![]() |
Cymbelina, tavsiye ettiğiniz başlıkları vakit buldukça inceleyeceğim. Çok teşekkürler.
|
Hoşbulduk sevgili YeniGine. Çok naziksiniz, çok teşekkürler.
Sevgiler.. |
1 Eklenti(ler)
Cymbelina' nın tavsiyeleri üzerine, kaktüs ve sukulentlerle bir kavanoz bahçe
" terrarium" calışması yaptım. Sevgili Cymbelina teşekkür ederim. Ufkumu genişlettiniz.Eklenti 403205 |
1 Eklenti(ler)
Üstten görünüşü de böyleEklenti 403206
"Terrarium" |
Çok güzel olmuuş. Ellerinize sağlık. ;)
|
Alıntı:
Çok zevkli bir uğraşmış. Daha önce denemeyenlere tavsiye ederim. |
Elinize sağlık, çok şeker olmuş:) Ben de forumda görmüştüm, ben kendim denemedim hiç ama çok tatlı duruyorlar;). Bence siz minyatür bahçe işininin de üstesinden gelirsiniz;)
|
1 Eklenti(ler)
"Dianthus Chinensis"
Çin karanfili olduğunu öğrendiğim bitki, çiçek açmak için yarışıyorlar. Hepsini 1.5 liraya almıştım. Keşke daha çok alsaydım.Eklenti 405373:( |
1 Eklenti(ler)
[attach]405374[/attach Buradaki renkleri gerçeğine daha yakın.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 405376
Spathiphyllum Barış çiçeği Sabah güneşi alan salonumda duruyor. Ev sahibi sayılacak kadar uzun süredir bizimle. Öyle arada bir çiçek açıyor. Mart'ta çiçek açmıştı. Şimdi bir tane daha. |
1 Eklenti(ler)
Sitemizin kaya bahçesi.
Saksı düzenlemeleri için, taş topluyor benim çocuklar. Annelere hep çiçek toplanmaz ya! Taşları topladıktan sonra, bir tane bodur ardıca el koyuyoruz. Minyatür bahçe çalışması yapacağım onunla. Resmini şimdilik koymuyorum.Eklenti 405978 |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 405979
Daha önce yaptığım kavanoz bahçesine, kırılan sukulent yapraklarını atmıştım. Bazıları kök vermiş. Tepe çeliği aldığım, fittoniayı köklendirmek için denemek istedim. Kavanozlardan birinde yılbaşı kaktüsü; bir diğerinde de, sedum palmeri ve opuntia monacantha var. |
Sevgili Angels Sour kaya bahçeniz güzelmiş ve ne kadar güzel iki tane yardımcınız var, maşallah, ellerine sağlık miniklerin...
Kavanoz bahçeleriniz çok güzel görünüyorlar, maşallah... |
Yardımcılar çalışkan karıncalar gibi maşallah. ;)
Kavanoz bahçeleriniz çok hoş olmuş. Fittonia kök oluşturdu mu ? Merak ettim. Belki bende bu şekilde bir Fittonia yetiştirebilirim. ;) |
Sevgili Yeni Gine ve dağçiçeği, teşekkürler.
Kavanoz bahçeyi akşam hazırladım. Fittonia bir haftada kökleniyormuş. Ben de merakla bekliyorum. |
1 Eklenti(ler)
Terraruim
Kırmızı-yeşil yapraklı hypoestes ve kaktüslerEklenti 408328 |
Kavanoz bahçelerinize bayıldım.
|
1 Eklenti(ler)
Rex Begonya
Eklenti 408825 Bugün markette, ambalajın içinde çürümek üzereyken buldum. Pekçok yaprağı çürümüştü, yapraklarını ve toprağın üstünü temizledim. Toprağını değiştirmek gerekir mi? |
1 Eklenti(ler)
Son kez, Çin karanfiliEklenti 408858
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 408859
Kalanchoe yapraklarını koparıp toprağa dikmiştim. Yapraklar bozulur gibi oldular; çıkarıp yerlerine başka bişey dikeyim dedim. Meğer, köklenmişler. Toprağı hafifçe nemlendirip, geri diktim. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 409091Çekirdekten yetiştirdiğim hurma fideleri.
Her sene, dışta kalan son yaprağın budanması gerekiyormuş. 1 ay önce, 4 yaprağı olan hurmanın ilk çıkan yaprağını kestim. Yapraklar genişlemeye, ortadaki küçük yaprak büyümeye başladı. Tek yaprak olan 1 yaşında. Budama yaptığım 2yaşında. |
Elinize sağlık.
Kavanoz bahçelerinizi ben de çok beğendim. Çok orijinal olmuşlar. |
Teşekkürler h_doğan,
Güzel oldukları kadar; bitki çoğaltmak için de alternatif olabilir. |
1 Eklenti(ler)
Chaenomeles Japonica (Japon ayvası- Bahar dalı)Eklenti 410899
Dinlenme tesisi bahçesinden. |
1 Eklenti(ler)
Bu da bizim bahçedenEklenti 410909
Spiraea Japonica (Japon ispiryası) |
1 Eklenti(ler)
Ne zamandır aklımda olan, saksı aranjmanı için bir kaç bitki aldım. İstekleri aynı olan bitkileri seçmeye çalıştım. Hedera helix hariç, direkt güneş ışığı sevmiyorlar.
Eklenti 411817 |
1 Eklenti(ler)
Hedera helix ve Espiscia yayılıcı bitkiler olduğu için saksıyı yüksek tercih ettim.Eklenti 411823
Tek saksıda birkaç bitki |
1 Eklenti(ler)
Peperomia ClusiifoliaEklenti 411824
Boyu 25-30 cm kadar uzuyan, bodur bir bitki. |
1 Eklenti(ler)
Pilea Silver TreeEklenti 411828
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025