![]() |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 563309 Ya Cumhur'umun bakışlarındaki güzelliğe ne demeli? O da bambaşka bir can! Eklenti 563305 Eklenti 563306 Tabii bücürümüz Cingöz Hanım da apaydı... Hipertroidi var onda da. Her daim aç, yaş mama vermeyince küsüyor küçük hanım... Eklenti 563307 Eklenti 563308 |
Cumhurun bakisi icimi parcaliyo, iyi ki senin gibi bir can dostu var. Mevla'min isleri ne guzel, merhameti sonsuz, bizdeki merhamet duygusu da onun deryasinda bir damla, insan hic kiyamiyor bu canlara, merhametsiz hayvan dusmanlari hic nasiplenememisler. Her daim canlara can olmak umuduyla....
|
Bunca güzelliği bir arada görmek ne kadar keyif verici,
sevgili dostları söylememe gerek bile yok onlar bizin can dostlarımız. Ellerinize yüreğinize sağlık |
5 Eklenti(ler)
Mis kokulu güzeller güzeli gülüm...
Eklenti 563481 Sevgili SDurul'dan gelen margarit papatyalar çiçeklenmeye başladı. Eklenti 563482 Eklenti 563483 İpek çiçekleri hem tohumdan yetişmesi kolay, hem de güneşi çok seven güzeller... Eklenti 563484 Eklenti 563485 |
Nakkaş Sarmaşığı (Cymbalaria Muralis)
3 Eklenti(ler)
Sahip olmayı çok istediğim bitkilerden biriydi o. Geçen yıl tohum takasta Sevgili SDurul tohumlarını paylaşmış ancak onu ekmeye sıra gelememişti. Bu kış şubat ayında tohumları dış ortamda ektim. Çok geç çimlendiler ama iyi ki de çimlendiler! Aslanağzı çiçeğini andıran minicik çiçekleri, tıpkı aslanağzı çiçeği gibi boynunu sıkınca ağzını açıyor. Bir yandan tohum yapmaya da başladı bu güzellik.
Eklenti 563595 Eklenti 563596 Eklenti 563597 |
Ah Loveforlife ablam ahhh çiçeklerin her zaman ki gibi muhteşemler ama benim en çok hoşuma giden şey hayvan dostların...
Zeytin daha bebekken kimse onun büyüdüğü zaman bu kadar güzel olacağını düşünemiyordu (çirkin ördek yavrusu masalı gibi). Benim gönlümde senin bütün kedilerinin yeri ayrı ama aralarında dört tanesi var ki onlar benim için bambaşka! Cumhur'u çok seviyorum sebebi ise o dünyaya kalbiyle bakmasını biliyor ve böyle bir canla yaşamak diğer bir çok canla yaşamaktan çok daha keyif verici bir durum, bunu sadece yaşayan bilir. Zeytin ve kardeşi için verdiğin onca çaba hala dün gibi aklımda onlar benim için çok özeller (smokinli kardeşler). Dördüncü ise asil mi asil bir kız, garibanın kalbi neyse aklıda odur derler ya ben hala belki bir umut geri gelir diye hala gözüm ilanlarda... Neyse ablam bu saatde çenem düştü, belki de biraz dertleşmek istemişimdir bilmiyorum ama hayvanların çok şanslılar çünkü senin gibi tertemiz kalpli bir dostları var, sen de çok şanslısın çünki onlar gibi CAN dostların... Birlikte geçireceğiniz nice, mutlu, sağlıklı uzun ömürler diliyorum hepinize. :) |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Cumhur gerçekten çok özel bir can. Bugünlerde epey yoğun çocuğum. Neden mi? Malum, annesi hasta oldu çocuğun; her yeri ağrıyordur. Masaj yapıyor vakit buldukça. Nasıl biliyor neremin ağrıdığını, inanılır gibi değil. Bir de Cingöz ve Zeytin'in bütün temizliğinden sorumlu hissediyor çocuk kendini. Onları yatarken yakalamayagörsün, tepeden tırnağa yalıyor. Hele ki Cingöz'ü! Eve giren bir sinek bile barınamıyor ayrıca, canlı sineklik Cumhur. Havada yakalıyor. Tam videoluk aslında ama denk gelip de çekemedim. Evvelki Gün Zeytin'in kardeşi Çakıl için çok üzüldüm. Sabah saatlerinde bozuk olan camı açmış ve camdan düşerek kaybolmuş. Görenler topalladığını söylemişler ama aramalar yanıt vermedi. Bir süre sonra bir yerde baygın olarak bulunarak barınağa götürüldüğünü öğrendik. Barınakta iç kanama için iğne yapmışlar hemen şükür ki. Sonra oradan alınarak kendi veterinerine götürüldü ve ne yazık ki kötü bir kalça kırığı olduğu çıktı ortaya. Operasyon için çok riskli bir bölgeymiş. Zaten genel durumu da şimdilik pek iyi değil. Çişini yaptı ama henüz kakasını da yapamamış. Dualarımız Çakıl için. Fincanım!!! Dinmeyen yürek sızım. 11 Temmuz'da tam bir yıl oluyor yokluğu. Şuan bile gözyaşlarımı tutamıyorum. Çok özledim kızımı. Hiçbiri dolduramıyor yerini. Mesela Fincan "anne" diyordu. Diğerlerinin hiçbirinde anne olamadım. Ellerimde can verseydi kızım belki bu kadar acımazdı canım. Ama ne olduğunu bilmemek, aç mı, susuz mu düşünmek, kar yağdı, yağmur yağdı ne oldu demek çok acı veriyor. Hala bir mucize için dua ediyorum. Kınalı kuzum, yürek sızım... Ne olur gelse de bir kere "anne" deyip atlasa boynuma! Hıdırellezde bile gül dalına onun resmini astım, adını yazdım... .................................... Neyse akşam akşam üzmeyeyim sizi. Güzel şeyler de oluyor. Yeni civcivlerim çıktı. Eklenti 563938 Eklenti 563939 Bakın bu civciv şapkalı olacak. Şapkalı bembeyaz bir tavuğum var. Onun yumurtasından çıktı herhalde. Eklenti 563940 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sizinle beni altüst eden bir olayı paylaşmak istiyorum... Biliyorum ki içinizde bu olaydan en az benim kadar etkilenecek dostlarım var. Sizi de üzeceğim için öncelikle özür dilerim...
Geçtiğimiz pazar gecesiydi. Hala kesilmeyen öksürüğüm nedeniyle bir türlü uyuyamıyordum. Gece 1'i geçiyordu saat. Cingöz ve Cumhur kovalamaca oynuyor evin içinde. Birden bir gürültü oldu. Cingöz çıldırmış gibi odaya girip yatağa atladı. Ne oluyor diye fırladım yataktan. Korkunç bir manzara bekliyordu beni salonda. Cumhur'um atlarken konsolun çekmece kulpuna tasması takılmış. Kendini kurtarmaya çalışırken tasma bükülmüş ve Cumhur boğulmak üzere. Cumhur can çekişiyor! Hemen tutup kurtarmaya çalıştım. Öyle çırpınıyordu ki, o kısacık hayatında ilk kez tırmaladı beni, ilk kez ısırdı. Ellerim, kollarım şakır şakır kanıyor, ben yine onu kurtarmak için umutsuzca çırpınıyordum. Mutfaktan bıçak kapıp geldim ama tasmayı kesmek bile neredeyse imkansızdı. Bu arada son nefesini vermişti kuzum. Nasıl kestim bilmiyorum ama cansız bedeni elimdeydi oğlumun. Gözyaşları içindeydim ama her saniye önemliydi. Kalbi atmıyor, nefes almıyordu oğlum. Çıldırmış gibiydim. Zeytin, etrafımda çırpınıyor; yardım etmek istiyordu. Onun bile her yeri kan içindeydi. Dilini ısırmıştı Cumhur'um. Hemen ağzını açıp dili çektim ve suni teneffüs yapmaya başladım. Bir yandan da kalp masajı. "Benimle kal oğlum, annen çok seviyor!" dedim ona. Sevdim, bütün nefesimi ona verdim. Rabbbim'e dualar ettim onu bana bağışlasın diye. Bir süre sonra çok zor da olsa nefes aldı. Şükürler olsun, nefes aldı. Nefes alamamanın ne olduğunu bilirim ben, çırpındı yavrum nefes almak için... Olmayan gözlerinden oluk oluk aktı gözyaşları. Nasıl ağlıyordu, bir bilseniz. Saatlerce sevgimle nefes almasına yardım etmeye çalıştım. Saatler sonra nefes alışı normale dönmeye başladı. Allah'ım ayırmadı beni bir evladımdan daha... Cingöz, nasıl korktuysa sabaha kadar kayıptı evin içinde, saklanmıştı. Zeytin, Cumhur'a bir şey olacak endişesinin yanında benim ağlamamdan çok etkilenmişti. Dün hemen veterinere gittik. Durumu iyi Cumhur'umun şükürler olsun ki. Ama benim gözümün önünden gitmiyor. Tasmanın onun için öyle bir zararı olabileceğini bilsem takar mıydım hiç! Ya ben evde yokken ya da derin uykudayken olsaydı? Ya ben hiçbir şey yapamasaydım? Bu olayları yaşarken duruma şahit olan anneme göre öyle bir şey olsa üşütürmüşüm kafayı! Zaten o saatlerde ramak kalmıştı. Dünden beri bana daha da düşkün Cumhur. Hiç ayrılmıyor yanımdan. Ellerimde ve kollarımdaki ısırık ve tırmalamaları kokluyor, yalıyor. Sanki özür dilercesine... Şükürler olsun... Rabbim tüm canları korusun! Çocuklarımın hepsine sağlıklı uzun ömür nasip olsun... Daha başka can vermek istemiyorum toprağa... Eklenti 564712 |
:( Valla bütün tüylerim diken diken oldu sevgili loveforlife. Rabbim sana resmen güç, kuvvet vermiş. Şahsen ben öyle bir durumda kasılır kalırdım, hiç bir şey yapamazdım. Büyük geçmiş olsun. Çok şükür hâlâ birliktesiniz inşallah bir daha tekrarı olmasın; hep birlikte gözümüz aydın diyeyim; aksini düşünmek bile istemiyorum.
Çok şükür!.. |
Öyle yatıyor görünce ölmüş sandım, çok şükür bir şey olmamış. Yüreğimi ağzıma getirdin ama sonu iyi ya artık daha çok dikkatli olursun eminim bundan.
O zavallıların gözünün önünde ölmelerinin, çaresizce sana bakarken ki gözlerindeki yardım isteyen mi yoksa yanımda olduğun için teşekkür ederim mi diyen bakışlarını da iyi bilirim. Sonrasında insan ruhunda yarattığı tahribatın sarsıntının ne olduğunu da. Çok şükür bunların hiçbirini yaşamadın yaşamadık. Verilmiş sadakan varmış. Cumhur'u benim yerime öper misin bıyıklarından tutup ;) gözlerinin olduğu yerden. ;) |
sevgili loveforlife, sana da cumhura da çok geçmiş olsun. bu güne kadar kaç cana sahip çıkıp annelik yaptınız bu da onların mükafatı olarak kabul görün. sabah sizin güzel çiçeklerinizi görmek için gelmiştim. cumhuru öyle görünce eyvah dedim. sizin adınıza çok üzüldüm. yeter artık! bu kaçıncı ,bu kızın canlarına bir şey olmasın Allah'ım dedim. okurken yüreğim ağzıma geldi.neyse ki sonu düşündüğüm gibi olmamış çok şükür. bu arada cingöz de günün kahramanı olmuş.sizi uyandırıp haber vererek. hepinize sağlıklı mutlu beraber yaşama dileklerimle sevgiler.
|
Sayın Loveforlife; Akıcı ve etkileyici yazım tarzınızla hepimizi korkuttunuz doğrusu... Ben sizden birşey rica edeceğim, lütfen sonucu baştan söyleyin...
Sizinle kedi üzerinden sohbetlerimiz olmasada kedilerinizle yakinen ilgiliyim, cumhurun fotoğrafınıda öyle koymuşsunuz, Allah korusun kediye birşey oldu zannettim, üzüldüm, sonra birşey olmamış dedim sevindim, nasıl ani içsel duygu patlaması içersine girdiğimi bilemezsiniz:( Ama şimdi çok mutluyum:D |
Alıntı:
|
Yok kaldırmayın, kaldırmak olurmu hiç, güzel paylaşım oysa...
Ama fotoğrafıda öyle koyunca hep birşey olmuş gözüyle baktım. Bende geçtiğimiz hafta kedilerimde bir rahatsızlık yaşadım, bu yüzden belkide sadece beni etkilemiştir. Saygılarımla.. |
Çok geçmiş olsun.Gerçekten de üzücü bir olay Rabbim bir daha yaşatmasın:(
|
Çok geçmiş olsun.. Size de helal olsun.. Cumhurun iyilik meleği olmuşsunuz.. Sevgiler.. Kendinize iyi bakın..
|
Çok geçmiş olsun sevgili Loveforlife, iletinizi okurken çabanız gözümün önüne geldi, gözlerim doldu. Allah size bağışlamış yavruyu. Sevgiler.
|
5 Eklenti(ler)
Destekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Rabbim başka acılarını göstermesin... Dün Fincan gideli tam bir yıl oldu. Allah'ın mucizeleri çok. Çıkıp gelse kınalı kuzum! Bir çiçek tomurcuğu misali canlı tutmaya çalıştığım umutlarım çiçeğe dönse!
Eklenti 565606 Eklenti 565607 Eklenti 565608 Eklenti 565609 Eklenti 565610 |
Lilium...
5 Eklenti(ler)
Liliumlarımın bu yıl maşallahı var. Renkliler görsel bir şölen sunduktan sonra çiçeklerini döktü. Gelecek yıl için soğanlarını beslemeye koyuldular.
Eklenti 566482 Eklenti 566483 Eklenti 566484 Eklenti 566485 Şimdilerde ise mis kokusuyla bu güzel hüküm sürüyor terasta... Eklenti 566486 |
Cok gecmis olsun, inan yuregim agzimda okudum cok sukur ki hayatta, Cumhur gozleriyle degil ama gonluyle hayata nasil siki baglanmis, Rabbim onu sana bağışlamış. Allah baska sıkıntı dert vermesin canlarinla sana ☺
|
Ekinezya...
5 Eklenti(ler)
Katıldığım, pek çok değerli agaclar.net üyesiyle tanışma fırsatı bulduğum ilk toplantıydı Ankara Toplantısı. Sevgili Adalet Yağcı o toplantıda ekinezya tohumları paylaşmıştı. 2 Yıl geçti aradan. O tohumlar şimdi saksıları dolduruyor... İşte minicik bir tohumu paylaşmanın en güzel yanı bu...
Eklenti 566800 Eklenti 566801 Eklenti 566802 Eklenti 566803 Eklenti 566804 |
Sikas...
5 Eklenti(ler)
Duydum ki ondan umudu kesenler varmış. Olur mu hiç öyle şey? Umut etmek güzel şey! Soğanları doğum günü toplantımızda paylaşan Sevgili Başbahçıvan'a teşekkürlerimle...
Bir anda yaşam belirtisini gösterdi böyle... Eklenti 566876 Şimdi ise böyle... Eklenti 566877 Eklenti 566878 Eklenti 566879 Eklenti 566880 |
kediler ve civcivler riskli kediler zarar verebilir bu arada selamlar
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili loveforlife, size ve Cumhur'a geçmiş olsun, korkunç bir deneyim bu
|
SEMİZOTU YAPRAKLI İPEK ÇİÇEĞİ - Portulaca Yubi
5 Eklenti(ler)
Ne bende ne de terastaki bitkilerimde tat tuz yok! Günde iki kere sulansa bile kavruluyorlar. Terasın üzerinde bir gölgelik olmadığı sürece bu sıkıntıyı her zaman yaşayacağım sanırım. Allahtan birkaç tane bitkim hala yaşıyor da biraz olsun moral oluyor...
Bunlardan biri, semizotu çiçeği... Eklenti 570362 Eklenti 570357 Eklenti 570358 Eklenti 570359 Eklenti 570360 |
2 Eklenti(ler)
Hadi bakalım size bir uzmanlık sorusu... Bilin bakalım yanımdaki kim? Verebileceğim tek ipucu, çok mutlu olduğum...
Eklenti 571446 Eklenti 571447 |
Herşey her zaman olduğu gibi tüm olumsuzluklara rağmen mükemmel görünüyor sevgili arkadaşım. Uzmanlık sorusuna gelince, Sevgili SDurul ablamız görür görmez tanıdım. SDurul ablanın paylaştığı gençlik yıllarına ait bir resmi vardı, insan değişir ama gözler asla değişmez. İkiniz adına çok mutlu oldum, yanınızda olmayı ne kadar çok isterdim anlatamam. Tanımaktan mutlu olduğum iki güzel insana sevgi ve selamlar :).
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025