agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Loveforlife / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/30555.htm)

Muda 03-06-2014 09:52

Sayın Loveforlife; Normalde tavuk civcilerin kendi yavrusu olduğunu bilmezler. Ancak anne altında çıkmadıkları için civciler anne olarak görmedikleri için kendileri sabah tehlike sinyali vermeye başlayıp tavuktan uzaklaşmışlardır. O zaman tavuk yabancı olduklarını anlayıp saldırmıştır. Yabancı yavruları ayrı yerde büyütmeniz gerekmekte. Civciler normalde 21 günde çıkarlar. Tavuğun yumurtladığı son yumurta yattığı için bir gün önce çıkar. Civciler çıkmadan bir gün önce ses vermeye başlarlar. Son çare olarak çıkartmak gerekiyor. Yumurta içinde dönemeyen yavrular göbek fıtıklı olurlar. Muhtemelen o siyah yavru çok gelişmeyecek. Ayaklarında sorun olabilir.

berçin 03-06-2014 15:56

Canım arkadaşım nelerle uğraşmıssın ben sayfana uğramayalı, kediler tavuklar bitkilerin aşırı dercede özendici ama akrep istilası korkunç Allah yardımcın olsun umarım en kısa sürede çaresine bakarlar. Kolaylıklar diliyorum sevgili arkadaşım...

sakdag 03-06-2014 18:34

961. mesaj, 2.fotoğraf tablosu yapılacak kadar güzel, şirin, tatlı. Bayılıyorum şu civicivlerin şirin hallerine. ;)

Dilerim kayıpsız büyürler.
Fincan'ın bakışlarını beğenmedim vallahi. ;)

lusoari 03-06-2014 19:52

Hayat ne kadar garip dimi? Küçücük yumurtanın içinden nasıl çıkıyor, nasıl büyüyor bunları takip etmek çok heyecanlandırıcı ve güzel duygular. :D
Hepsi de çok sağlıklı gözüküyor, büyüdüklerinde çok güzel tavuklar olacaklar belli. :D

loveforlife 04-06-2014 09:33

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi huki (Mesaj 1291554)
Sevgili loveforlife,sayfanızı hayranlıkla takip ediyorum.Bir hayat-her kimin olursa olsun-çok değerli.Sizin de gösterdiğiniz hassasiyet inanın beni çok duygulandırıyor.Biz de eşimle beraber kanarya yavrularımızda bahsettiğiniz ebelik görevini yapmıştık.Onların yaşam azmi bana güç vermişti.Her yeni günde ,bu güzelliklerin verdiği güçle yeniden doğmak çok başka bir duygu...

Sevgili Huki,

Sayfamın sessiz takipçilerinizdensiniz demek ki! Çok teşekkür ederim. Gerçekten de ben her yeni gün canların verdiği güçle yeniden doğuyorum. Az önce annemle konuşuyorduk da, (çektiğim acıları en yakından gözlemleyen kişi o) "bu kadar ağrın acın olmasına rağmen, çiçekler ve hayvanlar söz konusu olunca akan sular duruyor" diyor. Onlar benim en büyük mutluluk kaynaklarım...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1291560)
Sayın Loveforlife; Normalde tavuk civcilerin kendi yavrusu olduğunu bilmezler. Ancak anne altında çıkmadıkları için civciler anne olarak görmedikleri için kendileri sabah tehlike sinyali vermeye başlayıp tavuktan uzaklaşmışlardır. O zaman tavuk yabancı olduklarını anlayıp saldırmıştır. Yabancı yavruları ayrı yerde büyütmeniz gerekmekte. Civciler normalde 21 günde çıkarlar. Tavuğun yumurtladığı son yumurta yattığı için bir gün önce çıkar. Civciler çıkmadan bir gün önce ses vermeye başlarlar. Son çare olarak çıkartmak gerekiyor. Yumurta içinde dönemeyen yavrular göbek fıtıklı olurlar. Muhtemelen o siyah yavru çok gelişmeyecek. Ayaklarında sorun olabilir.

Yavrular anneden hiç uzaklaşmak istemiyor ama anne onca civcivin içinden onları seçip gagalayarak zarar vermeye çalışıyor. Zaten hemen ayırdım yavruları kuş kafesine. kafesin içine de ampul sallandırarak anne ısısı oluşturmaya çalıştım. Şimdilik mutlu görünüyorlar. Tabii ki anne kabul etseydi daha mutlu olurlardı ama yapay anneye razı olmak durumundalar.

Civcivlerin 21 günde çıktığını biliyorum ben de. Bunlar 22. gün bile çıkmamıştı, mecburen müdahale ettim. Yumurtaların hiçbiri kendi yumurtası değil zaten, horozumuz yok ki! Yani normal şartlarda tüm yumurtaların aynı anda çıkması gerekirdi. Siyah yavru kara bir böcük gibi, maşallah duru durağı yok. Oldukça sağlıklı duruyor. Bir fotoğraf çekmeme bile izin vermedi enerjikliğiyle...
Eklenti 499403

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1291742)
Canım arkadaşım nelerle uğraşmıssın ben sayfana uğramayalı, kediler tavuklar bitkilerin aşırı dercede özendici ama akrep istilası korkunç. Allah yardımcın olsun umarım en kısa sürede çaresine bakarlar. Kolaylıklar diliyorum sevgili arkadaşım...

Sevgili Arkadaşım,
Bahçedeki bitkileri kendi haline bırakmış durumdayım. Sürekli yağmur yağdığı için ilaçlama yapılamazmış. Bahçeye tavuklar için inişim ise tam bir komedi! Uzun çoraplar, kapalı ayakkabılar, elimde bir fısfıs şişesi... Yukarı çıkınca da doğru banyoya... Dut yere geçiyor. Kimsenin aşağıda çarşaf tutmaya cesarei yok. Gerçi bahçeye dökülenleri süpürmesi de ayrı bir dert ama... Ancak balkon dallarından topladıklarımı yiyebiliyoruz.
Eklenti 499404

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1291798)
961. mesaj, 2.fotoğraf tablosu yapılacak kadar güzel, şirin, tatlı. Bayılıyorum şu civicivlerin şirin hallerine. ;) Dilerim kayıpsız büyürler. Fincan'ın bakışlarını beğenmedim vallahi. ;)

Fincan bambaşka bir kedi, emin olabilirsiniz. Hatırlarsanız geçen yıl 30 tane civciv bakmıştı. Dün bana terasın kapısını açtırdı. Tavuk ona sevdirmiyor yavruları diye çok üzülüyor. Civcivlerden birini aldım elime, biraz sevdi ve öptü onu. (öp deyince yalıyor) Sonra yerine bıraktık. (Makinenin pillerinin şarjı olmadığı için fotoğraflayamadım.) Eve inince bu kez başladı kafesteki civcivlerle ilgilenmeye. Ne yapsın kardeşleri annelerinin yanından ayrılmış kızcağızın... Konuştuk, anlaştık... ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1291834)
Hayat ne kadar garip dimi? Küçücük yumurtanın içinden nasıl çıkıyor, nasıl büyüyor bunları takip etmek çok heyecanlandırıcı ve güzel duygular. :D Hepsi de çok sağlıklı gözüküyor, büyüdüklerinde çok güzel tavuklar olacaklar belli. :D

Canlılarla ilgilenmek insanı daha erdemli yapıyor bence. Allah'ın yarattıklarındaki mucizeyi görmek çok özel bir duygu. İşte bu yüzden tohumdan yetiştirmeyi de çok seviyorum...

ngr33 04-06-2014 14:58

Canlılarla ilgilenmek insanı daha erdemli yapıyor bence. Allah'ın yarattıklarındaki mucizeyi görmek çok özel bir duygu. İşte bu yüzden tohumdan yetiştirmeyi de çok seviyorum...

çok feci sarılmak istiyorum size şuanda..

Allahım sizi guzel kalbinizi nazarlardan korusun,dertlerinize sıkıntılarınıza sifa olsun insallah cok gonulden istiyorum bunlari sizin icin..

ha birde komsu olsak Allahim cok sevinirim bunu da kendim icin istedim suan ;) nerde yasadiginiza bile bakmadim siirtte şarkı bitirip soluğu sizin memlekette alıyormuşum birde ;) ;)

loveforlife 06-06-2014 07:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ngr33 (Mesaj 1292101)
ha birde komsu olsak. Allahim cok sevinirim bunu da kendim icin istedim suan ;) nerde yasadiginiza bile bakmadim siirtte şarkı bitirip soluğu sizin memlekette alıyormuşum birde ;) ;)

Bursa yaşamak için hiç de fena bir yer değil Sevgili ngr33! Ne güzel olur gelebilseniz. Öyle güzel dostlarım oldu ki bu site sayesinde, bir kardeşim daha olmuş olur... Ben de sevgi ve selamlarımı gönderiyorum sana değerli kardeşim...

dinozor 06-06-2014 11:13

Sayın loveforlife, keşke gelip şu kara böcüğü bir öpüp sevebilsem. Terasınız, bitkileriniz çok güzel ama ben fincan hanım ve kardeşlerinin takipçisiyim aslında:) Kalabalık, huzurlu, mutlu, çok güzel bir eviniz var. Mutluluk içerisinde nice yıllar yaşamanızı dilerim.

loveforlife 09-06-2014 11:43

2 Eklenti(ler)
Of ki ne of! Canım çok sıkkın arkadaşlar. Fincan Hanım dün sabahtan beri kayıp. Arkada yıkılan ev hep korkutuyordu beni, malum! Korktuğum başıma geldi. Fincan normalde güvenle evin bahçesine çıkıp geliyordu. Ama bu ev yıkıldığından beri 2 keredir, oradan sokağa kaçıyor, akşam karanlığında evin önündeki arabaların altında saklanıp bağırarak kucağıma atlıyordu. Haftasonu yeğenim bizdeydi. Fincan Hanım, Zeytin oğlum ile kavga etti benimle yatmak için, sonra da gidip yeğenimle yattı. Balkon kapısı çok hafif aralık kalmış. Sabah yeğenim uyurken kapıyı açıp kaçmış balkona, oradan da bahçeye. Hala da yok... :( Dün sürekli aradım, hiçbir yerde bulamadım. Gelsin artık benim güzel kızım... Acıkmıştır o şimdi...
Eklenti 500814

Eklenti 500815

Milla 09-06-2014 12:07

Sevgili loveforlife,
Fincan Hanıma çok üzüldüm.İnşallah birazdan ortaya çıkıp,acıktım diye bağıra çağıra gelir.En kısa zamanda bulmanızı dilerim.Bizi habersiz bırakmayın.Çok geçmiş olsun.

-Esin- 09-06-2014 12:32

Bu habere çok üzüldüm, dilerim en kısa zamanda bulursunuz Fincan'ı. Bakarsınız ummadık bir anda çıkagelir, umudunuzu yitirmeyin.

eoe1234 10-06-2014 07:57

Çok üzüldüm inşallah bulursunuz.

Milla 10-06-2014 09:06

Gelişme var mı? Meraktayım...

loveforlife 10-06-2014 10:48

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1294133)
Gelişme var mı? Meraktayım...

Dün gece komşu telefon etti; bir yerde kapalı kaldı herhalde senin kız derin derin yalvarma sesi geliyor diye. Ben dışarı çıkmadan onun sesini duyan birileri oldu herhalde. Bağıra bağıra geldi eve. İnanılmaz sinirliydi. Sanki ben onu kurtarmamışım gibi bana kızmıştı. Hayatımda ilk defa beni tırmaladı Fincan...:(
Nerelerdeydiyse tüyleri pıtırak içinde kalmış. Onları bile zorla ayıkladım. Neyse sonra gecenin bir yarısı terasa çıktık, civciv sevdik, çiçeklere baktık, sokaktakileri izledik, mutlu oldu.
Eklenti 501045

Eklenti 501046

Eklenti 501047

Eklenti 501048

evdeçiçek 10-06-2014 10:54

Gözünüz aydın

Gerçekten çok sevindim.

lusoari 10-06-2014 11:20

Ohh içimiz rahatladı. Olsun ablacığım tırmalamış olsa bile, sağ salim kavuştun ya önemli olan bu.

dinozor 10-06-2014 14:01

Güzel habere çok sevindim, Fincan Hanım'ın büyük macerası anne kucağında son bulmuş:) Sayın loveforlife, Zeytin de eve yerleşmiş gibi sanki. Vaktiyle bana söylenmişti "tek kedi diye bir şey yoktur, ya kedi yoktur ya da çok kedi vardır" diye. Doğru galiba:)

Seabert74 10-06-2014 14:19

Gözümüz aydın :)
Kayıp balık Nemo geldi aklıma okudukça... Bu maceranın sonunun güzel olması keyifli olmuş, sevgiler

Milla 10-06-2014 15:53

Ohhh be....
İçim rahatladı :))

loveforlife 11-06-2014 17:52

Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet)

4 Eklenti(ler)
Beklenen güzeller de açtı sonunda. Darısı diğer renklerinin başına. Baksanıza küçük bir ağaççık oldu...;)
Eklenti 501416

Eklenti 501417

Eklenti 501418

Eklenti 501419

loveforlife 11-06-2014 21:28

Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia)

5 Eklenti(ler)
Yağmur yağdı, böyle olduk ;)
Eklenti 501495

Eklenti 501496

Eklenti 501497

Eklenti 501498

Eklenti 501499

tarla kuşu 12-06-2014 00:10

Çiçek ve hayvan sevgisi, muhteşemsiniz :)

loveforlife 12-06-2014 08:48

Sardunyalar...

5 Eklenti(ler)
Nazsız güzelleri ihmal ettim sanırım. Bakalım mı onlar ne alemde?
Eklenti 501559

Eklenti 501560

Eklenti 501561

Eklenti 501562

Eklenti 501563

loveforlife 12-06-2014 09:25

Sardunyalar...

5 Eklenti(ler)
Sardunyalarımın çoğu çelikten yetişme. Tabii siz dostlarım sayesinde...Ceylanlar da öyle...
Eklenti 501567
Eklenti 501568
Eklenti 501571

Bu güzeli Sevgili Alys saksısı ile hediye etmişti. Sürekli çiçekli...

Eklenti 501569
Eklenti 501570

loveforlife 12-06-2014 16:47

Sardunyalar...

5 Eklenti(ler)
Bahçe camının üzerindekiler...
Eklenti 501612

Bu sakızları çok seviyorum. (Sorsanıza, sevmediğim var mı?) Hele kenarı biyeli olanı bir harika!..
Eklenti 501613
Eklenti 501614

Pembe şeker sardunyalara ne demeli?
Eklenti 501615
Eklenti 501616

loveforlife 13-06-2014 11:05

Sardunyalar...

5 Eklenti(ler)
Öyle güzeller ki...
Eklenti 501761
Eklenti 501762
Eklenti 501765
Yalın katı da var...
Eklenti 501763
Kat kat süzüleni de...
Eklenti 501764

loveforlife 14-06-2014 06:37

Lilium candidum...

3 Eklenti(ler)
Sevgili Lilium beni kırmayarak Bursa toplantısına gelirken yerden sökerek bir saksı içinde getirmişti bu güzeli bana. Ben de toprağını dağıtmadan büyük bir bidona geçirdim onu. İki çiçek sapıyla mutlu etti beni...
Eklenti 501937
Eklenti 501938
Çiçeğin keyfini daha çok çıkarabilmek, o güzel kokuyu daha fazla koklayabilmek adına kesip vazoya aldım...
Eklenti 501939
Çok teşekkür ederim Sevgili Lilium...

loveforlife 15-06-2014 08:35

Lilium...

4 Eklenti(ler)
Geçen yıldan kalan liliumlar da beni sevindirenlerden. Kışı toprakta, hiç sulanmadan geçirdiler...
Sarı şekerler...
Eklenti 502137
Eklenti 502138
Eklenti 502139

Bu da pembişimiz...
Eklenti 502140

loveforlife 17-06-2014 19:04

Margarit papatya...

4 Eklenti(ler)
Papatyaları çok sevdiğimi daha önce de birkaç kez belirtmiştim. Papatya türlerinden edinmeye çalışıyorum imkanlar elverdiğince. Bu güzel de geçen yıl Sevgili SDurul'dan tek kök olarak gelmişti. Kışa dayanıklı olması çok güzel. Bahçe duvarının üzerinde duruyor. Bahçeyi akrepler istila ettiğinden beri bahçedekileri epeyce ihmal etmiş olmama rağmen, o beni mahcup etti.

Eklenti 502848

Eklenti 502849

Eklenti 502850

Eklenti 502851

loveforlife 17-06-2014 19:16

Papatya...

5 Eklenti(ler)
Çiçekçide son kullanma tarihinin üzerinden uzun yıllar geçmiş epeyce bir tohum paketi vardı. İstersem alabileceğimi söylemişti. Tohumlardan yana çok umudum olmasa da, istedim elbette.:D:o Bir paketi papatya idi. Baharda bu saksıya öylesine serpiverdim o paketi. Sonra ne mi oldu? Baksanıza şu güzelliklere!
Eklenti 502852
Eklenti 502853
Eklenti 502854

Hele akşam olunca, yapraklarını kapatıp uykuya dalmalarına bayılıyorum doğrusu...
Eklenti 502855
Eklenti 502856

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025