agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   gokcegokce / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27996.htm)

gokcegokce 09-05-2013 01:11

Teşekkürler sevgili Yenigine, ben de sizin bahçenizi takip ediyorum. Tecrübelerimizi paylaşarak birbirimizi geliştiriyoruz. Bu da agaclar.net'in en sevdiğim özelliği. Sevgiler...

berçin 10-05-2013 08:10

5 günlük bir Ankara arasından sonra tekrar Denizli'deyim. Döndüğümde bitkilerimi gelişmiş, hatta bazılarını değişmiş buldum.

Sardunyalarımın rengi bordodan mora, nar kırmızısından kan kırmızısına dönmüş. Nasıl olmuş anlam veremedim.

Dört sene önce aldığım rengarenk güllerin çoğu geçen sene beyaz açmaya başladı,koyu mor olan mineler pembeye döndü.Bende anlam veremiyorum...
Ege ikliminden olsa gerek senin lililerin (ben liliumları lili diye seviyorum)tomurcukları erken gelişmiş...Haseki tohumuna hayır demem mümkün değil sevgili Gökçe:))
Balkonun genel görüntüsüne bakılırsa senin kızların keyfi gayet yerinde...:)

gokcegokce 10-05-2013 09:36

Evet kızlarımın keyfi yerinde dolayısıyla benim de :) Ben renk değişiminin geçen haftaki aşırı sıcaklıktan olduğunu düşünüyorum. Bu hafta yağışlı ve serin. Sakızların tomurcukları hep kavrulmuş, yenilerini bekleyeceğim artık. Tek sıkıntım küpelilerimde hala tomurcuk yok :( Hem küpelilerin hem de Lililerin renklerini deli gibi merak ediyorum. Berçin Hanım, sayenizde benim de lilyumlarım oldu haseki tohumlarının lafı mı olur hiç! Sevgiler Ege'den...

Canan 11-05-2013 10:38

Gökçe kardeşim, saksıların, düzenin ve tabi çiçeklerin harika olmuş. Kendime güldüm, 219. mesajın son fotosuna bakarken, hani şöyle işlerini yapar oturursun, mis gibi hava, çayını yudumlarsın, işte o fotoda burnuma taze çay kokusu geldi sanki :) Çok sıcak, huzurlu, pırıl pırıl bir balkon olmuş, ellerine sağlık

gokcegokce 11-05-2013 20:57

Evet ben de aynen dediğini yapıyorum Canan Ablacım. Senin düzeninden esinlendim zaten. Sade ve uyumlu bir balkon hedefliyorum. Haftaya cuma tayin yerimiz açıklanacak. Taşınacağım yerde de kendime yine aynı şekilde bir düzen oluşturmayı düşünüyorum. Şimdilik annemin balkonuyla oyalanıyorum işte. Sevgiler...

Canan 11-05-2013 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1153357)
Evet ben de aynen dediğini yapıyorum Canan Ablacım. Senin düzeninden esinlendim zaten. Sade ve uyumlu bir balkon hedefliyorum. Haftaya cuma tayin yerimiz açıklanacak. Taşınacağım yerde de kendime yine aynı şekilde bir düzen oluşturmayı düşünüyorum. Şimdilik annemin balkonuyla oyalanıyorum işte. Sevgiler...

Hadi hayırlısı Gökçe, inşallah dilediğin bir yer olur. Bu arada anneler gününde annenin yanındasın ne güzel, onu da kutluyorum..

gokcegokce 12-05-2013 10:56

Teşekkür ederim çok mutluyum gerçekten annelerin yeri bir başka her zaman için. Senin nezdinde tüm annelerin anneler gününü kutlarım Canan Ablacım. Ben henüz anne değilim ama inşallah ben de o duyguyu bir gün tatmak istiyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin... Sevgiler...

gokcegokce 20-05-2013 07:08

Günaydın herkese... Tayinimiz Kırklareli'ne çıktı. Şaşkınız, çünkü tercih etmediğimiz bir yerdi. Hayırlı olmasını diliyorum. Sevgiler...

dağçiçeği 20-05-2013 09:43

Sevgili Gökçe hayırlı uğurlu olur inşallah. Hayalindeki düzeni kurmanı dilerim.

Canan 20-05-2013 20:25

Hayırlı olsun Gökçeciğim, bir de bahçeli lojman düşse çok güzel olur :) İstanbul'a da yakın, ben pek beğendim :)

gokcegokce 20-05-2013 20:53

Teşekkür ederim sevgili Dağçiçeği ve Canan Ablam. Şaşkınlıktan sevinemedik doğrusu, tercih dışı tayin yeri olunca. Tek tesellimiz İstanbul'a yakınlığı zaten. Onun dışında, lojman sayısı azmış, o nedenle dışarıdan bir ev tutmayı düşünüyoruz. İnternetten araştırdığımız kadarıyla merkezde henüz fazla kiralık ev yok. Eşim bölgede bulunan devre arkadaşlarından soruşturuyor. Bakalım kısmetse güzel bir ev bakıyoruz. İlginiz için teşekkür ederim dostlarım, herkese sevgiler...

gokcegokce 21-05-2013 13:03

Balkondaki gelişmeler

5 Eklenti(ler)
Lilyumlardan 2 tanesi açtı, yavru oldukları için çiçekleri biraz küçük geldi bana ama seneye daha büyük açarlar inşallah. Diğer tomurcukların da açması yakındır...
Eklenti 407796
Eklenti 407797

Anneannemin hatırası bordo, mis kokulu karanfil...
Eklenti 407798

Güllerim küllemeye yakalanmasına rağmen çiçeklendiler maşallah. Topas adlı fungisitle ilaçlayıp tedavi edicem.
Eklenti 407799
Eklenti 407800

dağçiçeği 21-05-2013 14:28

Lilyumlara bayıldım. Çok değişik bir renkmiş. Alacalı sardunyan da harika. Çiçek açmasa da çok dekoratif. Bu türler az mı çiçekleniyor yoksa çok mu ?

gokcegokce 21-05-2013 22:51

Diğer saksılar...

3 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim sevgili Dağçiçeği, ben de çok beğendim lilyumu. Alacalının çiçeği çoktu hepsi açtı ve tohuma dönmeye başladı çiçekleri. Ben de biraz daha çiçek açabilsin diye çiçeklerini kestim. Daha yeni tomurcuk verecektir. Sakız sardunyalarım biraz keyifsiz, geçen soğuk günlerden bayağı etkilendiler. Top sardunyamda yaprak büyütmekle meşgul henüz. Sardunyaları çok seviyorum, onlarsız balkon düşünülemez :)

Çiçeği geçen hippeastrumların çiçek saplarını ve yapraklarını kestim. Diplerine ektiğim glayör soğanları ve gala soğanı maşallah yapraklandılar. Sayın Tura'nın hediyesi sümbülteber soğanları tam da ümidi kesmişken yeşillendi, çok sevindim.
Eklenti 407999

Ortancalarımda tomurcuk var. Açabilecekler mi meraktayım.
Eklenti 408000

Küpelilerim neden böyle çiçeksiz kaldı. Çok çaresizim çiçeklendirmek için ne yapmalı? :(
Eklenti 408001

gokcegokce 22-05-2013 13:56

Diğer lilyumlar

5 Eklenti(ler)
Diğer lilyumlar da açtı ve renklerine bayıldım!!!
Eklenti 408269
Eklenti 408270
Eklenti 408271

Mavişimde tomurcuk var...
Eklenti 408272

Nazilli basmasıymış komşumuzdan aldım...
Eklenti 408273

Aysel Yavuz 22-05-2013 14:19

Sevgili Gökçe..Kırklareline tayininiz çıkmış..Bizim buralar güzeldir. :)) Trakya da güzel çiçek yetişir.. :)))

gokcegokce 22-05-2013 16:04

Hoşgeldiniz sayfama sevgili Aysel Yavuz. Trakyaya ilk defa gideceğim ama insanlarına pek de yabancı sayılmam çünkü bizim aile de Selanik göçmeni. Trakyanın ayazı çok oluyormuş, kışın bitkileri dışarı bırakamıcaz heralde ama yazın bir problem olmaz zaten. Trakyanın da toprağı bereketlidir Türkiyenin her yeri gibi. Sevgiler...

gokcegokce 22-05-2013 17:28

Akkız

2 Eklenti(ler)
Apartmanımızın maskotu Akkızla tanıştırayım sizi. Bütün gün yatar uyur, dertsiz tasasız özeniyorum vallahi :P İkinci resimde de görülen saksılar babaannemin bitkileri ve asma...

Tika 22-05-2013 19:43

Sevgili gokcegokce,
Lilyumlarınız ne kadar hoş bir görüntü veriyor.Renk renk açmışlar.Soğanlı bitkiler konusunda fazla başarılı değilim,dillerinden anlamıyorum.Geçen yıl bir heves marketten lilyum soğanı almıştım,fazla sulamaktan hepsi çürümüş ve kurtlanmıştı. :( Bu tecrübeden sonra yeniden almadım.Neyi ne zaman ekmem ve topraktan sökmem gerektiğini bilmiyorum.

Akkız ne kadar tatlıymış,maşallah.Özlersiniz gidince. :) Kameraya bakıp poz bile vermiş,benim yerime sevin.Mahalleli de besliyordur sanırım,yerini sevdiğine göre.

Tayininiz çıkmış,hayırlı olsun.

gokcegokce 22-05-2013 20:05

Sevgili Tika hoşgeldiniz, teşekkür ederim güzel yorumunuz için ben de sizin balkonunuza çok özeniyorum biliyorsunuz. Soğanlı bitkilerde ben de çok zorlandım Kars'tayken açıkçası. Ama Denizli'nin ikliminden dolayı herhalde fazla bir şey yapmama gerek kalmadı aslında. Lilyumlar sevgili Berçin Hanımın yavru soğanlarından mart gibi göndermişti sağolsun ve geldiğinde zaten filizlenmeye başlamışlar. Gala soğanını Bauhaus'dan almıştım, daha önce tatilde Baumax'tan aynı markanın soğanını almıştım Kars'ta filizlenmemişti mesela. Glayörler ve dahlialar Asya Lale'den bakalım çiçek açacaklar mı? Geçen sene dahlia çiçeklenmemişti hem Kars'ta hem de Denizli'de. Sayın Tura'nın tanıştırdığı sümbülteberi ise ilk defa yetiştiriyorum, diğer soğanlılara göre daha geç filizlendi. Her şeyde olduğu gibi bitki yetiştirme konusunda da deneme yanılma çok iyi bir yöntem bence. Akkız amcamın kent ormanı yürüyüşlerinde ona eşlik eder, burada beslendiği için evimizin yakınında kalıyor bazen de kentormanına geri dönüyor. Çok keyfine düşkün ve şirin bir kız o evimizin güzeli, özlenmez mi hiç. :) Bu arada Tika'nın başına gelenlere çok üzüldüm, nazar değmiş miniğe bununla geçmiş olsun. Sevgiler...

Asya Ceylan 23-05-2013 15:11

çok fazla vakit bulamadığımdan bu aralar pek uğrayamıyorum ama geldiğimde mutlaka gezinyorum çok güzeller hepsi maşallah ;)

gokcegokce 23-05-2013 20:37

Teşekkürler sevgili Asya Ceylan, her zaman beklerim.

berçin 24-05-2013 00:13

Sevgili Gökçe,trakya tayinine çok sevindim,:)birkaç sefer ziyaret etmişliğim olmuştu sıcak kanlı ve misafirperverler,eşimde Selanik Kavala mübadiller torunu,sokak adına kadar biliyor ama ben şu an hatırlayamıyorum.Rahat edeceğinize inanıyorum.;)Ve balkonun muhteşem olmuş,Nazilli basması bana acem halısı gibi geldi ama yaprak farklı sanki ?...

loveforlife 24-05-2013 09:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1158556)
Küpelilerim neden böyle çiçeksiz kaldı. Çok çaresizim çiçeklendirmek için ne yapmalı? :(
Eklenti 408001

Merhaba Gökçeciğim,

Öncelikle yeni görev yerinizin hayırlı olmasını ve yeni evinin bol bol çiçekle dolmasını dilerim.

Küpelilerinde uç alımı yapmanı tavsiye edeceğim. Uçlarından çimdikleyerek al. Bu hem yanlara doğru dallanmalarını, hem de çiçeklenmesini teşvik ediyor. Ayrıca bol bol su fısfısla yapraklarına. Bundan da çok hoşlanıyor. Ayrıca asitli toprak sevdiğinden arada bir diş limon tuzu kaılmış şu ile sulamandan da hoşnu kalacaktır.

Sevgi ve selamlarımla...

Canan 24-05-2013 11:25

Gökçeciğim benim küpelerde açmadı, güneşten fazla sakındım sanırım, güneşe çıkardım ben..Bir de küpe pekmezli su seviyor, hatırlıyorsun değil mi? Bir bardak suya bir kahve fincanı ver istersen, ben kendi yaptığım komposta koyduğum için yapmıyorum..

gokcegokce 24-05-2013 11:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1159660)
Sevgili Gökçe,trakya tayinine çok sevindim,:)birkaç sefer ziyaret etmişliğim olmuştu sıcak kanlı ve misafirperverler,eşimde Selanik Kavala mübadiller torunu,sokak adına kadar biliyor ama ben şu an hatırlayamıyorum.Rahat edeceğinize inanıyorum.;)Ve balkonun muhteşem olmuş,Nazilli basması bana acem halısı gibi geldi ama yaprak farklı sanki ?...

Merhaba sevgili Berçin Hanım, enişteyle aynı topraklardan gelmişiz ne güzel. Benim dedemler de Kavala'nın Samakol köyünden göçmüşler. Trakya'da bulunduğum zaman içerisinde mutlaka ziyaret etmek istiyorum dedelerimin memleketini. Acem halısı demişken göndermiş olduğunuz saksıda minik yapraklı örtücüye benzeyen bir bitki var, onun tam adı nedir? Ben acem halısı sanıyorum ama değil gibi de bilemedim. Sevgiler Samsun'a...

gokcegokce 24-05-2013 11:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1159734)
Merhaba Gökçeciğim,

Öncelikle yeni görev yerinizin hayırlı olmasını ve yeni evinin bol bol çiçekle dolmasını dilerim.

Küpelilerinde uç alımı yapmanı tavsiye edeceğim. Uçlarından çimdikleyerek al. Bu hem yanlara doğru dallanmalarını, hem de çiçeklenmesini teşvik ediyor. Ayrıca bol bol su fısfısla yapraklarına. Bundan da çok hoşlanıyor. Ayrıca asitli toprak sevdiğinden arada bir diş limon tuzu kaılmış şu ile sulamandan da hoşnu kalacaktır.

Sevgi ve selamlarımla...

Sevgili Loveforlife hoşgeldiniz sayfama ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Küpeleri 5 kök ekmiştim hacimli görünsün diye ayrıca bazılarından da uç alımı yaptım deneme amaçlı ama hiç biri açmadı. Şimdi bir tarım marketten çiçek açtırıcı gübre aldım onu uyguluyorum. Ayrıca tehdit ettim daha da açmazsan kendini yerde bulursun diye daha ne diyeyim :P Sadece o değil ki ne klematisim açtı ne de dahlialarım. Gübreye cevap verirler umarım. Önerilerinizi her zaman beklerim. Sevgiler...

gokcegokce 24-05-2013 11:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1159817)
Gökçeciğim benim küpelerde açmadı, güneşten fazla sakındım sanırım, güneşe çıkardım ben..Bir de küpe pekmezli su seviyor, hatırlıyorsun değil mi? Bir bardak suya bir kahve fincanı ver istersen, ben kendi yaptığım komposta koyduğum için yapmıyorum..

Napalım biz bu küpelileri Canan Ablacım! Pekmezi bilmiyordum. Gübre veriyorum şimdilik acaba dönüşümlü versem mi pekmez de, denemeye değer... Teşekkür ederim. Sevgiler...

Canan 24-05-2013 12:02

Pekmezde demir var, doğal glikoz mu demek lazım, toprakta yararlı bakterilerin üremesine yardımcı.. Ben gübre kullanırken de veriyordum geçen sene, bit pire sorunumuz olmasa çok iyiydik. Pekmezden bir iki gün sonra bile yaprak ve dalların daha renkli daha gevrek durduğunu farkettim. Bizimkiler aynı anda alındı sayılır, yerlerine alışmalarını da bekleyelim, zaten sanırım küpe kökü diğerleri gibi değil çok hassas, galiba o sebeple de hırpalanıyorlar, benimkiler ölümden döndü desem yeridir..

gokcegokce 24-05-2013 12:12

Bir buçuk ay oldu neredeyse İstanbul'dan getireli hala yerine alışamamış mıdır ki? Verdiğim gübrenin içeriğinde de sanırım demir mevcut suya karıştırıldığında pekmez gibi bir renk alıyor. Daha bir defa kullandım 15 gün arayla vermem gerekliymiş. Fazla besinle de yakmak istemem bitkiyi. Bir de minik beyaz kanatlı böcekler var yapraklarının arasında. Onun için de ilaçlama yaptım. İnşallah açarlar ben gitmeden. Burada çiçekçiler ve pazarlar küpe kaynıyor ama yer kalmadı. Annemler balkonları doldurdun diye isyanlarda :P Tabi seyri güzel olduğundan katlanıyorlar :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025