![]() |
Sayın Loveforlife; Normalde tavuk civcilerin kendi yavrusu olduğunu bilmezler. Ancak anne altında çıkmadıkları için civciler anne olarak görmedikleri için kendileri sabah tehlike sinyali vermeye başlayıp tavuktan uzaklaşmışlardır. O zaman tavuk yabancı olduklarını anlayıp saldırmıştır. Yabancı yavruları ayrı yerde büyütmeniz gerekmekte. Civciler normalde 21 günde çıkarlar. Tavuğun yumurtladığı son yumurta yattığı için bir gün önce çıkar. Civciler çıkmadan bir gün önce ses vermeye başlarlar. Son çare olarak çıkartmak gerekiyor. Yumurta içinde dönemeyen yavrular göbek fıtıklı olurlar. Muhtemelen o siyah yavru çok gelişmeyecek. Ayaklarında sorun olabilir.
|
Canım arkadaşım nelerle uğraşmıssın ben sayfana uğramayalı, kediler tavuklar bitkilerin aşırı dercede özendici ama akrep istilası korkunç Allah yardımcın olsun umarım en kısa sürede çaresine bakarlar. Kolaylıklar diliyorum sevgili arkadaşım...
|
961. mesaj, 2.fotoğraf tablosu yapılacak kadar güzel, şirin, tatlı. Bayılıyorum şu civicivlerin şirin hallerine. ;)
Dilerim kayıpsız büyürler. Fincan'ın bakışlarını beğenmedim vallahi. ;) |
Hayat ne kadar garip dimi? Küçücük yumurtanın içinden nasıl çıkıyor, nasıl büyüyor bunları takip etmek çok heyecanlandırıcı ve güzel duygular. :D
Hepsi de çok sağlıklı gözüküyor, büyüdüklerinde çok güzel tavuklar olacaklar belli. :D |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sayfamın sessiz takipçilerinizdensiniz demek ki! Çok teşekkür ederim. Gerçekten de ben her yeni gün canların verdiği güçle yeniden doğuyorum. Az önce annemle konuşuyorduk da, (çektiğim acıları en yakından gözlemleyen kişi o) "bu kadar ağrın acın olmasına rağmen, çiçekler ve hayvanlar söz konusu olunca akan sular duruyor" diyor. Onlar benim en büyük mutluluk kaynaklarım... Alıntı:
Civcivlerin 21 günde çıktığını biliyorum ben de. Bunlar 22. gün bile çıkmamıştı, mecburen müdahale ettim. Yumurtaların hiçbiri kendi yumurtası değil zaten, horozumuz yok ki! Yani normal şartlarda tüm yumurtaların aynı anda çıkması gerekirdi. Siyah yavru kara bir böcük gibi, maşallah duru durağı yok. Oldukça sağlıklı duruyor. Bir fotoğraf çekmeme bile izin vermedi enerjikliğiyle... Eklenti 499403 Alıntı:
Bahçedeki bitkileri kendi haline bırakmış durumdayım. Sürekli yağmur yağdığı için ilaçlama yapılamazmış. Bahçeye tavuklar için inişim ise tam bir komedi! Uzun çoraplar, kapalı ayakkabılar, elimde bir fısfıs şişesi... Yukarı çıkınca da doğru banyoya... Dut yere geçiyor. Kimsenin aşağıda çarşaf tutmaya cesarei yok. Gerçi bahçeye dökülenleri süpürmesi de ayrı bir dert ama... Ancak balkon dallarından topladıklarımı yiyebiliyoruz. Eklenti 499404 Alıntı:
Alıntı:
|
Canlılarla ilgilenmek insanı daha erdemli yapıyor bence. Allah'ın yarattıklarındaki mucizeyi görmek çok özel bir duygu. İşte bu yüzden tohumdan yetiştirmeyi de çok seviyorum...
çok feci sarılmak istiyorum size şuanda.. Allahım sizi guzel kalbinizi nazarlardan korusun,dertlerinize sıkıntılarınıza sifa olsun insallah cok gonulden istiyorum bunlari sizin icin.. ha birde komsu olsak Allahim cok sevinirim bunu da kendim icin istedim suan ;) nerde yasadiginiza bile bakmadim siirtte şarkı bitirip soluğu sizin memlekette alıyormuşum birde ;) ;) |
Alıntı:
|
Sayın loveforlife, keşke gelip şu kara böcüğü bir öpüp sevebilsem. Terasınız, bitkileriniz çok güzel ama ben fincan hanım ve kardeşlerinin takipçisiyim aslında:) Kalabalık, huzurlu, mutlu, çok güzel bir eviniz var. Mutluluk içerisinde nice yıllar yaşamanızı dilerim.
|
2 Eklenti(ler)
Of ki ne of! Canım çok sıkkın arkadaşlar. Fincan Hanım dün sabahtan beri kayıp. Arkada yıkılan ev hep korkutuyordu beni, malum! Korktuğum başıma geldi. Fincan normalde güvenle evin bahçesine çıkıp geliyordu. Ama bu ev yıkıldığından beri 2 keredir, oradan sokağa kaçıyor, akşam karanlığında evin önündeki arabaların altında saklanıp bağırarak kucağıma atlıyordu. Haftasonu yeğenim bizdeydi. Fincan Hanım, Zeytin oğlum ile kavga etti benimle yatmak için, sonra da gidip yeğenimle yattı. Balkon kapısı çok hafif aralık kalmış. Sabah yeğenim uyurken kapıyı açıp kaçmış balkona, oradan da bahçeye. Hala da yok... :( Dün sürekli aradım, hiçbir yerde bulamadım. Gelsin artık benim güzel kızım... Acıkmıştır o şimdi...
Eklenti 500814 Eklenti 500815 |
Sevgili loveforlife,
Fincan Hanıma çok üzüldüm.İnşallah birazdan ortaya çıkıp,acıktım diye bağıra çağıra gelir.En kısa zamanda bulmanızı dilerim.Bizi habersiz bırakmayın.Çok geçmiş olsun. |
Bu habere çok üzüldüm, dilerim en kısa zamanda bulursunuz Fincan'ı. Bakarsınız ummadık bir anda çıkagelir, umudunuzu yitirmeyin.
|
Çok üzüldüm inşallah bulursunuz.
|
Gelişme var mı? Meraktayım...
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Nerelerdeydiyse tüyleri pıtırak içinde kalmış. Onları bile zorla ayıkladım. Neyse sonra gecenin bir yarısı terasa çıktık, civciv sevdik, çiçeklere baktık, sokaktakileri izledik, mutlu oldu. Eklenti 501045 Eklenti 501046 Eklenti 501047 Eklenti 501048 |
Gözünüz aydın
Gerçekten çok sevindim. |
Ohh içimiz rahatladı. Olsun ablacığım tırmalamış olsa bile, sağ salim kavuştun ya önemli olan bu.
|
Güzel habere çok sevindim, Fincan Hanım'ın büyük macerası anne kucağında son bulmuş:) Sayın loveforlife, Zeytin de eve yerleşmiş gibi sanki. Vaktiyle bana söylenmişti "tek kedi diye bir şey yoktur, ya kedi yoktur ya da çok kedi vardır" diye. Doğru galiba:)
|
Gözümüz aydın :)
Kayıp balık Nemo geldi aklıma okudukça... Bu maceranın sonunun güzel olması keyifli olmuş, sevgiler |
Ohhh be....
İçim rahatladı :)) |
Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet)
4 Eklenti(ler)
Beklenen güzeller de açtı sonunda. Darısı diğer renklerinin başına. Baksanıza küçük bir ağaççık oldu...;)
Eklenti 501416 Eklenti 501417 Eklenti 501418 Eklenti 501419 |
Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia)
5 Eklenti(ler)
Yağmur yağdı, böyle olduk ;)
Eklenti 501495 Eklenti 501496 Eklenti 501497 Eklenti 501498 Eklenti 501499 |
Çiçek ve hayvan sevgisi, muhteşemsiniz :)
|
Sardunyalar...
5 Eklenti(ler)
Nazsız güzelleri ihmal ettim sanırım. Bakalım mı onlar ne alemde?
Eklenti 501559 Eklenti 501560 Eklenti 501561 Eklenti 501562 Eklenti 501563 |
Sardunyalar...
5 Eklenti(ler)
Sardunyalarımın çoğu çelikten yetişme. Tabii siz dostlarım sayesinde...Ceylanlar da öyle...
Eklenti 501567 Eklenti 501568 Eklenti 501571 Bu güzeli Sevgili Alys saksısı ile hediye etmişti. Sürekli çiçekli... Eklenti 501569 Eklenti 501570 |
Sardunyalar...
5 Eklenti(ler)
Bahçe camının üzerindekiler...
Eklenti 501612 Bu sakızları çok seviyorum. (Sorsanıza, sevmediğim var mı?) Hele kenarı biyeli olanı bir harika!.. Eklenti 501613 Eklenti 501614 Pembe şeker sardunyalara ne demeli? Eklenti 501615 Eklenti 501616 |
Sardunyalar...
5 Eklenti(ler)
Öyle güzeller ki...
Eklenti 501761 Eklenti 501762 Eklenti 501765 Yalın katı da var... Eklenti 501763 Kat kat süzüleni de... Eklenti 501764 |
Lilium candidum...
3 Eklenti(ler)
Sevgili Lilium beni kırmayarak Bursa toplantısına gelirken yerden sökerek bir saksı içinde getirmişti bu güzeli bana. Ben de toprağını dağıtmadan büyük bir bidona geçirdim onu. İki çiçek sapıyla mutlu etti beni...
Eklenti 501937 Eklenti 501938 Çiçeğin keyfini daha çok çıkarabilmek, o güzel kokuyu daha fazla koklayabilmek adına kesip vazoya aldım... Eklenti 501939 Çok teşekkür ederim Sevgili Lilium... |
Lilium...
4 Eklenti(ler)
Geçen yıldan kalan liliumlar da beni sevindirenlerden. Kışı toprakta, hiç sulanmadan geçirdiler...
Sarı şekerler... Eklenti 502137 Eklenti 502138 Eklenti 502139 Bu da pembişimiz... Eklenti 502140 |
Margarit papatya...
4 Eklenti(ler)
Papatyaları çok sevdiğimi daha önce de birkaç kez belirtmiştim. Papatya türlerinden edinmeye çalışıyorum imkanlar elverdiğince. Bu güzel de geçen yıl Sevgili SDurul'dan tek kök olarak gelmişti. Kışa dayanıklı olması çok güzel. Bahçe duvarının üzerinde duruyor. Bahçeyi akrepler istila ettiğinden beri bahçedekileri epeyce ihmal etmiş olmama rağmen, o beni mahcup etti.
Eklenti 502848 Eklenti 502849 Eklenti 502850 Eklenti 502851 |
Papatya...
5 Eklenti(ler)
Çiçekçide son kullanma tarihinin üzerinden uzun yıllar geçmiş epeyce bir tohum paketi vardı. İstersem alabileceğimi söylemişti. Tohumlardan yana çok umudum olmasa da, istedim elbette.:D:o Bir paketi papatya idi. Baharda bu saksıya öylesine serpiverdim o paketi. Sonra ne mi oldu? Baksanıza şu güzelliklere!
Eklenti 502852 Eklenti 502853 Eklenti 502854 Hele akşam olunca, yapraklarını kapatıp uykuya dalmalarına bayılıyorum doğrusu... Eklenti 502855 Eklenti 502856 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025