceğine inanıyorum. Hem ne kadar kaçsanızda; virüs kapmış olma ihtimaliniz çok yüksek.:rolleyes: |
Sevgili Cymbelina, mesaj alındı.
İpe un,:p pardon boncuk dizmeye başlandı. |
Sevgili Angels Sour , herşey harika. Ellerinize sağlık . Süslediğiniz saksınız bence mükemmel olmuş. Boyanın sonunu kullandım demişsiniz bence böyle daha güzel . Cymbelina ' da çok güzel fikirler veriyor. Bende yavaş yavaş bir şeyler yapmaya heveslenir oldum.
Kolyozların ve küpeline bayıldım. Bol çiçeklerini gör inşallah. Küpe köklendirmeye başlamışsın eğer başarılı olurda ayrıntıları paylaşırsan çok sevinirim. |
Bu arada kaktüslerdwn yaptığın minyatür bahçen çok şirin. Bu aralar pek vakit bulamıyorum bu tür işlere ama beni çok heveslendiriyorsunuz. Bakalım hayırlısı. Bulaştırdığınız virüs sadece bitki değil ki hangi birinden kendimizi kurtarsak. :D maşallah on parmağınızda on marifet. Böyle becerikli olunca ortaya harika şeyler çıkıyor. Bizde bol bol virüs kapıyoruz. Üstelik aşısı da yok :( :D
|
Yavaş yavaş mı? Daha, yavaş yavaş mı yani? Hadi ben üşengecim, peki siz ikiniz?:dilli: Ayol:dilli: boşuna mı mesajlar dolusu dil döktüm, çılgın fikirler savurdum ben? Sizi minyatür bahçe, saksı süsleme ve sair deneysel olaylarda daha çok başınıza ekşiyip daha çok taciz etmem gerekecek anlaşılan:dilli:;)
Aslında bu konularda yurtdışında yarışmalar düzenleniyormuş. Gizli emellerim var:) amacım ikinizi koçunuz olarak bu yarışmalara sokmak ve sonra oradan bir şekilde ünlü olmak ve zepzengin olmak ve para havuzunda yüzmek ve...:D Şaka, şaka yok öyle bir şey:) |
Çok teşekkür ederim sevgili dağçiçeği. Minyatür bahçenin resmini, evden aldığım tepkiler yüzünden paylaşmakta tereddütlüydüm. Saçma...:(Güzel olmamış... :(Gibi tepkilerden sonra, beğenilmesi hoşuma gitti.
|
Sevgili Cymbelina, hep böyle başımıza ekşiyin ne olur:D
Öyle güzel fikirler veriyorsunuz ki! Hangi birini yapsam, şaşırıyorum:dilli: Terrarium yaptım, nacizane minyatür bahçe yaptım, saksıları süsledim... Sizin sayenizde:p |
1 Eklenti(ler)
Değişik renklerde küpe çiçeği ve sakız sardunya çelikleri.Eklenti 415597
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Estağfurullah, benim sayemde değil, sizin yeteneğiniz:)
Siz ikinci kez zikredince farkettim ki ben arada o yeni minyatür bahçeyi görmemişim, nasıl gözümden kaçmış? Çok şeker:) Evden gelen tepkilere aldırmayın, direnin:) Bu arada buz çiçeğinin saksısındaki ipin rengi ve çiçeğin rengi benzer, bir kombin yapmışsınız;) Sezonun favorini renklerini görüyorum saksılarda:) Pudra tonları filan;) Cengiz Abazoğlu gibi yorumlarsak böyle:) Yeşil saksıya kağıt mı yapıştırdınız? Nasıl yaptınız? Bir de şeyi diyecektim, unutmuşum. Şimdi herhangi bir saksıyı veya saksı olarak kullanacağımız nesneyi alıyoruz. Dış kısmın hepsini tutkal ile kaplıyoruz. Sonra bir kağıdın üzerine filan yaydığımız boncuk veya küçük taşları yapıştırmak için saksıyı her tarafı kaplanıncaya kadar bunların üzerinde yuvarlıyoruz. Akvaryum için satılan küçük taşlar da olur, sim bile olabilir. Kalıcı olmaları için kuruduğunda üzerini vernik türü birşeyle geçebiliriz. Gözünüzde canlandırabilirsiniz sanırım işlemi. |
Cengiz Abazoğlu dediniz de, aklıma şöyle saksılara; tüllü, dantelli, fistolu abiyeler yapasım geldi:D
Yeşil saksıyı, önce aleminyum folyoyla sarıp; sarı ve lacivert sprey boyayla boyadım. Daha önce kızımla görsel sanatlar dersi için, bahsettiğiniz şekilde objeler yapmıştık. Tabii, vernik kullanmadığımız için dökülmeler olmuştu.:( Minyatür bahçemi, görüp görmediğinizi de merak ediyordum;) |
Alıntı:
saksı ile ilgili bende çok sıkıntı çekiyordum derinlemesine düşününce öyle saçma ve kullanışlı şeyler bulunuyoki...:D benim en son yaptığım saksı mesela termostu ketıldı (umarım doğru yazmışımdı) yani derinlemesine düşününce çok şey bulunuyor ..:D hadi kalın sağlıcakla...:D |
Alıntı:
Ayrıca kavanoz bahçeleride harika hevese geldim gene. Elinize sağlık. |
Sevgili Angel, dedim ya gördüm ama geç gördüm ne yazık ki. Dün dikkat ettim. Hatta "arada oyuncakların bir kısmı yürütülüyor" demişsiniz;) Gayet güzel olmuş bence, evdekiler beğenmedi diye yazmışsınız ama direnin:) Hiç hevesiniz kırılmasın, başka örnekler de yapabilirsiniz zaman buldukça.
Dantel ve fisto da kullanabilirsiniz, o da güzel olur. Zıt tonlar kullanılırsa daha mı hoş olur acaba? Örneğin beyaz zemin (saksı) üzerine siyah dantel, bilemiyorum belki de her renk olur;) Bir de mesela bu pop- art denilen kumaşlar moda ya artık, mesela Marilyn Monroe'lu filan saksılar:dilli:;) Evet, günlük uçuşumu da yaptım, sağolun varolun:D Not: Canan hanım, siz de yapın lütfen, hazır heveslenmişken:) Not 2: Yeni minyatür bahçeleri bekliyoruz. |
Alıntı:
http://www.bfranklincrafts.com/Craft...flower_pot.pdf Çocuklarla yapılabilecek kelebekler:) http://www.bfranklincrafts.com/Craft...fly_canvas.pdf Yapay çiçekler ve süslerle tablo gibi dikey bahçeler (bir iki sukulent eklenebilir belki) http://www.bfranklincrafts.com/Craft...cal_garden.pdf Dağçiçeğiciğim, bunları sen de incelemelisin.;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025