agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   GÜLSEN_ / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28346.htm)

heva 08-10-2012 08:59

el emeklerinizi balkonunuzu her şeyi çok beğendim maşallah

GÜLSEN_ 08-10-2012 09:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heva (Mesaj 1028879)
demek benim müstakbel mum çiçeğimin annesi be gülsen abla maşallah
inşallah benimki de böyle olur .bir hafta oldu geleli hala köklenmedi ne zaman köklenir acaba çok merak ediyorum

havvacım fazla uzun sürmüyo köklenmesi ama soğuk olursa ortam biraz gecikir sıcak cam kenarı varsa güneş alabilen oraya bırak suyun içinde çabuk kökleniyo..Hatta ben size gönderirken bazıları suda köklenmişti bile..evet ablacım inşallah senin hoyanda böyle büyür bir zamanlar bir gülsen abla vardı onun hatırası dersin artık:p

heva 08-10-2012 16:39

tamam abla aldım cam kenarına sabırsızlıkla bekliyorum ***. büyüdüğü günleri de görürüz :rolleyes:

beka 08-10-2012 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1027021)
Karanfilim coşmuş durumda misler gibi kokuyor ;)bir çiçeğin altında 4 tomurcuk birden beklemede açmak için:D

Gülsen Hn., bu karanfilden bir fide istiyorum:D harikaaa...

beka 08-10-2012 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1028608)
istekleriniz doğrultusunda el emeklerimden bir kaçı daha..yemeni ya da yazma ve oyalara bayılırım bu tığla yaptığım serum hortumlarını kesip,renkli iplerle iğneyle dolayarak doldurup böyle oval boncuklar yaparak örülen bir oyam..Çok ama çok emekliydi mahvolmuştum bunu yapana kadar:rolleyes: bu kadar eziyeti değermi sizlere bırakıyorum yorumunu???

Bu arada müthiş yetenekliymişiz:eek

farpali 10-10-2012 13:03

Teşekkür Ederim

1 Eklenti(ler)
Merhaba Gülsen hanımcım..

Gönderiniz bugün elime ulaştı,hemde geçmiş olsun çiçekleri oldular bana:)).Ayağım kırıldı:(, sadece yılan kaktüsünü yanıma getirtip toprakla buluşturdum.. ve görüntüleyebildim,diğerleri evdekilere emanet...Çokkk teşekkür ederim ..yılana su koymadım..koymalımıyım.??...echveria yı hemen evdeki bir kaktüs aranjmanına ektirdim..Yapraklı olansa Hoyaydı sanırım..onuda suya koyup köklendirmeliyim herhalde????..
Tekrar teşekkürler.Sevgiler

GÜLSEN_ 10-10-2012 21:50

çok geçmiş olsun arkadaşım çok üzüldüm,nasıl olduda kırdınız ayağınızı??:( ellerine sağlık yeni yuvalarına ulaşmış kızlarım, evet hemen su vermeyin yarından sonra az az verin ama yine hergün değil malum artık havalar serinledi,toprağı iyice kuruyunca verin echvaria, ona su ver toprağı sürekli ıslak değil ,nemli olucak, o nemi seviyor,öbür çiçeği hatırlamıyorum sanırım hoyadır, evet onu kaynamış soğumuş suda bekletin köklensin ekin..Güle güle büyütün güzel çiçeklerini görelim inşallah hep beraber:p

toprak kız 11-10-2012 15:48

merhaba bende de bu bitkiden vardı adını bilmiyordum doğrusu ilk aldığım çok güzel saksaıya sığmıyordu yaprakları şimdi ise yaprakları sürekli kuruyor 3-4 yaprağı kaldı canım çiçeğimin neden acaba adı echverian mış şimdi okudum:)

GÜLSEN_ 11-10-2012 15:55

hoş geldin ablacım seni aramızda görmekten mutlu oldum:))alt yapraklar hep kurur ama üst yapraklarda varsa kuruma suyuna dikkat et sanırım az su veriyosun,echveria nemi seven bir bitkidir ablacım..İnşallah düzelir üzülme:)))

GÜLSEN_ 12-10-2012 09:41

2 Eklenti(ler)
Gloxiniaları sudan kesme zamanı geldi, bende üstünde kuruyup gideceğine kesip hepsini suya koydum,hala dibinden sürgün bile veriyordu bitanesi, gloxiniaları kurutmaya içim el vermedi..Yumruların dinlenme döneinde bari bir kaç gloxinia daha üreteyim dedim:p

GÜLSEN_ 12-10-2012 09:43

2 Eklenti(ler)
bunlarda suya koyduğum yaprak ve dalları:p

GÜLSEN_ 12-10-2012 09:46

2 Eklenti(ler)
Bu gloxinia mor katmerli dış büyük yapraklarını sağa sola deyip kırılıyor diye kesip suya koymuştum meğer dış anaç yapraklar köklenmeyle kalmıyor yumru oluşturuyormuş onu anlamış oldum arkadaşlar,bakın yumrular nasıl net görünüyorlar:rolleyes:

GÜLSEN_ 12-10-2012 09:48

2 Eklenti(ler)
Buda dağıttığım hoyadan bir çelik kendime ayırmıştım suda baya bir köklendi..Hoya gönderdiğim arkadaşlar bakın suda kısa sürede böyle güzel kökleniyor hoyalarımız:p

GÜLSEN_ 12-10-2012 09:51

3 Eklenti(ler)
Kranfil oylum oylum oldu :D mis kokulum bu serin havalarda bile hala tomurcuklu, beşi bir yerde gibi oldu :p

GÜLSEN_ 12-10-2012 09:54

1 Eklenti(ler)
bu minik kaktüsüm kendiliğinden çıkmıştı saksıda,gidip gelip büyüdümü diye gözünün içine bakarken dün sabah şok oldum :( kuşların azizliğine uğramış benim bebek kaktüsümün tepesini koparmışlar ne üzüldüm anlatamam :( çok güzel büyüyordu şeklini merak ediyordum yavrumun şimdiki hali:(

GÜLSEN_ 12-10-2012 10:00

1 Eklenti(ler)
Graptopetalum paraguayense hem yeni yevrular verdi hemde kopmuş olan yaprağını yanına koymuştum, o yaprakta minik bebekler vermiş çok şirin:D

GÜLSEN_ 12-10-2012 10:02

2 Eklenti(ler)
orkidemin yandaki çıkıntısı biraz büyüdü hala merak ediyorum acaba çiçek dalımı? yoksa yavru orkidemi geliyor:rolleyes: bilen arkadaşlar yardım edin lütfeenn:rolleyes:

GÜLSEN_ 12-10-2012 10:04

1 Eklenti(ler)
7 saksı süs biberimden bir tanesi hala üstü biber dolu :p

GÜLSEN_ 12-10-2012 10:04

3 Eklenti(ler)
EVEEETTT!!! Bu da uzun zamandır bitremediğim battaniyem:o BİTİİİ:o evdeki kalan ipler değerlendi ve çok kolay,3 zincir sıkiğne bu kadar, deryalı günlerde görmüştüm :p

nılgun_dogan 12-10-2012 10:13

Çok fecisin vesselam.

GÜLSEN_ 12-10-2012 10:28

1 Eklenti(ler)
Ayşeciiimmm.. canım bak kalp kalbemize nasıl büyüyor:p

GÜLSEN_ 12-10-2012 10:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 1030880)
Çok fecisin vesselam.

Teşekkür ederim nilgüncüm:D :D

bay tömürcek 12-10-2012 14:51

Gülsen ablaaa o karanfilden bana düşer heralde dimi :D:D

İremsıla 12-10-2012 19:17

Gülsen abla ellerine sağlık.10 parmağında 10 marifet hepsi çok değerli ve güzel.iğne oyalarınıda merakla bekliyorum.sevgilerimle..

farpali 12-10-2012 19:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1030876)
EVEEETTT!!! Bu da uzun zamandır bitremediğim battaniyem:o BİTİİİ:o evdeki kalan ipler değerlendi ve çok kolay,3 zincir sıkiğne bu kadar, deryalı günlerde görmüştüm :p

Ellerinize sağlık Gülsen hanım:).

farpali 12-10-2012 19:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1030220)
çok geçmiş olsun arkadaşım çok üzüldüm,nasıl olduda kırdınız ayağınızı??:( ellerine sağlık yeni yuvalarına ulaşmış kızlarım, evet hemen su vermeyin yarından sonra az az verin ama yine hergün değil malum artık havalar serinledi,toprağı iyice kuruyunca verin echvaria, ona su ver toprağı sürekli ıslak değil ,nemli olucak, o nemi seviyor,öbür çiçeği hatırlamıyorum sanırım hoyadır, evet onu kaynamış soğumuş suda bekletin köklensin ekin..Güle güle büyütün güzel çiçeklerini görelim inşallah hep beraber:p

Echvaria ları bu mevsimden itibaren iç mekana almak gerekirmi Gülsen hanım?

GÜLSEN_ 12-10-2012 20:27

evet al ferzancım dışarda ziyan olabilir çünkü daha çok küçük..Maalesef büyük yavrulardan kalmadığı için ancak onu gönderebildim ablacım.. Ayağın nasıl oldu iyimisin ablacım:???

GÜLSEN_ 12-10-2012 20:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1030991)
Gülsen ablaaa o karanfilden bana düşer heralde dimi :D:D

Senin canın saolsun ablacım düşmez olurmu sen ne istersen başım üstüne.:pablacım sayfana bugün yazdım bu söğüt torfunu sen toprak karıştırıpmı kullanıyorsun yoksa sadece söğüt torfumu kullanıyorsun??bi öğreneyim:rolleyes:

GÜLSEN_ 12-10-2012 20:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İremsıla (Mesaj 1031109)
Gülsen abla ellerine sağlık.10 parmağında 10 marifet hepsi çok değerli ve güzel.iğne oyalarınıda merakla bekliyorum.sevgilerimle..

Tşekkür ederim ablacım şu evin içindeki kazı çalışmalarından dolayı doğru dürüst bişeyler yükleyemiyorum bitsin söz yükliycem iğne oyalarımdan:p

bay tömürcek 12-10-2012 21:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1031139)
Senin canın saolsun ablacım düşmez olurmu sen ne istersen başım üstüne.:pablacım sayfana bugün yazdım bu söğüt torfunu sen toprak karıştırıpmı kullanıyorsun yoksa sadece söğüt torfumu kullanıyorsun??bi öğreneyim:rolleyes:

Çok saol ablacım ya valla karanfilde gözüm kaldı kimbilir nası kokuyodur o şimdi ;) Bende cevapladım abla sorunu sayfamda ama görmedin heralde :p hiç bişey karıştırmıyacaksın gülsen abla tek kullancaksın ısla suyla şişsin sonra kullan bukadar ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025