agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Gizsu / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/30246.htm)

adneser 07-03-2013 18:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gizsu (Mesaj 1115105)
Sayin adneser'in hediyesi su sumbullerim canlandilar :)

Sayın Gizsu

Teşekkür ederim, gerçekten hızlı gelişmişler,Sn Almanyalı'nın dediği gibi toprak ister, tabi birde saksı biraz büyük gibi geldi.

Geldiğinizde toprak veririm, cumartesi'ye bekliyoruz.

gizsu 07-03-2013 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adneser (Mesaj 1115383)
Sayın Gizsu

Teşekkür ederim, gerçekten hızlı gelişmişler,Sn Almanyalı'nın dediği gibi toprak ister, tabi birde saksı biraz büyük gibi geldi.

Geldiğinizde toprak veririm, cumartesi'ye bekliyoruz.

Hergun sabah hepsiyle selamlasip hal hatir soruyorum,beni sevdiler sanirim.Deniz hasta cumartesiye iyilesir biraz insallah,umarim gelebiliriz ben haber veririm kahvenizi cok merak ediyorum terasi da:)esinize selamlar

gizsu 07-03-2013 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1115381)
Sevgili Gizsu, marketler demek ki baharı bekliyorlarmış bitki getirmek için, inşallah çeşitler çoğalır. Yanılmıyorsam Koçtaş da olması lazım Alanya'da orada yok mu çeşit? Su sümbülleriniz hayırlı olsun. Çok çoğalan bir su bitkisi olarak biliyorum. Çabucak boşluklarını dolduracak ve güzel çiçeğini açacaktır. Son açan frezya resmen fanatik galatasaraylı, o nasıl güzel bir sarı-kırmızı öyle. Kısacası maşallah diyorum arkadaşım :)

Kadinlar gunu icin getirmisler sanirim,insallah cesit cogalir ama hic sukulent yok cicekcilere soruyorum yuzume bakip o ne diyorlar:) halimi dusun hicbirsey bulamiyorum.Koctas var bize uzak ama orada da cesit yok:(frezyanin rengini birebir gormen lazim cok guzel turuncu gibi gul kurusu gibi cok degisik ilk goruyorum bende.Cogalsin sanada yollarim su an tek ama renklilerde koku coook az.

gokcegokce 07-03-2013 23:13

Yakında tez araştırmam için İstanbul'a gitmem gerekiyor. Çok yoğun olmazsam, Eminönündeki çiçekçileri gezmek istiyorum. Bir de Bauhaus'a gitmek istiyorum. Sukkulentler çok ilgimi çekmese de sizin bir isteğiniz varsa ve bulabilirsem sizin için almak isterim. İlk hedefim bir clematis bulmak olucak. Çelikten çoğalıyormuş. :) Çiçeklerde üremek için arıları ve böcekleri çekici görkemli yaprak ve kokuları olduğunu biliyorum. Demek ki ikisi birden olmuyor. Ya kokusuyla cezbediyor ya da görünüşüyle.

gizsu 08-03-2013 07:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1115653)
Yakında tez araştırmam için İstanbul'a gitmem gerekiyor. Çok yoğun olmazsam, Eminönündeki çiçekçileri gezmek istiyorum. Bir de Bauhaus'a gitmek istiyorum. Sukkulentler çok ilgimi çekmese de sizin bir isteğiniz varsa ve bulabilirsem sizin için almak isterim. İlk hedefim bir clematis bulmak olucak. Çelikten çoğalıyormuş. :) Çiçeklerde üremek için arıları ve böcekleri çekici görkemli yaprak ve kokuları olduğunu biliyorum. Demek ki ikisi birden olmuyor. Ya kokusuyla cezbediyor ya da görünüşüyle.

Gokcecim nekadar iyisin birisinin bunu benim icin dusunmesi bile yeter almis kadar oldun:)bende clematis pesindeyim bulursam sanada alirim,esim eminonune gitti ama istediklerim disinda bulduklarini almis:)keske bende gidebilsem ama aklinda olsun orasi bence biraz pahali.Antalyadaki bauhous'da sukulent yoktu yani cok bahtsizim.Anlasildi sen yesil yaprakli ve ciceklileri seviyorsun..

gokcegokce 08-03-2013 11:47

Bakalım bahtıma ne çıkarsa artık :) Evettt!!! Ben görkemli çiçekleri olan yeşil bitkileri çok seviyorum. Üstüne kokulu da olursa oh mis :) Bu aradıklarımı da genelde soğanlılarda, orkidelerde ve sarılıcılarda buluyorum. 3 tane orkide öldürdüm ama yine deniycem inşallah. Sevgiler :)

gizsu 10-03-2013 11:02

2 Eklenti(ler)
Renkleri cok guzel ama buyudugunde rengi kalmiyormus.Digerleride yeni cocuklar:)

gizsu 11-03-2013 12:44

1 Eklenti(ler)
Son frezyalar..

milaca2010 11-03-2013 21:19

Farklı farklı renkleriyle harika bir kompozisyon oluşturmuşlar Frezyalarınız sevgili gizsu; bende sarı ve beyaz mevcut, bulabilirsem farklı renklerini ne ala.
Keyfini çıkarın sevgili gizsu; ayrıca yeni kaktüs ve sukullentlerinizi iyi günlerde büyütün.
Sevgilerimle...

ıldır 12-03-2013 00:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gizsu (Mesaj 1110664)
diğer renkler bunlara yetişemedi,bunlar yavaş yavaş solmaya başaldı bende olanı paylaşayım istedim devamı gelecek...

Frezyaya bayılırım.. Pembesini bir türlü bulamadım...Nıhayet gecen yıl sarı beyaz pembe 3 sogan karısık buldum.. ektım..Ama 3 hafta önce İzmire yagan dolu frezyalarımı mahfettı.. Simdi sadece 1 tane tomurcuk var üzerinde.. Pembe cıkması ıcın dua edıyorum..Cünkü sarı ve beyazım var.. Sizinkilere hayran kaldım.. Saglıkla seyredın...

gizsu 12-03-2013 08:02

Farkli renkleri gecen sene her gordugum evin kapisini calip rica ederek topladim cunku bu renkleri cok aradim bulamadim heryerde yok, tabi bende sonra onlara baska soganlar goturdum :)bende bu sene gordum renklerinin guzelligini,cok cabuk yavruluyorlar cogalsinlar zevkle paylasirim beraber koklar seyrederiz bu guzelligi. Akdeniz cok uygun sanirim frezyaya saksilar hep orada yagmur firtina birtek kurudugunda kaldiriyorum, gunes gormediginde yapraklar uzuyor cicek olmuyor..

Sevgi 12-03-2013 09:30

Sevgili gizsu; frezyalarınızın maşallahı var, renk çeşitliliğide bol muhteşem gönüyorlar. Nereden aldınız? Soğandan mı yetiştirdiniz? Bu sene favorilerim arasına giren çiçeklerden birisi.

Su sümbüllerinizde sağlıklı büyüsünler.:)

gizsu 12-03-2013 10:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1118356)
Sevgili gizsu; frezyalarınızın maşallahı var, renk çeşitliliğide bol muhteşem gönüyorlar. Nereden aldınız? Soğandan mı yetiştirdiniz? Bu sene favorilerim arasına giren çiçeklerden birisi.

Su sümbüllerinizde sağlıklı büyüsünler.:)

Cok tesekkurederim,sizin msj ustundeki msj da yazmistim sorularinizin cevabini:)msj136

nardane 12-03-2013 19:04

Sevgili gizsu , maşallah maşallah o ne güzellik öyle ...
Frezyalarınıza bayıldım misssss gibi kokusu buralara geldi sanki.Harika görünüyorlar.Ellerinize sağlık.
Çocukluğumdan kalan sempatisiyle çok severim ,annemin saksı saksı olurdu nasıl kokardı ,arpa zambağı derdik biz.
Ben bir türlü yetiştiremiyorum , şuan da var neden beceredmiyorum anlamıyorum.Hiç büyümedi cılız iki daldan oluşuyor,öyle kaldı.
Güya kokusuyla her yeri dolduracaktım ........olmadı

gizsu 12-03-2013 19:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nardane (Mesaj 1118677)
Sevgili gizsu , maşallah maşallah o ne güzellik öyle ...
Frezyalarınıza bayıldım misssss gibi kokusu buralara geldi sanki.Harika görünüyorlar.Ellerinize sağlık.
Çocukluğumdan kalan sempatisiyle çok severim ,annemin saksı saksı olurdu nasıl kokardı ,arpa zambağı derdik biz.
Ben bir türlü yetiştiremiyorum , şuan da var neden beceredmiyorum anlamıyorum.Hiç büyümedi cılız iki daldan oluşuyor,öyle kaldı.
Güya kokusuyla her yeri dolduracaktım ........olmadı

Umarim benimkiler gibi olur, sizi mutlu ederler:)bende cok seviyorum hem gorunusu cok estetik hem kokusu inanilmaz yaptigim ozel birsey yok renkli olanlara keci gubresi koydum biraz, topragi bile bahce topragi gunesi ve acik havayi seviyorlar benimkiler,her sabah gidip ilk onlari kokluyorum doping gibi:)

ıldır 14-03-2013 01:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gizsu (Mesaj 1118303)
Farkli renkleri gecen sene her gordugum evin kapisini calip rica ederek topladim cunku bu renkleri cok aradim bulamadim heryerde yok, tabi bende sonra onlara baska soganlar goturdum :)bende bu sene gordum renklerinin guzelligini,cok cabuk yavruluyorlar cogalsinlar zevkle paylasirim beraber koklar seyrederiz bu guzelligi. Akdeniz cok uygun sanirim frezyaya saksilar hep orada yagmur firtina birtek kurudugunda kaldiriyorum, gunes gormediginde yapraklar uzuyor cicek olmuyor..

Çok tesekkurler sevgili Gizsu..İzmir de apartmanlar öyle yüksekki.. kimsenin balkonu görünmüyor...Pembe için yıllar önce köylere bile götürmüştü eniştem..Karısık renk dıye aldıgım soganlar hepsi beyaz cıktı..Elbet bir yerde vardır kısmetım..Hele sizinkiler büyüsün cogalsın...Buradan seyretmesıde cok güzel...Aslında kısa saplı krem rengı olanların kokusu daha guzel..Yarın cıkıp pazarı arastırmalı bir...

can17can 14-03-2013 05:58

sayın gizsu bakonuzu gezdim hepsi çok güzeller. bana balkonda başlayan çiçek maceramı hatırlattı . bizde de birçok sukulent ve kaktüs var beğendiklerinizin dallarından kırıp alabilirsiniz.

gizsu 14-03-2013 06:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi can17can (Mesaj 1119517)
sayın gizsu bakonuzu gezdim hepsi çok güzeller. bana balkonda başlayan çiçek maceramı hatırlattı . bizde de birçok sukulent ve kaktüs var beğendiklerinizin dallarından kırıp alabilirsiniz.

Nekadar iyi ve zengin gonullusunuz hicbirsey kirip almasam bile sizin gibi insanlarin kaldigini gorup tanismis olmak bile mutluluk verici hersey gonlunuzce olsun,dallari kirmaya basliyorum:) sizin benden bir istediginiz olursa bende zevkle paylasirim..

gizsu 14-03-2013 06:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ıldır (Mesaj 1119506)
Çok tesekkurler sevgili Gizsu..İzmir de apartmanlar öyle yüksekki.. kimsenin balkonu görünmüyor...Pembe için yıllar önce köylere bile götürmüştü eniştem..Karısık renk dıye aldıgım soganlar hepsi beyaz cıktı..Elbet bir yerde vardır kısmetım..Hele sizinkiler büyüsün cogalsın...Buradan seyretmesıde cok güzel...Aslında kısa saplı krem rengı olanların kokusu daha guzel..Yarın cıkıp pazarı arastırmalı bir...

Kesinlikle o asisiz olanlar daha yogun kokuyor pembe balkonumda ilk kez acti cogalinca sizi unutmam cunku birseyi isteyip ulasamamak uyku kacirip insani delirtiyor cok iyi biliyorum sukulent isteyip hicbiryerde bulamiyorum mesela:)Alanyadaki balkonlarda yuksek ama benim radarlar cok iyi:)

gizsu 14-03-2013 08:55

2 Eklenti(ler)
Bir kavanozdan saksi ve bugun denedigim aşılama:)

gizsu 14-03-2013 11:51

1 Eklenti(ler)
Bunlar cok guzel bende istiyorum:(

gizsu 14-03-2013 17:03

1 Eklenti(ler)
Bu guzelligin adini bilen..

can17can 14-03-2013 18:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gizsu (Mesaj 1119523)
Nekadar iyi ve zengin gonullusunuz hicbirsey kirip almasam bile sizin gibi insanlarin kaldigini gorup tanismis olmak bile mutluluk verici hersey gonlunuzce olsun,dallari kirmaya basliyorum:) sizin benden bir istediginiz olursa bende zevkle paylasirim..

sizin gibi kadir, kıymet bilen insanlarla tanışmak ve paylaşmak bizi de çok memnun eder.
bu arada bir üstteki mesajda ki arajmanlarda ki sukulentlerin çoğu bizde mevcut kırmaya çekinirseniz çelik yaptıklarımdan da alabilirsiniz. ama insanın kendi ürettiği daha tatmin edici oluyor. insan onu bir başka seviyor nedense?

gizsu 14-03-2013 18:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi can17can (Mesaj 1119865)
sizin gibi kadir, kıymet bilen insanlarla tanışmak ve paylaşmak bizi de çok memnun eder.
bu arada bir üstteki mesajda ki arajmanlarda ki sukulentlerin çoğu bizde mevcut kırmaya çekinirseniz çelik yaptıklarımdan da alabilirsiniz. ama insanın kendi ürettiği daha tatmin edici oluyor. insan onu bir başka seviyor nedense?

Cok tesekkurederim yazdiklariniz icin, inanin cok mutlu oldum.insan kendisi gibi dusunen insanlari bulunca mutlu oluyor ben cok severim paylasmayi soylediginiz gibi buyumusu yerine minicik daldan buyutunce daha size ait oluyor cocuk gibi oncelikle sizinle tanisip, seranizi gormeyi cok isterdim ama gelmesem daha iyi:))birseyi istemek buyuk zulum cok utanarak yaziyorum ama bulamayip cok isteyince insan gozunu karartiyor..

dilek78 14-03-2013 20:50

[QUOTE=gizsu;1106890]Su anki takintim Senecio Rowleyanus hayranim bu sukulente,olupta paylasmak isteyen olurmu acaba belki birisi acir halime,şu guzellige bakin[/QUOT

selam hayırlı olsun sayfanız evet bende bayıldım buna bıde uzum salkımı olanı var koparım yıyesım gelıyor :)

resmı yukleyememısım

dilek78 14-03-2013 21:14

1 Eklenti(ler)
sorun olmazsa resmı yuklemek ıstedım cıcegını gormen için

gizsu 14-03-2013 21:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dilek78 (Mesaj 1120052)
sorun olmazsa resmı yuklemek ıstedım cıcegını gormen için

Ne sorun olabilir,paylasiyoruz sevdigimiz seyleri.Senecio rowleyanus adi bende cok seviyorum ama favorim sedum morganianum super:)

dilek78 14-03-2013 22:02

1 Eklenti(ler)
benım favorımde bu agzım sulanıyo ya çok guzell

selenn 15-03-2013 12:51

Sevgili gizsu nasıl atmışlar bu sukulenti çöpe, inanamadım. Ama iyi de olmuş, ona sahip çıkacak, kıymetini bilecek bir sahibi oldu. İsmini http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...tm#post1120360 başlığında yazmıştım.

Kalanchoe marmorata'nın en güzel yanı yapraklarındaki benekler. Güneş aldıkça yaprakları beneklenir, yeterli ışık almazsa yapraklardaki benekler kaybolur, düz yeşil yapraklı olarak gelişir. Çok güzel, güle güle yetiştirin.

dilek78 15-03-2013 18:08

hayırlı olsun gizsu yeni sukulentin güle güle büyüt

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025