agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   bay tömürcek / Balkon, Ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28624.htm)

Tuğçe 11-11-2012 20:02

O menekşeler ne kadar güzeller öyle, bayıldım. Bu ne bereket böyle.
İnşallah benimkilere el vermişlerdir :)
Sukkulentlerin de çok güzeller. Yeni resimlerini merakla bekliyor olacağım :)

bay tömürcek 11-11-2012 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tuğçe (Mesaj 1046546)
O menekşeler ne kadar güzeller öyle, bayıldım. Bu ne bereket böyle.
İnşallah benimkilere el vermişlerdir :)
Sukkulentlerin de çok güzeller. Yeni resimlerini merakla bekliyor olacağım :)

Tabi tuğçe ayıp ettin seninkilerde böle olcak hiç merak etme ;) Resimler oldukça yüklerim yenilerini :p Seninkileri de görmek nasip olur inşallah en kısa sürede :D

Tuğçe 11-11-2012 20:18

İnşallah, inşallah :)
1 gün suda beklettim, diktim bugün yaprakları senin talimatlarına göre :),
İyi hoşta, beklemek zormuş :) Tuttu mu tutmadı mı :D

malina 12-11-2012 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1046704)
Merak etme serkan abi

Merak edip baktım, adında serkan geçen 5 sayfa üye var. Her sayfada 30 isim...

Bu nedenle kime seslendiğiniz belli olsun diye üyelerin kullanıcı adını yazmalısınız.

Bir grup üye, bir süredir üyenin kullanıcı adını da kendine göre belirleyip, ya da tanışıyorlarsa üyenin gerçek adını kullanarak, abi abla diye de ekleyerek yazışıyor. Onların neredeyse tümü burayı da ziyaret ettiği için hepinize birden yazıyorum.

Adının önüne sayın falan eklemeniz beklenmiyor, sadece kullanıcı adlarını doğru yazın. Abicim, ablacım diye seslenmek istiyorsanız, bunları özel mesajlaşmalarınızda yapabilirsiniz.

Not: Uyarı sana yapılmış gibi görünse de bu tamamen rastlantısaldır, kişisel olarak algılama olur mu? Gruptan başka birine de yapılabilir, diğerlerinin anlaması sağlanabilirdi. Zaten bunu sağlayamazsam, tek tek ilgilenmek zorunda kalacağım :)

mumçiçeğim 14-11-2012 22:43

Enescim merabaa,ben ogün koşa koşa eve gelip bütün çiçekleri,yaprakları suya koydum maşşallah hepside yaşıyorlar ,şimdi bir sorum olacak hatta iki hhatta üç,sence menekşe yapraklarının suda çillenmesini beklemelimiyim,telgrafın bütün dallarını aynı saksıyamı dikmeliyim,senin çiçekler ne durumda?

tuya 14-11-2012 23:05

3 Eklenti(ler)
Bay tömürcek gönderdiğiniz kargo bu gün elime geçti çok teşekkür ederim beni çok mutlu ettiniz [ATTACH]Eklenti 346188

bu çiçeğin ne olduğunu ve nasıl ekeceğimi bilemedim sizden bir cevap gelene kadar suya koydum yaprakları çok güzel kokuyor
Eklenti 346189

ayrıca yine kargoya koyarak pana süpriz yaptığınız ve beni çok sevindiren paskalyalarda suda nasıl ekileceğinin talimatını bekliyorlar uygun olduğunuz bir zamanda bilgilendiriseniz sevinirim saygılar
Eklenti 346190[/ATTACH]

tuya 14-11-2012 23:16

3 Eklenti(ler)
ayrıca sana yapraklarından göndermek istediğim bir kaç menekşe var resimlerini göstereyim dedim bakalım beğenecekmisin
Eklenti 346196

Eklenti 346197

Eklenti 346198

bir kaç tanede sardunya göndereceğim :)))

bay tömürcek 15-11-2012 06:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mumçiçeğim (Mesaj 1048352)
Enescim merabaa,ben ogün koşa koşa eve gelip bütün çiçekleri,yaprakları suya koydum maşşallah hepside yaşıyorlar ,şimdi bir sorum olacak hatta iki hhatta üç,sence menekşe yapraklarının suda çillenmesini beklemelimiyim,telgrafın bütün dallarını aynı saksıyamı dikmeliyim,senin çiçekler ne durumda?

Ablacım menekşe yaprakları hiç farketmez suda çimlendirsen de olur direk toprağa diksende olur farkeden bişey olmaz hatta biraz fazlaca suda kalınca yavru bile yapıyolar suda ;) Telgrafları istediğin gibi dikebilirsin ama küçücük tek bir dal bütün saksıyı kaplamaya yetiyor çok çabuk gelişen birşey istersen tek te veya ikişerli dik saksılara ablacım :p

Benim çiçeklerin durumu çok iyi hepsini diktim gardenya suda bitek çimlensin öyle dikicem onu :) Menekşelerin rengi nedir yapraklar acayip hoşuma gitti ve benim yapraklardan baya farklılar. Ha birde ablacım o difenbahyayı ne toprağına diktin çok güzel toprağın yapısı merak ediyorum ;)

bay tömürcek 15-11-2012 07:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1048356)
Bay tömürcek gönderdiğiniz kargo bu gün elime geçti çok teşekkür ederim beni çok mutlu ettiniz [ATTACH]Eklenti 346188

bu çiçeğin ne olduğunu ve nasıl ekeceğimi bilemedim sizden bir cevap gelene kadar suya koydum yaprakları çok güzel kokuyor
Eklenti 346189

ayrıca yine kargoya koyarak pana süpriz yaptığınız ve beni çok sevindiren paskalyalarda suda nasıl ekileceğinin talimatını bekliyorlar uygun olduğunuz bir zamanda bilgilendiriseniz sevinirim saygılar
Eklenti 346190[/ATTACH]

Çok sevindim kargonun sapasağlam ulaşmasına ;) O kokulu yapraklı çiçek ıtır normal olarak toprağa dik ablacım kesin tutar çok çabuk çimleniyo çünkü :) O paskalyaları da yine toprağa ilk boğuğları girecek şekilde dik ve çok sulama ablacım çürüme yapmasın :)

Ayrıca bana göndereceğin menekşeleri çok beğendim ablacım daha güzeli bu renklerden bende yok bu beni daha mutlu etti çok tşekkür ederim :p Sardunyalara da bayılırım şimdiden çok teşekkürler ablacım sabırsızlıkla bekleyeceğim çiçeklerini ;)

resul22 15-11-2012 07:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1048356)
Eklenti 346189

Sayın tuya bu çiçeğin adı ıtır. Yapraklarının kokusu çok güzel ve benimde hoşuma gidiyor. Kendisi sardunya gibi kolay tutan bir bitki. Suda köklendirebilir veya direk saksıya dikebilirsiniz. Yinede tavsiyem saksıya dikmeniz. Köklenme sorunu yaşamaz ve tutar.

tuya 15-11-2012 08:46

sayın resul 22 ve bay tömürcrk sorultıma verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum ve ıtırı direk toprağa dikiyorum hayırlı günler :))))

bay tömürcek 16-11-2012 12:51

Çok teşekkür ederim sayın iris41 abicim ;) Nickim de tomurcuk demek ama yöresel söyleyiş bu tömürcek :p Başına da sonradan bay ekledim ki cinsiyet tayini rahat yapılabilsin diye nickim kız nickine benziyo sanırım bazen karışıklıklar oluyordu bende başına bay ekledim bu durum ortadan kalktı :D

Evet söğüt gübresini benim mesajlarımdan okumuşsunuzdur :) Menekşe sevdam had safhada vazgeçilmezlerim desem abartmam kesinlikle :p Çünkü okadar kanaatkarlar ki bi açtıkları zaman abartısız hiç solmadan 2 ay rahat kalabiliyor çiçekleri üstünde ;)

Papağan 16-11-2012 14:26

Merhabalar

Menekşeler benim de favorilerim arasındadır, inanılmaz güzel görülüyor sizinkiler tebrik ediyorum..

Bir sonraki budama zamanınızda acaba beni de sıralamanıza almanız mümkün müdür.?

Teşekkürler

tuya 16-11-2012 18:01

bay tömürcek sayesinde hepimiz bol bol menekşeleniyoruz katolog gibi maşallah her renk menekşe var

iris41 16-11-2012 21:21

Parklarda elimde poşet sögüt arıyordum :D cok az buldum onuda hoyalarıma kullandım şimdilik hayatlarından gayet memnunlar .
Menekşe sevdası bendede mevcut yalnız bakamıyorum :( tek yetiştiremedigim bitki menekşe

bay tömürcek 16-11-2012 21:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 1049450)
Parklarda elimde poşet sögüt arıyordum :D cok az buldum onuda hoyalarıma kullandım şimdilik hayatlarından gayet memnunlar .
Menekşe sevdası bendede mevcut yalnız bakamıyorum :( tek yetiştiremedigim bitki menekşe

Hoyalara kullanmasaydınız keşke hoyalar başka toprakta da olabiliyor ya onun için dedim menekşe söğüt gübresinden başka toprakta böle neşeli olamıyo malesef :(

Bende çok defa denedim bu menekşeyi ama yetiştiremiyodum artık vazgeçmiştim ama teyzemden öğrendim bu söğüt gübresini şimdi menekşeler gördüğünüz üzere böyleler orman azmanı gibi maşallah :D:p

tuya 17-11-2012 10:47

sayın bay tömürcek bu söğüt gübresi nedir nereden bulabilirim sık sık sözü geçiyor ama benim bu konuda bir bilgim yok biraz bahsederseniz sevinirim

bay tömürcek 17-11-2012 16:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1049649)
sayın bay tömürcek bu söğüt gübresi nedir nereden bulabilirim sık sık sözü geçiyor ama benim bu konuda bir bilgim yok biraz bahsederseniz sevinirim

Yaşlı söğüt ağaçlarının içi çürüyüp oyuluyor orda torfa benzer gübre oluşturyor kahverengi o söğüt gübresi işte ;) Ayrıntılı bilgi ve hatta fotolarım menekşe saksı harcı başlığında var ;)

bay tömürcek 17-11-2012 17:09

4 Eklenti(ler)
Vee menekşelerim ;)

Eklenti 346747

Eklenti 346748

Eklenti 346749

Eklenti 346750

bay tömürcek 17-11-2012 19:01

Hee tuğçe olan olmayana veriyo işte :D Menekşeler hep öle ya en az 2 ay rahat kalıyo çiçekleri hiç solmadan :D

nılgun_dogan 17-11-2012 19:06

bay tömürcek kardeşim benim menekşelerin toprağı küf oluştu söğüt gübresinden olabilirmi sen böyle bir sorun yaşadınmı hiç.

bay tömürcek 17-11-2012 19:08

Yok nilgün ablacım hiç olmadı öle bişey başka bişeyden olmuş olabilir belki bi fikrim yok gercekten.

kezba-n 19-11-2012 23:43

aranıza yeni katıldım.bayıldım izlerken.Bu nasıl bir güzelliktir ki başım dönüyor.Ellerine sağlık herşey harika.İnsan sevince herşey olabiliiyormuş demek ki.

kezba-n 19-11-2012 23:52

Ben küçükken bahçeli bir evde yaşadık ogünleri okadar özlüyorum ki.Şimdi sıkıştık bu apartmanlara.Seninle gezerken ogünlere döndüm.Bilecik'te olsaydım seninle tanışmak isterdim.O güzelleri yakından görmek isterdim.Çiçekçilerde olmayan bir sürü (anneane çiçeği diyorum ben onlara)çeşitin var.çok şanslısın

Cumhur Tonba 20-11-2012 13:57

Sayfalar arasında gezinirken bay tömürcek ismi hep gözüme çarptı.

Merhaba bay tömürcek. Menekşeleriniz, tavuklarınız, çıkacak civcivleriniz, kişilerle olan uslubunuz çok harika.
Sayfanıza uğramak isterim arasıra.
Selamlar.

bay tömürcek 20-11-2012 15:47

Çok teşekkür ederim saygıdeğer cumhur tonba iyi dilekleriniz beni sevindirdi ;) Herzaman beklerim sayfama selamlar ;)

kezba-n 20-11-2012 23:52

Katılıyorum sana bu konuda.Artık elimdeki anneanne çiçeklerimin hep yedekleri var.Olurda başına birşey gelirse ki(oturup ağlıyorum,günlerce kendime gelemiyorum)olabiliyor da.Bu yüzden hepsi en az 2 saksı.Ancak kurdela ve yılbaşı arıyor gözlerim hep.Ben galiba zoru seviyorum.Yoksa git çiçekçiden al kolay iş.Kardeşim Ankara üniv. Rektörlükte görmüş.Bekliyorum umutla.Arkadaşlarımın evlerinde hep modern çağın çiçekleri.Hani onları çiçekçiden bulman kolay ya!Ama haksızlık yok kızlarım küser bana onlarıda çok seviyorum.

iris41 21-11-2012 06:11

Sayın kezba-n modren cagın cicegi diye bir şey yoktur sadece ulaşıla bilirlik vardır düşünün gecmiş yıllarda kac ceşit bitki yetiştiriliyordu. Olanaklar dogrultusunda 3 ,5 ceşitle sınırlıydı şimdi yurd dışından envaye ceşit giriyor türkiyeye ne de iyi oluyor.
Satıcıların üreticilerin gelişip yeni türlere dadapte olmaları baya zaman alacak gibi görünüyor .

kezba-n 21-11-2012 09:06

Sayın iris41 Ben bunların aksini iddia etmiyorum ki.Sadece eskiler daha güzeldi diyorum.Bu benim fikrim.Ne demek yoktur.Ben çiçeği salona oturtan ve onları ayda bir gören arkadaşlarıma söyledim.Yani sadece dekor olsun diye yapılmasına karşıyım.

iris41 21-11-2012 20:54

Nerede Eski bayramlar eski cicekler eski mahallemiz .
Salonda sadece dekor amaclı kullanılan yuka benjamin ve orkideleri bende sevmem salona degişik ve egzotik hava katsada ben deve tabanıından yanayım ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025