agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   bay tömürcek / Balkon, Ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28624.htm)

bay tömürcek 09-10-2013 15:48

4 Eklenti(ler)
Evde kalan menekşelerim ;) Birazcık daha var ama açacak konuma ulaşamadılar daha :p

Eklenti 446888

Eklenti 446889

Eklenti 446890

Eklenti 446891

bay tömürcek 09-10-2013 15:50

2 Eklenti(ler)
Ana yüreğim de güzelleşmiş ;)

Eklenti 446892

Eklenti 446893

yağmur 09-10-2013 20:28

Bu kadar da güzel milii olmaz ki ama (olan var olmayan var) :'(

turkankaragoz 09-10-2013 20:37

Ama bu E. milli ile bu kadarda nispet yapılmaz ki.
Ne yapalım yani bizimki açmıyor. Atayım mı kendimi 13 kattan.

bay tömürcek 09-10-2013 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1207189)
Bu kadar da güzel milii olmaz ki ama (olan var olmayan var) :'(

İçinizden de olsa maşallah deyin yahu benim de çiçeklerimin de yıldızı çok düşük nazar oluveriyoruz :p

bay tömürcek 09-10-2013 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turkankaragoz (Mesaj 1207195)
Ama bu E. milli ile bu kadarda nispet yapılmaz ki.
Ne yapalım yani bizimki açmıyor. Atayım mı kendimi 13 kattan.

Ablacım seninkinin cinsinden bende de var açmaya korkuyor sorun sende değil çiçeğin cinsinde ;) Sakın kendini falan atmaya kalkma ablacım saksıyı sallandırıver aşağı korkunca açar belki :D

Bu arada madagaskar yaseminlerinin durumu nasıl turkan abla merakla bekliyorum valla sonucu ;)

turkankaragoz 10-10-2013 06:54

Kök yapmaya uğraşıyor daha. Sağlam bir kök oluşsun sende bil. Haber vereceğim. Zorda olsa patlatmaya karar verdi. Köklenmesi zaman alıyor galiba anlamadım ki.

bay tömürcek 10-10-2013 12:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turkankaragoz (Mesaj 1207279)
Kök yapmaya uğraşıyor daha. Sağlam bir kök oluşsun sende bil. Haber vereceğim. Zorda olsa patlatmaya karar verdi. Köklenmesi zaman alıyor galiba anlamadım ki.

Benim de elime geçmişti geçen sene türkan abla ama köklendiremedim aylarca durdu diatomitte sonra da çürüdü heralde biraz nazik bir bitki :) Ayrıca uğraşın için çok teşekkür ederim ablacım ellerin dert görmesin :)

fatitoo 10-10-2013 14:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1206218)
5₺ aldığım fil kulağı. Ve sarı ve kırmızı Sabriye. :)

Tömürcek, sabriyeler içerde mi dışarda mı duruyor. Ben sabriyemi içeri aldıktan sonra hiç çiçek açmaz oldu habire yaprak büyütüyor.Mutfak penceresinin önüne koydum. sabah saat 08.00 gibi 1 saat güneş alıyor. Dışarıya da alamıyorum üşür diye korkumdan. ne yapmalıyım?

bay tömürcek 10-10-2013 18:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1207366)
Tömürcek, sabriyeler içerde mi dışarda mı duruyor. Ben sabriyemi içeri aldıktan sonra hiç çiçek açmaz oldu habire yaprak büyütüyor.Mutfak penceresinin önüne koydum. sabah saat 08.00 gibi 1 saat güneş alıyor. Dışarıya da alamıyorum üşür diye korkumdan. ne yapmalıyım?

Ablacım sabriyeler içerde güneş alan pencere önünde duruyolar. Aslında içersini daha çok seviyolar seninki neden öyle yaptı ki? Ama senin sabriyen emine ablanın gönderdiğiydi değil mi o biraz küçük ya belki büyüdüğü için çiçek açmıyordur başka bir sorun olduğunu düşünmüyorum ablacım arsız birşey çünkü bol bol güneş ve susadıkça su başka hiç birşey yok ;)

Zerrin Torun 10-10-2013 18:23

Sn Tömürcek ana yüreği dediğiniz bitki nasıl yetişir .Siz nasıl bakıyorsunuz.

bay tömürcek 10-10-2013 22:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eylem TUGCE (Mesaj 1207413)
Sn Tömürcek ana yüreği dediğiniz bitki nasıl yetişir .Siz nasıl bakıyorsunuz.

Toprak kurudukça suluyorum ve sabah güneşi alan pencere önünü çok seviyor orda bakıyorum bi kahrı yok nazik olmadığını düşünüyorum :)

ıldır 11-10-2013 00:01

Merhaba...

Gönderdıgın celıkler ıcın tesekkurler...Komsum alıp suya ıslatmış..İnşallah köklenırler...Sende yenıden cıcek edınmeye baslamıssın..Gule gule buyut...Bayramınıda şimdiden kutlar gözlerınden öperım.....

bay tömürcek 11-10-2013 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ıldır (Mesaj 1207515)
Gönderdıgın celıkler ıcın tesekkurler...Komsum alıp suya ıslatmış..İnşallah köklenırler...Sende yenıden cıcek edınmeye baslamıssın..Gule gule buyut...Bayramınıda şimdiden kutlar gözlerınden öperım.....

Ne demek abicim sağ sağlim geldilerse ne mutlu :) Ben sıfırdan başladım çiçek yetiştirmeye az ve öz olarak devam edicem kendime dur diyebilirsem ;) Bende senin bayramını kutlar, ellerinden öperim abicim iyi bayramlar :)

bay tömürcek 11-10-2013 18:25

3 Eklenti(ler)
Ben bu yoncaları çok seviyorum ya ;) Aslında hep severdim ama saksıda çok daha güzel oluyorlar. Ben kendimi bildim bileli var bunlar bahçemizde ama yerde gölgede bukadar güzel gelişmezlerdi hem altlarına sülükler girip delik deşik ederlerdi. Ama saksıda çok güzel oluyorlar kalpli yapraklarıyla saksıyı doldurup pembe pembe açıyorlar :p

Eklenti 447233

Eklenti 447234

Eklenti 447235

bay tömürcek 11-10-2013 18:33

3 Eklenti(ler)
Narımda bu sene bol döküm var ;) Tatlı narlarım daha yetişmedi bu ekşi nar :p Narları çok büyük ve gösterişli ;)

Eklenti 447237

Eklenti 447238

Eklenti 447239

bay tömürcek 12-10-2013 23:10

3 Eklenti(ler)
Gelin telim tellerini sarkıttı iyice ;) Dibine değenler ayrı kök oluşturmuş soğuktan etkilenmediğini biliyorum hatırladığım kadarıyla ama ben içeriye aldım diğerlerinin yanına :p Yere değmesin diye de küçük küpün üstüne koydum saksısını güzel de oldu sanki ;)

Eklenti 447423

Eklenti 447424

Eklenti 447425

bay tömürcek 12-10-2013 23:15

3 Eklenti(ler)
Arap saçım çok hoşuma gidiyor ;) Papağan ablamın hediyesi çok teşekkür ederim kendisine :) Yakıcı olmayan sabah güneşini çok seviyor ve dibini de kuru bırakmamak gerekiyor toprak kurumaya başlayınca sulamak istiyor. Bunu da içeri oturma odasına aldım :p

Eklenti 447426

Eklenti 447427

Eklenti 447428

helin-123 12-10-2013 23:16

çok güzel olmuşlar küp fikri de güzel

helin-123 12-10-2013 23:35

sevgili tömürcek ben gelin teline bakarken bir de baktım ki ne göreyim, bir sanat harikası gibi arapsaçı ellerinize sağlık, ne kadar güzel gelişmişler, sevgiyle yetiştiği kesin.

YeniGine 12-10-2013 23:53

Sevgili tömürcek, gelin teline, arapsaçına maşallah!.. Çok güzel olmuşlar. Benim komşumun bahçesinde uzunlamasına saksıda arapsaçım vardı 1 sene yerinde saydı hiçbir gelişme göstermedi bu sene tam yayılmaya başlayınca birden bire kuruyuverdi ki yeri de sabah güneşi alıp susuz da bırakmıyor idim. :(

bay tömürcek 13-10-2013 00:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi helin-123 (Mesaj 1208026)
sevgili tömürcek ben gelin teline bakarken bir de baktım ki ne göreyim, bir sanat harikası gibi arapsaçı ellerinize sağlık, ne kadar güzel gelişmişler, sevgiyle yetiştiği kesin.

Beğenmenize çok sevindim :) Gerçekten çok severek bakıyorum çiçeklerime onlarda güzelliklerini esirgemiyorlar benden :)

bay tömürcek 13-10-2013 00:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1208035)
Sevgili tömürcek, gelin teline, arapsaçına maşallah!.. Çok güzel olmuşlar. Benim komşumun bahçesinde uzunlamasına saksıda arapsaçım vardı 1 sene yerinde saydı hiçbir gelişme göstermedi bu sene tam yayılmaya başlayınca birden bire kuruyuverdi ki yeri de sabah güneşi alıp susuz da bırakmıyor idim. :(

Mutlaka bir sebebi vardır ablacım çünkü çok rahat bir bitki arap saçı kendi haline büyüyor. Benimki hep evdeydi pencere kenarında ama 1 ay önce dışarı çıkarmıştım dışarda daha koyu yeşil olmuş yaprakları dışarısını daha çok seviyor :)

Emre İlhan 13-10-2013 11:41

Gelin telinin telleri ne güzel olmuş öyle:) İleride daha büyük bir saksıya almak istersen, küpün içerisine alabilirsin bence(nasıl fikir:)

Arapsaçı favorim, üstten bakınca sanki kaplumbağaya benziyor, değil mi? Özellikle terbiye edilmiş gibi:D

Ellerine sağlık, gerçekten çok başarılısın tömürcek'cim:)

bay tömürcek 13-10-2013 13:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan (Mesaj 1208105)
Gelin telinin telleri ne güzel olmuş öyle:) İleride daha büyük bir saksıya almak istersen, küpün içerisine alabilirsin bence(nasıl fikir)

Arapsaçı favorim, üstten bakınca sanki kaplumbağaya benziyor, değil mi? Özellikle terbiye edilmiş gibi:D

Ellerine sağlık, gerçekten çok başarılısın tömürcek'cim:)

Evet gelin teli çok güzel gelişti seneye daha büyük bi performans bekliyorum kendisinden :p Zaten saksısı değişecek ama baharı bekliyorum küp fikri aklıma yattı zaten küp boş duruyordu küpün içine dikicem onu ;)

Arap saçını bende çok seviyorum Emrecim ve sen deyince dikkat ettim gerçekten kaplumbağaya benzemiş :D Ayrıca çok teşekkür ederim beğeni ve güzel sözlerin için ;)

yağmur 13-10-2013 16:29

Sevgili tömürcek,
Bu gelin teli (adını da yeni öğrendim bu arada) ile benim uzun bir mazimiz var. Hatta adını bilemediğim için yıllardır "çıtı pıtı sarmaşık" diye isim koyup aradığım çiçektir. Sene 2004 bir arkadaşımın annesinin evinde gördüm. Senin çiçeğine göre daha ufak olsa da pek bir hoşuma gitmişti. Hele o aşağıya sallanan minnacık, çiçeğin minyatürü teller. Tabi hemen teyzeden bir minicik çelik istedim. "Veririm merak etme" desede, orada kaldığım 3 saat boyunca unutturmak için elinden geleni yaptı ve sonunda vermedi :( eh sonunda bende adını bilmediğim aşkımla yollarımı ayırdım mecbur. Yıllar sonra senin sayfanda kendisiyle karşılaşmış bulunuyorum artık adını bildiğime göre kimse bizi ayıramaz :D

bay tömürcek 13-10-2013 17:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1208152)
Sevgili tömürcek,
Bu gelin teli (adını da yeni öğrendim bu arada) ile benim uzun bir mazimiz var. Hatta adını bilemediğim için yıllardır "çıtı pıtı sarmaşık" diye isim koyup aradığım çiçektir. Sene 2004 bir arkadaşımın annesinin evinde gördüm. Senin çiçeğine göre daha ufak olsa da pek bir hoşuma gitmişti. Hele o aşağıya sallanan minnacık, çiçeğin minyatürü teller. Tabi hemen teyzeden bir minicik çelik istedim. "Veririm merak etme" desede, orada kaldığım 3 saat boyunca unutturmak için elinden geleni yaptı ve sonunda vermedi :( eh sonunda bende adını bilmediğim aşkımla yollarımı ayırdım mecbur. Yıllar sonra senin sayfanda kendisiyle karşılaşmış bulunuyorum artık adını bildiğime göre kimse bizi ayıramaz :D

Ablacım bu benim tırım tırım mum çiçeği aramama benziyor ben adını bildiğim halde bulamadım aylarca sonra bu site sayesinde bulmuştum ;) Teyzemde tenekede doluydu bundan eğer hala varsa kurumadıysa bayramda alırım sana ama kuruduysa benimkinin dibine değen yavrusu kök yapmış büyüsün o senin olur yılların hasretini sonlandırmaktan büyük mutluluk duyarım gerçekten :p Ayrıca unutmam da hoş unutsam da bana hatırlat abla böyle böyle demiştin diye ;)

yağmur 13-10-2013 17:33

Ben zahmet vermek istemem gerçekten. Teyzen vermek istemez belki? Ama içinden gelerek veriyorsa eğer çok sevinirim, tüm çiçeklerine de dua ederim :D

bay tömürcek 13-10-2013 18:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1208171)
Ben zahmet vermek istemem gerçekten. Teyzen vermek istemez belki? Ama içinden gelerek veriyorsa eğer çok sevinirim, tüm çiçeklerine de dua ederim :D

Zahmet olur mu hiç ablacım ;) Teyzem de çok eli bol bi insandır merak etme saksı saksı dağıtır çiçeklerini herkese :p Ben bayramda gidince varsa alıcam teyzemden eğer yoksa da benimkinin yavrusu büyüyünce senin olur abla ;)

bay tömürcek 15-10-2013 19:11

3 Eklenti(ler)
Öncelikle herkesin kurban bayramı mübarek olsun ;) Sonralıkla da bikaç foto ekleyeyim :p Artık kış geliyor çiçekler dinlenmeye geçiyor çiçekleri yok denecek kadar az açıyor ama hakları onların çünkü bahardan beri hiç ara vermediler. Hoş bu sene neyin nesiyse köydeki herkesin sardunyası yandı kalmadı hiç kimsede bende de 20 teneke sardunyadan 5 tane kaldı galiba hastalık yaptı sardunyalar. Ama aksine sakızlar coştu. Allah biyerden alırken biyerden veriyor ;)

Eklenti 447897

Eklenti 447898

Eklenti 447899

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025