![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim misafirperverliğin için Canan Ablacım. Bayağı dağınık şekilde incelediğim kurumların mekanlarına gidip yüz yüze görüşmeler yapıyorum. Beni çok zorlayan bir süreç olucak. Ben İstanbul'dan gitmeden bir ara bulup yüz yüze tanışmamızı da gerçekleştirelim tabi ki. Bu dostluk sadece sanal olarak kalmasın. Sevgiler...
|
İstanbul'dan sevgilerle...
5 Eklenti(ler)
Merhaba sevgili dostlar. İstanbul'da tezim için yaptığım çalışmayı bu hafta sonlandırıp, Denizli'ye memlekete geçeceğim. Peki bitkiler için neler yaptığıma gelirsek, kayınvalidemin balkonuna biraz yeşillik kattık. Kozyatağı Bauhaus'u talan ettim, Kartal Koçtaş'ı ziyaret ettim ve tabi ki Eminönü Çiçek Pazarına uğradım...
Ektiğim karışık tohumlar filizlendi ve ben de ektiklerim çıkmıyor kompleksimden kurtuldum. İklim gerçekten çok fark ediyormuş... Eklenti 385376 Eklenti 385377 Geçen yaz İzmir Kemeraltından aldığım 2 japon gülünün birini kayınvalideme vermiştim ve bendeki ölmüştü. Yine iklim, yine iklim... Eklenti 385378 Yine kayınvalidemin çok sevdiği minyatür gülü, karanfili ve kalanşosu... Eklenti 385379Eklenti 385380 |
Bunlar da benim ganimetler :)
5 Eklenti(ler)
Allah gözümü doyursun, bir sürü bitki aldım ama bunlar nasıl taşınacak sorun da bu :S
|
Bu çiçek hastalığı doyulacak gibi değil, insanın bütün çiçekleri evine bahçesine doldurası geliyor.
|
Alıntı:
|
Gökçecim hepsi çok güzel, hayırlı olsun. Beyaz ve kırmızı alacalı sakızlardan ben de aldım. Dün Bauhaus'tayken park yerinde çiçek dolu kamyonlar görmüştüm, bugün yerleştirmişler, dahlialar çok güzeldi, 6 tane aldım... Sakız ve top sardunya çoktu ama enteresan bir çeşit yoktu...
|
Dahlialarda gözüm kalmadı desem yalan olur, ama benim için taşımak problem olduğu için onları elemek zorunda kaldım. Soğanları Denizli'deki marketlerde de satılıyor. Sardunya da kolay bulunuyor neden aldın derseniz, küçük yerlerde genelde klasik top sardunya bulunuyor. Sarkıcı sakız cinsi pek yok, o nedenle ben de taşımayı göze aldım. En çok amarilislerime seviniyorum, çok sevdim onları ve bulursam başka renklerini de edinmek isterim. Bir de clematis aldım sonunda, bakalım nasıl çiçekleri olacak meraktan ölüyorum. Hedera, erica ve lavantayı saksı aranjmanlarımda kullanmak için aldım. Küpelileri tek bir saksıda birleştirdim. Minyatür güller aldım. Ortanca aldım, rengini açınca göreceğim. En önemlisi tez araştırmamın İstanbul ayağını bugün bitirdim çok şükür. Pazar günü de yabancı dil sınavına gireceğim. Dualarınızı esirgemeyin dostlar zira bu ara çok ihtiyacım var. Sevgiler...
|
2 Eklenti(ler)
Benim de Nergizim var, rengi pek neşeli ilk turuncu çiçeğim.
|
Denizli'den sevgiler...
5 Eklenti(ler)
Merhaba, İstanbul'dan sonra Denizli'den de karşınızdayım. İstanbuldan aldığım güzelleri Denizli'ye getirirken halimi görseniz tam bitki delilerinin delilik öykülerine göre bir manzaraydı. Neyse ki sağ salim vardık.
Amaryllis hippeastrum'in yeni gelen sapı besleyebilsin diye açan çiçek sapını kestim. İki hippeastrum soğanının arasına picasso galla soğanı ve arkalarına da 3 tane sarı ve kırmızı glayör soğanı ektim. Anneme geçen yaz ektiğimiz dahlia soğanları yeniden yeşermeye başlamıştı. Ben de kalan glayör soğanlarının bir kısmını onların yanına ektim. Kalanları da önlerindeki teneke ve siyah saksıya ektim. Eklenti 388238 Güz soğanlılarımı da bu saksıda birleştirdim. Üzüm sümbülü, turuncu göbekli nergiz, sarı nergiz ile mavi frezya soğanları ektim. Clematisimi ne yapacağımı bilemedim,acaba bu yazı o saksıda geçirebilir mi yoksa daha geniş bir saksıya almalı mıyım? Bu konudaki önerileri bekliyorum. Annem Mickey Mouse kaktüsümün üzerinde çiçek tomurcuğu olduğunu düşünüyor. Henüz çok küçük bir oluşum zamanla anlarız ne olduğunu. Paskalya kaktüsümün çiçekleri geçti. Echeveria yolculuk sırasında epey hırpalandı umarım düzelir. Clematisin önünde de sn.Tura'nın yolladığı tohumlardan çıkan şebboylar büyümekte, birkaç hafta sonra şaşırtılacaklar. Eklenti 388237 Ben de bir kaç saksı aranjmanı denedim. Önce lavanta, erica ve hedera aranjmanım hemen yanında da petunya ve sakız sardunyalarım var. Eklenti 388239 Bunlar da minyatür gül aranjmanlarım. Eklenti 388240 Bugün pazardan aldığım ceylanlar ve bodrum papatyam Eklenti 388241 |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Berçin'in hediyeleri lilyumlar da yeni evlerini sevmiş olmalılar, keyifle büyüyorlar. Tekrar teşekkürler Berçin Hanım'a.
Eklenti 388250Eklenti 388251 Benim nikahım için eski işyerimdeki müdürümden gelen yukkalar bayağı büyüyünce biz de geçen sene saksılarını ayırmıştık. Ayrılmak yaramazlara yaramış, bayağı gelişmişler. Bu sene açmazlar ama ben yine de birinin dibine indirimden aldığım lale soğanlarını diktim. Diğeri de ortanca ve küpelilere gölge edicek. Eklenti 388252 Annemin minyatür gülleri. Eklenti 388253 Annemin annesinden yadigar bordo renkli, mis kokulu karanfilleri. Eklenti 388254 |
Gökçeciğim sen nasıl taşıdın bunları :) Hepsi çok güzeller, aranjmanlar da harika olmuş.
İnşallah sınavında iyi geçmiştir.. |
Sorma Canan Abla, bir kolide üst üste alt alta taşıdım :P Tabi diğer eşyalarımı kargoya vermeseydim çiçeklerimi getiremezdim. Terminale gitmek için bindiğim servisin şöförü çiçek dükkanınız mı var diye sordu. Keşke! :P Neyse ki sağ salim vardık memlekete. :)
Bugün de Denizli'nin pazarını gezdim. Ege bir başka gerçekten. Renk renk fideler çok uygun fiyatlarla satılıyordu. Keşke doğu illerinde de böyle olsa. Kars'ta bir çuha çiçeğini nakliye ücreti maliyeti diye 5 tl'ye satıyorlar. Bu arada Kars demişken, eşim şimdiden çiçeklerimi ilgili insanlara vermeyi teklif ediyor. Neymiş o da izin alıp gelince bakacak kimsemiz yokmuş. Eşyalarla gelseler bile susuzluktan ölürlermiş. :( Ne yapmalıyım bilemiyorum. Emek emek baktığım çiçeklerimi vermeye gönlüm razı değil açıkçası, ancak ölmelerini de istemiyorum. Eşim kargolamayı deneyecek ancak kurdele, parlak mustafa ve antoryumum çok büyük. Bu konuda da önerilerinizi beklerim. Denizli'de de hava henüz istenilen sıcaklıkta değil. Mayısla beraber balkon çok daha güzel olacaktır. Daha ekmediğimiz tohumlar var, annemle onları da ekip balkonumuzda çay keyfi yapıcaz, herkesi bekleriz... |
Bu arada sınav konusunda Canan Ablacım, bir yorum yapamıyorum. Çünkü ingilizce dil sınavını türkçe okuduğunu anlama soruları gibi düzenlemişlerdi. Elimden geleni yaptım, hepsini yetiştirdim soruların, ancak kesin doğru budur diye cevaplayamadım soruları. Eşim de girdi sınava, ikimizin de ingilizcesi iyidir. Sınavdan sonra konuşunca ve o da aynı duygular içerisinde olunca bu sınavın farklı olduğunu anladık. Bu yeni sistemde çok çelişkili ve birbirine fazlaca yakın şıklar bulunuyor. Sonuç sürpriz olacak sanırım. İlgin için teşekkürler Ablacım, kendine çok çok iyi bak...
|
Gökçeciğim zor durum gerçekten, çiçeklere emeğine yazık olur. Valla ben olsam pahalıya gelir ama araba kiralar gelirdim. Arabayı da gittiğim yerde teslim ederdim herhalde..
|
Araba kiralamak güzel fikirmiş gerçekten ama keşke araba kullanmayı bilebilseydik :P Eşim de ben de ehliyetini kimlik niyetine kullananlardanız henüz. Bakalım bulacağız bir yol. Hele şu tayin yerleri bir belli olsun, belki yolu düşen birileri olur ve biz de rica eder getirtiriz bebeklerimi. Şimdiden kendimi üzmek istemiyorum bu nedenle. Sevgiler...
|
Sayın gokcegokce ben olsam antoryumu getirir diğerlerinden de uygun çelikler alırım. Kurdela ve parlak mustafa çelikten çok kolay üreyen bitkilerdir.
|
Eee bir dakka kuşlarla balıklar ne olacak, akvaryumu 3-5 km taşırken bile gerildim, şehirlerarası nasıl olacak? Taşıyanlar çiçek ve hayvana ayrıca kötü davranıyor, angarya görüyorlar, kimseye emanet etme onları Gökçeciğim.
|
Balıkları taşımak çok kolay sayın Canan. Akvaryumcularda büyük poşetler var. Yaklaşık bir metre uzunluğunda. Bu poşetlere 20 cm gibi akvaryumun suyundan konulup içine balıklar alınır ve kalan kısmı da hava doldurulacak şekilde en üstten sıkıca düğümlenir. (Balon gibi şişkin olmalı) Suyun çalkalanmasıyla poşetin içindeki hava suya karışarak balıkların yaklaşık 48 saat gibi oksijen ihtiyacını karşılar.
|
Hakkı Bey akvayumun suyunu damacanalara alıp balığımı (lüx yaşıyordu tek başına) bir kavanozda getirmiştim ama sarsılıyor diye gerildim. Uzun yolu düşünemiyorum gerçekten.
Poşet patlarsa diye aklım çıkar :) |
Kuşlarımızı ve balıklarımızı bırakıyoruz malesef. Bizim balıklarımız bayağı büyük ve melek cinsi sn. Hakkı Bey ve 8 tane kadarlar. Dediğiniz gibi paketlesek bile yaşatamayız yolda. Aldığımız petshop yavrularımızı yuvalandırmamız konusunda bize yardımcı olacak. Biraz sıkıntılı bir dönem bu tayin arası dönemler :( Eşim hala Kars'ta ve ben Denizli'deyim, bu bile çok zor bir durum. Umarım her şey yoluna girecek. İlginiz için teşekkürler, saygılar.
|
Bir dönem akvaryumculuk yapmıştım. Elbette üzerinden baya bir zaman geçti. Ama yazdıklarımın arkasındayım. Çalıştığım yerde yurt dışından ithal balıklar geliyordu aynı yöntemle. Biz de İzmir'den taa Antakya gibi uzak yerlere balık gönderiyorduk otobüs bagajında.
Sizin şartlarınızı bilemiyorum sayın gokcegokce, ikişer adet olmak üzere 4 poşetle bu iş hallolur ama yazdığınız gibi siz Denizli eşiniz de Kars'ta ne diyelim Allah kolaylık versin. İnşallah temelli yerleşebileceğiniz bir yerde yeniden bitkiler ve hayvanlara güzel ortamlar yaratma şansınız olur. Kolaylıklar diliyorum. |
Herkese merhaba!
5 Eklenti(ler)
Çiçeklerimle merhabalaştık...
|
Ceylan
2 Eklenti(ler)
Ceylanlarım da size merhaba diyor...
|
Alaca yapraklı sardunya
1 Eklenti(ler)
Bugün ceylanlarıma bir arkadaş buldum, hep istediğim alaca yapraklı sardunyayı. Bulabilirsem 3 renkli yapraklılarından da istiyorum inşallah...
|
Bravo diyorum sana ablacım, bu kadar gezdim hiç görmedim bundan...
Aldıklarımdan birinin çiçeği aynı ama. Biz bütün sardunyaları seninle aynı aldık galiba bu sene :) Hep pişti olduk. |
Ama fazla çeşit yoktu Bauhaus'ta biz napalım, en güzellerini aldık. Aklın yolu bir diyelim ;) Bu çeşide Denizli'de annemlerin evinin yakınında bir çiçekçide rastladım. Daha önce sevgili Almanyalı'nın paylaştığı resimlerde görmüş direkt arayışa girmiştim. Bir de böyle bişi var aradığım. Bulursam affetmeyeceğim :P http://media-cache-ec3.pinterest.com...88ef16dc01.jpg
Sardunya konusunda senin tecrübelerin daha fazla, ne zaman tutar dersen hemen sana güzel bir çelik alıyorum bu çeşitten. Kucak dolusu sevgiler... |
Alıntı:
Evet o iki renkliden de üç renkliden de isterim ama şimdi değil, güzelce gelişsinler dallansınlar, uygun zamanda (yazbaşı toparlamış olursa) benim için bir dal köklendirirsen sevinirim. Görüşebilseydik Marshmallow'u kendim getirecektim, hala saksılarına geçirmedim, bir kökü sana ayırayım mı? |
Sen üzülme Canan Ablacım, ben Denizlide de gözümü çiçekçilerden ve pazarlardan ayırmıyorum:P Değişik bir şey bulduğumda da affetmiyorum görüldüğü üzere :P
Ablacım bu durumda bir ay sonra mı almalıyım çelikleri. Nasıl köklendirmeliyim? Üç renkli yapraklı olan Avrupa Çiçekçilik'te varmış Urla/İzmir'deki bir serada, nasıl edinilir biraz araştırmam lazım. Marshmallow'undan istiyorum, eğer mümkünse. Aldığım küpelilerin rengini de deli gibi merak ediyorum. İstanbul'dan pazardan beyaz diye aldığım küpelilerin bitki rengi de kırmızıya çaldı :( Bu durumda benimkiler klasik renkler çıkacağa benziyor. Neyse en azından artık küpelilerim var rengi önemli değil. :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025