agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Loveforlife / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/30555.htm)

lusoari 17-06-2014 19:24

Ablacığım sen yeşil parmaksın bunu kabul et. :D

loveforlife 17-06-2014 20:38

Peygamber çiçeği...

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1296712)
Ablacığım sen yeşil parmaksın bunu kabul et. :D

Sadece sevgi ve ilgi ile ulaşıtığım sonuçlar bunlar Sevgili Kardeşim... Ah; imkanlarım daha fazla olsa neler yapardım, neler!

Papatyaların dibinde tanımadığım bir bitki daha çıkmıştı. Pek çok yabani bitki gibi (ne olduğunu bilmediğimden) ona da özenle baktım. İyi ki bakmışım. Maviş çiçeklerini görünce çok sevindim... Minik mavi çiçeklerin bir araya gelmesiyle oluşan çiçekleri hem çok güzel, hem de uzun ömürlü...
Eklenti 502887

Eklenti 502888

Eklenti 502889

münevver48 17-06-2014 21:29

sevgili loveforlife, papatyalarınız uyuyan güzeller desenize çok güzel. mavi açan çiçeğinizde peygamber çiçeği bende severim bu güzeli üstelik zengin bir renk yelpazesine sahip tohumunu alıp seneye tekrar üretebilirsiniz. cicivleriniz ne şekerler hepsine kocaman bir maşallah ellerine sağlık yüreğinizde bu sevgi ve ilgi olduktan sonra dokunduğunuz herşeye hayat verdiğinize yürekten inanıyorum bendende size kucak dolusu sevgi ve selamlar..........

loveforlife 19-06-2014 06:31

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1296775)
sevgili loveforlife, papatyalarınız uyuyan güzeller desenize çok güzel. mavi açan çiçeğinizde peygamber çiçeği bende severim bu güzeli üstelik zengin bir renk yelpazesine sahip tohumunu alıp seneye tekrar üretebilirsiniz. cicivleriniz ne şekerler hepsine kocaman bir maşallah ellerine sağlık yüreğinizde bu sevgi ve ilgi olduktan sonra dokunduğunuz her şeye hayat verdiğinize yürekten inanıyorum bendende size kucak dolusu sevgi ve selamlar..........

Sevgili Münevver48,
Ziyaretiniz ve mesajınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Ben de hem papatyaları, hem de peygamber çiçeğini çok sevdim. Keşke farklı renklerinden de edinebilsem. Önümüzdeki yıl değişik renklerinin tohumlarına bakacağım artık. Her ikisinin de hiç nazları yok. Peygamber çiçeği tam gaz açmaya devam ediyor...
Eklenti 503262
Bu toplu pozlar da kızlarımdan sizin için gelsin!
Eklenti 503263
Eklenti 503264
Eklenti 503265
Eklenti 503267

münevver48 19-06-2014 07:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1297203)
Sevgili Münevver48,
Ziyaretiniz ve mesajınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Ben de hem papatyaları, hem de peygamber çiçeğini çok sevdim. Keşke farklı renklerinden de edinebilsem. Önümüzdeki yıl değişik renklerinin tohumlarına bakacağım artık. Her ikisinin de hiç nazları yok. Peygamber çiçeği tam gaz açmaya devam ediyor...
Eklenti 503262
Bu toplu pozlar da kızlarımdan sizin için gelsin!
Eklenti 503263
Eklenti 503264
Eklenti 503265
Eklenti 503267

sevgili loveforlife, bu güzel pozlar için ve nezih hediyenizle beni çok mutlu ettiniz.teşekkür ederim. hepsi bir birinden güzeller ellerini sağlık. herşey gönlünüzce olsun. sevgiler.

fatitoo 19-06-2014 08:00

Çok güzeller açık havada. Ben maalesef Urfa nın o yakıcı güneşine çıkartamıyorum çiçeklerimi. Güneş olmasa bile toz ve kavurucu sıcak çiçekleri mahvediyor. İçerde de istediğim gibi yeşil yeşil gelişemiyorlar. Mersin ve Urfa ya aynı anda diktiğim sedum refleksium lardan Mersinde balkonda duran öyle güzel gelişmiş ti ki Urfadakinin minicik halini düşününce şaşırdım. Urfada çiçek yetiştirmek gerçekten zormuş...

berçin 19-06-2014 10:50

Canım arkadaşım ''bitkilerimi kendi hallerine bıraktım'' diyorsun ama hepsinin maşallahı var, galiba onlarda senin durumunu anlayıp bizde üzmeyelim annemizi diyorlar;). Melek borazanı ne güzel açmış ayrıca çok tatlı bir rengi var bayıldım, yine herşey çok güzel:)...

loveforlife 19-06-2014 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1297266)
Canım arkadaşım ''bitkilerimi kendi hallerine bıraktım'' diyorsun ama hepsinin maşallahı var, galiba onlarda senin durumunu anlayıp bizde üzmeyelim annemizi diyorlar;). Melek borazanı ne güzel açmış ayrıca çok tatlı bir rengi var bayıldım, yine herşey çok güzel:)...

İnan bazen sulayacak zaman dahi bulamıyorum Sevgili Berçin. Kaktüslere bile hortumu tutuyorum, düşün artık! Susuzluğa tahammülü olmayan türleri ne yapacağımı bilemiyorum. Hemen büküveriyorlar boyunlarını. Bugün yine çok yağmur yağdı. Bütün bidonları doldurdum yağmur suyuyla. Ama ne kadar doldursam da iki güne bitiyor hepsi. Bir de su faturası gelince ne olacak bakalım...:o

loveforlife 23-06-2014 21:29

5 Eklenti(ler)
Onlar bile sarmaş dolaş... Öyle güzeller ki!

İnsanlar nasıl ve niye bu kadar kötü?:mad:

Eklenti 504323

Eklenti 504324

Eklenti 504325

Eklenti 504327

Eklenti 504328

loveforlife 25-06-2014 18:41

Ortanca...

5 Eklenti(ler)
Bu yıl hemen hiç bakamadım onlara. Köknar ağacının gölgesinde, dökülen yaprakların oluşturduğu asitle bu haldeler. Yapılması gereken hiçbir şeyi yapamadım oysa ki! Ne budama, ne saçıkıbrıs, ne demir, ne de başka bir şey... Yapsaydım ne olurdu acaba? :o
Eklenti 504692
Eklenti 504693
Eklenti 504694
Eklenti 504695

Tek çiçek topunun büyüklüğüne baksanıza!
Eklenti 504696

loveforlife 25-06-2014 19:33

Ortanca...

4 Eklenti(ler)
Farklı renk tonlarımız var... Çiçek yapılarında da hafif farklılık mevcut. Bir de mavi- mor tonları olsa daha mutlu olacağım...
Eklenti 504707

Eklenti 504708

Eklenti 504709

Eklenti 504710

loveforlife 26-06-2014 07:47

Salvia x jamensis 'Hot Lips' Ateşli Dudaklar

5 Eklenti(ler)
En sevdiğim bitkilerimden Salvia x jamensis 'Hot Lips'... Geçen yıl ziyaretine gittiğimizde Sevgili Zeki Yağlı hediye etmişti. Kışa dayanıklı ve bahardan beri sürekli çiçekli. Geçen yıl minicik bir çelikti. Şimdi bu hale geldi. Gel de sevme bu güzeli...
Eklenti 504801
Eklenti 504802
Eklenti 504803

En güzel yönlerinden biri de ışığa göre renk değiştirmesi... Baksanıza sanki farklı bir bitki...
Eklenti 504804
Eklenti 504805

loveforlife 26-06-2014 08:06

Salvia x jamensis 'Hot Lips' Ateşli Dudaklar

5 Eklenti(ler)
Bazen ateşimiz fazla çıkıyor, en canlı renge bürünüyor dudaklarımız...
Eklenti 504806
Eklenti 504807
Eklenti 504808

Kimi zaman soluklaşıyor...
Eklenti 504809

Kimi de rujunu sürmeyi unutmuş gibi oluyor...
Eklenti 504810

loveforlife 27-06-2014 06:44

Abutilon...

4 Eklenti(ler)
Dün öyle çok üzüldüm ki, sormayın! Agaclar.net 10. doğumgünü toplantımızda Sevgili Zafer İnandıklı'dan çok minicik bir fide olarak aldığım bir abutilonum vardı. Bir karış boyuyla hiç çiçeksiz bırakmadı beni yaklaşık iki aydır. Dün sabah erkenden terasa çıkıp suladığımda gayet de sağlıklıydı. Bir de akşamüzeri çıktım ki yakıcı güneşten kavrulmuş yaprakları, o minicik tomurcukları!:( Terasta gölge alan yok, nereye kaçıracağımı bilemiyorum bitkilerimi. Kuruyan yaprakları topladım, bolca da suladım ama çok umutlu değilim. Bu Zafer Ağabey'den gelip de kaybettiğim 2. abutilon. Geçen yılki de böyle çok güzel açıyordu. Annem balkondan bakarken nasıl olduysa saksıya takılmış ve düşürmüş koca saksıyı. Şimdi de bu! Artık istemeye de yüzüm yok... Ama mutlaka tekrar bulmalıyım bu güzelden...
Eklenti 505009

Eklenti 505010

Eklenti 505011

Eklenti 505012

Bu kavurucu sıcaklarda başka neleri kaybedeceğim bakalım...:(

lusoari 27-06-2014 09:26

Abutilonu aramana gerek kalmadı, benden sana güzel bir hatıra gelecek. Yeter ki sen üzülme ablacığım.
Şu anda tam dört tane oldular, biri bahçenin çok güneş alan kısmında toprağa dikili, biri gölge alanda, ikisi ise evde saksıda dikililer. Suyu çok sevdiğini, susuz kalınca senin de dediğin gibi yapraklarında sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor.

loveforlife 28-06-2014 09:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1299948)
Abutilonu aramana gerek kalmadı, benden sana güzel bir hatıra gelecek. Yeter ki sen üzülme ablacığım.
Şu anda tam dört tane oldular, biri bahçenin çok güneş alan kısmında toprağa dikili, biri gölge alanda, ikisi ise evde saksıda dikililer. Suyu çok sevdiğini, susuz kalınca senin de dediğin gibi yapraklarında sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor.

Canım benim... Bu hassas düşüncen için çok ama çok teşekkür ederim. İşte bu sitenin bu yönüne bayılıyorum ben...;)

lusoari 28-06-2014 18:06

Eeee ne demişler birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için. :D
Senin bana yaptıklarının yanında abutilonun lafı bile olmaz ablacığım, zaten senin için bir iki tane çok özel bitki ayırmıştım aralarına abutilonuda ekledim. :D

münevver48 28-06-2014 18:37

1 Eklenti(ler)
loveforlifeciğim bolkonuna çok yakışacağını umuyorum.inşallah gerçeğinide sana gönderirim birgün.

loveforlife 28-06-2014 21:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1300437)
loveforlifeciğim bolkonuna çok yakışacağını umuyorum. İnşallah gerçeğini de sana gönderirim birgün.

Böyle bir güzellik yakışmaz mı hiç? Çok teşekkür ederim.

loveforlife 28-06-2014 21:37

5 Eklenti(ler)
Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim rozet çiçekleri kışı zayiatsız atlattı ve ikinci yıllarında da açmaya devam ediyor.
Eklenti 505383
Eklenti 505384
Eklenti 505385

Akşam sefaları da sefalarını sürüyor. Onların da ikinci yılı. Toprakta kalan yumrularından çıktılar. Bu yıl tohum işini es geçmek zorunda kalınca yine diğer renklerini edinemedim ama bu da yetiyor bana...
Eklenti 505386
Eklenti 505387

loveforlife 05-07-2014 06:36

Dahlia - Yıldız çiçeği...

5 Eklenti(ler)
Yine Sevgili Alys'den gelenlerden... Ona beni bu güzele kavuşturduğu için çok teşekkür etmek istiyorum öncelikle. Baksanıza verdiği pozlardaki güzelliğe, estetiğe! Boyu yaklaşık 1,5 metre...
Eklenti 506935

Eklenti 506936

Eklenti 506937

Eklenti 506938

Eklenti 506939

Sevgi Durul 05-07-2014 14:31

1 Eklenti(ler)
Loveforlife'cım, sakız hanım ve ben ziyaretine geldik.:)

İyi bakmış mıyım? Tutmuş değil mi, açması ondan mıdır? Sevgilerimizle...

Eklenti 506972

berçin 05-07-2014 22:39

Sevgili arkadaşım hakikaten bu yıl ateşli dudaklar kendini aşmış, ne güzel gelişmiş geçen yıla göre çok güzel maşallah... Abutilon için çok üzüldüm, hepimiz her sezon en az bir iki bitkimizi kaybediyoruz. Ama şanslıyız ki sitemiz sevgili lusoari gibi arkadaş ve dostlarla dolu:)... Sevgiler.

loveforlife 05-07-2014 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1302782)
Loveforlife'cım, sakız hanım ve ben ziyaretine geldik.:)

İyi bakmış mıyım? Tutmuş değil mi, açması ondan mıdır? Sevgilerimizle...

Eklenti 506972

Canım Ablam, SDurul'um!

Ben onların hepsine tembih ettim ki zaten! Tutsunlar ve güzel çiçekleriyle seni ve paylaştığım tüm dostları mutlu etsinler...Bir de senin özenli bakımın ve o güzel yüreğindeki duygular eklenince işin içine, sonuç ortada! Bak sen şuna, küçücük boyuyla çiçek de açarmış...;)

Ben de kucak dolusu sevgi gönderiyorum size...

loveforlife 11-07-2014 00:58

5 Eklenti(ler)
Günlerdir nereye yetişeceğimi, neye endişeleneceğimi şaşırmış haldeyim. Dolayısıyla pek paylaşımda da bulunamaz oldum şu sıralar. Ağrılarım çok artmış durumda. Annemin sağlık durumu da cabası.

Çiçeklerim sıcaktan kavruluyor, sulamaya bile yetişemiyorum. Kaybettiğim bitkiler oldu ne yazık ki... Teras kaktüs dışı bitkiler için böyle havalarda pek uygun değilmiş sanırım. :(

Bir de Zeytin oğlan hastalandı. Ateş ki ne ateş! 42 derece ateşle alev alev yandı çocuğum. Şükür ki şimdi yeniden oyunlar oynamaya koyuldu... Oyundan yorulduğu anlarda bir yerlerde serilip uyuyakalıyor...
Eklenti 508082

Bitişik binanın sokak kapısını kapatma zahmetinde bulunmayan komşular nedeniyle bir misafirim daha oldu... Pamuk Hanım...
Eklenti 508083
O, benim sokakta baktığım canlardan biri. Yan binanın kapısından girip onların terasından bizim terasa geçmiş, oradan da bodruma... Bakın bodrumdaki sürprizimize...
Eklenti 508084
Olayın ortaya çıkmasına gelince...

Normalde çok uysal bir kedidir Pamuk. Uslu uslu yemeğini yer, hiç sesi bile duyulmaz. Çok da zayıftır. Onun akranı kediler doğum yaptığı halde o hiç doğurmadığı için, doğuştan kısır olduğunu zannediyordum. Ogün onu terasta görünce şaşırdım. Mama ve su koydum. Önce bana tısladı, sonra Fincan Hanım'ı bir güzel sopaladı. Sonra hızla bodruma indi.

Ben de arkasından indim ama bizimki yok ortalıkta. Biraz arayınca bir kutunun üzerinde oturduğunu gördüm. Kovuyorum, bana tıslıyor. İyiden iyiye şaşırdım. Bir sopayla kutunun kapağını açtırınca minik bir grili kedicik olduğunu gördüm, şaşkına döndüm bir anda. Orayı seçmiş doğum için... Lakin ikinci kez indiğimde bodrumda bulamadım yavruyu. İtinayla saklamış. Kendi gidip geldi 2-3 gün. Ben de mama ve suyunu vermeye devam ettim. Sonra bir gün baktım 3 bina ötedeki komşunun terasında bizimki. Miyavlayıp duruyor. Komşu da dedi ki, sarılı beyazlı bir kedi bizim terasta grili bir yavru emziriyor. Bizimki yavrusunu taşımış dedim. Taşımış da, niye bu kadar huzursuz, sürekli bağırıyor endişesini de yaşıyorum. 3 gün bağırındı hayvan. Komşuya soruyorum, burada yavrusunu emziriyor diyor. O komşunun merdiven boşluğunda da yeni doğum yapmış bir kedicik ve yavruları var şu sıralar. 3. gün o kediye mama götürmeye gittiğimde, hani bizim pamuğun yavrusu dedim. Meğer bizimkinin yavrusu değilmiş o... Bir Tekir kız var, o da bir tanecik doğurmuş oraya. O emziriyormuş. Bizim Pamuk kız ise mahsur kalmış orada. İndirmeye çalıştım inmedi. Eve gelip bodruma indim. Derinden bir ses geliyor ama kesinlikle bulamadım yavruyu. Yine komşuya gidip yalvar yakar binanın ve terasın bütün kapılarını açtırdım. İndirmeyi başardım. Bizim binaya soktum anneyi. Nasıl oldu bilmiyorum ama yeni doğmuş bir bebek 3 gün annesiz yaşamış... Şimdi onun adı Mucize! Mucize bebeği sevmeme izin vermiyor annesi henüz. Çok güzel annelik yapıyor.

Bu arada yine bir başka komşunun bahçesine yavrulayan bir kediciğin yavrularını seviyorum... Hangi kedi mi? Bizim Panda. Smokinlilerin annesi. Kısırlaştırma için kendini toparlasın diye beklerken bir daha yavruladı, hem de 5 tane... Onlardan birinin de gözü çok kötü olmuş ne yazık ki... Tedavi etmeye çalışıyorum.
Öyle güzeller ki...
Eklenti 508085
Eklenti 508086

loveforlife 11-07-2014 10:23

4 Eklenti(ler)
O Agaclar.net ailesiyle ilk buluşmamın anısı. Evvelki yıl ilk katıldığım toplantı, Ankara buluşmasında; yanılmıyorsam Sevgili Adalet Yağcı paylaşmıştı ekinezya tohumlarını. Ekinezya ikinci yılında çiçekleniyormuş ya, tecrübe ettim. Geçen bahar ektiğim tohumlar yeşerdi. Kışın tamamen kurudu, baharda tekrar yeşerdi ve çiçeklerini gösterdi. Beyazı da olsaydı keşke... Çok sevdim ben bu çiçeği...
Eklenti 508152

Eklenti 508153

Eklenti 508155

Eklenti 508154

ahsenn 11-07-2014 10:49

Siz bir meleksiniz, sevgili loveforlife

lusoari 11-07-2014 11:12

Sayıları arttıkça Allah'tan sana yardım etmesi, güç ve kuvvet vermesi için dua ediyorum. Sevgili Ahsenn'in de dediği gibi sen bir meleksin, yeryüzünde dolaşan kanatsız bir melek. :)

YeniGine 11-07-2014 23:41

Sevgili loveforlife, maşallah maşallah!.. Fincan'ımızın desene bir sürü kardeşi olmuş. Zeytin oğlana geçmiş olsun, Pamuk Hanım evlatlarıyla gelmiş hoşgelmiş; senin işin başından aşmış. Rabbim öncelikle sağlık, sıhhat versin, sonra da güç kuvvet versin inşallah. Çook işin var çok, kolaylıklar diliyorum inşallah!..

loveforlife 12-07-2014 06:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1304873)
Sayıları arttıkça Allah'tan sana yardım etmesi, güç ve kuvvet vermesi için dua ediyorum. Sevgili Ahsenn'in de dediği gibi sen bir meleksin, yeryüzünde dolaşan kanatsız bir melek. :)

Daha çok dua edin benim için... Dün öğleden sonra iyice kötü hissetmeye başladım kendimi. Ağrılarıma, çift görme de eklenince acile gitmek şart oldu. Acilde ilk tetkikler yapıldığında, kan değerlerimin çok düştüğü görüldü. Sağlam kalan tek gözümün de durumu göz doktoruna göre endişe vericiydi. İlk müdahaleler, serumlar falan derken; telefonum çaldı...

Hayvansever bir komşum var, Fincan Hanım'ın kayıp olup olmadığını soruyor... Hastanede olduğumu söyledim. Arkasından korkunç haber geldi.Bahçe bitişiği evin yıkıldığını biliyorsunuz. Arka tarafta bir esnaf var, çiçekçilere malzeme satıyor. orayı malzeme sattığı büyük minibüsü için otopark belledi. Malzeme doldururken kapısını saatlerce açık tutar. Benim dünya güzeli kızım nasıl olduysa binmiş o arabaya. Sonra da o lanet olası adam arabasına binip çok uzak kırsal bir yere gitmiş. Kızım korkudan bağırmaya başlayınca da tarlanın birinde açıp kapıyı kovmuş kızımı...

Akşamına işyerine dönünce de bu hayvansever komşuma söylemiş, tasmalı bir kediyi attım arabadan diye... Gözyaşlarına boğuldum. Canımın acısına mı, yüreğimin yangısına mı dayanayım ben?

MR için birkaç saat beklememiz gerekiyordu. Yanımda hayvanseverlerden bir arkadaşım vardı.Kolumda serumlarla gittik Fincanıımı attığı yere... Saatlerce seslendim kızım gelir sesime diye... Arka taraflarda fabrikalar var. Kapı kapı sorduk... Bir nakliye ambarı vardı, sokak kedilerine mama veriyorlarmış. Onlar görmüş meleğimi, "yazık, böyle güzel kediyi sokağa atmışlar" demişler. Çok korkmuş haldeymiş ve çok bağırıyormuş. Onlar mama almaya girdiği anda nereye gittiyse gitmiş... Yok hiçbir yerde kızım.

Ben ne yapacağım şimdi, nasıl dayanırım bu acılara? O benim en can dostum... Hiçbir kedi, hiçbir canlı dolduramaz onun yerini...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025